Nieuws

Vlag halfstok voor slachtoffers MH17

Vandaag, woensdag 17 juli, is het 10 jaar geleden dat vlucht MH17 neerstortte in Oekraïne. Om de slachtoffers te herdenken en medeleven te tonen aan de nabestaanden, hangt de Nederlandse vlag halfstok bij het gemeentekantoor.
Lees meer

Check kwaliteit van zwemwater

Tijdens het badseizoen (1 mei tot 1 oktober) wordt het zwemwater in onder andere de Dobbeplas en Delftse Hout gecontroleerd op kwaliteit. Op dit moment geldt er een waarschuwing voor het zwemmen in de Dobbeplas in verband met blauwalg. Blauwalgen geven kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Lees meer

Binnenkort besluit over Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker

Binnenkort besluit de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp over het Sociaal Cultureel Centrum (SCC) in Pijnacker. Eerder stelde het college van burgemeester en wethouders het besluit over het SCC uit. De reden hiervoor is dat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk, waardoor er financiële tekorten zijn voorzien vanaf 2026.
Lees meer

Kom HackShield spelen in de bibliotheek!

Deze zomer is het voor kinderen tussen 8 en 12 jaar nog mogelijk punten te halen voor het online spel HackShield en kans te maken op leuke prijzen!
Lees meer

Houd rekening met elkaar in het verkeer

De veiligheid in het verkeer moet worden verbeterd. In heel Zuid-Holland stijgt het aantal (bijna) ongevallen. Naast groeiende drukte en meer vervoermiddelen op de weg, blijkt vaak dat het gedrag van weggebruikers de oorzaak is van onveilige situaties.
Lees meer

Avalex’s website is now available in English

Great news! Avalex’s website is now available in English. They’d like to welcome international students, expats, and other English-speaking people, and provide the best service. Our English-language website will make it a lot easier for you to apply for an Avalex pass, arrange for your bulky waste to be collected or consult the waste collection calendar.
Lees meer

Waak voor woninginbraak

Ook tijdens de zomervakantie zijn inbrekers actief. Vraag daarom de buren bijvoorbeeld om regelmatig de post uit het zicht te leggen, zodat het huis een ‘bewoonde’ indruk maakt. Gebruik een tijdklok om verlichting te laten branden. Laat via social media niet weten wanneer u weg bent.
Lees meer

Winnaar geselecteerd voor de verkoop van bedrijfskavel 26 op Heron

Na een zorgvuldige openbare selectieprocedure is Datadigest geselecteerd voor de verkoop van bedrijfskavel 26 op bedrijvenpark Heron in Nootdorp. Datadigest is een specialist in het adviseren, begeleiden en realiseren van IT-projecten in de infrastructuursector. Datadigest wordt het eerste IT bedrijf op het bedrijvenpark Heron in Nootdorp.
Lees meer

Stormschade of wateroverlast: wie belt u dan?

Stormschade of wateroverlast: wie bel je dan? Alleen bij acuut gevaar: bel alarmnummer 112. Geen acuut gevaar: neem contact op met de gemeente.
Lees meer

Paspoortpiek: verleng uw reisdocument bijtijds

Is uw paspoort of identiteitskaart dit jaar aan vernieuwing toe? Als u een nieuwe nodig heeft, wacht dan niet te lang en verleng deze zo snel mogelijk. Onder meer door de paspoortpiek zijn de balies van Publiekszaken op dinsdag en donderdag open vanaf 07.15 uur
Lees meer

Kindcentrum én huurwoningen in Hart van Nootdorp een stap dichterbij

Rondom de Koningin Julianastraat in Nootdorp wordt een aantal locaties herontwikkeld tot het Hart van Nootdorp. Woensdag 3 juli is hierin een belangrijke stap gezet met het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst door Peter Hennevanger (wethouder onderwijs), Michiel Wijnen (partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed) en Dré Boidin (directeur Onderhoud & Vastgoed van woningcorporatie Staedion). Samen met Lithos bouw & ontwikkeling gaan deze partijen aan de slag met de realisatie van 63 huurwoningen en een integraal kindcentrum.
Lees meer

Verwijderen zieke iepen op 4 juli

De gemeente laat op donderdag 4 juli zieke iepenbomen verwijderen. Het gaat om vijf bomen langs de Rijksstraatweg en één boom in het Emmapark.
Lees meer

Subsidie voor spouwmuurisolatie weer mogelijk

Sinds september 2023 is het mogelijk om gemeentelijke subsidie aan te vragen voor het isoleren van oudere huizen. Ruim 280 woningeigenaren hebben inmiddels een aanvraag ingediend.
Lees meer

Helpt u de Schuldhulpverlening verbeteren?

Binnenkort gaat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een nieuw beleidsplan over schuldhulpverlening maken. We zijn benieuwd naar de ervaringen en ideeën van onze inwoners. Daarom willen we graag weten hoe u denkt over problemen met geld of schulden.
Lees meer

Wees de BOB in de zomer

In de zomer gaat u vaak op pad, leuke dingen doen: strand, park, festival, terrasje. We stellen dat u dat lekker moet doen, maar dan wel: alcoholvrij.
Lees meer

Vraag op tijd je nieuwe ID-kaart en paspoort aan

In 2024 jaar verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Vanaf 9 maart 2014 zijn deze documenten 10 jaar geldig. De gemeente verwacht dat er in het voorjaar van 2024 veel aanvragen worden gedaan.
Lees meer

De Beursvloer 2024 op maandagavond 30 september

Op maandagavond 30 september 2024 organiseert de gemeente een Beursvloer in het Bestuurscentrum in Pijnacker. Een evenement dat de krachten bundelt tussen het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven.
Lees meer

Inmeten van gebouwen en openbare ruimte

Voor actuele informatie voor inwoners en ondernemers moet de gemeente beschikken over de juiste gegevens over gebouwen en openbare terreinen. In onze gemeente voert de firma Anker Landmeetkunde die werkzaamheden uit. Een landmeter komt daarvoor bij u in persoon aan de deur. U mag altijd om een legitimatiebewijs vragen.
Lees meer

Planning mobiele milieustraat in juli

Drie keer in de maand mei staat de mobiele milieustraat op verschillende plekken in de gemeente. Inwoners kunnen hier terecht met klein grofvuil of klein chemisch afval.
Lees meer

De tegeltaxi

Afgelopen maandag heeft de tegeltaxi zijn eerste ronde door de gemeente gemaakt! Ondanks het slechte weer, heeft de taxi 231 tegels opgehaald. Een mooie stap in het vergroenen van de gemeente!
Lees meer

Enquête onder glastuinbouwondernemers

Om inzicht te krijgen in de behoeften van glastuinbouwondernemers in het Oostland vragen we hen een enquête in te vullen. Is uw bedrijf gericht op het telen van eindproducten, of bent u onderzoeker, transporteur, leverancier van grondstoffen, verpakker van eindproducten of op een andere manier verbonden met de glastuinbouw? Dan horen wij graag wat uw behoeften zijn voor wet- en regelgeving. Ondernemers ontvangen per e-mail een link naar de enquête.
Lees meer

Voorlopige uitslag verkiezingen Europees Parlement 2024

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp gingen donderdag 6 juni naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Uit de voorlopige uitslag blijkt dat GroenLinks-PvdA de meeste stemmen kreeg, met 18,4% van de stemmen.
Lees meer

Gewijzigd vastgestelde wijzigingsplannen ter inzage

Het gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Koningin Julianastraat 15A-G01-G39 in Nootdorp en gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Tuinderhof 2023 zijn ter inzage
Lees meer

Nieuwe recreatiekaart van Buytenhout

Een nieuwe kaart van recreatiegebied Buytenhout toont een uitgebreid overzicht van het groengebied in de regio, inclusief fiets- en wandelknooppunten.
Lees meer

Kadeverbetering Oude Leede

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de dijk langs de Oude Leedeweg en de Wilgenweg in Pijnacker-Nootdorp en een stukje dijk aan de Zuideindseweg in Delfgauw versterken.
Lees meer

Kap kastanjes Julianalaan Pijnacker

Na een ‘second opinion’ (tweede onafhankelijk onderzoek) blijken twee kastanjebomen aan de Julianalaan in Pijnacker helaas zó aangetast dat kap onvermijdelijk was.
Lees meer

Maaibeleid van de gemeente

Maaien ligt gevoelig en iedereen heeft er wel een mening over: te veel, te weinig, onveilig, lelijk, te laat, te vroeg, onkruid en/of ongedierte. Vooral over de plekken waar ecologisch beheer plaats vindt is veel te doen. Deze plekken worden vaak pas in juli gemaaid. Waarom doen we dat eigenlijk? Daar zijn verschillende redenen voor.
Lees meer

Wethouders bezoeken Kindcentrum Regenboog en CulturA & Zo

De Kopgroep Wethouders voor Kindcentra, een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), was woensdag 29 mei op bezoek bij Kindcentrum Regenboog en CulturA & Zo in Nootdorp. De Kopgroep bestaat uit wethouders vanuit het hele land die de ontwikkeling van integrale kindcentra (IKC) stimuleren. Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp is wethouder Peter Hennevanger lid van de Kopgroep.
Lees meer

Verschillende overtredingen bij controle De Boezem

Vorige week vond op bedrijvenpark De Boezem in Pijnacker een controle plaats door de gemeente, Omgevingsdienst Haaglanden en de Forensisch Opsporing Automotive van de politie. De controle richtte zich specifiek op bedrijven uit de autobranche.
Lees meer

Geen geld voor Sport en Cultuur? Vraag het aan!

Heeft u geen geld om uw kind te laten sporten of aan een activiteit mee te laten doen? De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Lees meer

Multicourt Pijnacker Zuid gaat weg vanaf 3 juni

De multicourt in de buurt van metrostation Pijnacker Zuid wordt vanaf maandag 3 juni weggehaald. De ruimte is nodig voor de bouw van WijCK.
Lees meer

Doe mee aan de Open monumentendag op zaterdag 14 en zondag 15 september

Dit jaar vindt Open Monumentendag plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september en de gemeente Pijnacker-Nootdorp doet weer mee!
Lees meer

Vakantiemaatjes gezocht!

Wilt u een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en leuke activiteiten ondernemen? Jong Perspectief zoekt vakantiemaatjes! Een kort traject waar u als maatje wordt ingezet tijdens de zomervakantieweken.
Lees meer

Dodenherdenking 2024

Vanavond, zaterdag 4 mei, vond in onze gemeente de jaarlijkse dodenherdenking plaats. De Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies na de Tweede Wereldoorlog werden herdacht.
Lees meer

Geslaagde opening nieuwe voetbalkooi aan de Klapwijkseweg

Onder grote belangstelling openden wethouder Hanneke van de Gevel (openbare ruimte) en kinderburgemeester Lotte Breur de nieuwe voetbalkooi aan de Klapwijkseweg in Pijnacker.
Lees meer

Subsidie voor ventilatiemaatregelen oudere huizen

Sinds een half jaar is het mogelijk om gemeentelijke subsidie aan te vragen voor het isoleren van oudere woningen. Ruim 250 woningeigenaren hebben inmiddels een aanvraag ingediend. De bijdrage is maximaal €1.460 voor één maatregel en tot €2.000 bij meerdere maatregelen per huis. De subsidie is nu ook inzetbaar voor energiezuinige ventilatiesystemen. 
Lees meer

Lintjesregen 2024

Burgemeester Björn Lugthart reikt op vrijdag 26 april vanaf 10.00 uur in Het Witte Paard, Gildeweg 2 in Nootdorp, Koninklijke Onderscheidingen uit aan acht inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Subsidie voor viering 80 jaar vrijheid

Van september 2024 tot en met augustus 2025 wordt in heel Nederland ‘80 jaar vrijheid’ gevierd. Wie hier met een lokale viering, herdenking of activiteit aandacht aan wil besteden, kan voor financiële steun een beroep doen op het Vfonds.
Lees meer

Cyber Agents tussen 8 en 12 jaar gezocht!

Veilig internetten is superbelangrijk, vooral voor kinderen! Ze duiken al vroeg in de wereld van YouTube, sociale media, en gamen. Rond hun tiende hebben velen zelfs al een eigen mobiele telefoon. Maar zijn ze ook bewust van de online gevaren? Om ze daarbij te helpen, hebben we ons aangesloten bij HackShield.
Lees meer

Campagne Meld Misdaad Anoniem voor ondernemers bedrijventerreinen

Op woensdag 17 april lanceerde burgemeester Björn Lugthart op het bedrijvenpark de Boezem een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem, gericht op het verhogen van de veiligheid voor ondernemers in de gemeente.
Lees meer

De dag van de ZZP'er

Vandaag is het de dag van de ZZP’er. Een ZZP’er is een zelfstandig ondernemer zonder personeel. In onze gemeente werken ongeveer 5000 ZZP’ers. Dat is meer dan het landelijke gemiddelde. Vier het zelfstandig ondernemerschap vandaag met ons mee!
Lees meer

Miniatuur dorpskerk Nootdorp op nieuwe bestemming onthuld

Woensdag 27 maart heeft Chris van der Sman, de bouwer van de miniatuurkerk, samen met wethouders Van Straten en Van de Gevel de miniatuur van de Dorpskerk onthuld. Iedereen kan de miniatuur vanaf nu op het Sint Janshof in Nootdorp komen bewonderen.
Lees meer

Besluit over realisatie Sociaal Cultureel Centrum Pijnacker uitgesteld

Besluit over realisatie Sociaal Cultureel Centrum Pijnacker uitgesteld Het college van burgemeester en wethouders stelt het besluit over de realisatie van het Sociaal Cultureel Centrum uit en legt deze nog niet voor aan de gemeenteraad. De reden hiervoor is dat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk, waardoor er financiële tekorten zijn voorzien vanaf 2026. Het college wil eerst samen met de gemeenteraad een goed totaaloverzicht hebben van de financiële situatie voor de komende jaren, voordat een besluit genomen kan worden.
Lees meer

Meldingen storing openbare verlichting

Als de straatverlichting niet brandt, dan kunt u dit 24 uur per dag doorgeven via Meldpunt leefomgeving.
Lees meer

Wethouder Van Straten plant eerste boom bij hoofdkantoor Bever

Buitenwinkel Bever maakt bekend een nieuw hoofdkantoor van 3600 m2 en een distributiecentrum van 13.000 m2 aan de Tochtweg in Pijnacker te bouwen. In plaats van de traditionele 'eerste paal', is de eerste boom door wethouder Bart van Straten geplant als startsein voor de bouw. Het duurzame kantoorpand zal naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd. De buitenwinkel geeft aan een grotere locatie nodig te hebben om de groei bij te benen.
Lees meer

Gemeente, Rondom Wonen, Staedion en huurders maken prestatieafspraken

De gemeente, woningcorporaties Rondom Wonen en Staedion en de huurdersverenigingen Argos en HVS hebben samen afspraken gemaakt over het wonen in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Onderzoek naar mogelijkheden rondom asielopvang en flexwoningen voor starters. Denk ook mee!

We nodigen u graag uit om mee te denken met de gemeente. Welke kansen ziet u bij asielopvang in combinatie met tijdelijke huisvesting voor lokale woningzoekenden? Of heeft u misschien bepaalde zorgen of tips die u ons mee wilt geven? Deel uw mening door een digitale vragenlijst in te vullen vóór 30 november.
Lees meer

Kinderburgemeester Lotte Breur geïnstalleerd

Lotte Breur is donderdag 16 november officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad kreeg zij voor het eerste de speciaal gemaakte kinderburgemeestersketen omgehangen door de burgemeester.
Lees meer

Spelenderwijs solliciteren bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp

In de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is het vaak moeilijk om geschikte kandidaten voor een functie te vinden. Daarom testen wij een vernieuwende aanpak voor het werven van personeel: de NeurOlympics.
Lees meer

Positief resultaat leefbaarheidsonderzoek 2023

Met de leefbaarheid zit het behoorlijk goed in Pijnacker-Nootdorp. Net als twee jaar geleden geven inwoners van Pijnacker-Nootdorp hun woonomgeving gemiddeld een 8. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor.
Lees meer

Begroting 2024 van Pijnacker-Nootdorp sluit met een plus

Het college van burgemeester en wethouders heeft de begroting 2024 naar de gemeenteraad gestuurd. Volgens de cijfers houdt de gemeente over 2024 een bedrag van ongeveer twee miljoen euro over. “Dat is geen overbodige luxe om mogelijke tegenvallers op te vangen in deze tijden waarin alles duurder wordt, ook voor de gemeente.”, zegt Peter Hennevanger, wethouder Financiën.
Lees meer

Cultuurknip aanvragen

De Cultuurknip is een subsidieregeling voor nieuwe initiatieven en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Per initiatief is een subsidie van maximaal 500 euro beschikbaar.
Lees meer

Geen verkoop snippergroen

Het college besloot om, tot aan de vaststelling van het ‘Omgevingsprogramma Groen in en om de Kernen’, geen snippergroen te verkopen. Verzoeken tot aankoop van snippergroen worden ook niet in behandeling genomen.
Lees meer

Voorlopig ontwerp voor het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum

Het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum begint nu echt vorm te krijgen! NL Architects heeft een voorlopig ontwerp gemaakt van het pand dat op het Raadhuisplein in Pijnacker komt. Het is nog geen definitief ontwerp, dat wordt aan het eind van het jaar verwacht.
Lees meer

Verbetering Regiopark Buytenhout: nieuwe wandelpaden, een plukroute en een vernieuwd WC-gebouw

Staatsbosbeheer verzorgt in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp het beheer van het gebied Wandelbos en van de Dobbeplas in het Regiopark Buytenhout. Omdat er nu voor de uitvoering van een aantal maatregelen subsidie van de Provincie Zuid Holland beschikbaar is, gaan zij aan de slag met uitvoering.
Lees meer

Inmeten gebouwen en openbare terreinen

Voor actuele informatie voor inwoners en ondernemers moet de gemeente beschikken over de juiste gegevens over gebouwen en openbare terreinen in Pijnacker-Nootdorp. In onze gemeente voert de firma Anker Landmeetkunde die werkzaamheden uit. Een landmeter komt daarvoor bij u in persoon aan de deur. Aan hem of haar mag u altijd om een legitimatiebewijs vragen. Als het tijdstip niet schikt, dan kunt u een nieuwe afspraak maken.
Lees meer

De eikenprocessierups

De laatste jaren valt de hinder door de eikenprocessierups in Pijnacker-Nootdorp mee. Om die reden zal de gemeente nesten dit jaar niet meer preventief behandelen.
Lees meer

Afvalinzameling tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen haalt Avalex geen afval op en zijn de milieustraten gesloten. Valt de inzameling van uw afval op één van deze dagen? Dan gelden er ander ophaaldagen.
Lees meer

Gemeente levert opnieuw bijdrage aan opvang vluchtelingen in Pijnacker-Nootdorp

Omdat de oorlog in Oekraïne langer duurt en er weer een tekort aan opvangplekken ontstaat, heeft het kabinet opnieuw hulp gevraagd aan de Veiligheidsregio’s.
Lees meer

Voorlopige uitslag Pijnacker-Nootdorp Waterschapsverkiezingen

Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap 2023 in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Voorlopige uitslag Pijnacker-Nootdorp Provinciale Statenverkiezingen

Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten 2023 in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Langere reactietermijn gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurden we de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen naar alle eigenaren en/of gebruikers een woning of een bedrijfspand in Pijnacker-Nootdorp. Door de vele reacties hierop, lukt het ons helaas niet altijd om binnen 5 werkdagen te reageren op een bericht. Wij vragen uw begrip en bieden onze excuses aan.
Lees meer

WOZ-waarde stijgt dit jaar

Binnenkort vallen de aanslagen gemeentelijke belastingen weer op de deurmat. Gemeenten, waterschappen en de belastingdienst gebruiken de WOZ-waarde van uw woning voor de heffing van belastingen. Als uitvoerder van de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) stelt de gemeente elk jaar opnieuw de waarde van uw woning vast.
Lees meer

Opheffen samenscholingsverbod en cameratoezicht Parade

Burgemeester Björn Lugthart heeft, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten het cameratoezicht en samenscholingsverbod in en rondom winkelcentrum de Parade in Nootdorp niet meer te verlengen na 1 februari 2023.
Lees meer

Overeenkomst voor nieuw woongebied WijCK in Pijnacker-Nootdorp

Op maandag 30 januari tekenden Dura Vermeer en de gemeente Pijnacker-Nootdorp de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van WijCK in Centrumlijn Noord. In WijCK komen circa 330 woningen, een mobiliteitshub gecombineerd met openbaar gebied.
Lees meer

Sportzaal Koningshof tijdelijk gesloten

Zondagochtend 28 januari 2023 was er een grote brand in de parkeergarage onder sportzaal Koningshof aan Het Baken in Pijnacker. Het hele gebouw is voorlopig afgesloten.
Lees meer

Toespraak burgemeester nieuwjaarsreceptie

Maandag 9 januari vond in het bestuurscentrum de nieuwjaarsreceptie plaats. Burgemeester Björn Lugthart sprak hier aanwezigen toe.
Lees meer

Gemeente pakt identiteitsfraude verder aan

Pijnacker-Nootdorp neemt extra maatregelen om identiteitsfraude verder tegen te gaan. Vanaf 1 januari werkt de gemeente met gezichtsscanners aan de balie.
Lees meer

Voer eenden niet

Eenden voeren lijkt onschuldig. Dat is het helaas niet. Brood is ongezond voor de dieren zelf en ook slecht voor de waterkwaliteit.
Lees meer

Gezag door erkenning

Per 1 januari 2023 is de wet gewijzigd; gezamenlijk gezag door erkenning. In de wet is vastgelegd dat ongehuwde en niet-geregistreerde partners bij het erkennen van hun kind automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag krijgen met de moeder. Zij hoeven het gezag niet langer samen met de moeder aan te vragen bij de rechtbank.
Lees meer

Aandacht voor Kamers met Aandacht

Helpt u graag mensen om u heen? En heeft u ruimte over in uw huis en hart? Dan is Kamers met Aandacht misschien iets voor u! Deze landelijke organisatie is opgestart door een aantal mensen met veel ervaring in de jeugdzorg, zoals oprichtster Bianca van der Neut uit Utrecht.
Lees meer

Bedrijventerreinen volop in ontwikkeling

Bedrijventerreinen volop in ontwikkeling Bedrijvenpark De Boezem is zeer in trek bij ondernemers uit onze gemeente en uit de regio om zich te vestigen. OBS Groep, VieTech en Tamminga Sports betrekken binnenkort ook hun bedrijfspand op De Boezem.
Lees meer

Gemeente verlengt samenwerking met Stichting Leergeld

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden verlengd. Vanmiddag tekenden wethouder Marieke van Bijnen en voorzitter Marleen Teunissen in het gemeentekantoor een nieuw convenant.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Anita van Sloten

Burgemeester Björn Lugthart reikte op woensdagmiddag 21 december een Koninklijke onderscheiding uit aan Anita van Sloten.
Lees meer

Vuurwerkvrije zones

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp is het verboden om vuurwerk af te steken rond winkelcentra (Emerald, Ackershof en Parade), kerken, bij verzorgingshuizen, op metrostations en in fiets- en voetgangerstunnels. Wie daar toch vuurwerk afsteekt, die riskeert een boete.
Lees meer

Hout stoken

Door de kou en hoge gasprijzen steken inwoners hun open haard, houtkachel of vuurkorf vaker aan. Daarbij ontstaat rook, stank en luchtvervuiling. Wilt u weten wanneer u beter niet kunt stoken? Stookwijzer.nu geeft advies, op basis van actuele gegevens over het weer en de luchtkwaliteit in uw buurt.
Lees meer

Gladheidsbestrijding, wat kunt u zelf doen?

Bij temperaturen onder nul en winterse weersomstandigheden moet u altijd voorzichtig zijn en rekening houden met opvriezende weggedeeltes.
Lees meer

Etalagekunst in voormalig Rabobankgebouw

Even naar de winkels in Pijnacker en ook nog kunst kijken? Vanaf woensdag 14 december kan het in het oude Rabobankgebouw aan het Raadhuisplein in Pijnacker.
Lees meer

Nieuwbouwproject de Juffer Pijnacker

Op maandagavond 12 december was er in het gemeentehuis een informatieavond over nieuwbouwproject de Juffer aan de Plas van Buijsen in Pijnacker. Het team van de Juffer stond klaar staan om alle informatie te delen.
Lees meer

Vacature: Projectleider energietransitie - Aardgasvrije Wijken | 36 uur

Heb jij een visie op energietransitie en zet jij je graag in voor aardgasvrije wijken? Wil jij werken in een organisatie waarin gedrevenheid en initiatief wordt aangemoedigd? Dan is dit de functie voor jou
Lees meer

Eerste rit shuttlebus van en naar de Boezem

Op maandag 21 november is de shuttlebus voor bedrijvenpark De Boezem in gebruik genomen. Deze bus rijdt in piektijden van en naar metrostation Pijnacker Centrum zodat personeel dat werkzaam is op de Boezem een goede en snelle verbinding heeft.
Lees meer

Jouw tekening op onze kerstkaart?

Alle creatieve basisschoolkinderen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp opgelet! Hou jij van tekenen of schilderen? Doe dan mee aan de tekenwedstrijd om de kerstkaart van de gemeente te ontwerpen.
Lees meer

Vacature: Projectmanager gebiedsontwikkeling en transformatiegebieden | 32-36 uur

Wil jij als projectmanager gebiedsontwikkeling betrokken zijn bij uiteenlopende projecten binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Maak jij onze gemeente nog aantrekkelijker om te wonen, te werken en te verblijven? Dan is dit de functie voor jou!
Lees meer

Gemeentelijke woonlasten blijven gelijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 8 november een voorstel gedaan aan de gemeenteraad over de gemeentelijke belastingen en heffingen voor 2023. In dit voorstel blijven de woonlasten voor de inwoners gelijk. In december neemt de gemeenteraad hier een besluit over.  
Lees meer

Gratis zelftest voor minima

Vanuit de overheid zijn gratis zelftesten beschikbaar gesteld aan mensen met een laag inkomen. Wilt u hier gebruik van maken? Kom dan tijdens de openingstijden langs in het gemeentekantoor. Als u zich bij de receptie meldt, dan ontvangt u een set van 5 zelftesten van onze medewerkers.  
Lees meer

Kinderen kopiëren jouw drinkgedrag

Als opvoeder heeft u meer invloed dan u denkt om te voorkomen dat uw kind jong alcohol gaat drinken. Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind, doet ertoe: geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren verkleint de kans dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcoholgebruik.
Lees meer

Senioren, beweeg mee met sociaal vitaal!

Vorige week ontvingen alle inwoners uit de wijken Nootdorp Centrum West en de Venen Oost in de leeftijd van 65 - 85 jaar een uitnodigingsbrief van het SWOP voor een fitheidstest en beweegactiviteiten. Senioren kunnen zich direct aanmelden om op zaterdag 17 december in de sporthal van SV RKDEO in Nootdorp mee te doen aan een fitheidstest of een huisbezoek afwachten, waarin nog vragen kunnen worden gesteld.
Lees meer

Pleegouders in beeld

In dertig jaar had de familie Fijn niet minder dan 67 pleegkinderen in huis. Soms ook twee tegelijk. Er is namelijk een enorm tekort aan pleeggezinnen. In de regio Haaglanden alleen al zijn rond de honderd pleeggezinnen nodig.
Lees meer

Tijdelijk wonen in 't Hofland

Sinds 2017 verhuurt Rondom Wonen het voormalig verzorgingstehuis ’t Hofland aan woningzoekenden van de wachtlijst en aan statushouders. De combinatie van verschillende mensen in de woongroep werkt goed en men biedt elkaar de helpende hand als dit nodig is.
Lees meer

Onderscheiding voor redder van drenkeling

De 67-jarige heer Sim uit Nootdorp hielp begin dit jaar mensen uit het water. Voor deze heldendaad ontving hij onlangs van burgemeester Björn Lugthart, en in het bijzijn van teamchef van politie Pijnacker-Nootdorp Naomi van der Linde, een bronzen medaille en oorkonde.
Lees meer

Week van de ondernemer 2022

Jaarlijks vindt op de 3e vrijdag in november de Dag van de Ondernemer plaats, een initiatief van MKB Nederland. Als blijk van waardering maken wij hier al enkele jaren de Week van de Ondernemer van. Van 21 tot 25 november vinden diverse activiteiten plaats op de bedrijvenparken, voor de winkelcentra, voor de glastuinbouw en voor de zzp’ers.
Lees meer

Tekort aan pleegouders is zorgelijk

Het gaat niet goed met het aantal beschikbare pleegouders. Er is al een aantal jaren sprake van een afname van het aantal nieuwe pleegouders. Tegelijkertijd is de vraag naar pleegzorg nog altijd groter dan het aanbod. Daardoor neemt het tekort langzaam, maar gestaag toe. Dit is zorgwekkend omdat de huidige onrust en onzekerheid in de samenleving toenemen door verschillende crises, zoals de wooncrisis, de energiecrisis en buitenproportionele inflatie. Dit heeft invloed op de aanmeldingen van nieuwe pleegouders omdat die zich in de regel aanmelden vanuit een stabiele persoonlijke situatie. Pleegzorg Nederland wil deze neerwaartse trend keren en vraagt daarom met de titel #groenlicht tijdens de Week van de Pleegzorg (2 tot en met 9 november) extra aandacht voor het belang van meer pleegouders.
Lees meer

Extra controle op inhoud van de GFTE-containers

Avalex gaat Groente, Fruit, Tuinafval en Etensresten (GFTE)-containers extra controleren op hun inhoud. In de meeste gevallen gaat dat goed.
Lees meer

Zet inbrekers in het zicht

De klok is afgelopen weekend verzet en het wordt weer eerder donker. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.
Lees meer

Kappen van afgekeurde bomen gaat verder

Vanaf maandag 24 oktober gaan de gemeente en de aannemer weer aan de slag met het kappen van dode en zieke bomen.
Lees meer

Weer samenscholingsverbod in en rondom Parade Nootdorp

Vanaf zaterdag 22 oktober geldt, naast cameratoezicht, weer een samenscholingsverbod in en rondom het winkelcentrum Parade in Nootdorp om overlast van jongeren in het gebied tegen te gaan.
Lees meer

Felicitaties voor buitenwinkel Bever

Buitenwinkel Bever won donderdag 13 oktober de vakprijs ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’. Namens de gemeente bracht wethouder Bart van Straten gisteravond een bezoek aan Bever om Arjen Jintes, Finance Director (CFO), en Christian de Jong, Manager Duurzaamheid & Innovatie, te feliciteren met een bos bloemen.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Geerweg 9 te Nootdorp

Het college maakt bekend, dat het gewijzigde vastgestelde wijzigingsplan Geerweg 9 in Nootdorp zes weken ter inzage ligt vanaf donderdag 20 oktober in het gemeentekantoor. Dit plan omvat deels de wijziging van het plangebied van het bestemmingsplan ’s-Gravenhout, Geerweg en omgeving voor de bouw van één woning.
Lees meer

Informatieavond herinrichting Kerkweg Nootdorp

Maandag 31 oktober is een tweede informatieavond over de mogelijke herinrichting van de Kerkweg, Veenweg en Oudeweg. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in CulturA & Zo, Dorpsstraat 7 in Nootdorp.
Lees meer

Kinderen zichtbaar op de fiets

Tijdens een fietscontrole-actie in Delfgauw controleerden alle basisscholen de fietsen van kinderen uit groep 5 tot en met 8. Al deze 500 kinderen zitten nu goed verlicht op de fiets. Een waardevolle actie dit najaar: goed zichtbaar zijn op de fiets is zo belangrijk!
Lees meer

Gemeente Pijnacker-Nootdorp aardgasvrij

Op dit moment worden bijna alle Nederlandse woningen en panden verwarmd met aardgas. Dat zorgt voor een flinke CO2-uitstoot. Daarom is het nodig om over te stappen naar duurzame manieren van verwarmen.
Lees meer

Proefrijden strooiroutes

Deze week rijdt de aannemer proefritten. Dit om strooiroutes voor de komende winter te controleren.
Lees meer

Verkeershinder Nieuwkoopseweg

In de week van maandag 17 oktober vinden overdag bodemsaneringswerkzaamheden plaats bij de gesloopte woning Katwijkerlaan 3. Als u op en naar de Nieuwkoopseweg rijdt, houd dan rekening met aanzienlijke verkeershinder.
Lees meer

Politiekids Delfgauw geïnstalleerd!

Maandag 10 oktober hebben burgemeester Björn Lugthart en Manon Kaper van de politie de nieuwe Politiekids Delfgauw geïnstalleerd. De kinderen van de groepen 6 van basisscholen de Meander, het Spectrum en de Triangel beloofden zich goed in te zetten als Politiekid.
Lees meer

Wij fietsen veilig op de rotonde

Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet u goed opletten.
Lees meer

Leerlingen OBS De Bonte Tol ontbijten met de burgemeester

Leerlingen van basisschool Obs De Bonte Tol schoven vanochtend, dinsdag 4 oktober 2022, aan tafel in de raadszaal voor een ontbijt met burgemeester Björn Lugthart. Bakkerij Rijnbeek verzorgde een heerlijk gezond ontbijt.
Lees meer

College biedt uitvoeringsagenda aan gemeenteraad aan

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 4 oktober de Uitvoeringsagenda 2022-2026 ‘Bouwen aan de toekomst’ aanboden aan de gemeenteraad. De Uitvoeringsagenda is een uitwerking van het Raadsakkoord op hoofdlijnen.
Lees meer

Onkruidbestrijding; verplaats uw auto

Het hele jaar door verwijderen de gemeente en een aannemer onkruid op verhardingen in de openbare ruimte. Sommige plekken zijn helaas moeilijk bereikbaar omdat er auto’s staan. Hierdoor groeit er veel onkruid.
Lees meer

Bekendmakingen per e-mail

De formele gemeentelijke bekendmakingen kunt u gratis, handig en snel per e-mail ontvangen.
Lees meer

Start verkoop woningen ‘Casa Vita’ in Pijnacker

Op een prachtige plek in het gezellige Pijnacker wordt Casa Vita gerealiseerd. Casa Vita bestaat uit twee bouwblokken met 65 koop- en 34 huurappartementen. Kleinschalig, met een sprekende architectuur en een gevarieerd woningaanbod (studio’s, appartementen, penthouses, twee-laagse woningen)
Lees meer

Geen samenscholingsverbod meer in en rondom Parade

Sinds vrijdag 22 juli jl. geldt een samenscholingsverbod in en rondom het winkelcentrum Parade en is er cameratoezicht om de overlast van jongeren te stoppen. Deze maatregelen hebben effect gehad. In de maand september is het rustig gebleven in het centrum van Nootdorp.
Lees meer

Naturalisatieceremonie 28 september

Op 28 september 2022 heeft burgemeester Björn Lugthart aan 33 mensen, waaronder 11 kinderen en 22 volwassenen, het Nederlanderschap uitgereikt. Voor het eerst sinds de coronacrisis was er weer een feestelijke ‘traditionele’ Naturalisatieceremonie, zonder beperkingen.
Lees meer

Crisisnoodopvang voor asielzoekers in Pijnacker-Nootdorp

Op dit moment zijn de asielzoekerscentra in Nederland en het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol. Daarom moet de Veiligheidsregio Haaglanden 450 crisisnoodopvang plekken realiseren voor de periode van september tot en met 31 december 2022. De Veiligheidsregio doet een dringend beroep op de regiogemeenten om een bijdrage te leveren aan de crisisnoodopvang, om te voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp realiseert daarom op korte termijn 24 crisisnoodopvang plekken in Hotel Van der Valk Den Haag-Nootdorp, als bijdrage aan de regionale opgaven.  
Lees meer

Winnaar Kunst in de gemeente bekend

Het kunstwerk 'Beer' van kunstenaar Rob Kruizinga is de winnaar van de derde editie van 'Kunst in de Gemeente' Pijnacker-Nootdorp. Na een spannende verkiezing is zijn kunstwerk door zowel publiek als vakjury uitgeroepen tot winnaar.
Lees meer

NL Architects gaat Sociaal Cultureel Centrum ontwerpen

Er is een architect gekozen voor het ontwerp van het Sociaal Cultureel Centrum: NL Architects BV uit Amsterdam. Dit architectenbureau onderscheidde zich in de selectierondes op kwaliteit, prijs en presentatie. NL Architects had daarnaast een creatieve invulling van het programma van eisen. Nu de architect bekend is, gaan we de volgende fase in: de ontwerpfase.
Lees meer

Week tegen Eenzaamheid van donderdag 29 september tot en met 6 oktober

Van donderdag 29 september t/m 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid 2022 plaats. Deze week wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid eerder te signaleren en bespreekbaar te maken. Tijdens deze week staat ontmoeting en verbinding centraal.
Lees meer

Gooi geen aquariums leeg in sloten

Sinds kort komt watersla, ook wel mosselplantje genoemd, voor in sloten in Pijnacker-Nootdorp.Help verspreiding te voorkomen door geen watersla weg te gooien in sloten, vaarten of singels.
Lees meer

Wilt u iets organiseren in de straat of buurt? vraag de buurtknip aan!

De Buurtknip is een subsidie voor activiteiten voor en door inwoners. Een extra financiële bijdrage, maakt het soms nét wat makkelijker iets te organiseren voor uw straat of buurt.
Lees meer

Wijkgesprekken met politie en gemeente

Donderdag 6 oktober gaan de gemeente en de politie te voet en op de fiets de wijken in. Zij willen dan in gesprek met bewoners over de veiligheid en leefbaarheid in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Gemeente zoekt duurzaamheidscoaches

Wil jij je inzetten voor jouw gemeente of buurt? Vind je energie besparen interessant en zie je kansen? Gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar bewoners in de gemeente die het leuk vinden om anderen te helpen met het verduurzamen van de woning.
Lees meer

Bart van Straten nieuwe wethouder

Bart van Straten (34) is vanavond, donderdag 22 september, tijdens de gemeenteraadsvergadering door de raadsleden gekozen als nieuwe wethouder voor het college van burgemeester en wethouders. Burgemeester Björn Lugthart installeerde Bart in zijn nieuwe functie.
Lees meer

Annelies Kroeskamp nieuwe gemeentesecretaris         

Annelies Kroeskamp (42) wordt per 1 december 2022 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Met instemming van de ondernemingsraad heeft het college van burgemeester en wethouders haar als gemeentesecretaris/algemeen directeur benoemd.
Lees meer

AutoMaatje eind 2022 van start in Pijnacker-Nootdorp

Even boodschappen doen of een partner in het verpleeghuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp – op verzoek van de gemeenteraad, bij motie van het CDA -besloten SWOP financieel te ondersteunen met het project Automaatje.
Lees meer

Begroting 2023 op orde

Het college van burgemeester en wethouders heeft maandag 19 september de programmabegroting 2023 en de meerjarenraming 2023-2026 aangeboden aan de gemeenteraad. In de jaren 2023, 2024 en 2025 houdt de gemeente geld over. Ook zijn er reserves om eventuele tegenvallers de komende jaren op te vangen.
Lees meer

Maandag 26 september Monnikenweg dicht

Van maandag 26 september tot begin november kan doorgaand verkeer de Monnikenweg niet gebruiken. Ackerswoude is nog wel goed te bereiken voor bestemmingsverkeer.
Lees meer

Maandag 3 oktober inloopbijeenkomst aardwarmte

maandagavond 3 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst over de verdere ontwikkeling van aardwarmte in de gemeente Pijnacker-Nootdorp
Lees meer

Tijdelijk paaltje in fietspad Dwarskade

Na technische inspectie van een brug tussen de Dwarskade en het Hazepad, blijkt de draagconstructie daarvan niet meer te voldoen aan de veiligheidseisen voor ‘zwaar’ verkeer. Om wagens te weren is de toegang vanaf de Dwarskade nu tijdelijk voorzien van een paal.
Lees meer

Stoppen met roken én tegelijk fitter worden

In 2021 is de gemeente Pijnacker-Nootdorp gestart met een klankbordgroep gezonde leefstijl waar inwoners zich voor konden aanmelden om samen met de gemeente na te denken over het gezondheidsbeleid en het Lokaal Preventieakkoord van Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Jeugdfonds Sport & Cultuur

De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dankzij deze samenwerking kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm) sporten of deelnemen aan activiteiten, zoals muziek maken of toneel spelen.
Lees meer

Scheiding in uw omgeving; wat nu?

Voor een gezin in scheiding is het belangrijk dat het netwerk, de omgeving, er voor hen is. Dit geldt voor zowel de partners die gaan scheiden als voor de betrokken kinderen. Het Kenniscentrum Kind en Scheiding geeft tips voor positieve support aan ouders en kinderen in een scheidingssituatie.
Lees meer

Voorlopig geen coronavaccinaties in het Baken

Het is voorlopig niet meer mogelijk een coronavaccinatie te halen in het Baken in Pijnacker. Afgelopen woensdag was de laatste keer. Om weerstand te bieden tegen de coronagolf die dit najaar verwacht wordt, start GGD Haaglanden vanaf 19 september een nieuwe grote vaccinatieronde op vier locaties in onze regio.
Lees meer

Extra locatie voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Aan de Nootdorpsweg 2-4, de locatie naast de brandweer in Pijnacker, komen tijdelijke woonunits voor de opvang van 50 extra Oekraïense vluchtelingen.
Lees meer

Wat mag er mee met PMD?

De afkorting PMD staat voor: lege Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Van je lege shampoofles tot aan het plastic zakje om de veldsla en van lege frisdrankblikjes tot aan de lege pakken van zuivel of sap: het kan allemaal in de PMD-bak. Bijna alle verpakkingen uit de supermarkt, die niet van karton of glas zijn, horen bij het PMD.
Lees meer

Wethouder Ilona Jense - van Haarst legt werkzaamheden neer

In goed overleg met het college van burgemeester en wethouders draagt zij haar werkzaamheden vandaag al over. Zij wil haar handen vrijmaken om noodzakelijke zorg te bieden aan een direct familielid. Met een brief aan de voorzitter en de leden van de gemeenteraad heeft zij per direct haar ontslag ingediend.
Lees meer

De Babbeltruc, trap er niet in!

De afgelopen tijd nam het aantal meldingen weer toe van ouderen in onze regio, die slachtoffer werden van een babbeltruc.
Lees meer

Hoe gaat het met het Nieuwe Inzamelen?

In Pijnacker-Nootdorp hebben we een duurzaam afvalbeleid. Het doel van het beleid is meer afval scheiden, zodat we grondstoffen kunnen hergebruiken en minder restafval overhouden.
Lees meer

Download de Avalex App

Met de Avalex App kunt u gemakkelijk zien waar de dichtstbijzijnde (ondergrondse) container is en checkt u welk afval bij welke afvalcontainer hoort.
Lees meer

Reinigen ondergronds afvalbakken Avalex

De aannemer van Avalex is gestart met het keuren en reinigen van alle boven- en ondergrondse containers. De aannemer begint met alle containers in Nootdorp, vervolgens Pijnacker en tot slot Delfgauw. De werkzaamheden duren in totaal 6 tot 8 weken.
Lees meer

Verlenging maatregelen aanpak jongerenoverlast Parade

Sinds 23 juli is in het winkelcentrum Parade Nootdorp en bij voetbalverenging RKDEO cameratoezicht en geldt er een samenscholingsverbod om jongerenoverlast aan te pakken. Burgemeester Björn Lugthart heeft, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten deze maatregelen met in elk geval één maand te verlengen.
Lees meer

'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren

De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland starten een samenwerking met 'Kamers met Aandacht': een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar.
Lees meer

Oud-gemeenteraadslid John Thuring overleden

Op dinsdag 23 augustus overleed oud-gemeenteraadslid John Thuring op 71-jarige leeftijd. Van 2014 tot 2018 was hij raadslid voor de fractie van Gemeentebelangen.
Lees meer

Tijdelijk kantoor Markt 55a in Nootdorp

O Om de rust en veiligheid terug te laten keren in winkelcentrum Parade zijn verschillende maatregelen genomen. Één daarvan is het openen van een tijdelijk kantoor op Markt 55a in Nootdorp. Omwonenden en ondernemers kunnen hier elke woensdag van 09.30 tot 15.30 uur terecht met hun vragen, zorgen en signalen. Naast deze vaste openingstijden kunt u ook op afspraak langskomen.
Lees meer

Start inspraakprocedure locatie Rivierenlaan Pijnacker

Het college besloot op dinsdag 16 augustus 2022 tot de start van een formele inspraakprocedure voor het aanwijzen van een locatie voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers op de hierna genoemde locatie.
Lees meer

Vervoersbeperking: Vogelgriep in Vlaardingen

Er is vogelgriep vastgesteld op een kinderboerderij in Vlaardingen, waardoor er een vervoersbeperkingsgebied van 10 km om het bedrijf is vastgesteld. Een groot deel van Pijnacker-Nootdorp valt in het vervoersbeperkingsgebied. Daarom is er een vervoersverbod dat ook geldt voor een deel van onze gemeente.
Lees meer

Daders gezocht van vernielingen bij Dobbeplas

Staatsbosbeheer wil graag weten wie meer kan vertellen over recente vernielingen aan het toiletgebouwtje bij de Dobbeplas. Daardoor werd de voorziening onbruikbaar en inmiddels ook gesloten.
Lees meer

Grasmaaien in de gemeente

In Pijnacker-Nootdorp worden de meeste bermen twee keer per jaar gemaaid. Daarnaast begrazen schapen een deel van de bermen. Hiervoor komt de kudde drie tot vier keer per jaar langs.
Lees meer

Protestvlaggen in openbaar gebied

Op verschillende plekken hangen protestvlaggen of spandoeken in openbaar gebied van Pijnacker-Nootdorp. De gemeente verzoekt dringend om deze weg te halen, omdat zij schadelijk kunnen zijn voor gemeentelijke eigendommen en gevaarlijk voor het verkeer.
Lees meer

Oud-gemeenteraadslid Mieke van der Kuij overleden

Op maandag 8 augustus overleed oud-gemeenteraadslid Mieke van der Kuij op 86-jarige leeftijd. Tussen 1982 en 1994 was zij drie perioden raadslid voor de PvdA in de voormalige zelfstandige gemeente Pijnacker.
Lees meer

Wees zuinig met water

In vijf jaar tijd is dit de vierde droge zomer. Die droogte houdt voorlopig aan. De vraag naar water blijft groot. Het Hoogheemraadschap van Delfland vraagt iedereen om bewust met water om te gaan
Lees meer

Hoe bespaar ik energie in de zomer?

Het is belangrijk dat we energie besparen. Als we minder warmte en elektriciteit gebruiken, hoeven we ook minder energie op te wekken. Ook in de zomer kunnen we op verschillende manieren energie besparen. Deze tips zijn makkelijk uit te voeren en leveren direct energiebesparing en dus geld op.
Lees meer

Ontwerpwijzigingsplan Geerweg 9 in Nootdorp

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan Geerweg 9 in Nootdorp vanaf donderdag 4 augustus gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentekantoor.
Lees meer

Digitaal wijzer worden

De maatschappij digitaliseert steeds verder. Wie niet opgegroeid is met een computer heeft een achterstand. Bibliotheek Oostland biedt inwoners de kans om digitaal wijzer te worden.
Lees meer

Locatiebesluit Molenaarstraat Delfgauw

Het college besloot op dinsdag 12 juli 2022 tot het aanwijzen van de Molenaarstraat in Delfgauw als locatie voor ondergrondse afvalinzameling. De formele, juridisch geldende bekendmaking staat op www.overheid.nl.
Lees meer

Zwaardere aanpak tegen overlast jongeren winkelcentrum Parade

Al langere tijd is er sprake van onrust in en rondom de Parade in Nootdorp veroorzaakt door verschillende groepen jongeren. De melding van een schietincident op woensdag 20 juli is reden om een stap verder te gaan in de aanpak van deze jeugdgroepen. Met een samenscholingsverbod en cameratoezicht willen gemeente en politie de rust in het winkelgebied weer terugkrijgen.
Lees meer

Isoleer uw woning in de zomer

Waarom is de zomer het ideale moment om met isolatie in huis aan de slag te gaan?
Lees meer

Nationaal Hitteplan en smogwaarschuwing

Het is warm vandaag, maandag 18 juli, en de hitte houdt nog wel meerdere dagen aan. Daarom treedt vanaf vandaag het Nationaal Hitteplan in werking. Door de hitte in een groot deel van Europa kan er ook smog ontstaan. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen hierdoor klachten krijgen. Daarom geldt naast het hitteplan ook een smogwaarschuwing.
Lees meer

Dura Vermeer wint tender Centrumlijn

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West met het plan WijCK de ontwikkeling en realisatie van Centrumlijn Noord definitief gegund.
Lees meer

Locatiebesluit Sytwinde Nootdorp

Het college besloot op dinsdag 5 juli de Locatiebesluiten van het Locatieplan HNI (Het Nieuwe Inzamelen) te wijzigen.
Lees meer

Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens de vakantie

Het is weer zomervakantie. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.
Lees meer

Wat is fietsgeluk voor u? Vul de enquête in

In 2023 is voor iedereen in de gemeente fietsgeluk te vinden. Dat is de ambitie van het gemeentelijke Fietsplan ‘Gelukkig op de fiets!’ Wat is fietsgeluk voor u?
Lees meer

Brug Reesloot tijdelijk dicht

Uit een inspectie van de brug over de Reesloot (Katwijkerlaan richting bedrijventerrein De Boezem) blijkt dat de brug niet veilig meer is. Daarom is het besluit genomen om deze per direct af te sluiten voor alle verkeer.
Lees meer

Inloopavond tijdelijke opvang Oekraïners in voormalige brandweerkazerne Nootdorp

Tijdens een inloopavond op woensdag 6 juli kunnen omwonenden vragen stellen aan de betrokken medewerkers van de gemeente. Deze inloopavond vindt plaats van 19.00 – 20.30 uur in kerkelijk centrum Nové, Dorpstraat 13 in Nootdorp.
Lees meer

Voorgenomen uitgiften van onroerend goed

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft voornemens diverse koopovereenkomsten te sluiten
Lees meer

Regels voor het parkeren van caravans

De de zomer(vakantie) is in aantocht. Dat is goed te zien aan het toenemende aantal geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in voormalige brandweerkazerne Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp vangt op dit moment 100 vluchtelingen uit Oekraïne op in Hotel Van der Valk in Nootdorp. De gemeente is bezig met het regelen van huisvesting voor de langere termijn en heeft hiervoor eerder al vier locaties aangewezen. Daar is inmiddels een vijfde locatie aan toegevoegd. In de voormalige brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp wordt binnenkort ook een Oekraïense familie ondergebracht. Omwonenden zijn hierover inmiddels geïnformeerd.
Lees meer

Winnovatie-challenge emissieloze kas

Van 16 december 2021 tot 7 februari 2022 heeft de winnovatie-challenge ‘Hoe kunnen we lekkages via de bodem vanuit kassen voorkomen’ gelopen. Ondanks dat we al jaren samenwerken met de sector om lekkages tegen te gaan, zien we nog steeds te hoge concentraties voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen in glastuinbouwgebieden.
Lees meer

Bestemmingsplan ‘Oude Polder - Dierenpension’

De gemeente wil het dierenpension aan de Overgauwseweg verhuizen, omdat het daar niet past in het bestemmingsplan. Het voornemen is om het dierenpension te plaatsen in de Oude Polder in Pijnacker, ten oosten van de wijk Tolhek, samen met een groengebied en eventueel een buurttuin.
Lees meer

Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers De Wisselbeker

Burgemeester Björn Lugthart heeft vandaag Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan twee vrijwilligers van De Wisselbeker. De gedecoreerden zijn: Gerard van de Schootbrugge en Ben van Hagen. Beiden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Project politiekids

Gisteravond vond de feestelijke afsluiting van het project ‘politiekids’ plaats op het plein van de Sint Jozefschool in Nootdorp. Wethouder Marieke van Bijnen en teamchef politie Naomi van der Linde feliciteerden de kinderen gisteren en reikten echte diploma’s uit.
Lees meer

KWIEK beweegroute in Delfgauw

Vorige week is de KWIEK beweegroute in Emerald feestelijk geopend. KWIEK is een route van 1,5 kilometer door de wijk met tussendoor bewegingsoefeningen. Een leuke manier om buiten te bewegen. KWIEK maakt gebruik van het straatmeubilair in de buurt om oefeningen mee te doen.
Lees meer

Hoe vaak maaien wij het gras in de gemeente?

In Pijnacker-Nootdorp worden de meeste bermen twee keer per jaar gemaaid. Daarnaast begrazen schapen een deel van de bermen. Ziet u een gevaarlijke situatie? Meld deze dan bij ons.
Lees meer

Hoogste punt bereikt van het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) in Pijnacker Zuid.

Wethouder Peter Hennevanger was op donderdagmiddag 16 juni aanwezig bij het feestelijke moment van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) in Pijnacker Zuid.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Ackerswoude 2021 ter inzage

Op 2 juni 2022 besloot de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan Ackerswoude 2021 vrij te geven voor zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 16 juni 2022 zes weken ter inzage.
Lees meer

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een nieuw college. De gemeenteraad benoemde vanavond Hanneke van de Gevel, Peter Hennevanger, Ilona Jense - van Haarst, Marieke van Bijnen en Frank van Kuppeveld tot voltijd wethouder.
Lees meer

Nieuw raadsakkoord op hoofdlijnen

Acht van de negen fracties uit de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp presenteerden vandaag een nieuw raadsakkoord op hoofdlijnen. In dit akkoord staat in grote lijnen beschreven welke uitdagingen de komende vier jaar in de gemeente spelen en welke oplossingen de fracties hiervoor zien. Het nieuwe raadsakkoord wordt woensdag 15 juni tijdens een extra raadsvergadering besproken.
Lees meer

Gemeente onderzoekt verder met HVC de ontwikkeling van een warmtenet in Klapwijk

De gemeenteraad heeft op voorstel van het college van burgemeester en wethouders op donderdag 2 juni besloten om samen met Huisvuilcentrale (HVC) de ontwikkeling van een warmtenet in Klapwijk verder uit te werken. Dit is een belangrijke stap richting de mogelijke realisatie van een warmtenet in de wijk Klapwijk
Lees meer

Werk aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen

Sinds 1 april 2022 mogen gevluchte Oekraïners in Nederland werken in loondienst. Heeft u interesse om vluchtelingen als medewerker aan te nemen in uw bedrijf?
Lees meer

Ken de limiet!

Te snel rijden, sneller dan wettelijk is toegestaan en/of sneller dan de situatie dat vereist, is helaas vaak de oorzaak van veel ongevallen. Daarom geldt het motto: Ken de limiet! Bijvoorbeeld in de buurt van een school of bij een druk fietspad.
Lees meer

Vooraankondiging wijzigingsplannen Keijzershof en Tuindershof

Het college bereidt een wijzigingsplan voor dat geldt voor gronden in het bestemmingsplan Keijzershof 2018 en in het bestemmingsplan Tuindershof 2019.
Lees meer

Weidevogelgebied Zuidpolder Delfgauw stap dichterbij

Overheden, natuurbeheerders en boeren hebben afspraken gemaakt voor een robuust weidevogelgebied in de Zuidpolder van Delfgauw. De komende twee jaar worden de ideale omstandigheden gecreëerd voor weidevogels: andere vormen van natuur, landbouw en het behoud van het karakteristieke polderlandschap. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor de weidevogels, maar ook voor inwoners, recreanten en boeren.
Lees meer

Skatebaan Delfgauw krijgt opknapbeurt

We nodigen u graag uit op dinsdag 24 mei tussen 15.00 en 18.00 uur op de skatebaan aan de Kerkmeesterstraat. Hier kunt u uw voorkeur aangeven voor één van de varianten (A tot en met D) van de inrichting van de skatebaan.
Lees meer

Vanaf 1 juli zijn rookmelders in huis verplicht

Per 1 juli is het verplicht in Nederland om rookmelders in huis te hebben. De rookmelderverplichting geldt voor zowel koop- als huurhuizen. Heeft u nog geen rookmelders, dan is dit het moment om ze aan te schaffen.
Lees meer

Gemeente heeft het huishoudboekje op orde

Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 19 mei de kadernota 2022 en de jaarstukken 2021 aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees meer

Nieuw fietspad Hazepad weer in gebruik

Fietsers kunnen vanaf vrijdag 13 mei weer gebruik maken van het fietspad Hazepad.
Lees meer

Inloopavonden in verband met tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen

emeente Pijnacker-Nootdorp vangt op dit moment 100 vluchtelingen uit Oekraïne op in Hotel Van der Valk in Nootdorp. De gemeente is bezig met het regelen van huisvesting voor de langere termijn en heeft hiervoor vier locaties aangewezen. Deze locaties zijn verdeeld over de verschillende woonkernen. Omwonenden worden hierover vandaag geïnformeerd.
Lees meer

Gesprekken met informateur op gang

De eerste stappen om te komen tot een nieuw raadsakkoord op hoofdlijnen zijn gezet. Afgelopen zaterdag kwam een afvaardiging van de fracties uit de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp bijeen in Delfgauw. Daar hadden ze het met elkaar over het document waar de lijn voor de komende vier jaar in moet komen te staan.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan 2e partiele herziening Keijzershof 2018

Het ontwerpbestemmingsplan 2e partiele herziening Keijzershof 2018 ligt ter inzage van donderdag 12 mei tot en met woensdag 22 juni 2022.
Lees meer

Huiswerkmaatjes gezocht

Wilt u een kwetsbare brugklasser om een goede start te maken? Wordt huiswerkmaatje
Lees meer

Gemeentesecretaris kondigt vertrek aan

Gemeentesecretaris Jan-Paul Woudstra neemt dit najaar afscheid van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij gaat per 1 september 2022 met pensioen.
Lees meer

Goed voorbereid uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen

Nu de vakantieperiode in zicht komt maken veel inwoners een afspraak om een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aan te vragen. Doe dat tijdig en bereidt u goed voor, dat voorkomt teleurstelling en vertraging.
Lees meer

Groene Pluspuntenregeling

Vanaf 1 mei geldt de Groene Pluspuntenregeling Zuid-Holland. Daarmee kunnen vrijwilligers, buurtinitiatieven en scholen een voucher aanvragen om hun groene project te helpen realiseren.
Lees meer

(Winter)tip voor VvE’s en (wijk-)verenigingen: Maak een warmtefoto van gebouwen!

Een warmtescanner is een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestraling kan vastleggen. Een warmtescan geeft aan waar warmte uit de woning of een gebouw verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.
Lees meer

Houd u aan de snelheidslimiet

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Wat de reden ook is: (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom!
Lees meer

Kijk op de Wijk: Politiekids Nootdorp

Sinds september zijn 20 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de Sint Jozefschool actief als Politiekids. Zij zijn door de teamchef van de politie en door de burgemeester officieel geïnstalleerd. Samen met de wijkmanager en de wijkagenten gaan zij op stap in Nootdorp en doen preventie-activiteiten voor een veilige en leefbare wijk.
Lees meer

Kijk op de Wijk: betrokken inwoner Joyce de Haan

Joyce de Haan is een heel betrokken Nootdorpse. Je komt haar op verschillende plekken en verschillende tijden tegen in het dorp, de gemeente en daarbuiten. Kerkelijk, politiek, cultureel, maatschappelijk: Joyce is breed belangstellend en actief. Bij de organisatie Jong Perspectief is ze een van de drijvende krachten. En dat geldt ook voor het Nootdorpse Huiskamerfestival Nu of Noot dat onlangs na twee jaar afwezigheid weer een keer gehouden kon worden.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Schoon Pijnacker-Nootdorp heeft grijpers voor het grijpen

Schoon Pijnacker-Nootdorp is in de hele gemeente al meer dan anderhalf jaar doende met het opruimen van zwerfafval. De ‘beweging’ die is begonnen door Ad van Winden via een Facebookpagina heeft in de hele gemeente tientallen mensen op de been gekregen die individueel of in groepsverband er op uit gaan om vuil te prikken.
Lees meer

Kijk op de wijk: Fleurige bloembakken voor de Melkdragerhof

Bij het appartementengebouw Zuideind in Emerald staan sinds kort twee prachtige bloembakken. Het was bewoonster Hennie van der Horst die tijdens een zomerbarbecue in 2021 het idee opperde. Vervolgens heeft ze daar samen met echtgenoot Bram werk van gemaakt.
Lees meer

Lintjesregen 2022

Burgemeester Björn Lugthart reikte op dinsdag 26 april in Het Witte Paard, Gildeweg 2 in Nootdorp, Koninklijke Onderscheidingen uit aan vijf inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koningsdag.
Lees meer

Energieloket Pijnacker-Nootdorp

Het Regionaal Energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energie besparen en het verduurzamen van de woning.
Lees meer

Aangepaste adviezen: quarantaine, gezondheidsverklaring, zelftesten

Op 15 maart hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg. Dit najaar kunnen we weer een opleving in het aantal besmettingen verwachten, of kan een nieuwe besmettelijke variant opduiken. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven. Vanaf dinsdag 19 april wordt een aantal nog bestaande adviezen verder versoepeld.
Lees meer

Blocker Nieuwkoopseweg weer in gebruik

Vanaf maandag 2 mei 2022 is de blocker op de Nieuwkoopseweg weer in gebruik, op basis van kentekenherkenning. Alleen voertuigen die bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp bekend zijn én die een ontheffing hebben, kunnen in de spitsuren gebruik maken van de Nieuwkoopseweg.
Lees meer

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse (Aziatische) duizendknoop is een ware plaag die ook in Pijnacker-Nootdorp voorkomt. Het is een agressieve plant die snel groeit en die andere gewassen verdringt.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding aanvragen voor 1 juli 2022

Kent u iemand die een lintje verdient? Dien de aanvraag vóór 1 juli 2022 in.
Lees meer

Financiële steun voor gemeenten in Oekraïne

De schade in Oekraïne is gigantisch en veel Oekraïense gemeenten staan voor grote uitgaven. De Vereniging van Nederlandse gemeente (VNG) heeft namens de Nederlandse gemeenten een fonds voor noodhulp geactiveerd. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten per inwoner €1,- te doneren aan het fonds.
Lees meer

Aangepast ‘verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021’ naar de raad

In april staat bij de gemeenteraad het ‘correctieve herziening verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021’ op de agenda. Dit is een aanpassing op het bestaande bestemmingsplan ‘Verzamelplan 2020-2021’, dat in juni 2021 door de gemeenteraad is vastgesteld.
Lees meer

Positieve resultaten huisvuilzinzameling 2021

In 2020 begonnen we met Het Nieuwe Inzamelen van huisvuil. Daarmee willen we meer gescheiden afval inzamelen en minder restafval per persoon. Uit de resultaten van de huisvuilinzameling 2021 blijkt dat we op de goede weg zijn
Lees meer

Vraag leerlingenvervoer 2022 - 2023 bijtijds aan!

Verwacht u recht te hebben op Leerlingenvervoer voor het schooljaar 2022-2023? Dan is het van belang dat u uw aanvraag op tijd doet. Het is sinds 1 april 2022 mogelijk om een aanvraag in te dienen. Zorg ervoor dat uw aanvraag vóór 1 juli 2022 bij ons binnen is.
Lees meer

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bijna elke gemeente in Nederland kreeg de afgelopen jaren steeds meer te maken met de eikenprocessierups. De aandacht voor deze rups is onder meer groot, omdat de het voor huidirritatie bij de mens kan zorgen.
Lees meer

Octantschool Beatrix tijdelijk onderdak in het voormalige Rabobankgebouw

In februari besloot het college van burgemeester en wethouders dat twee groepen leerlingen van de Octantschool Beatrix tijdelijk onderdak krijgen in het voormalige Rabobankgebouw aan het Emmapark. Deze leerlingen verhuizen morgen, dinsdag 5 april, naar hun nieuwe lokaal.
Lees meer

Intrekken aanwijzing gemeentelijk monument

Het college besloot op dinsdag 29 maart tot intrekking van de aanwijzing van Katwijkerlaan 3 als gemeentelijk monument. Het pand moet wijken om het huidige kruispunt Vlielandseweg/Nieuwkoopseweg/Katwijkerlaan verkeersveiliger te maken.
Lees meer

Klimaatplein op zaterdag 9 april

Intratuin Pijnacker, Klimaatkrachtig Delfland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp verzorgen een Tuindag op zaterdag 9 april. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn bezoekers welkom op het Klimaatplein bij Intratuin aan de Rijskade 1a in Pijnacker.
Lees meer

Geef en Neem-kastje in Buurt & Zo

Op donderdag 31 maart, tijdens de Week van het geld, werd in Buurt & Zo in Pijnacker op feestelijke wijze een Geef & Neem-kastje in gebruik genomen. Wethouder Marieke van Bijnen was aanwezig voor de officiële opening van het kastje.
Lees meer

Heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen 2022 nog niet ontvangen?

Sommige woningeigenaren hebben nog geen aanslag gemeentelijke belastingen over het belastingjaar 2022 ontvangen. Hoe kan dat?
Lees meer

Gemeenteraad 2022 - 2026 geïnstalleerd

Vanavond, woensdag 30 maart, zijn de 31 raadsleden van de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dat gebeurde in de raadzaal van het gemeentehuis in Pijnacker.
Lees meer

Lintjes voor zes vertrekkende raadsleden

Tijdens de speciale afscheidsraad zijn zes raadsleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Week van het geld 2022

Van 28 maart tot en met 1 april 2022 vindt de Week van het geld plaats. Dit is een week vol activiteiten rondom geld voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Lees meer

Verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan 2022 - 2025

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp stelde op 24 februari 2022 het 'verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan' vast.
Lees meer

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Hoe gaat de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne? Wat doet de gemeente en wat kunt u doen?
Lees meer

Definitieve uitslag verkiezingen bekend

Het centraal stembureau heeft vanochtend de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld door het proces verbaal te ondertekenen. Er is niets veranderd aan de voorlopige uitslag, waarbij 31 zetels te verdelen zijn.
Lees meer

Vertraging bij kap van afgekeurde bomen

Door de storm en het broedseizoen is de kap van afgekeurde bomen verplaatst naar september.
Lees meer

Voorlopige uitslagen verkiezingen

Op maandag 21 maart 2022 stelt het gemeentelijk centraal stembureau de definitieve uitslag vast. Op woensdag 30 maart 2022 treden de zittende gemeenteraadsleden af en volgt de installatie van de nieuwe leden van de gemeenteraad.
Lees meer

Liveblog gemeenteraadsverkiezingen

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Lees het liveblog over hoe de dag in Pijnacker-Nootdorp verloopt.
Lees meer

Regionaal aanmeldpunt opvang vluchtelingen Oekraïne in Rijswijk

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen opvang vragen in elke regio in Nederland. De gemeente Pijnacker-Nootdorp valt onder de regio Haaglanden. Oekraïners die onderdak zoeken, moeten zich fysiek aanmelden bij het aanmeldpunt van de regio Haaglanden: de Broodfabriek in Rijswijk aan de Volmerlaan 12 in Rijswijk. Het aanmeldpunt is dagelijks geopend van 8.30 tot 23.00 uur.
Lees meer

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan onderwijscluster Groen van Prinstererlaan

Het bestemmingsplan Onderwijscluster Groen van Prinstererlaan is gewijzigd vastgesteld en ligt vanaf 17 maart 2022 gedurende zes weken ter inzage.
Lees meer

Verbetering waterkwaliteit in glastuinbouwgebieden

Uit 22 ingezonden ideeën koos de jury onlangs twee winnaars: Michael Meijler met de automatische lekdetectie teeltvloer en Martijn van Riel (TNO) met het ontwikkelen van een lekvrije druppelaar.
Lees meer

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Door de oorlog zijn al meer dan een miljoen Oekraïners op de vlucht. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is bezorgd om de mensen in Oekraïne en iedereen die banden heeft met dat land. Ook naar onze gemeente komen vluchtelingen. Wij voelen ons betrokken en verantwoordelijk om deze mensen zo goed mogelijk op te vangen.
Lees meer

Bouw 72 nieuwe woningen Tuindershof van start 

Dinsdag 8 maart sloeg wethouder Frank van Kuppeveld samen met ontwikkelingscombinatie Tuindershof, woningcorporatie Rondom Wonen en bouwbedrijf Waal de eerste paal in fase 1c van Tuindershof. Het startsein voor de bouw van de 46 koopwoningen en 26 sociale huurappartementen. Een mooie uitbreiding van de inclusieve en klimaatadaptieve woonwijk. 
Lees meer

Laatste kavel te koop op de Eilanden

Altijd al uw droomhuis willen bouwen in Pijnacker? Dan is dit uw kans! Wij verkopen de laatste kavel op de Eilanden, aan de Waterhoen 15 in Park van Buijsen.
Lees meer

Hulp met digitale zaken in bibliotheek Oostland

DigiD gebruiken, toeslagen aanvragen, het regelen van zorg en andere zaken digitaal regelen kan soms lastig zijn. Het is fijn als iemand u hierbij op weg helpt.
Lees meer

Sirenes loeien op maandag 7 maart

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.
Lees meer

Eerste bewoners Tuindershof krijgen sleutel

Dinsdag 28 februari overhandigde wethouder Frank van Kuppeveld de sleutel aan Noëlle en Jordy, de trotse kopers van de eerste opgeleverde woning in Tuindershof.
Lees meer

Gezocht: ambassadeurs Duurzaamheid

Heeft u ideeën over het verduurzamen van de leefomgeving van Pijnacker-Nootdorp en staat u te springen om deze met andere geïnteresseerden in duurzaamheid te delen? Meldt u dan aan als ambassadeur Duurzaamheid.
Lees meer

Noodkap populieren Bieslandse Bos

Woensdag 23 februari start Staatsbosbeheer met werkzaamheden in het Bieslandse Bos. Er worden populieren gekapt die door de stormen van afgelopen weekend nu gevaar opleveren. Ook worden er populieren gekapt voor de aanleg van het nieuwe fietspad Hazepad.
Lees meer

Gratis zelftesten voor mensen met een laag inkomen

Afgelopen weken zijn de coronamaatregelen versoepeld. Dat is goed nieuws, alhoewel de besmettingsaantallen nog steeds hoog zijn. Daarom blijft het in bepaalde situaties verstandig om eerst een zelftest te doen. Bijvoorbeeld als u bij iemand op bezoek gaat, of een drukke plek bezoekt. De aanschaf van zelftesten brengt kosten met zich mee en niet iedereen kan dat geld missen.
Lees meer

Werkzaamheden Hageveld in Pijnacker

Aan het Hageveld vinden vanaf maandag 28 februari werkzaamheden plaats. Dan legt men de definitieve bestrating aan. Naast de rijbaan komt ook een losliggend voetpad. Het werk duurt tot circa 15 april.
Lees meer

Milieuplatform zoekt nieuwe leden

Bent u inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en wilt u bijdragen aan belangenbehartiging op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu? Dan is het lidmaatschap van het Milieuplatform voor u wellicht een mooie uitdaging.
Lees meer

Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt

De vrijwilligersorganisaties in Pijnacker-Nootdorp zetten zich regelmatig in voor onze inwoners. Om dat te waarderen, reikt de gemeente iedere twee jaar de Vrijwilligersprijs uit. Ook dit jaar kunt u uw vrijwilligersorganisatie weer aanmelden!
Lees meer

Stormschade of wateroverlast: wie belt u dan?

Stormschade of wateroverlast: wie bel je dan? Alleen bij acuut gevaar: bel alarmnummer 112. Geen acuut gevaar: neem contact op met de gemeente.
Lees meer

Alles kan weer open in drie stappen

Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom kan er verder versoepeld worden. Dat gebeurt in drie grote stappen, snel achter elkaar. Nederland laat daarmee bijna alle maatregelen los.
Lees meer

Start kap 31 afgekeurde bomen

De gemeente begint donderdag 17 februari met de kap van 31 afgekeurde bomen op verschillende locaties. Het gaat om dode en zieke bomen waarvoor een vergunning is verleend.
Lees meer

Boswachtersspreekuur woensdag 23 februari

Staatsbosbeheer organiseert een boswachtersspreekuur op woensdag 23 februari. Van 12.00 tot 18.00 uur beantwoorden de boswachters vragen en geven informatie over de voorbereidingen, boswerkzaamheden en herplant van het bosonderhoud in 2023. De boswachters zijn te vinden bij de ingang van de Balij, Kurkhout 100 in Zoetermeer.
Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Bas Sluis

Burgemeester Björn Lugthart reikte op dinsdagmiddag 8 februari een Koninklijke Onderscheiding uit aan Bas Sluis.
Lees meer

Nieuwe wijkmanager van Delfgauw/Oude Leede

Even voorstellen: Maaike Volker, nieuwe wijkmanager van Delfgauw/Oude Leede
Lees meer

Gezocht: nieuwe leden voor Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is op zoek naar twee nieuwe leden. De Adviesraad adviseert de gemeente over een groot aantal onderwerpen in het Sociaal Domein.
Lees meer

Provincie, gemeente en Staatsbosbeheer vieren oplevering Wandelbos Laakweg

Gedeputeerde Anne Koning en wethouder Peter Hennevanger onthulden in bijzijn van Nick de Snoo, provinciehoofd Staatsbosbeheer, op 4 februari het informatiebord bij de ingang van het Wandelbos Laakweg. De oplevering van het wandelbos was de laatste schakel waarmee nu het gehele groengebied Buytenhout klaar is.
Lees meer

Ondersteuning bij Long COVID

Een groep mensen houdt na een besmetting met COVID-19 langdurig klachten. Dat wordt ‘Long COVID’ genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken, maar soms ook veel langer na een infectie met COVID-19 aanhouden. Heeft u Long COVID klachten? Op deze pagina vertellen we waar u terecht kunt voor ondersteuning.
Lees meer

Nieuw fietsbeleid: Gelukkig op de fiets

Fietsen past goed bij ons als inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Het is het meest efficiënte vervoermiddel en houdt onze gemeente leefbaar en bereikbaar. Met het nieuwe fietsplan 'Gelukkig op de fiets' willen we fietsen aantrekkelijker maken voor nog meer mensen.
Lees meer

Tijdelijke invulling Rabobanklocatie

Het college van burgemeester en wethouders besloot op dinsdag 1 februari 2022 dat het voormalige Rabobankgebouw aan het Emmapark tijdelijk onderdak gaat bieden aan een aantal leerlingen van de Beatrixschool.
Lees meer

Gratis mondkapjes en zelftesten voor bepaalde groepen

Mensen met een laag inkomen krijgen binnenkort een aantal gratis zelftesten en chirurgische mondkapjes van de gemeente. Mensen met een laag inkomen krijgen binnenkort een aantal gratis zelftesten en chirurgische mondkapjes van de gemeente. Het vorige kabinet had de gratis hulpmiddelen in november vorig jaar al toegezegd. Afgelopen donderdag maakte het ministerie Volksgezondheid bekend dat de gratis zelftesten en mondkapjes pas vanaf half februari uitgedeeld kunnen worden door gemeenten. Vanwege de snel oplopende coronabesmettingen heeft het college van burgemeester en wethouders in Pijnacker-Nootdorp besloten deze groep nu alvast te helpen.
Lees meer

Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.
Lees meer

Voorbereiding boswerkzaamheden in de Balij

Staatsbosbeheer start in januari met de voorbereidende werkzaamheden voor het bosonderhoud van 2023. In de Balij, waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden, worden bomen gemarkeerd. Op woensdag 23 februari is van 12 tot 18 uur een boswachter aanwezig bij de ingang van de Balij (Zoetermeer) om geïnteresseerden van verdere informatie te voorzien.
Lees meer

Björn Lugthart geïnstalleerd als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

Maandag 17 januari is de heer Björn Lugthart door Commissaris van de Koning Jaap Smit geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen.
Lees meer

Boekje 'Waar kom jij vandaan?'

Twee jaar geleden vertelde burgemeester Francisca Ravenstein in haar nieuwjaarstoespraak dat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp 109 verschillende nationaliteiten wonen. Journaliste Amel Bali interviewde inwoners met verschillende achtergronden voor de rubriek ‘Waar kom jij vandaan?’ in de Telstar. Deze prachtige verhalen zijn nu gebundeld in een gratis boekje.
Lees meer

Warme woorden voor vertrekkende burgemeester

Dinsdagavond vond in een bijzondere raadsvergadering het afscheid plaats van onze burgemeester Francisca Ravestein.
Lees meer

Gemeenteraad besluit over burgerinitiatief

Eind maart 2021 ontving de gemeenteraad het burgerinitiatief ‘Visie op groen in het buitengebied’. Drie enthousiaste inwoners stelden het burgerinitiatief op. Twintig mede-inwoners gaven aan het initiatief te ondersteunen.
Lees meer

Ontwerp Beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten ter inzage

Van donderdag 13 januari tot en met donderdag 24 februari 2022 ligt het ontwerp van de Beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten digitaal ter inzage.
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Ravestein

Burgemeester Francisca Ravestein blikt terug op het jaar 2021 en wenst iedereen een mooi 2022!
Lees meer

Een veilige gemeente maken we samen!

De gemeente Pijnacker-Nootdorp complimenteert alle inwoners, die ervoor hebben gezorgd dat dat de jaarwisseling over het algemeen feestelijk is verlopen.
Lees meer

Nieuwe dienstregeling en route buurtbus

Vanaf 10 januari 2022 geldt een nieuwe dienstregeling voor de Buurtbus. Er is een kleine routeaanpassing in Pijnacker en Nootdorp, waardoor enkele vertrektijden wijzigen.
Lees meer

IkPas in januari

Ook dit jaar is de jaarlijkse bewustwordingscampagne om in januari een maand geen alcohol te drinken.
Lees meer

Wijziging woonplaatsbeginsel jeugdwet

Per 1 januari 2022 wijzigt het woonplaatsbeginsel (Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet). Er komen dan andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk wordt voor de jeugdhulp.
Lees meer

Sluitende begroting voor 2022

De programmabegroting 2022 is alweer de laatste van dit college. Door alle inspanningen van zowel de raad, het college als de ambtelijke organisatie is het gelukt om een sluitende begroting te presenteren met een financieel gezonde uitgangspositie voor de nieuwe raadsperiode.
Lees meer

Uitstel terugbetaling Tozo-leningen

De start van de verplichte aflossing van Tozo-leningen is een half jaar uitgesteld, tot 1 juli 2022.
Lees meer

Energietransitieplan vastgesteld

Op het concept Energietransitieplan zijn in totaal 67 zienswijzen ingediend. Hierop heeft de gemeente gereageerd. Het Energietransitieplan en de bijbehorende nota van beantwoording zijn op 25 november 2021 vastgesteld door de raad.
Lees meer

Bent u gedupeerde van de kinderopvang toeslagaffaire?

Bent u een gedupeerde ouder of toeslagpartner van de kinderopvang toeslagaffaire? Zo ja, dan is het belangrijk dat u dit bericht leest!
Lees meer

Verspreiding omikron vertragen: Nederland in lockdown

Om de verspreiding van de omikronvariant van covid-19 te vertragen, gaat Nederland vanaf 19 december in lockdown.
Lees meer

Bijdrage Woningbouwimpuls voor Pijnacker

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in de derde ronde van de Woningbouwimpuls een bedrag van 1,8 miljoen toegekend aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit is bedoeld voor de versnelde bouw van projecten die voor het grootste deel uit woningen bestaan voor starters en mensen met een middeninkomen. 
Lees meer

Telefonisch afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met de gemeente? Bel dan met telefoonnummer 14015. Het is helaas op dit moment niet mogelijk om online een afspraak te maken. Excuses voor het ongemak.
Lees meer

Avondsluiting verlengd, basisonderwijs week eerder dicht

Het kabinet verlengt de maatregelen die sinds 28 november 2021 gelden tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022. Ook gaan het basisonderwijs, scholen voor het speciaal (basis)onderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht.
Lees meer

Sluiting infocentrum Keijzershof

In Keijzershof zijn alle woningen verkocht en is het laatste deelgebied in aanbouw. Omdat er in de wijk geen nieuwe projecten meer gerealiseerd zullen worden, wordt het infocentrum met ingang van 17 december gesloten.
Lees meer

Koninkrijksdag en nationale Naturalisatiedag op 15 december

Op woensdag 15 december hangt de vlag uit bij het gemeentehuis. Hiermee herdenken we dat op 15 december 1954 door Koningin Juliana het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden is ondertekend.
Lees meer

Gemeente, Rondom Wonen, Staedion en huurders maken prestatieafspraken

De gemeente, woningcorporaties Rondom Wonen en Staedion en de huurdersverenigingen Argos en HVS hebben samen (digitaal) afspraken gemaakt over het wonen in Pijnacker-Nootdorp. Vandaag werden de prestatieafspraken officieel ondertekend door alle betrokken partijen.
Lees meer

Voorbereidingsbesluit correctieve herziening bestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021

Op 25 november 2021 nam de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit voor een deel van het plangebied van het bestemmingsplan ‘Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021’.
Lees meer

Koninklijke Erepenning voor ijsvereniging Delfgauw

Burgemeester Francisca Ravestein heeft donderdag 8 december namens de Koning de Koninklijke Erepenning overhandigd aan IJsvereniging Voorwaarts in Delfgauw vanwege haar 125-jarig bestaan.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp 2050

Hoe wonen, werken en leven we in 2050? Dit toekomstbeeld beschrijft de Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp. De visie is vastgesteld op 25 november 2021. Je kunt de visie ook bekijken in het Panorama Pijnacker-Nootdorp. Zo kun je zien welk toekomstbeeld we voor ogen hebben.
Lees meer

Convenant glastuinbouwgemeenten voor Rotterdamse warmte

De gemeentelijke samenwerkingsverbanden Westland en Oostland hebben op 7 december een convenant ondertekend met Gasunie, provincie Zuid-Holland en het Rijk om samen te werken aan een aansluiting op WarmtelinQ. De zogenaamde WarmtelinQ is een leiding voor het transport van CO₂-vrije warmte van de Rotterdamse haven naar Den Haag.
Lees meer

Geef inbrekers geen kans, bel 112 bij verdachte situaties!

Het is in deze periode van het jaar weer vroeg donker. Dat weten inbrekers en overvallers ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag, met een piek rond de feestdagen.
Lees meer

Digitale informatiebijeenkomst over SCC op 13 december

Vanwege de coronamaatregelen en de oplopende coronacijfers is het helaas niet mogelijk een fysieke bijeenkomst te organiseren. De digitale informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 13 december 2021 van 20.00 tot 21.30 uur. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar sccpijnacker@pijnacker-nootdorp.nl.
Lees meer

Dode vogel gezien? Meld dit bij de gemeente!

Vogelgriep is een besmettelijke ziekte. Die komt voor bij pluimvee en vogelsoorten. Heel soms kan de ziekte zelfs overgaan van dieren op mensen. Raak zelf nooit een dode vogel aan!
Lees meer

Aanmelden als gegadigde voor de lokale publieke omroep voor Pijnacker-Nootdorp

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Een aanwijzing (vergunning) wordt voor vijf jaar afgegeven en loopt voor de huidige lokale omroep af op 13 augustus 2022. Iedereen kan een aanvraag doen, u moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Lees meer

1000e vaccinatie gezet

Sinds half september is het voor iedereen mogelijk zich in ons gemeentehuis zonder afspraak te laten vaccineren. Hier wordt veel gebruik van gemaakt. Een medewerker van GGD Haaglanden zette gisteravond de 1000ste vaccinatie.
Lees meer

Geen publiek bij raadsvergaderingen

De gemeenteraad vergadert vrijwel elke donderdag vanaf 20.00 uur fysiek in het bestuurscentrum. Door het 1,5 meter-advies en de andere coronamaatregelen is de publieke tribune voorlopig dicht.
Lees meer

Laatste kavel Veldleeuweriklande in verkoop

Altijd al uw droomhuis willen bouwen in Pijnacker? Dan is dit uw kans! Wij verkopen een kavel aan de Veldleeuweriklande 15 in Ackerswoude van ca. 541 m2.
Lees meer

Financiële ondersteuning controle coronatoegangsbewijs

Sinds 22 september 2021 is op een aantal plaatsen een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig om ‘naar binnen’ te mogen, bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, in het theater, bij sportverenigingen en sportscholen. Vanuit het Rijk is geld beschikbaar gesteld voor ondersteuning in het controleren op het coronatoegangsbewijs (QR-code). Voor onze gemeente gaat dat om € 143.428,-. Iedereen die een controleplicht heeft op het coronatoegangsbewijs kan financiële ondersteuning aanvragen. Denk hierbij aan de kosten van een scanner of inzet van extra personeel, beveiligers of gastheren of -vrouwen.
Lees meer

Stoken met minder rook- en geuroverlast

Verschillende inwoners steken graag hun open haard, houtkachel of vuurkorf aan. Daarbij ontstaat rook. Die veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.
Lees meer

Samenwerking klimaatbestendige regio

Vandaag ondertekenen elf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland de zogenoemde Samenwerkingsovereenkomst klimaatadaptie werkregio Delfland 2022-2024.
Lees meer

De Bibliotheek helpt inwoners met QR-code

Een coronabewijs maakt u met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vindt u dit lastig of heeft u hier vragen over? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid bij Bibliotheek Oostland.
Lees meer

Wethouder in gesprek met scholen en jeugdzorg

Woensdag 10 november kwamen verschillende scholen en jeugdhulpprofessionals bijeen om over een gezamenlijke aanpak in de jeugdzorg te praten.
Lees meer

Uitreiking Vrijwilligersprijs uitgesteld

De uitreiking van de vrijwilligersprijs, die op vrijdag 12 november vanaf 20.00 uur in CulturA & Zo zou plaatsvinden, is uitgesteld. In verband met de oplopende coronabesmettingen is ervoor gekozen de uitreiking te doen op een ander moment.  
Lees meer

Week van de Pleegzorg: “Wij helpen je, hier ben je veilig”

Het was een geslaagde Week van de Pleegzorg. De hele week vroegen we aandacht voor het tekort aan pleegouders. Dat deden we op verschillende manieren, onder meer door de bomen op het Raadhuisplein groen te verlichten. Toch is er in de regio Haaglanden nog steeds een tekort, en dan met name aan crisispleegouders. Sonja, al vijf jaar crisispleegouder bij Jeugdformaat, vertelt meer over crisispleegouderschap:
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp dementievriendelijke gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp én de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp mogen zich officieel ‘dementievriendelijk’ noemen! Maandag 8 november werd het certificaat ‘dementievriendelijk’ uitgereikt door de Alzheimerafdeling Delft/Westland/Oostland.
Lees meer

Jongerenwerker Elise over jonge mantelzorgers

Van 5 tot en met 14 november is het de Week van de Mantelzorg. Elise Roskam is jongerenwerker en begeleidt jonge mantelzorgers.
Lees meer

Door de ogen van een jonge mantelzorger

Voor jonge mantelzorgers is geen dag een normale dag. Hun dag staat in het teken van verschillende taken naast hun eigen taken. Doordat ze voor hun ouder/broertje/zusje/familielid zorgen, komen zij minder toe aan huiswerk, sociale contacten en hobby’s. Onderstaande casus is samen met het jongerenwerk en twee jonge mantelzorgers tot stand gekomen. Zij schetsen een situatie hoe het voor hen is om thuis met iemand te leven die meer zorg nodig heeft.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat iedereen goede zorg kan blijven krijgen en dat de kwetsbaren in de samenleving worden beschermd tegen het coronavirus. Daarom neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Raad beslist deze maand over locatie Sociaal Cultureel Centrum

In november staat het bepalen van de locatie van een Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker op de agenda van de gemeenteraad. Het college vraagt de gemeenteraad om het Sociaal Cultureel Centrum op de locatie van Rabobank te ontwikkelen.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan 2021-2022 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2021/2022 ligt vanaf 4 november tot 16 december 2021 ter inzage. Tijdens deze periode kunt u het plan inzien en uw reactie (zienswijze) delen met de gemeente.
Lees meer

Samen blijven we het water de baas

Tijdens de Week van Ons Water van 16 tot en met 31 oktober kon u ook in Pijnacker-Nootdorp weer van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven.
Lees meer

Webinar voor Ouders: Hoe sociaal zijn media?

Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert Bibliotheek Oostland twee webinars: dinsdag 9 november van 20.00 tot 21.00 uur voor ouders van kinderen tot 12 jaar en donderdag 11 november van 20.00 tot 21.30 uur voor ouders van kinderen van 12-18 jaar.
Lees meer

Arjen van der Lugt nieuwe griffier Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft donderdagavond 28 oktober 2021 Arjen van der Lugt aangewezen als nieuwe griffier. Op dit moment is Van der Lugt griffier van de gemeenteraad van Oudewater. 
Lees meer

Tuintip: Vier seizoenen tuin

Wil je een tuin die er het hele jaar mooi uitziet? Koop dan niet al je tuinplanten tegelijk in het voorjaar, want dat heb je kans dat je tuin in de nazomer uitgebloeid is
Lees meer

Week van de mantelzorg van 5 tot en met 14 november

Van vrijdag 5 tot en met zondag 14 november is de week van de Mantelzorg. Als waardering voor de mantelzorgers worden er diverse workshops en activiteiten aangeboden.
Lees meer

Zaterdag 30 oktober open dag rioolgemaal Europalaan Pijnacker

Neem een kijkje in het riool en laat je inspireren om je tuin voor te bereiden op extremer weer. Tijdens de open dag op zaterdag 30 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Europalaan 20 zijn er verschillende activiteiten waar u aan kunt meedoen.
Lees meer

Campagne Time-out om spanningen thuis te bekoelen

Een moment nemen om na te denken, om met iemand te praten en bij zinnen te komen. Daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis Haaglanden op.
Lees meer

Lokaal Preventieakkoord en samenwerking met JOGG

Wethouders Marieke van Bijnen en Peter Hennevanger ondertekenden onlangs het Lokaal Preventieakkoord Pijnacker-Nootdorp. Ook bekrachtigden zij de samenwerking met JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.
Lees meer

Koninklijke Erepenning voor IJsvereniging Pijnacker

Burgemeester Francisca Ravestein heeft maandagavond 25 oktober de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de IJsvereniging Pijnacker vanwege haar 125-jarig bestaan.
Lees meer

Raad bespreekt omgevingsvisie in november

Hoe wonen, werken en leven we in 2050? Dat beschrijven we in de Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp voor 2050. Inmiddels is de visie in concept af en 14 oktober door het college vastgesteld. Samen met het participatieverslag. ​​​​​​​In november bespreekt de gemeenteraad de Omgevingsvisie. De gemeenteraad bespreekt de voorlopig vastgestelde omgevingsvisie op 2 november.
Lees meer

Start bouwwerkzaamheden kindcentrum Vlinderboom

Na een periode van voorbereiding start de uitbreiding van het integraal Kindcentrum Vlinderboom. Vanaf november wordt de bouwplaats aan de Zilverreigerdreef ingericht. Deze zit naast de sporthal en de parkeerplaats. Het integraal kindcentrum is hard nodig en geeft alle leerlingen een mooie plek voor school en opvang voor-, tijdens en na schooltijd.
Lees meer

Het vergeten plantseizoen

Planten in het najaar heeft veel voordelen: de planten slaan beter aan omdat de bodem na de zomer nog warm is, bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Een belangrijk voordeel is ook dat er minder water gegeven hoeft te worden.
Lees meer

Maak een foto van uw favoriete plekje in Regiopark Buytenhout

fotowedstrijd Regiopark Buytenhout! Deel uw mooiste foto van uw favoriete plekje in Buytenhout en win één van de mooie prijzen van ondernemers uit het gebied.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Fietscrossbaan Oude Leede

Heel feestelijk is vrijdag 8 oktober de prachtige nieuwe fietscrossbaan geopend op het trapveldje in Oude Leede. De officiële handeling werd verricht door Piet Gouw, de man die bij de aanleg in de zomer heel veel werk heeft verzet, samen met vaders uit de buurt. 
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kerkweg ter inzage

Het bestemmingsplan Kerkweg Pijnacker is gewijzigd vastgesteld en ligt vanaf 14 oktober tot en met 24 november 2021 ter inzage. Dit plan maakt de bouw van 8 eengezinswoningen aan de Kerkweg 42 in Pijnacker mogelijk.
Lees meer

Voorontwerpbestemmingsplan Ackerswoude ter inzage

Er geldt op dit moment voor een deel van Ackerswoude een globaal bestemmingsplan uit 2014. Nu de nieuwbouwwijk voor het overgrote deel is afgerond, willen we één uitgewerkt bestemmingsplan maken voor de gehele wijk. Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 14 oktober tot en met 24 november ter inzage.
Lees meer

Kijk op de wijk: Huiskamer van Pijnacker-Zuid

Onlangs was de opening van de Huiskamer van Pijnacker-Zuid bij Welzijnscentrum Keijzershof. Vanuit de Wijkvereniging Pijnacker-Zuid trekken voorzitter Patrick Huijgen uit Tolhek en Natasja Bruijnius de kar. Patrick was tien jaar terug een van de oprichters van de wijkvereniging. 
Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Prof. Dr. H.J. van den Herik uit Pijnacker

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op vrijdag 8 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan Prof. Dr. Jaap van den Herik.
Lees meer

Kapvergunning voor afgekeurde bomen

Tijdens boomveiligheidscontroles zijn we een aantal bomen in de gemeente tegengekomen die ernstig zijn aangetast in vitaliteit en stabiliteit. Deze bomen zullen we gaan verwijderen. 
Lees meer

Zeven nieuwe plekken voor restafvalcontainers ter inzage

Voor de inzameling van huisvuil in de nieuwbouwijken Park van Buijsen en Tuindershof worden ondergrondse containers voor restafval geplaatst. Hiervoor zijn zeven locaties vastgesteld. Tot 18 november kunt u de plannen bekijken en een zienswijze indienen.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan onderwijs-cluster Groen van Prinstererlaan ter inzage

Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Om de herontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Vanaf donderdag 7 oktober tot en met 17 november kunt u het plan inzien.
Lees meer

Wat mag er mee met PMD?

De afkorting PMD staat voor verpakkingen van Plastic, verpakkingen van Metaal en Drankkartons. Niet alle soorten plastic en metaal horen bij het PMD. Alleen verpakkingen horen bij het PMD.
Lees meer

We gaan steeds beter afval scheiden!

Op een paar plekken na is het Nieuwe Inzamelen helemaal ingevoerd in onze gemeente. Daarmee is het nieuwe afval scheiden steeds gewoner geworden. En dat is te zien. We scheiden meer afval en er is minder restafval per inwoner. Wel zijn er nog verbeterpunten vooral bij PMD. We kunnen dus nog meer scheiden. 
Lees meer

Jaarrond plezier van planten en zaaien in het najaar

Het najaar is een zeer goed jaargetijde om te planten en te zaaien in de tuin en te zorgen voor een jaarrond mooie, kleurige tuin. Daarvoor moet goed nagedacht worden wat en waar er geplant of gezaaid wordt.
Lees meer

Koopstromenonderzoek 2021

De detailhandel veranderde de afgelopen jaren. Waar online winkelen een sterke groei doormaakte, zien we in winkelstraten vaker leegstand. Of veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Wij zijn benieuwd waar u koopt. Dus doe mee met het Koopstroomonderzoek 2021.
Lees meer

Afvalbewustwording in 5MinutenShow

Hoeveel weten de kinderen in Pijnacker-Nootdorp over afvalscheiding? Woensdag 29 september om 16.00 uur gaat de eerste aflevering van De Hou’t Schoon – 5MinutenShow in première op YouTube!
Lees meer

Aftrap Stoptober

Wethouder Marieke van Bijnen verzorgde woensdagochtend 22 september de aftrap van Stoptober in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft maandagavond 20 september 2021 Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Lugthart is momenteel wethouder in de gemeente Rijswijk.
Lees meer

Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

urgemeester Francisca Ravestein heeft zaterdag 18 september jl. namens de Koning twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Eén aan Marleen Lekkerkerk en één aan Gerard de Hoog.
Lees meer

WhatsApp uw vraag aan de gemeente

Heeft u een vraag aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Dan kunt u die ook via WhatsApp stellen. We zijn bereikbaar op 06 - 15 38 16 83 en streven ernaar om op uw vragen tijdens kantoortijden binnen 4 uur te reageren.
Lees meer

Beeldenexpositie Emmapark geopend

Woensdag 15 september is de beeldenexpositie in het Emmapark geopend door burgemeester Francisca Ravestein.
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad.
Lees meer

Kies een club!

Nu het sport- en cultuurseizoen start, zou het fantastisch zijn als zoveel mogelijk kinderen en jongeren weer lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub.
Lees meer

Groenzoom onderdeel van Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland

Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is uitgebreid met de Groenzoom en vijf andere locaties. De uitbreidingen met zowel recreatie-, agrarisch en weidevogelgebied passen goed bij dit landschap. Juist in dit drukke stukje Zuid-Holland is dat van groot belang.
Lees meer

Omgevingsplan Tolhek vanaf 9 september

We bereiden ons voor op de nieuwe Omgevingswet. Voor de woonwijk Tolhek maken we daarom een eerste versie van het omgevingsplan.
Lees meer

Ypenburg werkt aan CO2-neutraal warmtenet

Om te zorgen dat er voortvarend kan worden gewerkt aan de verduurzaming van het warmtenet tekenden dinsdag 7 september HWY, de gemeente Den Haag, gemeente Pijnacker-Nootdorp en Eneco een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer

Werkzaamheden N470 op 11 en 12 september

Boskalis gaat zaterdag 11 september vanaf 20.00 tot zondag 12 september om 06.00 uur werkzaamheden verrichten tussen Tolhekplein en rotonde Zijdeweg in Pijnacker.
Lees meer

Positief resultaat leefbaarheidsonderzoek 2021

Met de leefbaarheid zit het over het algemeen wel goed. De inwoners van Pijnacker-Nootdorp geven hun woonomgeving gemiddeld een 8. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor die in het voorjaar 2021 is uitgevoerd.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Hart van Nootdorp tot 29 september ter inzage

Vanaf 19 augustus tot en met 29 september kunt u het plan inzien en uw reactie (zienswijze) delen met de gemeente.
Lees meer

Fietsstad 2022

De Fietsersbond zoekt deelnemers aan de enquête voor de titel Fietsstad 2022. Welke gemeente dat is, bepaalt u als fietser. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!
Lees meer

Wat te melden? Doe dit in het Meldpunt Leefomgeving

Het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente is bedoeld voor meldingen over zaken die gevaarlijk kunnen zijn of die ergernis wekken. Bijvoorbeeld zwerfvuil, schade aan bestrating, groen, graffiti of speeltuintjes.
Lees meer

Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Het kabinet heeft besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten.
Lees meer

Blauwalg in de Dobbeplas

De Provincie Zuid-Holland doet gedurende het zwemseizoen regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van het zwemwater in de diverse zwemplassen, waaronder de Dobbeplas in Nootdorp. Resultaat van het onderzoek is dat voor de Dobbeplas een negatief zwemadvies is afgegeven in verband met het aantreffen van blauwalgen.
Lees meer

GGD Haaglanden sluit priklocaties

Vanaf 16 augustus sluit GGD Haaglanden diverse vaccinatielocaties. In totaal zijn er in de regio Haaglanden ruim een miljoen prikken gezet.
Lees meer

Eén loket voor aanpak werkloosheid door corona

Sinds eind juli is het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) er voor mensen die door COVID-19 na 12 maart hun werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.
Lees meer

Vernieuwen kade Hazepad bijna afgerond

De werkzaamheden aan de kade bij het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp zijn bijna klaar. Om de kade weer te laten voldoen aan de veiligheidseisen moest deze worden verbreed.
Lees meer

Nieuwe beweeg- en sportwebsite

Wethouder Peter Hennevanger en Sportraad voorzitter Louk Teunissen presenteerden op woensdag 21 juli 2021 de website www.pijnackernootdorpactief.nl De site is een initiatief van de Sportraad Pijnacker-Nootdorp en biedt een overzicht van het aanbod van beweeg- en sportactiviteiten in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw.
Lees meer

Ontwikkeling Centrumlijn Noord en Zuid

In navolging van de ontwikkeling van de wijken Tolhek en Keijzershof in Pijnacker Zuid, zijn de voorbereidingen voor de ontwikkeling van de locaties Centrumlijn Noord en Zuid zijn gestart.
Lees meer

Viaduct Kruithuisweg (N470) over A13 afgesloten

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 tot maandag 26 juli onderhoudswerkzaamheden uit op het zuidelijke viaduct over de A13 in de N470 Kruithuisweg.
Lees meer

Breng mij terug! actie voor winkelwagentjes

De gemeente, de supermarkten en omwonenden sloegen de handen ineen om gezamenlijk het ‘winkelwagentjesprobleem’ in winkelcentrum de Parade Nootdorp aan te pakken.
Lees meer

Ondertekening grondreserverings-overeenkomst hospice

Op vrijdag 16 juli 2021 is de grondreserveringsovereenkomst getekend voor de vestiging van een hospice op het perceel gelegen aan de Koningshof 9 te Pijnacker.
Lees meer

Nieuw Integraal Kindcentrum in Keijzershof

De contracten zijn woensdag 14 juli ondertekend, dus het gaat er komen: het Integraal Kind Centrum Keijzershof. Toekomstige gebruikers zijn Octantschool Vlinderboom en SkippyPepijN kinderopvang.
Lees meer

Eerste resultaten Nieuwe Inzamelen

We zijn goed op weg met het Nieuwe Inzamelen! Nu het nieuwe systeem bijna overal is ingevoerd, op een aantal maatwerklocaties na, maken we een eerste balans op.
Lees meer

Meedenkers gezocht!

Een aanvraag voor een omgevingsvergunning gaat veranderen. Dit moet zo helder en eenvoudig mogelijk. De gemeente is op zoek naar inwoners die met ons meekijken bij nieuwe aanvragen voor vergunning.
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp bij netwerk Nederland Rookvrij

Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. En elke week beginnen honderden kinderen met roken. Pijnacker-Nootdorp sloot zich samen met GGD Haaglanden en acht andere regiogemeenten aan bij het netwerk Nederland Rookvrij.
Lees meer

Samen aan de slag voor minder laaggeletterdheid

In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. Op 5 juli ondertekende de gemeente Pijnacker-Nootdorp de hernieuwde samenwerking met andere regiogemeenten.
Lees meer

Een inkijkje in de wereld van een mantelzorger - Nancy

Ondersteun jij iemand als mantelzorger, dan weet je als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. Maar niet iedereen heeft hier weet van. De Pijnackerse Nancy de Vreede deelt graag haar verhaal. Nancy is moeder van de 16-jarige Lars. Lars heeft het syndroom van Down.
Lees meer

Werkzoekend? Denk eens aan bouw en techniek!

Ben je op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in je huidige baan? Maak dan de overstap naar bouw en techniek. Meld je aan voor een droombaangesprek.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Prachtige huiskamer voor Keijzershof

Ontmoetingsmogelijkheden zijn in een nieuwe wijk als Keijzershof niet meteen voor de hand liggend. Oké, je hebt het winkelcentrum en je hebt Pieter’s Brasserie, maar meer? Daarom maakt SWOP samen met bewoners een huiskamer voor de wijk aan de Floralaan.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Burgerinitiatief ‘kaksticker’ in de praktijk

Erna Philippi-Gho woont sinds een jaar of twaalf met haar echtgenoot en hun twee jonge dochters van twaalf en tien in de Operatie Mannahof in Nootdorp. Ze wilde graag iets doen aan het probleem met hondenpoep en kwam in actie.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Marien van Leeuwen nieuwe voorzitter BOL

Marien van Leeuwen woont al veertig jaar met veel plezier in Oude Leede en is altijd nauw betrokken bij het sociale leven daar. Is er iets waar de Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) mee te maken heeft, dan is hij ‘in de buurt’. Niet onlogisch dus dat Marien sinds een tijdje de voorzitter is van de BOL.
Lees meer

Slimme waterberging nieuwbouwwijk Tuindershof

Voor de nieuwe woonwijk Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp hebben de gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland een toekomstgericht, slim systeem bedacht voor het water in de wijk: een waterberging die bij hevige regen extra water kan opvangen en droogte beter kan bestrijden door regenwater vast te houden.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling Verzamelplan 2020/2021 en besluit hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan ‘Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021’ is gewijzigd vastgesteld en ligt vanaf 1 juli 2021 tot 12 augustus 2021 ter inzage.
Lees meer

Stichting Wetswinkel Delfland opent haar deuren weer

De Wetswinkel is een vrijwilligersorganisatie die gratis juridisch advies verleent. Hun insteek is dat iedereen in de samenleving hulp moet kunnen krijgen bij juridische problemen. Vanwege Corona is de Wetswinkel Delfland lange tijd gesloten geweest, maar vanaf 8 juli kunt u weer bij ze terecht.
Lees meer

Onthulling Witte Anjer Perkje

Vrijdag 25 juni heeft burgemeester Francisca Ravestein in het Emmapark het Witte Anjer Perkje onthuld in aanwezigheid van enkele veteranen. De gemeente heeft dit perkje aangelegd uit erkenning en waardering voor de inzet van de veteranen uit Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Vouchers voor sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De Provincie Zuid-Holland en Team Sportservice Zuid-Holland zijn opzoek naar organisaties die sport- en beweegaanbod aanbieden in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties.
Lees meer

Maak de overstap naar transport en logistiek

Wat als je met jouw talent voor aanpakken snel aan de slag kunt? Zijn er weinig vacatures in je huidige werk? Maak dan nu de overstap naar transport en logistiek.
Lees meer

Verder met elektrisch laden

De transitie naar elektrisch rijden is inmiddels op stoom gekomen. Erg belangrijk voor het behalen van de gemeentelijk duurzaamheids- en klimaatambities. Met een aanbesteding via de Rotterdamse regio heeft Pijnacker-Nootdorp de uitbreiding van het netwerk van openbare laadpalen voor de komende jaren goed geregeld. Door deze samenwerking borgen we ook de herkenbaarheid van laadinfrastructuur in de regio.
Lees meer

Een kijkje in de wereld van een mantelzorger

Werk jij als mantelzorger, dan weet je als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. Maar niet iedereen heeft hier weet van. Wat maakt het mooi? Wat zijn de uitdagingen en waar kun je als mantelzorger terecht voor ondersteuning en informatie? De Nootdorpse Corinne van Kuilenburg (53) is mantelzorger voor haar moeder en deelt haar verhaal.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen is bijna overal ingevoerd

De afgelopen maanden is er veel gebeurd rondom het Nieuwe Inzamelen. Inmiddels zijn alle wijken over op het nieuwe systeem en we starten nu met de laatste maatwerklocaties.
Lees meer

Blauwhoed maakt houten appartementen in Pijnacker

Van de drie geselecteerde ontwikkelaars scoort Blauwhoed het beste met haar plan voor de voormalige locatie van het Stanislascollege in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Op het terrein komen bijna 100 appartementen, gebouwd in hout. Donderdag 10 juni is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van de locatie getekend.
Lees meer

Ondersteuning aan zelfstandig ondernemers verlengd

Het kabinet heeft besloten om de periode waarover Tozo kan worden aangevraagd, te verlengen tot 1 oktober 2021 (Tozo 5). De voorwaarden voor het recht op uitkering wijzigen niet. Wel zal meer dan voorheen de nadruk liggen op het activerende karakter van de Tozo, zodat zelfstandigen meer toekomstperspectief krijgen.
Lees meer

Word vakantiemaatje!

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer op herhaling Vakantiemaatjes in om jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuke vakantie te bieden.
Lees meer

Ervaringsmeter Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Ontvangt u ondersteuning vanuit de gemeente Pijnacker-Nootdorp of heeft u onlangs ondersteuning gekregen? Dan roept de gemeente u op om uw ervaringen over deze ondersteuning te delen.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp 2050 live!

Ook benieuwd naar de toekomst van Pijnacker-Nootdorp? Bekijk dan www.panoramapn.nl. Het nieuwe Panorama Pijnacker-Nootdorp 2050 laat zien hoe we in onze gemeente zouden kunnen wonen, werken en leven in 2050.
Lees meer

Innovatiepact Greenport West-Holland lanceert animatiefilm

Onze gemeente is partner van het Innovatiepact van Greenport West-Holland. Daarmee stimuleren we het innovatieklimaat in het regionale tuinbouwcluster. Het Innovatiepact heeft een korte animatiefilm gelanceerd om ondernemers uit de regionale tuinbouwsector te stimuleren zich ook aan te sluiten.
Lees meer

Gratis cursus Toekomstgericht Ondernemen

In deze coronatijd is het voor ondernemers een moeilijke periode. Er komen wel steeds meer versoepelingen, maar dan bent u er als ondernemer nog lang niet. Gaat u graag met vertrouwen de toekomst tegemoet? Dan is de cursus ‘Toekomstgericht Ondernemen’ van Qredits misschien iets voor u. Wij bieden deze cursus nu gratis aan.
Lees meer

Webinar: ontdek een overstapberoep in zorg en welzijn

Ben je op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in je huidige baan? Meld je dan vrijblijvend aan voor het webinar op 8 juni van 13.00 tot 14.00 uur over de zorgsector in onze regio. Er zijn veel mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Lees meer

NLdoet. Klussen bij Pieter van Foreest

Tijdens de landelijke vrijwilligersactie van NLdoet van 28 en 29 mei bij Pieter van Foreest zijn er bergen werk verzet. Zo’n 90 vrijwilligers zagen de kans schoon om goed te doen en schreven zich in voor uiteenlopende klussen in Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en het Westland.
Lees meer

Digitale nieuwsbrieven

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
Lees meer

Inschrijving open voor sociale huurwoningen Het Gildehof

Lekker ruim en rustig wonen in het groen en vlakbij de sfeervolle Dorpsstraat, winkelcentrum de Parade, scholen en sportverenigingen. Dat is wonen in Het Gildehof, aan de Kruisweg in Nootdorp. In september 2021 worden daar sociale huurappartementen opgeleverd. U kunt zich nu inschrijven voor deze woningen!
Lees meer

Sociaal cultureel centrum voor Pijnacker

Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente met een toenemende behoefte aan een plek voor activiteiten met dans, theater en muziek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. We willen inspelen op deze behoefte en een gebouw voor een sociaal cultureel centrum realiseren. Er zijn twee locaties in beeld: Buurt & Zo aan de Julianalaan en het Oranjepark aan de Emmastraat, naast het gemeentehuis.
Lees meer

Aandacht voor schoon, voldoende en veilig water

Het Hoogheemraadschap van Delfland vraagt samen met andere waterschappen aandacht van inwoners voor het belang van schoon, voldoende en veilig water.
Lees meer

Werk aan de N470 tussen A13 en A12

Boskalis gaat tussen vrijdag 21 mei en maandag 19 juni 2021 op verschillende plekken op de N470 tussen de snelwegen A13 en de A12 werkzaamheden uitvoeren.
Lees meer

Tweede editie Kunst in de gemeente. Aanmelden kan tot en met 1 juni 2021

De gemeente Pijnacker-Nootdorp start dit voorjaar met de tweede editie van Kunst in de Gemeente. Lokale kunstenaars kunnen meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel aan de Laan der 7 Linden in Delfgauw. De inwoners kiezen hun favoriete kunstwerk. Aanmelden kan tot 1 juni 2021.
Lees meer

Gefaseerde openstelling Vlielandseweg vanaf 1 juni

De Vlielandseweg wordt gefaseerd opengesteld. Vanaf 1 juni is de Boezemweg voor autoverkeer en fietsers te bereiken vanaf het centrum (in beide richtingen). Vanaf 17 juli is de hele Vlielandseweg gereed en toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer, tractoren en fietsers.
Lees meer

Auterieure overeenkomst Kerkweg Pijnacker

Op 12 mei 2021 sloot de gemeente Pijnacker-Nootdorp een (anterieure) overeenkomst in de zin van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening, voor een ontwikkeling op de hoek van de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat in Pijnacker.
Lees meer

Lezing Suzanna Jansen over Tweestrijd

De Boekenweek staat voor de deur! Deze keer is het thema: Tweestrijd. Schrijfster Suzanna Jansen, bekend van onder meer Het pauperparadijs, geeft donderdag 3 juni om 20.00 uur een online lezing aan de hand van haar boeken.
Lees meer

Overeenkomst eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof

Betaalbaar wonen in Tuindershof komt steeds dichterbij. Op 20 mei tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – de overeenkomst voor de eerste 41 sociale huurwoningen.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Ypenburg-Nieuwe Veen 2020

Het bestemmingsplan ‘Ypenburg-Nieuwe Veen 2020’ is gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad en ligt vanaf 20 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage.
Lees meer

Snoei overhangend groen

Gaat u bomen of struiken snoeien? Verwijder dan ook overhangende takken bij trottoirs, brandgangen en fietspaden.
Lees meer

Wapeninleveractie #DropIt

De Politie Eenheid Den Haag organiseert van 17 tot en met 22 mei een wapeninleveractie onder de naam ‘#DropIt’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties.
Lees meer

Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

Heeft u een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heeft u vragen over de brief of hulp nodig bij het maken van een afspraak? Kom dan naar het corona-spreekuur in de Bibliotheek Oostland, locatie Pijnacker.
Lees meer

Opening Groen Klimaatplein

Het watervriendelijk en levendig inrichten van uw tuin is helemaal niet moeilijk, als u maar de juiste informatie en voorbeelden heeft. U vindt het op het Groen Klimaatplein bij Intratuin Pijnacker, vanaf 10 mei 2021 geopend.
Lees meer

Werken in het groen

Op zoek naar werk, maar vind je weinig vacatures in jouw beroep? Wat als je al snel zou kunnen starten in het groen?
Lees meer

Profielschets nieuwe burgemeester aangeboden aan Commissaris

Onze gemeente zoekt een nieuwe burgemeester. Maandag 10 mei heeft de gemeenteraad een belangrijke stap gezet. De raad heeft in een openbare vergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester aangeboden aan de Commissaris van de Koning.
Lees meer

Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp in gesprek met jongeren

Dinsdag 18 mei wil de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp graag in gesprek met jongeren die in onze gemeente wonen. De gemeenteraadsleden zijn benieuwd naar hoe het met jongeren gaat en hoe zij aankijken tegen onze gemeente.
Lees meer

Dodenherdenking 2021

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar op 4 mei ’s morgens een sobere dodenherdenking plaatsvinden in onze gemeente. Vanwege Covid-19 is een openbare herdenking ’s avonds zoals wij dat altijd gewend waren, nog niet mogelijk.
Lees meer

Ontwerpbestemmingplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Kerkweg Korteweg

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Kerkweg Korteweg zijn vanaf vrijdag 30 april digitaal ter inzage .
Lees meer

Nieuw kunstgrasveld voor SV Nootdorp

Maandag 10 mei 2021 start de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op sportpark ’s-Gravenhout in Nootdorp. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. De aan- en afvoer van materialen vindt plaats over een tijdelijke route via De Poort. Het parkeerterrein tussen de scholen en het sportcomplex wordt hiervoor niet gebruikt. Tijdens de werkzaamheden gaat het fietspad langs De Poort tijdelijk dicht.
Lees meer

Uitbreiding Businesspark Haaglanden

Het bestuur van de Stichting Businesspark Haaglanden (BPH) stemde onlangs in met de uitbreiding van vier naar zeven gemeenten. Naast Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland zijn nu ook Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg onderdeel van BPH.
Lees meer

Lintjesregen 26 april

Vandaag hebben zeven inwoners uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats in de raadzaal in zeer beperkte kring.
Lees meer

Financiële ondersteuning voor noodzakelijke (woon)kosten (TONK)

De TONK-regeling moet voorkomen dat huishoudens in een problematische schuldensituatie terecht komen. Alleen daadwerkelijk noodzakelijke woonkosten (huur of hypotheekrente) komen in aanmerking.
Lees meer

Wethouder bezoekt Stanislascollege

Donderdag 15 april bracht wethouder sport en onderwijs, Peter Hennevanger, een werkbezoek aan het Stanislascollege. Sinds de heropening van het voortgezet onderwijs maakt de school gebruik van verschillende clubhuizen van sportaanbieders op de Sportlaan.
Lees meer

Storing op Nederlandse identiteitskaarten uitgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RVIG) heeft gemerkt dat er een storing kan ontstaan bij de chips van indentiteitskaarten met modelnummer 012, afgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021. Het gaat om de inlogfunctie van de ID-kaart, die gebruikt kan worden voor het digitale inloggen. Met de ID-kaart zelf is niets aan de hand.
Lees meer

Ontwerpnota Parkeernormen 2021

De gemeenteraad stelde op donderdag 25 maart de ontwerpnota Parkeernormen 2021 vast. Deze nota ligt digitaal ter inzage van donderdag 15 april tot donderdag 27 mei. Tijdens deze periode kunt u zienswijzen indienen.
Lees meer

Peuken zijn schadelijk voor het milieu

Veel mensen staan er niet bij stil dat sigarettenfilters van plastic zijn en vol chemicaliën zitten. Deze op straat weggooien is dus schadelijk voor het milieu.
Lees meer

MAEX Den Haag ondersteunt maatschappelijke initiatieven

MAEX Den Haag stelt met de ‘MAEX Impuls Haaglanden’ € 88.000,- beschikbaar voor initiatieven die maatschappelijke waarden leveren aan de regio Haaglanden, waar ook Pijnacker-Nootdorp onder valt. MAEX Den Haag is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken.
Lees meer

Campagne baankansen voor werkzoekenden stelt vraag "Wat Als?"

“Wat als... je droombaan er anders uitziet dan je denkt? En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is?” Met de Wat Als-campagne worden werkzoekenden geprikkeld om over te stappen naar beroepen met grotere baankansen.
Lees meer

Samenwerking met DSW opnieuw vastgelegd

Zorgkantoor/zorgverzekeraar DSW en de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland hebben de samenwerking met elkaar opnieuw officieel vastgelegd.
Lees meer

Staatsbosbeheer start kwaliteitsimpuls Balij

Staatsbosbeheer start vanaf 12 april met het opknappen van wandelpaden in de Balij. Dit is de eerste stap van de kwaliteitsimpuls; een project, dat met subsidie van de provincie Zuid-Holland, de recreatieve voorzieningen gaat verbeteren. De werkzaamheden duren naar verwachting 7 werkdagen.
Lees meer

Feestelijke start van nieuwe medewerkers in de zorg

Om werkzoekenden zo snel mogelijk weer te begeleiden naar een betaalde baan of naar een zinvolle dagbesteding, werkt de gemeente Pijnacker-Nootdorp onder andere samen met Work8. Deze samenwerking resulteerde vorige week in een feestelijke start van twintig nieuwe medewerkers bij Pieter van Foreest.
Lees meer

Word intermediair voor het jeugdfonds Sport & Cultuur

Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Toch kan niet elk kind aan voetbal, judo, dans of muziek doen.
Lees meer

Actualiseren gemeentemagazine

Uitgeverij Akse Media start deze week met het actualiseren van de redactionele adressen voor het aankomende gemeentemagazine van Pijnacker-Nootdorp. Alle adressen met een e-mailadres krijgen automatisch bericht.
Lees meer

Stand van zaken Oude Polder Dierenpension

Begin dit jaar heeft het voorontwerpbestemmingsplan Oude Polder - Dierenpension ter inzage gelegen. Het vervolgproces van het plan laat nog enige tijd op zich wachten. Daarom een korte stand van zaken en een doorkijk naar het vervolg.
Lees meer

De processierups bezoekt ook dit jaar weer onze gemeente

Ook dit jaar bezoekt de processierups ons land en dus ook onze gemeente. De processierups kan zich bij grote aantallen tot een plaag ontwikkelen. In Nederland krijgen we hier steeds vaker mee te maken.
Lees meer

Omleiding fietsers Hazepad blijft

Na het paasweekend begon aannemer KWS in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland met het opknappen van de kade langs het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Burgemeester stopt in januari 2022

Burgemeester Francisca Ravestein heeft aan de Commissaris van de Koning laten weten dat zij stopt in januari 2022. Haar ambtstermijn loopt nog tot oktober 2022, maar zij beëindigt haar functie eerder om een nieuwe burgemeester de gelegenheid te geven voor de verkiezingen te beginnen.
Lees meer

Locaties ondergrondse containers Nootdorp

Voordat we in de wijken Achter het Raadhuis en Vrouwtjeslant over kunnen op het Nieuwe Inzamelen, plaatsen we ook hier binnenkort de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. De meeste locaties hiervoor zijn vastgesteld. Vier locaties in Achter het raadhuis staan vanaf 2 april open voor zienswijzen.
Lees meer

Zonnepanelen op Lyceum Ypenburg

De Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg zoekt samen met de energiecoöperatie Haags Opgewekt naar deelnemers voor in een gezamenlijk project: zonnepanelen op Lyceum Ypenburg. De postcodes 2631, 2632, 2641 en 2645 kunnen aansluiten.
Lees meer

Wilt u folders ontvangen? Plak de JA-sticker!

In Pijnacker-Nootdorp mag ongeadresseerd drukwerk alleen worden bezorgd, als de bewoner(s) met een JA-sticker op de brievenbus aangeven dat ze dat willen. Dus wilt u geen aanbiedingen missen? Plak dan een JA-sticker op uw brievenbus.
Lees meer

Tozo en gevolgen voor de belastingaangifte

Wie in 2020 een uitkering ontvangt in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kan te maken krijgen met gevolgen voor de belasting. De Tozo-uitkering telt namelijk mee als inkomen.
Lees meer

MRDH: extra geld Rijk onmisbaar om OV op de rails te houden

Op 24 maart hebben de 23 wethouders van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een plan vastgesteld met maatregelen voor kostenbesparingen en aanpassing van de OV-dienstregeling in de regio. De MRDH vraagt dringend aan het Rijk: zorg dat het niet nodig is om alle maatregelen uit te voeren, want daarmee maak je het OV kapot.
Lees meer

Tuindersweg vandaag om 12.00 uur open

In de periode tussen 1 februari en 2 april 2021 wordt de Tuindersweg tussen de rotonde Oranjelaan en de rotonde Overgauwseweg volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Komkommerweg.
Lees meer

Burgemeester sluit bedrijfsunit in Nootdorp

Burgemeester Francisca Ravestein heeft een bedrijfsunit in de Reflectiestraat in Nootdorp gesloten. Begin deze maand trof de politie bij een inval in het pand een grote hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen en munitie aan.
Lees meer

Week van het Geld

Van 22 tot 26 maart is het de Week van het Geld. Dit is een week vol activiteiten rondom geld voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor mensen die krap bij kas zitten, maar ook voor mensen die voldoende geld hebben. Het doel van deze week is om mensen te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen.
Lees meer

Leerlingen aan de slag met energie

De leerlingen van het Stanislascollege VWO3 en HAVO3 behandelen op dit moment het thema energietransitie. Een ontzettend belangrijk thema. Voor iedereen. Maar zeker voor de jeugd, want zij zijn de toekomst.
Lees meer

Nachtafsluiting Oost- en Westlaan 25 op 26 maart

Als gevolg van de vorstperiode van de afgelopen winter is er schade ontstaan aan de asfaltverharding van de Oost- en Westlaan. De bovenste laag asfalt heeft losgelaten en levert nu gevaar op voor met name fietsers.
Lees meer

Eigenaren voertuigen gezocht

Aan de Vossenzoom in Pijnacker staat al enige tijd een aanhangwagen in de openbare ruimte. Langs de Gildeweg in Nootdorp gaat het om een caravan. . Wij roepen de eigenaar op om het voertuig binnen één week na publicatiedatum te verwijderen.
Lees meer

Tweede Kamerverkiezing 15, 16 en 17 maart

Nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Gebiedsvisie hart van Nootdorp

De gebiedsvisie voor het Hart van Nootdorp is gereed. In deze gebiedsvisie beschrijven we de eisen waar thema’s zoals bebouwing, verkeer en groen minimaal aan moeten voldoen. In april neemt de gemeenteraad een besluit over de gebiedsvisie.
Lees meer

Landelijke Opschoondag 20 maart

Komende zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Laten we dan ook samen de handen uit de mouwen steken en zorgen voor een zwerfafvalvrije omgeving.
Lees meer

Ondersteuning en advies voor ondernemers

De coronacrisis raakt iedereen, maar de crisis raakt ondernemers in het bijzonder. Heeft u behoefte aan informatie over de regelingen en hulp die verschillende organisaties u kunnen bieden? Of heeft u (financiële) vragen over de toekomst van uw bedrijf? Wacht dan niet te lang en laat u tijdig informeren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat voor u klaar.
Lees meer

Voortgang aanleg nieuwe sportvelden

Maandag 29 maart gaat het vervangen van kunstgrasvelden in Pijnacker-Nootdorp verder. Dit jaar betreft het drie velden op sportpark De Groene Wijdte. In 2020 zijn al drie velden vervangen (twee bij RKDEO en een bij SV Nootdorp).
Lees meer

Reconstructie kade en fietspad Hazepad

Bovenop de huidige kade ligt het fietspad Hazepad. Daarvoor is de gemeente onderhoudsplichtig. Het fietspad werd intensief gebruikt voor zowel recreatief als woon-werk verkeer. De gemeente vindt het fietspad belangrijk en wil het graag behouden.
Lees meer

Nieuw glasvezeldeelstation in Delfgauw

KPN en de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Delfgauw en Pijnacker. De voorbereidingen zijn gestart. Delfgauw is het eerst aan de beurt.
Lees meer

Hulp bij het digitaal regelen van overheidszaken

U kunt vanaf 5 maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Pijnacker. Tijdens het telefonisch spreekuur op vrijdagochtend kunt u uw vragen stellen.
Lees meer

Wilt u ons helpen bij belangrijke gezondheidsthema's?

Jaarlijks sterven 35.000 Nederlanders door roken, overgewicht of probleemdrinken. Ze zijn samen de grootste oorzaak van ziekten in Nederland. De Rijksoverheid wil de gezondheid van zoveel mogelijk mensen verbeteren. Wij hopen dat u onze ogen en oren wil zijn rond belangrijke gezondheidsthema's.
Lees meer

Containertuintjes in Nootdorp

Vandaag plaatste de gemeente zes containertuintjes bij afvalcontainers in de Dokter Bakkerenlaan in Nootdorp. Dit maakt de straat een stukje groener en voorkomt afval naast de containers.
Lees meer

Webinar Pubers en Poen

Financieel coach Eef van Opdorp geeft voor de Bibliotheek Oostland op donderdag 25 maart een online lezing over Pubers en Poen.
Lees meer

We zijn op de goede weg met afval scheiden

We doen het al behoorlijk goed met afval scheiden! Dit blijkt uit de controles van de afgelopen periode. Afvalcoaches van Avalex liepen mee met de afvalinzameling om te kijken of het juiste afval in de juiste container zit.
Lees meer

Op stoom met het Nieuwe Inzamelen

Deze maanden gebeurt er veel rondom het Nieuwe Inzamelen. Veel wijken zijn al over op het nieuwe systeem en we starten nu met locaties waarover we in dialoog gaan met bewoners en de laatste maatwerklocaties.
Lees meer

Aanbiedregels containers

Voor iedereen die afval inzamelt met containers aan huis: houd je aan de aanbiedregels voor de containers. Dit voorkomt afval in de straat en zwervende containers, maar bovenal zorg je ervoor dat jouw container geen overlast veroorzaakt bij je buren.
Lees meer

Elektrische deelscooters in de gemeente

Vanaf 7 maart is het mogelijk om in Pijnacker-Nootdorp gebruik te maken van elektrische deelscooters van Felyx. In de vorm van een pilot gaat de gemeente samen met Felyx kijken hoe de kansen van deelscooters benut kunnen worden.
Lees meer

Een schone buurt zonder hondenpoep

Hondenbezitters, houd onze omgeving schoon! Neem altijd een zakje mee als u uw hond uitlaat en ruim hondenpoep op. Ook op een uitrenveld. In de gemeente controleren handhavers op wisselende plekken.
Lees meer

70-jarig huwelijk

Burgemeester Francisca Ravestein heeft op dinsdag 23 februari een kort bezoek gebracht aan het bruidspaar Veels-Straetemans uit Nootdorp om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijk.
Lees meer

Vanaf 1 maart geldt de JA-sticker

Vanaf 1 maart mag ongeadresseerd drukwerk mag alleen nog bezorgd worden in brievenbussen met een JA-sticker. Dus wilt u reclamefolders wél thuis ontvangen? Plak dan een JA-sticker op uw brievenbus.
Lees meer

Enquête over fietsen in de gemeente

De gemeente wil fietsen voor iedereen nog veiliger, makkelijker en aantrekkelijker maken. Daarom werken we aan een nieuw fietsplan. Al veel inwoners hebben tips en tops gegeven over de huidige situatie. Graag horen we ook uw mening over het fietsen in de toekomst. Wat vindt u belangrijk voor de toekomst?
Lees meer

Wat gaf u ons mee via het Panorama Pijnacker-Nootdorp?

Vanaf 1 oktober tot 23 november 2020 kon iedereen meedenken over de toekomst van de gemeente via het online Panorama Pijnacker-Nootdorp. We zijn blij dat zoveel mensen dat hebben gedaan. Wilt de opbrengst van het online panorama bekijken?
Lees meer

Nieuwe bomen in Balijbos en Bieslandse Bos

Vorige week is de herplanting in het Balijbos is afgerond. In totaal duurden de werkzaamheden zes weken. Naar verwachting start vanaf 18 februari de herplanting in het Bieslandse bos.
Lees meer

Nieuwbouw scholen Pijnacker-Noord

Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Naast nieuwe onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen, komt er ook een sportaccommodatie voor het bewegingsonderwijs.
Lees meer

Vernieuwde Innovatiepact Greenport West-Holland ondertekend

Ruim 40 bedrijven, onderwijsinstellingen, kennisinstellingen en overheden hebben het vernieuwde Innovatiepact van Greenport West-Holland ondertekend. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de deelname verlengd.
Lees meer

Gladde wegen

Sinds zondag 7 februari 3.30 uur wordt met man en macht gewerkt om de wegen begaanbaar te maken. Het lukt helaas niet om alle sneeuw te verwijderen. De wegen en fietspaden blijven glad. Wees bijzonder voorzichtig als u de weg op moet!
Lees meer

Afvalinzameling tijdens het winterweer

Door extreme weersomstandigheden kan Avalex mogelijk deze week niet bij u langskomen. Het weer vergt veel van de medewerkers die het huisvuil inzamelen. De inzameling is zwaarder en binnenwegen zijn slecht begaanbaar.
Lees meer

Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.
Lees meer

Vanaf 1 maart wordt de JA-sticker ingevoerd

Vanaf 1 maart treedt de JA-sticker in werking. De gemeenteraad besloot vorig jaar tot invoering daarvan om papierverspilling en milieubelasting door ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk tegen te gaan.
Lees meer

Steunpunt Coronazorgen

Voor veel mensen geldt dat de coronacrisis nu ook mentaal zijn tol gaat eisen. Maakt u zich zorgen over uzelf of over een ander? Weet dan dat u niet alleen staat. Veel organisaties willen en kunnen u helpen.
Lees meer

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.
Lees meer

Terugplaatsing kunstwerk Flying Fish

Vorig jaar heeft Pijnacker-Nootdorp voor het eerst meegedaan aan het project ‘Ieder jaar een nieuw kunstwerk’ van Stichting Kunstweek. Verschillende kunstenaars uit de regio stuurden hier een ontwerp voor in waaruit onze inwoners een keuze konden maken.
Lees meer

Kadeverbetering Hazepad

Deze week begint het verwijderen van bomen langs het Hazepad. Uit onderzoek bleek dat twaalf populieren niet geschikt zijn voor vleermuizen of andere beschermde soorten. Deze bomen kunnen niet op de huidige plek blijven staan. Nadat de kadeverbetering klaar is, plaatst het Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe bomen terug in de buurt van het Hazepad. .
Lees meer

Kwekerij Ammerlaan wint EZK Energy Award 2020

De gemeente feliciteert kwekerij Ammerlaan met het winnen van de EZK Energy Award 2020! Ammerlaan is uit drie genomineerde bedrijven verkozen vanwege haar unieke toepassing van aardwarmte.
Lees meer

Corona en mantelzorg

Mantelzorg vraagt in ‘normale’ tijden al veel van mensen. Door corona heeft u mogelijk meer momenten waarop u graag zelf wat hulp zou krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij Mantelzorgondersteuning van SWOP en bij de gemeente.
Lees meer

Sport en cultuur toegankelijk voor alle kinderen

Ook de komende drie jaar kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Marieke van Bijnen en Jan Waaijer, vice-voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid- Holland plaatsten maandag hun handtekening waarmee de huidige samenwerking wordt verlengd.
Lees meer

Kappen groen Centrumlijn Zuid

In juli 2020 maakten wij de voorbereidingen voor de woningbouwlocatie Centrumlijn Zuid bekend. Nu de kapvergunning is verleend en de bezwarenprocedure is afgerond, werd de vergunning onherroepelijk en kan de kap van het groen in Centrumlijn zuid starten.
Lees meer

Geef fietsendieven geen kans!

Het aantal fietsendiefstallen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp is hoog. Politie en de gemeente willen hier gezamenlijk wat aan doen. Uit de aangiftes blijkt dat er vaak geen gebruik wordt gemaakt van een tweede slot.
Lees meer

Geen vervoer Regiotaxi Haaglanden tijdens avondklok

Sinds zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat niemand meer buiten mag zijn na 21.00 uur. Regiotaxi Haaglanden is in de basis bedoeld voor sociaal-recreatief vervoer. En dus is er tijdens de avondklok geen vervoer nodig. De enkele reiziger die tot een uitzondering behoort kan gebruik maken van het Reguliere Openbaar Vervoer (indien mogelijk) of een particuliere taxi bestellen.
Lees meer

Werk rond de Dobbeplas klaar

Onlangs is al het herplantwerk bij de Dobbeplas afgerond. Alle nieuwe bomen en struiken staan in de grond en de aannemer vertrok uit het gebied.
Lees meer

Eenzaam? Weet dat u niet alleen staat!

Eenzaamheid kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen, zowel mentaal als fysiek. Juist nu we te maken hebben met vergaande coronamaatregelen, zoals de lockdown, ligt het gevaar op de hoek dat mensen in een sociaal isolement belanden.
Lees meer

Fris verder met het Nieuwe Inzamelen

We zijn al een flink eind op weg met het Nieuwe Inzamelen en dit jaar gaan we weer volop door. De planning is dat het Nieuwe Inzamelen halverwege dit jaar in de hele gemeente is ingevoerd. Maar wat is er al gebeurd?
Lees meer

Meer weten over vaccineren?

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Naast het houden aan de coronamaatregelen is vaccineren een belangrijkste stap. Kwetsbare mensen en zorgmedewerkers krijgen nu als eerst het vaccin. Daarna volgen andere groepen. U krijgt bericht als u een vaccin kunt krijgen
Lees meer

Waterketensamenwerking regio Delfland verlengd

Bestuurders van twaalf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het hoogheemraadschap van Delfland spraken deze week af hun samenwerking voort te zetten tot en met 2027. De samenwerking moet helpen om het gebruik van water ook in de toekomst betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam houden.
Lees meer

Meldpunt Fouten in Overheidsregistratie gestart

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) kan u hierbij helpen.
Lees meer

Wat zijn uw tips en tops over het fietsen in de gemeente?

Fietsen wordt in Pijnacker-Nootdorp steeds populairder. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. We willen het fietsen voor iedereen graag nog veiliger en makkelijker maken. Graag horen we uw mening over het fietsen in de gemeente.
Lees meer

Vlielandseweg afgesloten van 11 januari tot juni 2021

Tijdens de uitvoering van het groot onderhoud ondervindt het verkeer op de Vlielandseweg hinder. De Vlielandseweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.
Lees meer

Bestemmingsplan Oude Polder - Dierenpension

De gemeente wil het dierenpension aan de Overgauwseweg verhuizen, omdat het daar niet past in het bestemmingsplan. Het voornemen is om het dierenpension te plaatsen in de Oude Polder, ten oosten van de wijk Tolhek, samen met een groengebied en mogelijk een buurttuin. Om dit mogelijk te maken is een voorontwerp bestemmingsplan gemaakt. Dit plan ligt vanaf 14 januari ter inzage.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Scheg

Het bestemmingsplan De Scheg is gewijzigd vastgesteld en is vanaf 14 januari 2021 zes weken ter inzage. De Scheg ligt aan de noordzijde van Pijnacker.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021

Sinds 24 december 2020 is het ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021 ter inzage. Dit plan ligt nog tot en met 4 februari 2021 ter inzage. Misschien door de feestdagen of hebt u om een andere reden de bekendmaking gemist. Om niemand tekort te doen, herhalen we deze bekendmaking, zodat iedereen die dat wil tijdig een zienswijze in kan dienen.
Lees meer

Notitie Reikwijdte en Detailniveau planMER omgevingsvisie ter inzage vanaf 7 januari

De eerste stap in de procedure van een planMER is de kennisgeving van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze ligt ter inzage vanaf 7 januari tot en met 24 februari.
Lees meer

Aanvullende locaties ondergrondse containers

De locaties voor de ondergrondse containers voor het Nieuwe Inzamelen zijn inmiddels op veel locaties gerealiseerd. Op een zestal plekken bleek echter dat nieuwe of extra locaties nodig zijn voor de ondergrondse containers.
Lees meer

Vuurwerk-inleveractie

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet besloot daarom dat tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd.
Lees meer

IkPas, 30 dagen zonder alcohol

GGD Haaglanden daagt inwoners uit om mee te doen aan de landelijke actie IkPas, 30 dagen géén alcohol. Die begint op woensdag 1 januari 2021.
Lees meer

Geen kerstboom inzameling 2021

Hoewel het een jaarlijkse traditie is, gaat de kerstbomenactie op woensdag 6 januari vanwege corona niet door.
Lees meer

Praat online mee over aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

In december 2020 bekeek de gemeente Pijnacker-Nootdorp de behoeften van bewoners rondom het aardgasvrij maken van onze wijken. Hiervoor kon u online een vragenlijst invullen.
Lees meer

Praat met uw puber

Deze jaarwisseling wordt anders dan andere jaren. Voor groot en klein en iedereen, die daar tussenin zit. Met pubers kan dit extra lastig zijn. Misschien heeft u iets aan de volgende tips.
Lees meer

Problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!

Heeft u problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!
Lees meer

Kijk op de wijk: Buurt in beeld

Bewoners van het Zonnehof en het Speenkruid hebben mooie activiteiten georganiseerd door gebruik te maken van de Buurtknip.
Lees meer

Veilig winkelen in winkelcentrum Parade in Nootdorp

Tot 25 december lopen er gastheren- en vrouwen in winkelcentrum Parade in Nootdorp. Zij maken bezoekers op een vriendelijke manier attent op de 1,5 meter en helpen de winkeliers bij het efficiënt en veilig opstellen van de rijen voor hun winkels.
Lees meer

Kijk op de wijk: Bart van Buijtene moet lekker buiten bezig zijn

De 42-jarige Pijnackerse Nootdorper Bart van Buijtene moet lekker bezig kunnen zijn. Vuil prikken, onkruid wieden, rommel opruimen, kortom de openbare omgeving van de Waddenzee, de Lauwers en andere straatjes nabij Ipse de Bruggen Craeyenburch Nootdorp schoonhouden.
Lees meer

250 nieuwe plaatsen voor laadpalen in gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft in een verkeersbesluit 250 nieuwe plekken aangewezen waar in de toekomst een openbare laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst mag worden.
Lees meer

Corona en kinderopvang: informatie voor ouders

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs is gesloten tot en met tenminste 17 januari 2020. Noodopvang is mogelijk voor kinderen van mensen in cruciale beroepen.
Lees meer

Kijk op de wijk: QeRstwandeling in Delfgauw

Geen drukbezochte kerst kerkdiensten, geen volle tafel bij het kerstdiner, geen kerstcadeaus shoppen in de winkelstraten. Maar wat kan er wel? Kerk Delfgauw is uitgekomen op een QeRstwandeling.
Lees meer

Even wennen aan het Nieuwe Inzamelen

De afgelopen maand zijn vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp gestart met het Nieuwe Inzamelen. Zoals bij alle veranderingen, is het nog wel even wennen. Welk afval hoort nu precies in welke container en waar staat nu de (juiste) wijkcontainer?
Lees meer

Denkt u ook mee over het scholencomplex in Pijnacker Noord?

Op 28 mei 2020 besloot de gemeenteraad de locatie Groen van Prinstererlaan in Pijnacker Noord te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Wij willen samen met inwoners, de wijkvereniging, de scholen en de kinderopvang invulling geven aan dit onderwijscomplex.
Lees meer

Neergeklapte paaltjes bij fietspaden

De gemeente krijgt regelmatig vragen en meldingen over neergeklapte paaltjes op fietspaden of bij doorsteken. Dit heeft te maken met de routes van de gladheidbestrijding.
Lees meer

Plannen ter inzage vanaf donderdag 10 december

Vanaf donderdag 10 december zijn er drie plannen en een besluit hogere grenswaarden ter inzage.
Lees meer

KPN-glasvezelnetwerk in Delfgauw en Pijnacker

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en KPN tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat Delfgauw en Pijnacker een aansluiting krijgen op het glasvezelnetwerk.
Lees meer

Ontwerp-projectplan kadeverbetering Hazepad

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het ontwerp-projectplan van de kadeverbetering bij het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp op 25 november gepubliceerd.
Lees meer

Buddy Netwerk in coronatijd

Wethouder Marieke van Bijnen ontving vandaag uit handen van Else Kodde, directeur bestuurder van Buddy Netwerk, het Buddy Corona Boek.
Lees meer

Pas op voor oplichting

Criminelen proberen door oplichting een slaatje te slaan uit de coronacrisis. Het meest voorkomend op dit moment is phishing, spoofing en whatsappfraude. Voorkom dat u in de problemen komt. Deel nooit uw persoonlijke en bankgegevens met derden.
Lees meer

Groen licht voor nieuwbouw De Scheg in Pijnacker

Op 26 november jl. hebben Frank van Kuppeveld, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, en Mark van Doorn, algemeen directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst ondertekend voor de bouw van de nieuwe wijk De Scheg in Pijnacker.
Lees meer

Denk mee over een aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

Nederland gaat uiteindelijk in 2050 helemaal van het aardgas af. Voor bijna iedereen heeft dat directe gevolgen. Wat vindt u belangrijk bij het aardgasvrij maken van uw woning en wijk?
Lees meer

Metropoolregio Rotterdam Den Haag en vervoerders eens over maatregelen 2021

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag komt de openbaar-vervoerbedrijven komend jaar met ruim 6 miljoen euro tegemoet om de impact van de coronacrisis te verminderen. De 23 wethouders Verkeer en Vervoer gingen ook akkoord met de maatregelen die de vervoerders zelf nemen om een financieel tekort in 2021 te voorkomen.
Lees meer

Orange the world 2020

Woensdag 25 november 2020 start de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes: Orange the World. Ook in 2020 vraagt de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer aandacht voor deze campagne. Dit jaar kleurt de bovenste etage van het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Pijnacker oranje.
Lees meer

Geslaagde Week van de Ondernemer

Vorige week stond in het teken van de ondernemer. Op verschillende manieren was er extra aandacht voor de ondernemers in onze gemeente die het moeilijk hebben in deze coronatijd. Naast het promoten van ‘wees loyaal, koop lokaal’ en de klantenapps van de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp, bezochten wethouders verschillende besturen en waren er twee leerzame digitale bijeenkomsten voor ondernemers.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Ypenburg-Nieuwe Veen 2020, rectificatie

Vanwege een fout in de dataset was vanaf donderdag 12 november tot en met dinsdag 17 november 2020 niet de correcte versie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ypenburg Nieuwe Veen 2020’ te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Om iedereen voldoende tijd te geven de correcte versie te bekijken, wordt de termijn van de terinzagelegging verlengd. Vanaf donderdag 26 november 2020 tot 7 januari 2021 is het plan digitaal ter inzage.
Lees meer

Werk door Stedin

De gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgt regelmatig vragen of netbeheerder Stedin (transport van elektriciteit en gas naar huishoudens en bedrijven) werkzaamheden op een ander moment kan uitvoeren.
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp krijgt meer laadpalen

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar wil de gemeente op voorbereid zijn. We werken daarom toe naar een netwerk van mogelijk 700 openbare laadplaatsen voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen.
Lees meer

Afval scheiden: wat hoort waar?

Op welke manier uw afval ook wordt ingezameld: afval scheiden kunnen we allemaal. Welk afval kunt u scheiden en wat hoort waar?
Lees meer

Vijf wijken starten met het Nieuwe Inzamelen

Vanaf deze week start het Nieuwe Inzamelen in vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp: Tolhek, Keijzershof, Koningshof en Centrum-Dorp in Pijnacker en in De Venen in Nootdorp. Hiermee maken we het makkelijker voor u om afval te scheiden. Zo blijft er minder restafval over en dat is wel zo duurzaam.
Lees meer

Nieuw bestemmingsplan voor woningen aan de Kerkweg en de Korteweg

Aan de Kerkweg en aan de Korteweg in Pijnacker komen woningen op de plaats van de garagebedrijven Hoeke en Wiegel. Voor beide locaties gaat de gemeente daarom een nieuw bestemmingsplan maken. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kerkweg Korteweg’ is vanaf 19 november tot en met 30 december ter inzage. Hierop kunt u een inspraakreactie indienen.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Carati-Zegers

Burgemeester Francisca Ravestein heeft maandagochtend 16 november mevrouw E.M.T. Carati-Zegers gebeld en haar verteld dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd mw. Carati-Zegers een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen.
Lees meer

Werkzaamheden fietspad Dobbeplas

Maandag 23 november starten de werkzaamheden aan het fietspad langs de Dobbeplas. Het fietspad wordt voor een gedeelte opnieuw geasfalteerd en de belijning wordt opnieuw aangebracht.
Lees meer

Opruimen gronddepot Pijnacker Noord

Vanaf volgende week wordt het gronddepot in Pijnacker Noord opgeruimd. Er zullen twee dagen lang grondtransporten over de Meidoornlaan richting Ackerswoude rijden.
Lees meer

Het verhaal van de SEH-verpleegkundige

Hanneke werkt als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het HagaZiekenhuis. In maart 2020 veranderde alles aan haar werk.
Lees meer

Plannen ter inzage vanaf donderdag 12 november

Het gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Keervoorziening Randstadrail 2020 en het Aangepast ontwerpbestemmingsplannen Ypenburg-Nieuwe Veen zijn vanaf donderdag 12 november ter inzage.
Lees meer

Vogelgriep in Nederland

Op dit moment heerst de zeer besmettelijke en (voor vogels) dodelijke ziekte vogelgriep in Nederland. Ziet u een dode vogel? Blijf er dan vanaf en geef het door aan de gemeente via het Meldpunt Leefomgeving.
Lees meer

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente

De komende week houdt de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners en ondernemers die contact hebben gehad met de gemeente over vergunningverlening of een melding voor het Meldpunt Leefomgeving.
Lees meer

Gezocht: mensen met een hart voor milieu en data

Bent u ook benieuwd of bezorgd hoe het staat met de luchtkwaliteit in Pijnacker-Nootdorp? Doe mee met het burgermeetnet Pijnacker-Nootdorp! We zoeken vrijwilligers die een meetkastje aan hun huis willen hangen en mensen om dit initiatief te coördineren of ondersteunen. Een uurtje per maand is genoeg.
Lees meer

Gezondheidsmeter GGD

Doet u ook mee aan het onderzoek van de GGD naar de gezondheid van inwoners van Pijnacker-Nootdorp? GGD Haaglanden voert dit najaar een groot onderzoek uit: De gezondheidsmeter.
Lees meer

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Het kabinet heeft besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
Lees meer

Nepnieuws over corona herkennen

Het coronavirus veroorzaakt veel leed en raak ons dagelijks leven. Betrouwbare informatie is daarom belangrijk. Helaas gaat er veel nepnieuws rond. Wees kritisch.
Lees meer

Het verhaal van twee verpleegkundigen op de ambulance

Auke en Suzanne zijn verpleegkundigen op de ambulance. Door corona veranderde hun werk voor een groot deel. Zij vertellen wat zij meemaken en wat dat voor hen betekent.
Lees meer

Oplichting via WhatsApp: trap er niet in!

Een vriend of familielid verstuurt een bericht dat hij dringend financiële hulp nodig heeft. U wordt gevraagd om snel geld over te maken. Achteraf blijkt het een vals account te zijn of is er een nieuw telefoonnummer gebruikt door de oplichter.
Lees meer

Pas op voor gladheid door bladafval

Veel inwoners ondervinden hinder van vallende bladeren. Als gevallen bladeren nat zijn, dan kunnen zij een gladde laag op het wegdek vormen. Dat is gevaarlijk voor het verkeer.
Lees meer

Staedion borgt betaalbaar wonen in Pijnacker-Nootdorp

Ruim 1.000 huishoudens in de gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgen op maandag 2 november een nieuwe huisbaas. Dan vindt de juridische overdracht plaats van het bezit van Vestia naar Staedion. Staedion neemt 1.344 verhuureenheden over, waaronder 1.073 zelfstandige woningen en bedrijfs- en zorgvastgoed. De aankoop borgt het op peil houden van het aantal sociale huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Download nu de klantenapps van de winkelcentra

In de winkelcentra Pijnacker Centrum en de Parade Nootdorp is het HYPElab van start gegaan. Tijdens dit HYPElab krijgt winkelpersoneel de gelegenheid om nieuwe technologieën te onderzoeken en er mee te experimenteren.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp: Deel uw beeld van de toekomst

Heeft u de vragenlijst voor de omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp 2050 al ingevuld? Dit kan tot en met 12 november 2020.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Marieke van Bijnen

Burgemeester Francisca Ravestein reikte donderdag 29 oktober de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan wethouder Marieke van Bijnen. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij ruim twaalf jaar raadslid was.
Lees meer

Tips voor thuiswerken in coronatijd

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is de oproep van het kabinet. Dat valt alleen niet altijd mee. Hierbij hebben wij wat tips voor u.
Lees meer

Werkzaamheden bij Katwijkerlaan

Vanaf 2 november vinden werkzaamheden plaats naast de woning van Katwijkerlaan 15. Het gaat om grondwerkzaamheden voor het dempen van een waterbassin. Verboon Maasland B.V. is de uitvoerende aannemer
Lees meer

Bijdrage van Rijk voor aardgasvrije wijk Klapwijk

Het Rijk levert een bijdrage van ruim € 7,5 miljoen om de wijk Klapwijk de komende jaren van het aardgas af te halen.
Lees meer

Uitnodiging klantonderzoek afvalinzameling Avalex

De gemeenten en Avalex doen er alles aan om de dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Ook in coronatijd. Om te kunnen blijven verbeteren, hebben we uw mening nodig. Doe daarom mee aan het klantonderzoek van Avalex!
Lees meer

Nachtafsluiting N470 van maandag 2 tot dinsdag 3 november

Aannemer Boskalis werkt tussen 27 oktober en 6 november aan de openbare verlichting van de N470. Het gaat om het stuk tussen de Buitenhofdreef en de rotonde bij de Komkommerweg
Lees meer

51 minuten tegen kindermishandeling

Van 16 tot en met 22 november vindt de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling plaats. Op maandag 16 november, organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Dessaur Trainingen en Stichting Praat het webinar: 51 minuten tegen kindermishandeling.
Lees meer

Steun de horeca: bestel een afhaalmaaltijd

Onze horecaondernemers zitten (weer) in de hoek waar de klappen vallen. Zij hebben opnieuw hun deuren moeten sluiten. Maar u kunt de horeca helpen om deze zware tijd door te komen!
Lees meer

Blijf in beweging! Al is het in aangepaste vorm.

Het is in deze tijden van corona lang niet voor iedereen even eenvoudig om in beweging te blijven. Zeker nu we door de nieuwe maatregelen van het kabinet beperkt worden in onze mogelijkheden. Toch is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen.
Lees meer

Eerste online sportcafé op woensdag 4 november

Politici en sportbestuurders gaan woensdag 4 november met elkaar in gesprek over de impact van Corona op de sportverenigingen. Dit doen zij tijdens het eerste online sportcafé. Helemaal coronaproof dus. Ben jij bestuurder bij een sportvereniging in Pijnacker-Nootdorp en wil jij deze avond jouw vereniging vertegenwoordigen? Meld je dan uiterlijk 27 oktober aan.
Lees meer