Spring naar content

Nieuws

RSS

Isolatiesubsidie

Dankzij de verhoogde isolatiesubsidie; Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), krijgt u tussen 1 juni en 31 december, ongeveer 30% van uw investering terug.
Lees meer

Werkzaamheden Kruithuisweg en Kruithuisplein

Boskalis gaat in de avonden en nachten van 15 en 16 juli 2020 op drie plaatsen wegwerkzaamheden uitvoeren aan de N470 bij Delft.
Lees meer

Start voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

Nu de gemeenteraad de uitgangspunten voor de ontwikkeling heeft vastgesteld, kunnen ook de voorbereidingen voor Centrumlijn zuid starten: het kappen van bomen, bodemonderzoek, sanering van de grond en aansluitend de voorbelasting.
Lees meer

Bestemmingsplan Balij-Bieslandse Bos 2021 ter inzage

U kunt het Bestemmingsplan Balij - Bieslandse Bos 2021 inzien van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus.
Lees meer

Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020-2021 ter inzage

U kunt het verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020-2021 inzien van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus.
Lees meer

Zwem alleen in zwemwater

Op dit moment is er een waarschuwing voor blauwalgen in de Dobbeplas. Blauwalgen geeft kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Lees meer

Het Jeugd Vakantiepaspoort

Kinderen kunnen via de Rotterdampas een jeugd vakantiepaspoort aanvragen waarmee ze van 18 juli tot en met 30 augustus gratis toegang of een flinke korting krijgen bij 161 bestemmingen.
Lees meer

Wandelgroepen voor mantelzorgers

Vandaag start de SWOP met wandelgroepen voor mantelzorgers. Deze zomer kunnen mantelzorgers acht weken lang wandelen in alle woonkernen van Pijnacker-Nootdorp. Het zijn de mantelzorgontmoetingen in een zomers jasje.
Lees meer

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 3 juli 2020

Op vrijdag 24 april jl. kon de Lintjesregen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Burgemeester Francisca Ravestein heeft op die dag alle mensen telefonisch op de hoogte gesteld dat zij voorgedragen waren voor een Koninklijke Onderscheiding en dat de aanvraag is gehonoreerd.
Lees meer

Vacature: Trainee ruimtelijk / economisch beleid

Voor het beleidsteam ruimtelijk beleid zoeken we een enthousiaste trainee ruimtelijk / economisch beleid voor 32 uur per week.
Lees meer

Vacature: Trainee maatschappelijk beleid

Voor het beleidsteam sociaal domein zoeken we een enthousiaste trainee maatschappelijk beleid voor 32 uur per week.
Lees meer

Laatste steen Pijnacker-Noord: nu is het echt klaar!

Het is zover: na 10 jaar is de herinrichting van Pijnacker-Noord is klaar. Buurt voor buurt kreeg de wijk nieuwe riolering en een mooie en groene inrichting. Met de stenen bollen aan de Acacialaan legde wethouder Ilona Jense samen met Koos van der Elst en Joop van den Berg namens wijkvereniging Pijnacker-Noord ‘de laatste steen’.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan De Scheg ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan De Scheg ligt vanaf donderdag 2 juli 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis.
Lees meer

Nieuwe website gemeente Pijnacker-Nootdorp

Welkom op de nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Onze website heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, meer van deze tijd. U kunt nog sneller vinden wat u zoekt, want de meest gezochte zaken staan op de homepagina. Ook is de website toegankelijker geworden.
Lees meer

Digitale nieuwsbrief

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
Lees meer

Bent u BOB? Dan o% op!

Lekker uit eten gaan, op een terras zitten, een drankje drinken, het mag allemaal weer. Behalve als u de BOB bent. Denk dan eerst aan veilig thuiskomen voordat u bijvoorbeeld bier of wijn drinkt.
Lees meer

Regels voor het parkeren van caravans

De zomer(vakantie) is in aantocht. Dat is goed te zien aan het toenemende aantal geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp. Deze m ogen drie dagen op de openbare weg staan.
Lees meer

Staatsbosbeheer organiseert boswachtersspreekuren

Tijdens de werkzaamheden worden zieke essen verwijderd. De essen zijn aangetast door de essentakziekte, dit betekent dat de bomen ernstig verzwakt zijn en onverwachts kunnen omvallen. Om recreanten en omwonenden zo goed mogelijk te informeren zijn er boswachtersspreekuren georganiseerd.
Lees meer

Voorkom woninginbraak

Woninginbraak is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Ook in Pijnacker-Nootdorp. Meestal gebeurt dit door het forceren van een raam of deur. Soms is sprake van inklimming op hoger gelegen verdiepingen door een ‘geveltoerist’. Ook bewoners van een woning of appartement op hoger gelegen verdieping moeten rekening houden met woninginbraken.
Lees meer

Per 1 juli: anderhalve meter blijft de norm

Minister-president Rutte liet in een persconferentie vanavond weten dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Anderhalve meter afstand blijft de norm.
Lees meer

Word vakantiemaatje

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer Vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast.
Lees meer

Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

Op 20 mei maakte het kabinet bekend dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) - met aangepaste voorwaarden - met vier maanden wordt verlengd tot eind september.
Lees meer

Informatie voor arbeidsmigranten

n onze gemeente werken veel arbeidsmigranten tijdelijk in o.a. de glastuinbouw. Ook zij hebben behoefte aan informatie over het coronavirus. Alle maatregelen zijn in verschillende talen vertaald voor posters, maar ook video’s.
Lees meer

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers (COVID-19)

Bent u ondernemer in Pijnacker-Nootdorp en wordt u getroffen door de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Dan kunt u voor de gemeentelijke heffingen een aanvraag doen voor een betalingsregeling op maat of uitstel van betaling.
Lees meer

Platform Jobport voor ondernemers in Tozo

Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp werkt door’ wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers in de Tozo weer snel op weg helpen. Deze ondernemers kunnen daarom kosteloos gebruik maken van de Jobport App, een vacature- en loopbaanportaal.
Lees meer

Tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers (NOW)

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) vervangt de regeling Werktijdverkorting.
Lees meer

KvK Coronaloket

Op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u een overzicht van alle regelingen. De KvK heeft ook een telefonisch coronaloket geopend. Hier kunt u terecht met vragen.
Lees meer