Nieuws

28 november onderhoud website

Zondag 28 november wordt er tussen 20.00 en 22.00 uur onderhoud gedaan aan de website. Deze is dan tijdelijk niet beschikbaar. Wilt u een afspraak maken of een melding doen? Plan dit dan op een ander tijdstip. Excuses voor het ongemak.
Lees meer

Dwangbevel gekregen?

Heeft u een dwangbevel in naam van de koning ontvangen voor niet betaalde belastingen of leges? Dat kan kloppen. Op 25 november 2021 zijn er door ons deurwaarderskantoor Cannock Chase Public dwangbevelen per post verzonden.
Lees meer

1000e vaccinatie gezet

Sinds half september is het voor iedereen mogelijk zich in ons gemeentehuis zonder afspraak te laten vaccineren. Hier wordt veel gebruik van gemaakt. Een medewerker van GGD Haaglanden zette gisteravond de 1000ste vaccinatie.
Lees meer

Openbare verlichting Nootdorp werkt weer

Vanaf woensdagavond 20 oktober is er een stroomstoring in Nootdorp waardoor de straatverlichting in sommige wijken is uitgevallen.
Lees meer

Vacature: HR-adviseur

Zie jij tussen al die vacatures geen vernieuwende rol waarin je 100% wordt uitgedaagd? Klinkt de combinatie tussen een nieuwe invulling van de adviesrol en het maximaliseren van onze sterke punten je als muziek in de oren? Misschien vervolg jij dan straks je carrière bij ons als HR-adviseur.
Lees meer

Goed verzekerd met de gemeentepolis

Heeft u een laag inkomen en wilt u toch goed verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering die gemeente Pijnacker-Nootdorp samen met zorgverzekeraar DSW aanbiedt.
Lees meer

Energieadvies in de WoonWijzerWagen gaat niet door

Binnenkort staat de WoonWijzerBus weer op drie plekken in onze gemeente. De WoonWijzerBus is er op gericht bewoners te inspireren en hen gericht te helpen met het besparen van energie en woonlasten.
Lees meer

Geen publiek bij raadsvergaderingen

De gemeenteraad vergadert vrijwel elke donderdag vanaf 20.00 uur fysiek in het bestuurscentrum. Door het 1,5 meter-advies en de andere coronamaatregelen is de publieke tribune voorlopig dicht.
Lees meer

Laatste kavel Veldleeuweriklande in verkoop

Altijd al uw droomhuis willen bouwen in Pijnacker? Dan is dit uw kans! Wij verkopen een kavel aan de Veldleeuweriklande 15 in Ackerswoude van ca. 541 m2.
Lees meer

Vacature: Junior financieel adviseur

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan en je vindt het leuk om met cijfers aan de slag te gaan dan is dit misschien de baan die je zoekt. Wij zoeken een Junior financieel adviseur voor minimaal 32 uur per week. 
Lees meer

Financiële ondersteuning controle coronatoegangsbewijs

Sinds 22 september 2021 is op een aantal plaatsen een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig om ‘naar binnen’ te mogen, bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, in het theater, bij sportverenigingen en sportscholen. Vanuit het Rijk is geld beschikbaar gesteld voor ondersteuning in het controleren op het coronatoegangsbewijs (QR-code). Voor onze gemeente gaat dat om € 143.428,-. Iedereen die een controleplicht heeft op het coronatoegangsbewijs kan financiële ondersteuning aanvragen. Denk hierbij aan de kosten van een scanner of inzet van extra personeel, beveiligers of gastheren of -vrouwen.
Lees meer

Stoken met minder rook- en geuroverlast

Verschillende inwoners steken graag hun open haard, houtkachel of vuurkorf aan. Daarbij ontstaat rook. Die veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.
Lees meer

Inloopspreekuur wethouders en burgemeester maandag 29 november

Maandag 29 november is het inloopspreekuur van wethouders en burgemeester.
Lees meer

Samenwerking klimaatbestendige regio

Vandaag ondertekenen elf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland de zogenoemde Samenwerkingsovereenkomst klimaatadaptie werkregio Delfland 2022-2024.
Lees meer

Op woensdag vaccineren zonder afspraak in het bestuurscentrum

Op de woensdagen is er van 16.00 tot 20.00 uur een tijdelijke priklocatie van GGD Haaglanden in het bestuurscentrum, (ingang Emmastraat 165, in Pijnacker). U kunt zich dan zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Het prikken begint écht pas om 16.00 uur. Wilt u een lange wachttijd voorkomen? Kom dan na 17.30 uur.
Lees meer

Vacature: Informatiemanager

Ben jij de onmisbare schakel tussen organisatie en ICT? Kijk je graag over de schutting van je vakgebied en zorg je daarmee voor vernieuwing en verbetering van informatievoorziening? Wij zoeken een enthousiaste en gedreven informatiemanager voor 32-36 uur per week.
Lees meer

De Bibliotheek helpt inwoners met QR-code

Een coronabewijs maakt u met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vindt u dit lastig of heeft u hier vragen over? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid bij Bibliotheek Oostland.
Lees meer

Wethouder in gesprek met scholen en jeugdzorg

Woensdag 10 november kwamen verschillende scholen en jeugdhulpprofessionals bijeen om over een gezamenlijke aanpak in de jeugdzorg te praten.
Lees meer

Uitreiking Vrijwilligersprijs uitgesteld

De uitreiking van de vrijwilligersprijs, die op vrijdag 12 november vanaf 20.00 uur in CulturA & Zo zou plaatsvinden, is uitgesteld. In verband met de oplopende coronabesmettingen is ervoor gekozen de uitreiking te doen op een ander moment.  
Lees meer

Week van de Pleegzorg: “Wij helpen je, hier ben je veilig”

Het was een geslaagde Week van de Pleegzorg. De hele week vroegen we aandacht voor het tekort aan pleegouders. Dat deden we op verschillende manieren, onder meer door de bomen op het Raadhuisplein groen te verlichten. Toch is er in de regio Haaglanden nog steeds een tekort, en dan met name aan crisispleegouders. Sonja, al vijf jaar crisispleegouder bij Jeugdformaat, vertelt meer over crisispleegouderschap:
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp dementievriendelijke gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp én de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp mogen zich officieel ‘dementievriendelijk’ noemen! Maandag 8 november werd het certificaat ‘dementievriendelijk’ uitgereikt door de Alzheimerafdeling Delft/Westland/Oostland.
Lees meer

Jongerenwerker Elise over jonge mantelzorgers

Van 5 tot en met 14 november is het de Week van de Mantelzorg. Elise Roskam is jongerenwerker en begeleidt jonge mantelzorgers.
Lees meer

Door de ogen van een jonge mantelzorger

Voor jonge mantelzorgers is geen dag een normale dag. Hun dag staat in het teken van verschillende taken naast hun eigen taken. Doordat ze voor hun ouder/broertje/zusje/familielid zorgen, komen zij minder toe aan huiswerk, sociale contacten en hobby’s. Onderstaande casus is samen met het jongerenwerk en twee jonge mantelzorgers tot stand gekomen. Zij schetsen een situatie hoe het voor hen is om thuis met iemand te leven die meer zorg nodig heeft.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat iedereen goede zorg kan blijven krijgen en dat de kwetsbaren in de samenleving worden beschermd tegen het coronavirus. Daarom neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Vacature: jurist

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan op de terreinen bestuursrecht, aanbestedingsrecht en subsidierecht? Draai jij je hand niet om voor aansprakelijkheidsstellingen en Wob-verzoeken? Wij zoeken een jurist die makkelijk kan schakelen tussen de verschillende dossiers en het leuk vindt een vraagbaak te zijn voor collega's van verschillende afdelingen. Solliciteer nu!
Lees meer

Raad beslist deze maand over locatie Sociaal Cultureel Centrum

In november staat het bepalen van de locatie van een Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker op de agenda van de gemeenteraad. Het college vraagt de gemeenteraad om het Sociaal Cultureel Centrum op de locatie van Rabobank te ontwikkelen.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan 2021-2022 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2021/2022 ligt vanaf 4 november tot 16 december 2021 ter inzage. Tijdens deze periode kunt u het plan inzien en uw reactie (zienswijze) delen met de gemeente.
Lees meer

Deze week proefrijden strooiroutes

Deze week rijdt aannemer Vermeulen/Aebi-Schmidt proefritten. Dit om strooiroutes voor de komende winter te controleren.
Lees meer

Samen blijven we het water de baas

Tijdens de Week van Ons Water van 16 tot en met 31 oktober kon u ook in Pijnacker-Nootdorp weer van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven.
Lees meer

Webinar voor Ouders: Hoe sociaal zijn media?

Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert Bibliotheek Oostland twee webinars: dinsdag 9 november van 20.00 tot 21.00 uur voor ouders van kinderen tot 12 jaar en donderdag 11 november van 20.00 tot 21.30 uur voor ouders van kinderen van 12-18 jaar.
Lees meer

Bent u goed zichtbaar op de fiets?

Als fietser in het verkeer bent u kwetsbaar. Zorg dus dat u goed zichtbaar bent, zeker in het donker.
Lees meer

Arjen van der Lugt nieuwe griffier Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft donderdagavond 28 oktober 2021 Arjen van der Lugt aangewezen als nieuwe griffier. Op dit moment is Van der Lugt griffier van de gemeenteraad van Oudewater. 
Lees meer

Rijbewijs digitaal verlengen vanaf 1 november

Vanaf 1 november kunnen inwoners van Pijnacker-Nootdorp online een rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen.
Lees meer

Aanmelden als gegadigde voor de lokale publieke omroep voor Pijnacker-Nootdorp

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Een aanwijzing (vergunning) wordt voor vijf jaar afgegeven en loopt voor de huidige lokale omroep af op 13 augustus 2022. Iedereen kan een aanvraag doen, u moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Lees meer

Tuintip: Vier seizoenen tuin

Wil je een tuin die er het hele jaar mooi uitziet? Koop dan niet al je tuinplanten tegelijk in het voorjaar, want dat heb je kans dat je tuin in de nazomer uitgebloeid is
Lees meer

Week van de mantelzorg van 5 tot en met 14 november

Van vrijdag 5 tot en met zondag 14 november is de week van de Mantelzorg. Als waardering voor de mantelzorgers worden er diverse workshops en activiteiten aangeboden.
Lees meer

Zaterdag 30 oktober open dag rioolgemaal Europalaan Pijnacker

Neem een kijkje in het riool en laat je inspireren om je tuin voor te bereiden op extremer weer. Tijdens de open dag op zaterdag 30 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Europalaan 20 zijn er verschillende activiteiten waar u aan kunt meedoen.
Lees meer

Campagne Time-out om spanningen thuis te bekoelen

Een moment nemen om na te denken, om met iemand te praten en bij zinnen te komen. Daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis Haaglanden op.
Lees meer

Lokaal Preventieakkoord en samenwerking met JOGG

Wethouders Marieke van Bijnen en Peter Hennevanger ondertekenden onlangs het Lokaal Preventieakkoord Pijnacker-Nootdorp. Ook bekrachtigden zij de samenwerking met JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.
Lees meer

Koninklijke Erepenning voor IJsvereniging Pijnacker

Burgemeester Francisca Ravestein heeft maandagavond 25 oktober de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de IJsvereniging Pijnacker vanwege haar 125-jarig bestaan.
Lees meer

Raad bespreekt omgevingsvisie in november

Hoe wonen, werken en leven we in 2050? Dat beschrijven we in de Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp voor 2050. Inmiddels is de visie in concept af en 14 oktober door het college vastgesteld. Samen met het participatieverslag. ​​​​​​​In november bespreekt de gemeenteraad de Omgevingsvisie. De gemeenteraad bespreekt de voorlopig vastgestelde omgevingsvisie op 2 november.
Lees meer

Start bouwwerkzaamheden kindcentrum Vlinderboom

Na een periode van voorbereiding start de uitbreiding van het integraal Kindcentrum Vlinderboom. Vanaf november wordt de bouwplaats aan de Zilverreigerdreef ingericht. Deze zit naast de sporthal en de parkeerplaats. Het integraal kindcentrum is hard nodig en geeft alle leerlingen een mooie plek voor school en opvang voor-, tijdens en na schooltijd.
Lees meer

Het vergeten plantseizoen

Planten in het najaar heeft veel voordelen: de planten slaan beter aan omdat de bodem na de zomer nog warm is, bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Een belangrijk voordeel is ook dat er minder water gegeven hoeft te worden.
Lees meer

Maak een foto van uw favoriete plekje in Regiopark Buytenhout

fotowedstrijd Regiopark Buytenhout! Deel uw mooiste foto van uw favoriete plekje in Buytenhout en win één van de mooie prijzen van ondernemers uit het gebied.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Fietscrossbaan Oude Leede

Heel feestelijk is vrijdag 8 oktober de prachtige nieuwe fietscrossbaan geopend op het trapveldje in Oude Leede. De officiële handeling werd verricht door Piet Gouw, de man die bij de aanleg in de zomer heel veel werk heeft verzet, samen met vaders uit de buurt. 
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kerkweg ter inzage

Het bestemmingsplan Kerkweg Pijnacker is gewijzigd vastgesteld en ligt vanaf 14 oktober tot en met 24 november 2021 ter inzage. Dit plan maakt de bouw van 8 eengezinswoningen aan de Kerkweg 42 in Pijnacker mogelijk.
Lees meer

Voorontwerpbestemmingsplan Ackerswoude ter inzage

Er geldt op dit moment voor een deel van Ackerswoude een globaal bestemmingsplan uit 2014. Nu de nieuwbouwwijk voor het overgrote deel is afgerond, willen we één uitgewerkt bestemmingsplan maken voor de gehele wijk. Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 14 oktober tot en met 24 november ter inzage.
Lees meer

Kijk op de wijk: Huiskamer van Pijnacker-Zuid

Onlangs was de opening van de Huiskamer van Pijnacker-Zuid bij Welzijnscentrum Keijzershof. Vanuit de Wijkvereniging Pijnacker-Zuid trekken voorzitter Patrick Huijgen uit Tolhek en Natasja Bruijnius de kar. Patrick was tien jaar terug een van de oprichters van de wijkvereniging. 
Lees meer

Helpt u deze herfst ook mee om de buurt bladvrij te houden?

In de herfst kunnen gevallen bladeren de straten flink glad maken. U kunt uw buurt helpen door de bladeren in bladkorven te verzamelen. De veegploeg kan immers niet overal tegelijkertijd zijn. Vorig jaar stonden de korven op vaste plaatsen. Dit jaar kunt u zelf een korf aanvragen.
Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Prof. Dr. H.J. van den Herik uit Pijnacker

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op vrijdag 8 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan Prof. Dr. Jaap van den Herik.
Lees meer

Kapvergunning voor afgekeurde bomen

Tijdens boomveiligheidscontroles zijn we een aantal bomen in de gemeente tegengekomen die ernstig zijn aangetast in vitaliteit en stabiliteit. Deze bomen zullen we gaan verwijderen. 
Lees meer

Zeven nieuwe plekken voor restafvalcontainers ter inzage

Voor de inzameling van huisvuil in de nieuwbouwijken Park van Buijsen en Tuindershof worden ondergrondse containers voor restafval geplaatst. Hiervoor zijn zeven locaties vastgesteld. Tot 18 november kunt u de plannen bekijken en een zienswijze indienen.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan onderwijs-cluster Groen van Prinstererlaan ter inzage

Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Om de herontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Vanaf donderdag 7 oktober tot en met 17 november kunt u het plan inzien.
Lees meer

Wat mag er mee met PMD?

De afkorting PMD staat voor verpakkingen van Plastic, verpakkingen van Metaal en Drankkartons. Niet alle soorten plastic en metaal horen bij het PMD. Alleen verpakkingen horen bij het PMD.
Lees meer

Oostlanddag 2021 gaat VOORUIT naar 6 april 2022

Met het thema VOORUIT stond op 13 oktober aanstaande de ‘oude en vertrouwde’ variant van de Oostlanddag op de agenda. Met de huidige maatregelen kan dit event nog niet doorgaan zoals de organisatie de Oostlanddag voor ogen heeft. Daarom schuift de Oostlanddag VOORUIT naar 6 april 2022.
Lees meer

We gaan steeds beter afval scheiden!

Op een paar plekken na is het Nieuwe Inzamelen helemaal ingevoerd in onze gemeente. Daarmee is het nieuwe afval scheiden steeds gewoner geworden. En dat is te zien. We scheiden meer afval en er is minder restafval per inwoner. Wel zijn er nog verbeterpunten vooral bij PMD. We kunnen dus nog meer scheiden. 
Lees meer

Jaarrond plezier van planten en zaaien in het najaar

Het najaar is een zeer goed jaargetijde om te planten en te zaaien in de tuin en te zorgen voor een jaarrond mooie, kleurige tuin. Daarvoor moet goed nagedacht worden wat en waar er geplant of gezaaid wordt.
Lees meer

Kerstpakketten uit eigen dorp

Gemeente Pijnacker-Nootdorp en verschillende grote werkgevers in de gemeente kiezen dit jaar wederom voor Lokaal Kerstpakket. Zo worden honderden kerstpakketten lokaal besteed en wordt hiermee de lokale economie versterkt.
Lees meer

Koopstromenonderzoek 2021

De detailhandel veranderde de afgelopen jaren. Waar online winkelen een sterke groei doormaakte, zien we in winkelstraten vaker leegstand. Of veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Wij zijn benieuwd waar u koopt. Dus doe mee met het Koopstroomonderzoek 2021.
Lees meer

Afvalbewustwording in 5MinutenShow

Hoeveel weten de kinderen in Pijnacker-Nootdorp over afvalscheiding? Woensdag 29 september om 16.00 uur gaat de eerste aflevering van De Hou’t Schoon – 5MinutenShow in première op YouTube!
Lees meer

Stopt u met roken in oktober?

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Vanaf 1 oktober 2021 zullen in heel Nederland rokers elkaar helpen om 28 dagen niet te roken, daarbij aangemoedigd door niet-rokers.
Lees meer

Aftrap Stoptober

Wethouder Marieke van Bijnen verzorgde woensdagochtend 22 september de aftrap van Stoptober in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft maandagavond 20 september 2021 Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Lugthart is momenteel wethouder in de gemeente Rijswijk.
Lees meer

Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

urgemeester Francisca Ravestein heeft zaterdag 18 september jl. namens de Koning twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Eén aan Marleen Lekkerkerk en één aan Gerard de Hoog.
Lees meer

WhatsApp uw vraag aan de gemeente

Heeft u een vraag aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Dan kunt u die ook via WhatsApp stellen. We zijn bereikbaar op 06 - 15 38 16 83 en streven ernaar om op uw vragen tijdens kantoortijden binnen 4 uur te reageren.
Lees meer

Beeldenexpositie Emmapark geopend

Woensdag 15 september is de beeldenexpositie in het Emmapark geopend door burgemeester Francisca Ravestein.
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad.
Lees meer

Kies een club!

Nu het sport- en cultuurseizoen start, zou het fantastisch zijn als zoveel mogelijk kinderen en jongeren weer lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub.
Lees meer

Groenzoom onderdeel van Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland

Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is uitgebreid met de Groenzoom en vijf andere locaties. De uitbreidingen met zowel recreatie-, agrarisch en weidevogelgebied passen goed bij dit landschap. Juist in dit drukke stukje Zuid-Holland is dat van groot belang.
Lees meer

Vrijwilligersprijs 2021

De vrijwilligersorganisaties in Pijnacker-Nootdorp zetten zich regelmatig in voor onze inwoners. Om dat te waarderen, reikt de gemeente iedere twee jaar de Vrijwilligersprijs uit. Ook dit jaar kunt u uw vrijwilligersorganisatie weer aanmelden!
Lees meer

Omgevingsplan Tolhek vanaf 9 september

We bereiden ons voor op de nieuwe Omgevingswet. Voor de woonwijk Tolhek maken we daarom een eerste versie van het omgevingsplan.
Lees meer

Ypenburg werkt aan CO2-neutraal warmtenet

Om te zorgen dat er voortvarend kan worden gewerkt aan de verduurzaming van het warmtenet tekenden dinsdag 7 september HWY, de gemeente Den Haag, gemeente Pijnacker-Nootdorp en Eneco een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer

Werkzaamheden N470 op 11 en 12 september

Boskalis gaat zaterdag 11 september vanaf 20.00 tot zondag 12 september om 06.00 uur werkzaamheden verrichten tussen Tolhekplein en rotonde Zijdeweg in Pijnacker.
Lees meer

Positief resultaat leefbaarheidsonderzoek 2021

Met de leefbaarheid zit het over het algemeen wel goed. De inwoners van Pijnacker-Nootdorp geven hun woonomgeving gemiddeld een 8. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor die in het voorjaar 2021 is uitgevoerd.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Hart van Nootdorp tot 29 september ter inzage

Vanaf 19 augustus tot en met 29 september kunt u het plan inzien en uw reactie (zienswijze) delen met de gemeente.
Lees meer

Fietsstad 2022

De Fietsersbond zoekt deelnemers aan de enquête voor de titel Fietsstad 2022. Welke gemeente dat is, bepaalt u als fietser. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!
Lees meer

Wat te melden? Doe dit in het Meldpunt Leefomgeving

Het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente is bedoeld voor meldingen over zaken die gevaarlijk kunnen zijn of die ergernis wekken. Bijvoorbeeld zwerfvuil, schade aan bestrating, groen, graffiti of speeltuintjes.
Lees meer

De Babbeltruc, trap er niet in!

De afgelopen tijd nam het aantal meldingen weer toe van ouderen in onze regio, die slachtoffer werden van een babbeltruc.
Lees meer

Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Het kabinet heeft besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten.
Lees meer

Blauwalg in de Dobbeplas

De Provincie Zuid-Holland doet gedurende het zwemseizoen regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van het zwemwater in de diverse zwemplassen, waaronder de Dobbeplas in Nootdorp. Resultaat van het onderzoek is dat voor de Dobbeplas een negatief zwemadvies is afgegeven in verband met het aantreffen van blauwalgen.
Lees meer

Vaccinatie zonder afspraak mogelijk in Haaglanden

Wilt u zich laten vaccineren, maar heeft u nog geen afspraak gemaakt? Geen probleem! Bij GGD Haaglanden kan iedereen van 12 jaar en ouder zonder afspraak terecht voor een coronaprik.
Lees meer

GGD Haaglanden sluit priklocaties

Vanaf 16 augustus sluit GGD Haaglanden diverse vaccinatielocaties. In totaal zijn er in de regio Haaglanden ruim een miljoen prikken gezet.
Lees meer

Eén loket voor aanpak werkloosheid door corona

Sinds eind juli is het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) er voor mensen die door COVID-19 na 12 maart hun werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.
Lees meer

Regels voor het parkeren van caravans

Nu de zomer(vakantie) begonnen is en mensen vertrekken of terugkomen van hun vakantie, zien we een toenemende geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Jeugd vakantiepaspoort nog aan te vragen

Het Jeugd Vakantiepaspoort is nog verkrijgbaar in het gemeentekantoor voor € 4,50 per stuk. Op vertoon van een geldige Rotterdampas krijg je één exemplaar gratis
Lees meer

Vernieuwen kade Hazepad bijna afgerond

De werkzaamheden aan de kade bij het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp zijn bijna klaar. Om de kade weer te laten voldoen aan de veiligheidseisen moest deze worden verbreed.
Lees meer

Coronamaatregelen zomerevenementen

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven.
Lees meer

Maatregelen reizen in Europa aangepast

Alle EU-landen staan per 27 juli op groen of geel. Alleen bij een nieuwe virusvariant wordt een land oranje. Bij terugkeer uit een geel land is voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs testen in het land van verblijf verplicht.
Lees meer

Winnend kunstwerk Pijnacker-Nootdorp bekend

Het kunstwerk Vruchtbare Grond 2.0 van het kunstenaars duo Rob Kruizinga en Ludo Broos is de winnaar van de tweede editie van Kunst in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na een spannende verkiezing is hun kunstwerk door zowel publiek als vakjury uitgeroepen tot winnaar.
Lees meer

Nieuwe beweeg- en sportwebsite

Wethouder Peter Hennevanger en Sportraad voorzitter Louk Teunissen presenteerden op woensdag 21 juli 2021 de website www.pijnackernootdorpactief.nl De site is een initiatief van de Sportraad Pijnacker-Nootdorp en biedt een overzicht van het aanbod van beweeg- en sportactiviteiten in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw.
Lees meer

Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge op 19 juli na afloop van de wekelijkse bijeenkomst van het kabinet, waarbij wordt gesproken over de situatie rond de COVID-19-pandemie.
Lees meer

Ontwikkeling Centrumlijn Noord en Zuid

In navolging van de ontwikkeling van de wijken Tolhek en Keijzershof in Pijnacker Zuid, zijn de voorbereidingen voor de ontwikkeling van de locaties Centrumlijn Noord en Zuid zijn gestart.
Lees meer

Viaduct Kruithuisweg (N470) over A13 afgesloten

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 tot maandag 26 juli onderhoudswerkzaamheden uit op het zuidelijke viaduct over de A13 in de N470 Kruithuisweg.
Lees meer

Breng mij terug! actie voor winkelwagentjes

De gemeente, de supermarkten en omwonenden sloegen de handen ineen om gezamenlijk het ‘winkelwagentjesprobleem’ in winkelcentrum de Parade Nootdorp aan te pakken.
Lees meer

Wat als.... jouw hart klopt voor zorg en welzijn?

Ben je op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in je huidige baan? Maak dan de overstap naar zorg en welzijn.
Lees meer

Ondertekening grondreserverings-overeenkomst hospice

Op vrijdag 16 juli 2021 is de grondreserveringsovereenkomst getekend voor de vestiging van een hospice op het perceel gelegen aan de Koningshof 9 te Pijnacker.
Lees meer

Nieuw Integraal Kindcentrum in Keijzershof

De contracten zijn woensdag 14 juli ondertekend, dus het gaat er komen: het Integraal Kind Centrum Keijzershof. Toekomstige gebruikers zijn Octantschool Vlinderboom en SkippyPepijN kinderopvang.
Lees meer

Eerste resultaten Nieuwe Inzamelen

We zijn goed op weg met het Nieuwe Inzamelen! Nu het nieuwe systeem bijna overal is ingevoerd, op een aantal maatwerklocaties na, maken we een eerste balans op.
Lees meer

Meedenkers gezocht!

Een aanvraag voor een omgevingsvergunning gaat veranderen. Dit moet zo helder en eenvoudig mogelijk. De gemeente is op zoek naar inwoners die met ons meekijken bij nieuwe aanvragen voor vergunning.
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp bij netwerk Nederland Rookvrij

Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. En elke week beginnen honderden kinderen met roken. Pijnacker-Nootdorp sloot zich samen met GGD Haaglanden en acht andere regiogemeenten aan bij het netwerk Nederland Rookvrij.
Lees meer

Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. Nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk.
Lees meer

Samen aan de slag voor minder laaggeletterdheid

In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. Op 5 juli ondertekende de gemeente Pijnacker-Nootdorp de hernieuwde samenwerking met andere regiogemeenten.
Lees meer

Een inkijkje in de wereld van een mantelzorger - Nancy

Ondersteun jij iemand als mantelzorger, dan weet je als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. Maar niet iedereen heeft hier weet van. De Pijnackerse Nancy de Vreede deelt graag haar verhaal. Nancy is moeder van de 16-jarige Lars. Lars heeft het syndroom van Down.
Lees meer

Werkzoekend? Denk eens aan bouw en techniek!

Ben je op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in je huidige baan? Maak dan de overstap naar bouw en techniek. Meld je aan voor een droombaangesprek.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Prachtige huiskamer voor Keijzershof

Ontmoetingsmogelijkheden zijn in een nieuwe wijk als Keijzershof niet meteen voor de hand liggend. Oké, je hebt het winkelcentrum en je hebt Pieter’s Brasserie, maar meer? Daarom maakt SWOP samen met bewoners een huiskamer voor de wijk aan de Floralaan.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Burgerinitiatief ‘kaksticker’ in de praktijk

Erna Philippi-Gho woont sinds een jaar of twaalf met haar echtgenoot en hun twee jonge dochters van twaalf en tien in de Operatie Mannahof in Nootdorp. Ze wilde graag iets doen aan het probleem met hondenpoep en kwam in actie.
Lees meer

Kijk op de Wijk: Marien van Leeuwen nieuwe voorzitter BOL

Marien van Leeuwen woont al veertig jaar met veel plezier in Oude Leede en is altijd nauw betrokken bij het sociale leven daar. Is er iets waar de Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) mee te maken heeft, dan is hij ‘in de buurt’. Niet onlogisch dus dat Marien sinds een tijdje de voorzitter is van de BOL.
Lees meer

Slimme waterberging nieuwbouwwijk Tuindershof

Voor de nieuwe woonwijk Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp hebben de gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland een toekomstgericht, slim systeem bedacht voor het water in de wijk: een waterberging die bij hevige regen extra water kan opvangen en droogte beter kan bestrijden door regenwater vast te houden.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling Verzamelplan 2020/2021 en besluit hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan ‘Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021’ is gewijzigd vastgesteld en ligt vanaf 1 juli 2021 tot 12 augustus 2021 ter inzage.
Lees meer

Stichting Wetswinkel Delfland opent haar deuren weer

De Wetswinkel is een vrijwilligersorganisatie die gratis juridisch advies verleent. Hun insteek is dat iedereen in de samenleving hulp moet kunnen krijgen bij juridische problemen. Vanwege Corona is de Wetswinkel Delfland lange tijd gesloten geweest, maar vanaf 8 juli kunt u weer bij ze terecht.
Lees meer

Nieuwe woningen in Vrijenban Delfgauw

In Delfgauw komen nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp en Adriaan van Erk Ontwikkeling ondertekenden 23 juni een overeenkomst voor het project Vrijenban II.
Lees meer

Onthulling Witte Anjer Perkje

Vrijdag 25 juni heeft burgemeester Francisca Ravestein in het Emmapark het Witte Anjer Perkje onthuld in aanwezigheid van enkele veteranen. De gemeente heeft dit perkje aangelegd uit erkenning en waardering voor de inzet van de veteranen uit Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Vouchers voor sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De Provincie Zuid-Holland en Team Sportservice Zuid-Holland zijn opzoek naar organisaties die sport- en beweegaanbod aanbieden in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties.
Lees meer

Maak de overstap naar transport en logistiek

Wat als je met jouw talent voor aanpakken snel aan de slag kunt? Zijn er weinig vacatures in je huidige werk? Maak dan nu de overstap naar transport en logistiek.
Lees meer

De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar een nieuw lid

De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar een nieuw lid. De Adviesraad adviseert de gemeente over een groot aantal onderwerpen in het sociaal domein.
Lees meer

Nederland zet grote stap: bijna alles kan op 1,5 meter

Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad. Vanaf zaterdag 19 juni zijn ook de 18-jarigen aan de beurt om een afspraak te maken. Dat wil zeggen dat medio juli iedereen die gevaccineerd wil worden een eerste en vaak ook een tweede vaccinatie heeft gehad.
Lees meer

Stel uw monument open op 11 en 12 september

Als de omstandigheden het toelaten kunnen we dit jaar genieten op zaterdag 11 en zondag 12 september tijdens de open Monumentendag. Bent u net zo trots op uw monument en wilt u dat met onze inwoners delen? Meld u dan aan, u bepaalt zelf wat u wilt laten zien en op welke tijden u uw monument openstelt.
Lees meer

Verder met elektrisch laden

De transitie naar elektrisch rijden is inmiddels op stoom gekomen. Erg belangrijk voor het behalen van de gemeentelijk duurzaamheids- en klimaatambities. Met een aanbesteding via de Rotterdamse regio heeft Pijnacker-Nootdorp de uitbreiding van het netwerk van openbare laadpalen voor de komende jaren goed geregeld. Door deze samenwerking borgen we ook de herkenbaarheid van laadinfrastructuur in de regio.
Lees meer

Maaibeleid gemeente

Maaien ligt gevoelig en iedereen heeft er wel een mening over: te veel, te weinig, onveilig, slordig, te laat, te vroeg, onkruid, ongedierte. Vooral over de plekken waar ecologisch beheer plaats vindt is veel te doen.
Lees meer

Een kijkje in de wereld van een mantelzorger

Werk jij als mantelzorger, dan weet je als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. Maar niet iedereen heeft hier weet van. Wat maakt het mooi? Wat zijn de uitdagingen en waar kun je als mantelzorger terecht voor ondersteuning en informatie? De Nootdorpse Corinne van Kuilenburg (53) is mantelzorger voor haar moeder en deelt haar verhaal.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen is bijna overal ingevoerd

De afgelopen maanden is er veel gebeurd rondom het Nieuwe Inzamelen. Inmiddels zijn alle wijken over op het nieuwe systeem en we starten nu met de laatste maatwerklocaties.
Lees meer

Wie zijn onze nieuwe inwoners?

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp heeft in samenwerking met De Telstar een leuke actie verzonnen. Alle kersverse ouders kunnen bij het gemeentehuis een rompertje ophalen en je kindje in Telstar voorstellen.
Lees meer

Blauwhoed maakt houten appartementen in Pijnacker

Van de drie geselecteerde ontwikkelaars scoort Blauwhoed het beste met haar plan voor de voormalige locatie van het Stanislascollege in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Op het terrein komen bijna 100 appartementen, gebouwd in hout. Donderdag 10 juni is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van de locatie getekend.
Lees meer

Ondersteuning aan zelfstandig ondernemers verlengd

Het kabinet heeft besloten om de periode waarover Tozo kan worden aangevraagd, te verlengen tot 1 oktober 2021 (Tozo 5). De voorwaarden voor het recht op uitkering wijzigen niet. Wel zal meer dan voorheen de nadruk liggen op het activerende karakter van de Tozo, zodat zelfstandigen meer toekomstperspectief krijgen.
Lees meer

Word vakantiemaatje!

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer op herhaling Vakantiemaatjes in om jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuke vakantie te bieden.
Lees meer

Ervaringsmeter Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Ontvangt u ondersteuning vanuit de gemeente Pijnacker-Nootdorp of heeft u onlangs ondersteuning gekregen? Dan roept de gemeente u op om uw ervaringen over deze ondersteuning te delen.
Lees meer

Zwem alleen in zwemwater

Het zwemwater in onder andere De Dobbeplas en Delftse Hout wordt gecontroleerd op kwaliteit. Dit geldt niet voor andere sloten en vaarten. Met warm weer kunnen bacteriën gemakkelijker vermenigvuldigen in sloten en open water. Hier kunt u dus beter niet in zwemmen.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp 2050 live!

Ook benieuwd naar de toekomst van Pijnacker-Nootdorp? Bekijk dan www.panoramapn.nl. Het nieuwe Panorama Pijnacker-Nootdorp 2050 laat zien hoe we in onze gemeente zouden kunnen wonen, werken en leven in 2050.
Lees meer

Innovatiepact Greenport West-Holland lanceert animatiefilm

Onze gemeente is partner van het Innovatiepact van Greenport West-Holland. Daarmee stimuleren we het innovatieklimaat in het regionale tuinbouwcluster. Het Innovatiepact heeft een korte animatiefilm gelanceerd om ondernemers uit de regionale tuinbouwsector te stimuleren zich ook aan te sluiten.
Lees meer

Gratis cursus Toekomstgericht Ondernemen

In deze coronatijd is het voor ondernemers een moeilijke periode. Er komen wel steeds meer versoepelingen, maar dan bent u er als ondernemer nog lang niet. Gaat u graag met vertrouwen de toekomst tegemoet? Dan is de cursus ‘Toekomstgericht Ondernemen’ van Qredits misschien iets voor u. Wij bieden deze cursus nu gratis aan.
Lees meer

Webinar: ontdek een overstapberoep in zorg en welzijn

Ben je op zoek naar werk, maar zijn er weinig vacatures in je huidige baan? Meld je dan vrijblijvend aan voor het webinar op 8 juni van 13.00 tot 14.00 uur over de zorgsector in onze regio. Er zijn veel mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Lees meer

Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden.
Lees meer

NLdoet. Klussen bij Pieter van Foreest

Tijdens de landelijke vrijwilligersactie van NLdoet van 28 en 29 mei bij Pieter van Foreest zijn er bergen werk verzet. Zo’n 90 vrijwilligers zagen de kans schoon om goed te doen en schreven zich in voor uiteenlopende klussen in Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en het Westland.
Lees meer

Digitale nieuwsbrieven

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
Lees meer

Inschrijving open voor sociale huurwoningen Het Gildehof

Lekker ruim en rustig wonen in het groen en vlakbij de sfeervolle Dorpsstraat, winkelcentrum de Parade, scholen en sportverenigingen. Dat is wonen in Het Gildehof, aan de Kruisweg in Nootdorp. In september 2021 worden daar sociale huurappartementen opgeleverd. U kunt zich nu inschrijven voor deze woningen!
Lees meer

Sociaal cultureel centrum voor Pijnacker

Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente met een toenemende behoefte aan een plek voor activiteiten met dans, theater en muziek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. We willen inspelen op deze behoefte en een gebouw voor een sociaal cultureel centrum realiseren. Er zijn twee locaties in beeld: Buurt & Zo aan de Julianalaan en het Oranjepark aan de Emmastraat, naast het gemeentehuis.
Lees meer

Aandacht voor schoon, voldoende en veilig water

Het Hoogheemraadschap van Delfland vraagt samen met andere waterschappen aandacht van inwoners voor het belang van schoon, voldoende en veilig water.
Lees meer

Werk aan de N470 tussen A13 en A12

Boskalis gaat tussen vrijdag 21 mei en maandag 19 juni 2021 op verschillende plekken op de N470 tussen de snelwegen A13 en de A12 werkzaamheden uitvoeren.
Lees meer

Tweede editie Kunst in de gemeente. Aanmelden kan tot en met 1 juni 2021

De gemeente Pijnacker-Nootdorp start dit voorjaar met de tweede editie van Kunst in de Gemeente. Lokale kunstenaars kunnen meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel aan de Laan der 7 Linden in Delfgauw. De inwoners kiezen hun favoriete kunstwerk. Aanmelden kan tot 1 juni 2021.
Lees meer

Gefaseerde openstelling Vlielandseweg vanaf 1 juni

De Vlielandseweg wordt gefaseerd opengesteld. Vanaf 1 juni is de Boezemweg voor autoverkeer en fietsers te bereiken vanaf het centrum (in beide richtingen). Vanaf 17 juli is de hele Vlielandseweg gereed en toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer, tractoren en fietsers.
Lees meer

Auterieure overeenkomst Kerkweg Pijnacker

Op 12 mei 2021 sloot de gemeente Pijnacker-Nootdorp een (anterieure) overeenkomst in de zin van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening, voor een ontwikkeling op de hoek van de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat in Pijnacker.
Lees meer

Lezing Suzanna Jansen over Tweestrijd

De Boekenweek staat voor de deur! Deze keer is het thema: Tweestrijd. Schrijfster Suzanna Jansen, bekend van onder meer Het pauperparadijs, geeft donderdag 3 juni om 20.00 uur een online lezing aan de hand van haar boeken.
Lees meer

Overeenkomst eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof

Betaalbaar wonen in Tuindershof komt steeds dichterbij. Op 20 mei tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – de overeenkomst voor de eerste 41 sociale huurwoningen.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Ypenburg-Nieuwe Veen 2020

Het bestemmingsplan ‘Ypenburg-Nieuwe Veen 2020’ is gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad en ligt vanaf 20 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage.
Lees meer

Snoei overhangend groen

Gaat u bomen of struiken snoeien? Verwijder dan ook overhangende takken bij trottoirs, brandgangen en fietspaden.
Lees meer

Testen voor eindexamenkandidaten bij klachten

Eindexamenleerlingen met corona gerelateerde klachten kunnen vanaf 17 mei t/m 1 juni een sneltest doen op de GGD-testlocaties in Leiden of Gouda. De uitslag van de test volgt binnen 30 minuten na de test-afname.
Lees meer

Wapeninleveractie #DropIt

De Politie Eenheid Den Haag organiseert van 17 tot en met 22 mei een wapeninleveractie onder de naam ‘#DropIt’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties.
Lees meer

Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.
Lees meer

Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

Heeft u een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heeft u vragen over de brief of hulp nodig bij het maken van een afspraak? Kom dan naar het corona-spreekuur in de Bibliotheek Oostland, locatie Pijnacker.
Lees meer

Opening Groen Klimaatplein

Het watervriendelijk en levendig inrichten van uw tuin is helemaal niet moeilijk, als u maar de juiste informatie en voorbeelden heeft. U vindt het op het Groen Klimaatplein bij Intratuin Pijnacker, vanaf 10 mei 2021 geopend.
Lees meer

Werken in het groen

Op zoek naar werk, maar vind je weinig vacatures in jouw beroep? Wat als je al snel zou kunnen starten in het groen?
Lees meer

Profielschets nieuwe burgemeester aangeboden aan Commissaris

Onze gemeente zoekt een nieuwe burgemeester. Maandag 10 mei heeft de gemeenteraad een belangrijke stap gezet. De raad heeft in een openbare vergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester aangeboden aan de Commissaris van de Koning.
Lees meer

Dodenherdenking 4 mei

Burgemeester Francisca Ravestein legde dinsdagochtend 4 mei namens het gemeentebestuur een krans bij de beide oorlogsmonumenten in Pijnacker en in Nootdorp.
Lees meer

Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp in gesprek met jongeren

Dinsdag 18 mei wil de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp graag in gesprek met jongeren die in onze gemeente wonen. De gemeenteraadsleden zijn benieuwd naar hoe het met jongeren gaat en hoe zij aankijken tegen onze gemeente.
Lees meer

Dodenherdenking 2021

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar op 4 mei ’s morgens een sobere dodenherdenking plaatsvinden in onze gemeente. Vanwege Covid-19 is een openbare herdenking ’s avonds zoals wij dat altijd gewend waren, nog niet mogelijk.
Lees meer

Houd u aan de snelheidslimiet

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Wat de reden ook is: (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom!
Lees meer

Ontwerpbestemmingplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Kerkweg Korteweg

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Kerkweg Korteweg zijn vanaf vrijdag 30 april digitaal ter inzage .
Lees meer

Nieuw kunstgrasveld voor SV Nootdorp

Maandag 10 mei 2021 start de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op sportpark ’s-Gravenhout in Nootdorp. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. De aan- en afvoer van materialen vindt plaats over een tijdelijke route via De Poort. Het parkeerterrein tussen de scholen en het sportcomplex wordt hiervoor niet gebruikt. Tijdens de werkzaamheden gaat het fietspad langs De Poort tijdelijk dicht.
Lees meer

Uitbreiding Businesspark Haaglanden

Het bestuur van de Stichting Businesspark Haaglanden (BPH) stemde onlangs in met de uitbreiding van vier naar zeven gemeenten. Naast Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland zijn nu ook Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg onderdeel van BPH.
Lees meer

Lintjesregen 26 april

Vandaag hebben zeven inwoners uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats in de raadzaal in zeer beperkte kring.
Lees meer

Financiële ondersteuning voor noodzakelijke (woon)kosten (TONK)

De TONK-regeling moet voorkomen dat huishoudens in een problematische schuldensituatie terecht komen. Alleen daadwerkelijk noodzakelijke woonkosten (huur of hypotheekrente) komen in aanmerking.
Lees meer

Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.
Lees meer

Wethouder bezoekt Stanislascollege

Donderdag 15 april bracht wethouder sport en onderwijs, Peter Hennevanger, een werkbezoek aan het Stanislascollege. Sinds de heropening van het voortgezet onderwijs maakt de school gebruik van verschillende clubhuizen van sportaanbieders op de Sportlaan.
Lees meer

Storing op Nederlandse identiteitskaarten uitgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RVIG) heeft gemerkt dat er een storing kan ontstaan bij de chips van indentiteitskaarten met modelnummer 012, afgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021. Het gaat om de inlogfunctie van de ID-kaart, die gebruikt kan worden voor het digitale inloggen. Met de ID-kaart zelf is niets aan de hand.
Lees meer

Ontwerpnota Parkeernormen 2021

De gemeenteraad stelde op donderdag 25 maart de ontwerpnota Parkeernormen 2021 vast. Deze nota ligt digitaal ter inzage van donderdag 15 april tot donderdag 27 mei. Tijdens deze periode kunt u zienswijzen indienen.
Lees meer

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Het kabinet heeft een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer. Op z’n vroegst wordt de eerste stap in het openingsplan gezet op 28 april.
Lees meer

Peuken zijn schadelijk voor het milieu

Veel mensen staan er niet bij stil dat sigarettenfilters van plastic zijn en vol chemicaliën zitten. Deze op straat weggooien is dus schadelijk voor het milieu.
Lees meer

MAEX Den Haag ondersteunt maatschappelijke initiatieven

MAEX Den Haag stelt met de ‘MAEX Impuls Haaglanden’ € 88.000,- beschikbaar voor initiatieven die maatschappelijke waarden leveren aan de regio Haaglanden, waar ook Pijnacker-Nootdorp onder valt. MAEX Den Haag is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken.
Lees meer

Campagne baankansen voor werkzoekenden stelt vraag "Wat Als?"

“Wat als... je droombaan er anders uitziet dan je denkt? En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is?” Met de Wat Als-campagne worden werkzoekenden geprikkeld om over te stappen naar beroepen met grotere baankansen.
Lees meer

Samenwerking met DSW opnieuw vastgelegd

Zorgkantoor/zorgverzekeraar DSW en de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland hebben de samenwerking met elkaar opnieuw officieel vastgelegd.
Lees meer

Staatsbosbeheer start kwaliteitsimpuls Balij

Staatsbosbeheer start vanaf 12 april met het opknappen van wandelpaden in de Balij. Dit is de eerste stap van de kwaliteitsimpuls; een project, dat met subsidie van de provincie Zuid-Holland, de recreatieve voorzieningen gaat verbeteren. De werkzaamheden duren naar verwachting 7 werkdagen.
Lees meer

Ondernemersbijeenkomst 12 april 2021

Heeft u advies en/of hulp nodig voor uw bedrijf, winkel, horecazaak of eenmanszaak? Kom dan naar de online presentatie van het Ondernemersklankbord op 12 april 2021.
Lees meer

Feestelijke start van nieuwe medewerkers in de zorg

Om werkzoekenden zo snel mogelijk weer te begeleiden naar een betaalde baan of naar een zinvolle dagbesteding, werkt de gemeente Pijnacker-Nootdorp onder andere samen met Work8. Deze samenwerking resulteerde vorige week in een feestelijke start van twintig nieuwe medewerkers bij Pieter van Foreest.
Lees meer

Word intermediair voor het jeugdfonds Sport & Cultuur

Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Toch kan niet elk kind aan voetbal, judo, dans of muziek doen.
Lees meer

Actualiseren gemeentemagazine

Uitgeverij Akse Media start deze week met het actualiseren van de redactionele adressen voor het aankomende gemeentemagazine van Pijnacker-Nootdorp. Alle adressen met een e-mailadres krijgen automatisch bericht.
Lees meer

Stand van zaken Oude Polder Dierenpension

Begin dit jaar heeft het voorontwerpbestemmingsplan Oude Polder - Dierenpension ter inzage gelegen. Het vervolgproces van het plan laat nog enige tijd op zich wachten. Daarom een korte stand van zaken en een doorkijk naar het vervolg.
Lees meer

De processierups bezoekt ook dit jaar weer onze gemeente

Ook dit jaar bezoekt de processierups ons land en dus ook onze gemeente. De processierups kan zich bij grote aantallen tot een plaag ontwikkelen. In Nederland krijgen we hier steeds vaker mee te maken.
Lees meer

Omleiding fietsers Hazepad blijft

Na het paasweekend begon aannemer KWS in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland met het opknappen van de kade langs het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Controle op de Hondenbelasting

In april wordt een controle gehouden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp of houders van (een) hond(en) daarvan aangifte hebben gedaan. De controleurs kunnen zich legitimeren en werken voor het bedrijf Legitiem B.V. uit Duiven. Zij doen een zogenaamde ‘blinde controle’. Dat betekent dat er ook aangebeld wordt bij inwoners die al hondenbelasting betalen.
Lees meer

Burgemeester stopt in januari 2022

Burgemeester Francisca Ravestein heeft aan de Commissaris van de Koning laten weten dat zij stopt in januari 2022. Haar ambtstermijn loopt nog tot oktober 2022, maar zij beëindigt haar functie eerder om een nieuwe burgemeester de gelegenheid te geven voor de verkiezingen te beginnen.
Lees meer

Locaties ondergrondse containers Nootdorp

Voordat we in de wijken Achter het Raadhuis en Vrouwtjeslant over kunnen op het Nieuwe Inzamelen, plaatsen we ook hier binnenkort de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. De meeste locaties hiervoor zijn vastgesteld. Vier locaties in Achter het raadhuis staan vanaf 2 april open voor zienswijzen.
Lees meer

Zonnepanelen op Lyceum Ypenburg

De Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg zoekt samen met de energiecoöperatie Haags Opgewekt naar deelnemers voor in een gezamenlijk project: zonnepanelen op Lyceum Ypenburg. De postcodes 2631, 2632, 2641 en 2645 kunnen aansluiten.
Lees meer

Wilt u folders ontvangen? Plak de JA-sticker!

In Pijnacker-Nootdorp mag ongeadresseerd drukwerk alleen worden bezorgd, als de bewoner(s) met een JA-sticker op de brievenbus aangeven dat ze dat willen. Dus wilt u geen aanbiedingen missen? Plak dan een JA-sticker op uw brievenbus.
Lees meer

Tozo en gevolgen voor de belastingaangifte

Wie in 2020 een uitkering ontvangt in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kan te maken krijgen met gevolgen voor de belasting. De Tozo-uitkering telt namelijk mee als inkomen.
Lees meer

MRDH: extra geld Rijk onmisbaar om OV op de rails te houden

Op 24 maart hebben de 23 wethouders van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een plan vastgesteld met maatregelen voor kostenbesparingen en aanpassing van de OV-dienstregeling in de regio. De MRDH vraagt dringend aan het Rijk: zorg dat het niet nodig is om alle maatregelen uit te voeren, want daarmee maak je het OV kapot.
Lees meer

Tuindersweg vandaag om 12.00 uur open

In de periode tussen 1 februari en 2 april 2021 wordt de Tuindersweg tussen de rotonde Oranjelaan en de rotonde Overgauwseweg volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Komkommerweg.
Lees meer

Burgemeester sluit bedrijfsunit in Nootdorp

Burgemeester Francisca Ravestein heeft een bedrijfsunit in de Reflectiestraat in Nootdorp gesloten. Begin deze maand trof de politie bij een inval in het pand een grote hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen en munitie aan.
Lees meer

Week van het Geld

Van 22 tot 26 maart is het de Week van het Geld. Dit is een week vol activiteiten rondom geld voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor mensen die krap bij kas zitten, maar ook voor mensen die voldoende geld hebben. Het doel van deze week is om mensen te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen.
Lees meer

Leerlingen aan de slag met energie

De leerlingen van het Stanislascollege VWO3 en HAVO3 behandelen op dit moment het thema energietransitie. Een ontzettend belangrijk thema. Voor iedereen. Maar zeker voor de jeugd, want zij zijn de toekomst.
Lees meer

Nachtafsluiting Oost- en Westlaan 25 op 26 maart

Als gevolg van de vorstperiode van de afgelopen winter is er schade ontstaan aan de asfaltverharding van de Oost- en Westlaan. De bovenste laag asfalt heeft losgelaten en levert nu gevaar op voor met name fietsers.
Lees meer

Eigenaren voertuigen gezocht

Aan de Vossenzoom in Pijnacker staat al enige tijd een aanhangwagen in de openbare ruimte. Langs de Gildeweg in Nootdorp gaat het om een caravan. . Wij roepen de eigenaar op om het voertuig binnen één week na publicatiedatum te verwijderen.
Lees meer

Tweede Kamerverkiezing 15, 16 en 17 maart

Nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Gebiedsvisie hart van Nootdorp

De gebiedsvisie voor het Hart van Nootdorp is gereed. In deze gebiedsvisie beschrijven we de eisen waar thema’s zoals bebouwing, verkeer en groen minimaal aan moeten voldoen. In april neemt de gemeenteraad een besluit over de gebiedsvisie.
Lees meer

Landelijke Opschoondag 20 maart

Komende zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Laten we dan ook samen de handen uit de mouwen steken en zorgen voor een zwerfafvalvrije omgeving.
Lees meer

Ondersteuning en advies voor ondernemers

De coronacrisis raakt iedereen, maar de crisis raakt ondernemers in het bijzonder. Heeft u behoefte aan informatie over de regelingen en hulp die verschillende organisaties u kunnen bieden? Of heeft u (financiële) vragen over de toekomst van uw bedrijf? Wacht dan niet te lang en laat u tijdig informeren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat voor u klaar.
Lees meer

Voortgang aanleg nieuwe sportvelden

Maandag 29 maart gaat het vervangen van kunstgrasvelden in Pijnacker-Nootdorp verder. Dit jaar betreft het drie velden op sportpark De Groene Wijdte. In 2020 zijn al drie velden vervangen (twee bij RKDEO en een bij SV Nootdorp).
Lees meer

Reconstructie kade en fietspad Hazepad

Bovenop de huidige kade ligt het fietspad Hazepad. Daarvoor is de gemeente onderhoudsplichtig. Het fietspad werd intensief gebruikt voor zowel recreatief als woon-werk verkeer. De gemeente vindt het fietspad belangrijk en wil het graag behouden.
Lees meer

Nieuw glasvezeldeelstation in Delfgauw

KPN en de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Delfgauw en Pijnacker. De voorbereidingen zijn gestart. Delfgauw is het eerst aan de beurt.
Lees meer

Hulp bij het digitaal regelen van overheidszaken

U kunt vanaf 5 maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Pijnacker. Tijdens het telefonisch spreekuur op vrijdagochtend kunt u uw vragen stellen.
Lees meer

Wilt u ons helpen bij belangrijke gezondheidsthema's?

Jaarlijks sterven 35.000 Nederlanders door roken, overgewicht of probleemdrinken. Ze zijn samen de grootste oorzaak van ziekten in Nederland. De Rijksoverheid wil de gezondheid van zoveel mogelijk mensen verbeteren. Wij hopen dat u onze ogen en oren wil zijn rond belangrijke gezondheidsthema's.
Lees meer

Containertuintjes in Nootdorp

Vandaag plaatste de gemeente zes containertuintjes bij afvalcontainers in de Dokter Bakkerenlaan in Nootdorp. Dit maakt de straat een stukje groener en voorkomt afval naast de containers.
Lees meer

Webinar Pubers en Poen

Financieel coach Eef van Opdorp geeft voor de Bibliotheek Oostland op donderdag 25 maart een online lezing over Pubers en Poen.
Lees meer

Voorzichtig iets meer mogelijk

De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. De lockdown en de avondklok blijven tot en met 15 maart gelden. Maar onder voorwaarden mag vanaf vandaag, woensdag 3 maart, iets meer.
Lees meer

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Voor de huishoudens voor wie de huidige steunmaatregelen onvoldoende uitkomst bieden, is het vanaf 3 maart mogelijk om gebruik te maken van de TONK-regeling. Deze regeling moet voorkomen dat huishoudens in een problematische schuldensituatie terecht komen.
Lees meer

We zijn op de goede weg met afval scheiden

We doen het al behoorlijk goed met afval scheiden! Dit blijkt uit de controles van de afgelopen periode. Afvalcoaches van Avalex liepen mee met de afvalinzameling om te kijken of het juiste afval in de juiste container zit.
Lees meer

Op stoom met het Nieuwe Inzamelen

Deze maanden gebeurt er veel rondom het Nieuwe Inzamelen. Veel wijken zijn al over op het nieuwe systeem en we starten nu met locaties waarover we in dialoog gaan met bewoners en de laatste maatwerklocaties.
Lees meer

Aanbiedregels containers

Voor iedereen die afval inzamelt met containers aan huis: houd je aan de aanbiedregels voor de containers. Dit voorkomt afval in de straat en zwervende containers, maar bovenal zorg je ervoor dat jouw container geen overlast veroorzaakt bij je buren.
Lees meer

Elektrische deelscooters in de gemeente

Vanaf 7 maart is het mogelijk om in Pijnacker-Nootdorp gebruik te maken van elektrische deelscooters van Felyx. In de vorm van een pilot gaat de gemeente samen met Felyx kijken hoe de kansen van deelscooters benut kunnen worden.
Lees meer

Een schone buurt zonder hondenpoep

Hondenbezitters, houd onze omgeving schoon! Neem altijd een zakje mee als u uw hond uitlaat en ruim hondenpoep op. Ook op een uitrenveld. In de gemeente controleren handhavers op wisselende plekken.
Lees meer

70-jarig huwelijk

Burgemeester Francisca Ravestein heeft op dinsdag 23 februari een kort bezoek gebracht aan het bruidspaar Veels-Straetemans uit Nootdorp om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijk.
Lees meer

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.
Lees meer

Donderdag 25 februari start verkoop Landrijk 17 en 18 in Ackerswoude

Op 25 februari vanaf 17.00 uur start online de verkoop van Landrijk 17 en Landrijk 18 cottage. Dit zijn de twee laatste fasen in Ackerswoude.
Lees meer

Vanaf 1 maart geldt de JA-sticker

Vanaf 1 maart mag ongeadresseerd drukwerk mag alleen nog bezorgd worden in brievenbussen met een JA-sticker. Dus wilt u reclamefolders wél thuis ontvangen? Plak dan een JA-sticker op uw brievenbus.
Lees meer

Enquête over fietsen in de gemeente

De gemeente wil fietsen voor iedereen nog veiliger, makkelijker en aantrekkelijker maken. Daarom werken we aan een nieuw fietsplan. Al veel inwoners hebben tips en tops gegeven over de huidige situatie. Graag horen we ook uw mening over het fietsen in de toekomst. Wat vindt u belangrijk voor de toekomst?
Lees meer

Wat gaf u ons mee via het Panorama Pijnacker-Nootdorp?

Vanaf 1 oktober tot 23 november 2020 kon iedereen meedenken over de toekomst van de gemeente via het online Panorama Pijnacker-Nootdorp. We zijn blij dat zoveel mensen dat hebben gedaan. Wilt de opbrengst van het online panorama bekijken?
Lees meer

Nieuwe bomen in Balijbos en Bieslandse Bos

Vorige week is de herplanting in het Balijbos is afgerond. In totaal duurden de werkzaamheden zes weken. Naar verwachting start vanaf 18 februari de herplanting in het Bieslandse bos.
Lees meer

Nieuwbouw scholen Pijnacker-Noord

Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Naast nieuwe onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen, komt er ook een sportaccommodatie voor het bewegingsonderwijs.
Lees meer

Met korting verduurzamen en comfortabel wonen

Bespaar met een hybride warmtepomp tot 50% op uw gasverbruik voor verwarming zonder in te leveren op comfort. Een hybride installatie werkt samen met uw huidige cv-ketel.
Lees meer

Vernieuwde Innovatiepact Greenport West-Holland ondertekend

Ruim 40 bedrijven, onderwijsinstellingen, kennisinstellingen en overheden hebben het vernieuwde Innovatiepact van Greenport West-Holland ondertekend. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de deelname verlengd.
Lees meer

Gladde wegen

Sinds zondag 7 februari 3.30 uur wordt met man en macht gewerkt om de wegen begaanbaar te maken. Het lukt helaas niet om alle sneeuw te verwijderen. De wegen en fietspaden blijven glad. Wees bijzonder voorzichtig als u de weg op moet!
Lees meer

Afvalinzameling tijdens het winterweer

Door extreme weersomstandigheden kan Avalex mogelijk deze week niet bij u langskomen. Het weer vergt veel van de medewerkers die het huisvuil inzamelen. De inzameling is zwaarder en binnenwegen zijn slecht begaanbaar.
Lees meer

Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.
Lees meer

Vanaf 1 maart wordt de JA-sticker ingevoerd

Vanaf 1 maart treedt de JA-sticker in werking. De gemeenteraad besloot vorig jaar tot invoering daarvan om papierverspilling en milieubelasting door ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk tegen te gaan.
Lees meer

Gladheidsbestrijding, wat kunt u zelf doen?

De temperaturen gaan dalen tot flink onder nul en het gaat sneeuwen van tijd tot tijd. Wees voorzichtig en houd rekening met opvriezende weggedeeltes.
Lees meer

SWOP biedt coronaproof belastingspreekuren

Ook dit jaar organiseert de SWOP, onder voorbehoud van de verdere ontwikkelingen, belastingspreekuren in Pijnacker en Delfgauw. Uiteraard volledig coronaproof. Van 1 tot en met 25 februari kunt u een afspraak maken voor het belastingspreekuur.
Lees meer

Steunpunt Coronazorgen

Voor veel mensen geldt dat de coronacrisis nu ook mentaal zijn tol gaat eisen. Maakt u zich zorgen over uzelf of over een ander? Weet dan dat u niet alleen staat. Veel organisaties willen en kunnen u helpen.
Lees meer

Steun voor amateursport

Amateursportorganisaties die ten minste 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020 ten opzichte van 2019, kunnen gebruikmaken van de regeling TASO.
Lees meer

Chat van Veilig Thuis ook ’s avonds bereikbaar

In de periode dat er een avondklok geldt, is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar.
Lees meer

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.
Lees meer

Terugplaatsing kunstwerk Flying Fish

Vorig jaar heeft Pijnacker-Nootdorp voor het eerst meegedaan aan het project ‘Ieder jaar een nieuw kunstwerk’ van Stichting Kunstweek. Verschillende kunstenaars uit de regio stuurden hier een ontwerp voor in waaruit onze inwoners een keuze konden maken.
Lees meer

Kadeverbetering Hazepad

Deze week begint het verwijderen van bomen langs het Hazepad. Uit onderzoek bleek dat twaalf populieren niet geschikt zijn voor vleermuizen of andere beschermde soorten. Deze bomen kunnen niet op de huidige plek blijven staan. Nadat de kadeverbetering klaar is, plaatst het Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe bomen terug in de buurt van het Hazepad. .
Lees meer

Kwekerij Ammerlaan wint EZK Energy Award 2020

De gemeente feliciteert kwekerij Ammerlaan met het winnen van de EZK Energy Award 2020! Ammerlaan is uit drie genomineerde bedrijven verkozen vanwege haar unieke toepassing van aardwarmte.
Lees meer

Corona en mantelzorg

Mantelzorg vraagt in ‘normale’ tijden al veel van mensen. Door corona heeft u mogelijk meer momenten waarop u graag zelf wat hulp zou krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij Mantelzorgondersteuning van SWOP en bij de gemeente.
Lees meer

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Ondanks de vele steunmaatregelen hebben sommige mensen moeite om hun vaste lasten te betalen. Met de regeling TONK (tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten) wil het Rijk huishoudens steunen voor wie de huidige steunmaatregelen onvoldoende uitkomst bieden.
Lees meer

Sport en cultuur toegankelijk voor alle kinderen

Ook de komende drie jaar kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Marieke van Bijnen en Jan Waaijer, vice-voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid- Holland plaatsten maandag hun handtekening waarmee de huidige samenwerking wordt verlengd.
Lees meer

Kappen groen Centrumlijn Zuid

In juli 2020 maakten wij de voorbereidingen voor de woningbouwlocatie Centrumlijn Zuid bekend. Nu de kapvergunning is verleend en de bezwarenprocedure is afgerond, werd de vergunning onherroepelijk en kan de kap van het groen in Centrumlijn zuid starten.
Lees meer

Geef fietsendieven geen kans!

Het aantal fietsendiefstallen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp is hoog. Politie en de gemeente willen hier gezamenlijk wat aan doen. Uit de aangiftes blijkt dat er vaak geen gebruik wordt gemaakt van een tweede slot.
Lees meer

Groot onderhoud sportzalen

Door corona worden de gemeentelijke sporthallen en sportzalen niet gebruikt. De scholen zijn dicht. En niemand mag binnen sporten. Voor de accommodatiebeheerders is dit een mooie tijd om alles weer op te knappen.
Lees meer

Geen vervoer Regiotaxi Haaglanden tijdens avondklok

Sinds zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat niemand meer buiten mag zijn na 21.00 uur. Regiotaxi Haaglanden is in de basis bedoeld voor sociaal-recreatief vervoer. En dus is er tijdens de avondklok geen vervoer nodig. De enkele reiziger die tot een uitzondering behoort kan gebruik maken van het Reguliere Openbaar Vervoer (indien mogelijk) of een particuliere taxi bestellen.
Lees meer

Werk rond de Dobbeplas klaar

Onlangs is al het herplantwerk bij de Dobbeplas afgerond. Alle nieuwe bomen en struiken staan in de grond en de aannemer vertrok uit het gebied.
Lees meer

Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

Het kabinet maakt zich grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus. Daarom zijn er extra maatregelen nodig om dit onder controle te krijgen.
Lees meer

Eenzaam? Weet dat u niet alleen staat!

Eenzaamheid kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen, zowel mentaal als fysiek. Juist nu we te maken hebben met vergaande coronamaatregelen, zoals de lockdown, ligt het gevaar op de hoek dat mensen in een sociaal isolement belanden.
Lees meer

Fris verder met het Nieuwe Inzamelen

We zijn al een flink eind op weg met het Nieuwe Inzamelen en dit jaar gaan we weer volop door. De planning is dat het Nieuwe Inzamelen halverwege dit jaar in de hele gemeente is ingevoerd. Maar wat is er al gebeurd?
Lees meer

Meer weten over vaccineren?

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Naast het houden aan de coronamaatregelen is vaccineren een belangrijkste stap. Kwetsbare mensen en zorgmedewerkers krijgen nu als eerst het vaccin. Daarna volgen andere groepen. U krijgt bericht als u een vaccin kunt krijgen
Lees meer

Waterketensamenwerking regio Delfland verlengd

Bestuurders van twaalf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het hoogheemraadschap van Delfland spraken deze week af hun samenwerking voort te zetten tot en met 2027. De samenwerking moet helpen om het gebruik van water ook in de toekomst betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam houden.
Lees meer

Meldpunt Fouten in Overheidsregistratie gestart

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) kan u hierbij helpen.
Lees meer

Wat zijn uw tips en tops over het fietsen in de gemeente?

Fietsen wordt in Pijnacker-Nootdorp steeds populairder. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. We willen het fietsen voor iedereen graag nog veiliger en makkelijker maken. Graag horen we uw mening over het fietsen in de gemeente.
Lees meer

Vlielandseweg afgesloten van 11 januari tot juni 2021

Tijdens de uitvoering van het groot onderhoud ondervindt het verkeer op de Vlielandseweg hinder. De Vlielandseweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.
Lees meer

Bestemmingsplan Oude Polder - Dierenpension

De gemeente wil het dierenpension aan de Overgauwseweg verhuizen, omdat het daar niet past in het bestemmingsplan. Het voornemen is om het dierenpension te plaatsen in de Oude Polder, ten oosten van de wijk Tolhek, samen met een groengebied en mogelijk een buurttuin. Om dit mogelijk te maken is een voorontwerp bestemmingsplan gemaakt. Dit plan ligt vanaf 14 januari ter inzage.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Scheg

Het bestemmingsplan De Scheg is gewijzigd vastgesteld en is vanaf 14 januari 2021 zes weken ter inzage. De Scheg ligt aan de noordzijde van Pijnacker.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021

Sinds 24 december 2020 is het ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020/2021 ter inzage. Dit plan ligt nog tot en met 4 februari 2021 ter inzage. Misschien door de feestdagen of hebt u om een andere reden de bekendmaking gemist. Om niemand tekort te doen, herhalen we deze bekendmaking, zodat iedereen die dat wil tijdig een zienswijze in kan dienen.
Lees meer

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Ravestein

Burgemeester Francisca Ravestein blikt terug op het jaar 2020 en wenst iedereen een mooi 2021!
Lees meer

Notitie Reikwijdte en Detailniveau planMER omgevingsvisie ter inzage vanaf 7 januari

De eerste stap in de procedure van een planMER is de kennisgeving van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze ligt ter inzage vanaf 7 januari tot en met 24 februari.
Lees meer

Aanvullende locaties ondergrondse containers

De locaties voor de ondergrondse containers voor het Nieuwe Inzamelen zijn inmiddels op veel locaties gerealiseerd. Op een zestal plekken bleek echter dat nieuwe of extra locaties nodig zijn voor de ondergrondse containers.
Lees meer

Gaat u carbidschieten? Meld het!

In onze gemeente is er een verbod op carbidschieten, met een uitzondering op 31 december. Alleen op deze dag mag carbid schieten tussen 10.00 en 18.00 uur.
Lees meer

Vuurwerk-inleveractie

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet besloot daarom dat tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd.
Lees meer

Bovengrondse containers dicht rond jaarwisseling

Rond de jaarwisseling haalt de gemeente diverse afval- en hondenpoepbakken tijdelijk weg. Ook zijn er in de gemeente afvalbakken die tijdelijk worden afgesloten. Ook heeft Avalex aangepaste ophaaldagen voor het Huis-aan-huis inzameling tijdens de feestdagen.
Lees meer

Meld verdachte zaken

Tijdens de jaarwisseling kunt u de ‘oren en ogen’ van de hulpdiensten zijn. Denk daarbij aan zaken met betrekking tot brandgevaar, vandalisme en schade.
Lees meer

Brandpreventie rond bedrijfsgebouwen

De jaarwisseling komt eraan. Als ondernemer kunt u zelf bijdragen aan brandpreventie. Zo is zichtbare opslag van brandbaar materiaal gevaarlijk. Het kan ongenode bezoekers trekken én er bestaat kans op brandstichting.
Lees meer

Bescherming van uw gegevens in de basisadministratie persoonsgegevens

In de basisadministratie personen (bevolkingsadministratie) worden van iedere inwoner van onze gemeente de persoonsgegevens vastgelegd en bijgehouden. U kunt een verzoek indienen om de verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden echter beperken.
Lees meer

IkPas, 30 dagen zonder alcohol

GGD Haaglanden daagt inwoners uit om mee te doen aan de landelijke actie IkPas, 30 dagen géén alcohol. Die begint op woensdag 1 januari 2021.
Lees meer

Geen kerstboom inzameling 2021

Hoewel het een jaarlijkse traditie is, gaat de kerstbomenactie op woensdag 6 januari vanwege corona niet door.
Lees meer

Praat online mee over aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

In december 2020 bekeek de gemeente Pijnacker-Nootdorp de behoeften van bewoners rondom het aardgasvrij maken van onze wijken. Hiervoor kon u online een vragenlijst invullen.
Lees meer

Praat met uw puber

Deze jaarwisseling wordt anders dan andere jaren. Voor groot en klein en iedereen, die daar tussenin zit. Met pubers kan dit extra lastig zijn. Misschien heeft u iets aan de volgende tips.
Lees meer

Gebruik van vuurtonnen rond de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling is het gebruik van een vuurton toegestaan, als wordt voldaan aan een aantal voorwaarden. Zodra gevaar optreedt voor de openbare orde of als er brandgevaarlijke situaties ontstaan, kunnen de hulpdiensten altijd handhavend optreden.
Lees meer

Problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!

Heeft u problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!
Lees meer

Kijk op de wijk: Buurt in beeld

Bewoners van het Zonnehof en het Speenkruid hebben mooie activiteiten georganiseerd door gebruik te maken van de Buurtknip.
Lees meer

Veilig winkelen in winkelcentrum Parade in Nootdorp

Tot 25 december lopen er gastheren- en vrouwen in winkelcentrum Parade in Nootdorp. Zij maken bezoekers op een vriendelijke manier attent op de 1,5 meter en helpen de winkeliers bij het efficiënt en veilig opstellen van de rijen voor hun winkels.
Lees meer

Kijk op de wijk: Bart van Buijtene moet lekker buiten bezig zijn

De 42-jarige Pijnackerse Nootdorper Bart van Buijtene moet lekker bezig kunnen zijn. Vuil prikken, onkruid wieden, rommel opruimen, kortom de openbare omgeving van de Waddenzee, de Lauwers en andere straatjes nabij Ipse de Bruggen Craeyenburch Nootdorp schoonhouden.
Lees meer

250 nieuwe plaatsen voor laadpalen in gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft in een verkeersbesluit 250 nieuwe plekken aangewezen waar in de toekomst een openbare laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst mag worden.
Lees meer

Corona en kinderopvang: informatie voor ouders

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs is gesloten tot en met tenminste 17 januari 2020. Noodopvang is mogelijk voor kinderen van mensen in cruciale beroepen.
Lees meer

Kijk op de wijk: QeRstwandeling in Delfgauw

Geen drukbezochte kerst kerkdiensten, geen volle tafel bij het kerstdiner, geen kerstcadeaus shoppen in de winkelstraten. Maar wat kan er wel? Kerk Delfgauw is uitgekomen op een QeRstwandeling.
Lees meer

Burgemeester: "Moeilijk, maar echt nodig"

Boodschap van burgemeester Ravestein naar aanleiding van de corona-lockdown.
Lees meer

Sporten is belangrijk: blijf in beweging!

Zowel mentaal als fysiek is het goed om in beweging te blijven. Zeker in deze tijd, waarin we minder kunnen en veelal thuis zitten. Maar wat is er nog wel mogelijk nu alle binnensportlocaties dicht zijn en er buiten geen wedstrijden of groepslessen mogen plaatsvinden?
Lees meer

Even wennen aan het Nieuwe Inzamelen

De afgelopen maand zijn vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp gestart met het Nieuwe Inzamelen. Zoals bij alle veranderingen, is het nog wel even wennen. Welk afval hoort nu precies in welke container en waar staat nu de (juiste) wijkcontainer?
Lees meer

Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan

Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.
Lees meer

Denkt u ook mee over het scholencomplex in Pijnacker Noord?

Op 28 mei 2020 besloot de gemeenteraad de locatie Groen van Prinstererlaan in Pijnacker Noord te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool. Wij willen samen met inwoners, de wijkvereniging, de scholen en de kinderopvang invulling geven aan dit onderwijscomplex.
Lees meer

Neergeklapte paaltjes bij fietspaden

De gemeente krijgt regelmatig vragen en meldingen over neergeklapte paaltjes op fietspaden of bij doorsteken. Dit heeft te maken met de routes van de gladheidbestrijding.
Lees meer

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn.
Lees meer

Plannen ter inzage vanaf donderdag 10 december

Vanaf donderdag 10 december zijn er drie plannen en een besluit hogere grenswaarden ter inzage.
Lees meer

KPN-glasvezelnetwerk in Delfgauw en Pijnacker

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en KPN tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat Delfgauw en Pijnacker een aansluiting krijgen op het glasvezelnetwerk.
Lees meer

Eigenaar aanhangwagens gezocht in Oude Leede

Op het trapveldje aan de Oude Leedeweg in Oude Leede staan al enkele weken twee aanhangwagens in de openbare ruimte. Dit mag niet op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Lees meer

Ontwerp-projectplan kadeverbetering Hazepad

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het ontwerp-projectplan van de kadeverbetering bij het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp op 25 november gepubliceerd.
Lees meer

Werkzaamheden Klimaatbestendig Klapwijk zijn gestart

In november 2020 is gestart met de rioolvervanging, ophoging en herinrichting van de openbare ruimte in Klapwijk. Tegelijkertijd wil de gemeente Klapwijk klimaatbestendig maken: voorbereid op een klimaat met meer en hevigere regenbuien en lange droge periodes.
Lees meer

Buddy Netwerk in coronatijd

Wethouder Marieke van Bijnen ontving vandaag uit handen van Else Kodde, directeur bestuurder van Buddy Netwerk, het Buddy Corona Boek.
Lees meer

Intrekking Noodverordening COVID-19 Haaglanden

Vanaf 1 december 2020 geldt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Hierdoor is de Noodverordening van de veiligheidsregio Haaglanden niet meer nodig en is deze ingetrokken.
Lees meer

Voorkom een boete, draag een mondkapje

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het sinds 1 december 2020 verplicht een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters te dragen.
Lees meer

Pas op voor oplichting

Criminelen proberen door oplichting een slaatje te slaan uit de coronacrisis. Het meest voorkomend op dit moment is phishing, spoofing en whatsappfraude. Voorkom dat u in de problemen komt. Deel nooit uw persoonlijke en bankgegevens met derden.
Lees meer

Groen licht voor nieuwbouw De Scheg in Pijnacker

Op 26 november jl. hebben Frank van Kuppeveld, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, en Mark van Doorn, algemeen directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst ondertekend voor de bouw van de nieuwe wijk De Scheg in Pijnacker.
Lees meer

Denk mee over een aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

Nederland gaat uiteindelijk in 2050 helemaal van het aardgas af. Voor bijna iedereen heeft dat directe gevolgen. Wat vindt u belangrijk bij het aardgasvrij maken van uw woning en wijk?
Lees meer

Metropoolregio Rotterdam Den Haag en vervoerders eens over maatregelen 2021

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag komt de openbaar-vervoerbedrijven komend jaar met ruim 6 miljoen euro tegemoet om de impact van de coronacrisis te verminderen. De 23 wethouders Verkeer en Vervoer gingen ook akkoord met de maatregelen die de vervoerders zelf nemen om een financieel tekort in 2021 te voorkomen.
Lees meer

Orange the world 2020

Woensdag 25 november 2020 start de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes: Orange the World. Ook in 2020 vraagt de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer aandacht voor deze campagne. Dit jaar kleurt de bovenste etage van het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Pijnacker oranje.
Lees meer

Testen zonder lange wachttijden

Lange tijd sierde het gebrek aan mogelijkheden om te testen en de lange wachttijden bij de teststraten het nieuws. Twee dagen wachten voordat je terecht kon of uren rijden naar een andere gemeente, was geen uitzondering. Dit probleem is nu opgelost. Er zijn meer en grotere teststraten in de regio geopend. U laten testen gaat nu dus een stuk sneller, meestal kunt u dezelfde dag al terecht.
Lees meer

Geslaagde Week van de Ondernemer

Vorige week stond in het teken van de ondernemer. Op verschillende manieren was er extra aandacht voor de ondernemers in onze gemeente die het moeilijk hebben in deze coronatijd. Naast het promoten van ‘wees loyaal, koop lokaal’ en de klantenapps van de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp, bezochten wethouders verschillende besturen en waren er twee leerzame digitale bijeenkomsten voor ondernemers.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan Ypenburg-Nieuwe Veen 2020, rectificatie

Vanwege een fout in de dataset was vanaf donderdag 12 november tot en met dinsdag 17 november 2020 niet de correcte versie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ypenburg Nieuwe Veen 2020’ te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Om iedereen voldoende tijd te geven de correcte versie te bekijken, wordt de termijn van de terinzagelegging verlengd. Vanaf donderdag 26 november 2020 tot 7 januari 2021 is het plan digitaal ter inzage.
Lees meer

Werk door Stedin

De gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgt regelmatig vragen of netbeheerder Stedin (transport van elektriciteit en gas naar huishoudens en bedrijven) werkzaamheden op een ander moment kan uitvoeren.
Lees meer

Pijnacker-Nootdorp krijgt meer laadpalen

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar wil de gemeente op voorbereid zijn. We werken daarom toe naar een netwerk van mogelijk 700 openbare laadplaatsen voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen.
Lees meer

Kortingsacties zonneboiler en mechanische ventilatie

Met een energiezuinig mechanisch ventilatiesysteem bespaart u op uw energierekening. Daarnaast zorgt mechanisch ventileren voor een gezonde binnenlucht en draagt het bij aan gasloos wonen in de toekomst. Een andere maatregel voor een lagere energierekening is een zonneboiler voor de verwarming van uw tapwater.
Lees meer

Wees loyaal, koop lokaal

Door alle coronamaatregelen hebben ondernemers het zwaar. U kunt ze helpen door juist nu uw inkopen te doen in uw eigen gemeente. Wees loyaal, koop lokaal!
Lees meer

Wethouder Jense: bewondering voor creativiteit ondernemers

Wij hebben groot respect voor alle ondernemers in onze gemeente die in bijzondere tijden hun werk doen. Graag nemen wij in de week van de ondernemer ruim de tijd om daar bijzondere aandacht aan te besteden.
Lees meer

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten.
Lees meer

Afval scheiden: wat hoort waar?

Op welke manier uw afval ook wordt ingezameld: afval scheiden kunnen we allemaal. Welk afval kunt u scheiden en wat hoort waar?
Lees meer

Vijf wijken starten met het Nieuwe Inzamelen

Vanaf deze week start het Nieuwe Inzamelen in vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp: Tolhek, Keijzershof, Koningshof en Centrum-Dorp in Pijnacker en in De Venen in Nootdorp. Hiermee maken we het makkelijker voor u om afval te scheiden. Zo blijft er minder restafval over en dat is wel zo duurzaam.
Lees meer

Nieuw bestemmingsplan voor woningen aan de Kerkweg en de Korteweg

Aan de Kerkweg en aan de Korteweg in Pijnacker komen woningen op de plaats van de garagebedrijven Hoeke en Wiegel. Voor beide locaties gaat de gemeente daarom een nieuw bestemmingsplan maken. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kerkweg Korteweg’ is vanaf 19 november tot en met 30 december ter inzage. Hierop kunt u een inspraakreactie indienen.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Carati-Zegers

Burgemeester Francisca Ravestein heeft maandagochtend 16 november mevrouw E.M.T. Carati-Zegers gebeld en haar verteld dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd mw. Carati-Zegers een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen.
Lees meer

Werkzaamheden fietspad Dobbeplas

Maandag 23 november starten de werkzaamheden aan het fietspad langs de Dobbeplas. Het fietspad wordt voor een gedeelte opnieuw geasfalteerd en de belijning wordt opnieuw aangebracht.
Lees meer

Opruimen gronddepot Pijnacker Noord

Vanaf volgende week wordt het gronddepot in Pijnacker Noord opgeruimd. Er zullen twee dagen lang grondtransporten over de Meidoornlaan richting Ackerswoude rijden.
Lees meer

Het verhaal van de SEH-verpleegkundige

Hanneke werkt als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het HagaZiekenhuis. In maart 2020 veranderde alles aan haar werk.
Lees meer

SWOP staat nog steeds voor u klaar!

Door de aangescherpte maatregelen kunnen er opnieuw veel activiteiten niet door gaan en is een open inloop in de locaties van de SWOP helaas niet mogelijk. Maar ze denken altijd in mogelijkheden. Daarom delen ze graag wat er nog wel doorgaat in deze uitdagende tijden.
Lees meer

Duidelijkheid Bibliotheek Oostland

Zijn de vestigingen van Bibliotheek Oostland nu dicht of open? De vestigingen blijven tot waarschijnlijk 19 november dicht. De gereserveerde boeken worden aan huis bezorgd, 1 x per week, op vrijdag.
Lees meer

Plannen ter inzage vanaf donderdag 12 november

Het gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Keervoorziening Randstadrail 2020 en het Aangepast ontwerpbestemmingsplannen Ypenburg-Nieuwe Veen zijn vanaf donderdag 12 november ter inzage.
Lees meer

Vogelgriep in Nederland

Op dit moment heerst de zeer besmettelijke en (voor vogels) dodelijke ziekte vogelgriep in Nederland. Ziet u een dode vogel? Blijf er dan vanaf en geef het door aan de gemeente via het Meldpunt Leefomgeving.
Lees meer

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente

De komende week houdt de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners en ondernemers die contact hebben gehad met de gemeente over vergunningverlening of een melding voor het Meldpunt Leefomgeving.
Lees meer

Gezocht: mensen met een hart voor milieu en data

Bent u ook benieuwd of bezorgd hoe het staat met de luchtkwaliteit in Pijnacker-Nootdorp? Doe mee met het burgermeetnet Pijnacker-Nootdorp! We zoeken vrijwilligers die een meetkastje aan hun huis willen hangen en mensen om dit initiatief te coördineren of ondersteunen. Een uurtje per maand is genoeg.
Lees meer

Gezondheidsmeter GGD

Doet u ook mee aan het onderzoek van de GGD naar de gezondheid van inwoners van Pijnacker-Nootdorp? GGD Haaglanden voert dit najaar een groot onderzoek uit: De gezondheidsmeter.
Lees meer

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Het kabinet heeft besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
Lees meer

Terugkijken webinars Week van de Ondernemer

Door corona dit jaar in Pijnacker-Nootdorp geen Ondernemersprijs of Belofteprijs, maar wel de Week van de Ondernemer!
Lees meer

Nepnieuws over corona herkennen

Het coronavirus veroorzaakt veel leed en raak ons dagelijks leven. Betrouwbare informatie is daarom belangrijk. Helaas gaat er veel nepnieuws rond. Wees kritisch.
Lees meer

Het verhaal van twee verpleegkundigen op de ambulance

Auke en Suzanne zijn verpleegkundigen op de ambulance. Door corona veranderde hun werk voor een groot deel. Zij vertellen wat zij meemaken en wat dat voor hen betekent.
Lees meer

Alleen afspraak voor noodzakelijke aanvragen bij gemeente

Bij het gemeentekantoor zijn de gevolgen van de coronamaatregelen ook zichtbaar. Voor de gezondheid van de inwoners en medewerkers is het alleen nog maar mogelijk om in middag langs te komen voor een afspraak.
Lees meer

Aanvullingen op derde steunpakket corona

Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.
Lees meer

Oplichting via WhatsApp: trap er niet in!

Een vriend of familielid verstuurt een bericht dat hij dringend financiële hulp nodig heeft. U wordt gevraagd om snel geld over te maken. Achteraf blijkt het een vals account te zijn of is er een nieuw telefoonnummer gebruikt door de oplichter.
Lees meer

Pas op voor gladheid door bladafval

Veel inwoners ondervinden hinder van vallende bladeren. Als gevallen bladeren nat zijn, dan kunnen zij een gladde laag op het wegdek vormen. Dat is gevaarlijk voor het verkeer.
Lees meer

Staedion borgt betaalbaar wonen in Pijnacker-Nootdorp

Ruim 1.000 huishoudens in de gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgen op maandag 2 november een nieuwe huisbaas. Dan vindt de juridische overdracht plaats van het bezit van Vestia naar Staedion. Staedion neemt 1.344 verhuureenheden over, waaronder 1.073 zelfstandige woningen en bedrijfs- en zorgvastgoed. De aankoop borgt het op peil houden van het aantal sociale huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp.
Lees meer

Download nu de klantenapps van de winkelcentra

In de winkelcentra Pijnacker Centrum en de Parade Nootdorp is het HYPElab van start gegaan. Tijdens dit HYPElab krijgt winkelpersoneel de gelegenheid om nieuwe technologieën te onderzoeken en er mee te experimenteren.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp: Deel uw beeld van de toekomst

Heeft u de vragenlijst voor de omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp 2050 al ingevuld? Dit kan tot en met 12 november 2020.
Lees meer

Webinar 'Aardgasvrij ready' op 17 november

Wilt u niet meer gaan betalen, maar juist besparen op uw energierekening? Volg de webinar ‘Aardgasvrij ready’ op 17 november.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Marieke van Bijnen

Burgemeester Francisca Ravestein reikte donderdag 29 oktober de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan wethouder Marieke van Bijnen. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij ruim twaalf jaar raadslid was.
Lees meer

Halloween/Sint Maarten en corona

Op feestdagen komen normaal gesproken veel mensen samen. Bijvoorbeeld tijdens Halloween en Sint-Maarten. Dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het coronavirus. Daarom adviseren wij dringend om het langs de deuren gaan dit jaar een keertje over te slaan.
Lees meer

Besmettingen blijven toenemen, druk op de zorg ook

Dinsdag 27 oktober is het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden (digitaal) bijeen geweest. Het RBT spreekt iedere week over het aantal coronabesmettingen in onze regio.
Lees meer

Winkel alleen om verspreiding coronavirus te beperken

Het is goed om te zien dat steeds meer mensen een mondkapje dragen in winkels en supermarkten. Zo beschermt u uzelf en een ander. Maar u kunt nog meer doen tijdens het winkelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Lees meer

Tips voor thuiswerken in coronatijd

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is de oproep van het kabinet. Dat valt alleen niet altijd mee. Hierbij hebben wij wat tips voor u.
Lees meer

Werkzaamheden bij Katwijkerlaan

Vanaf 2 november vinden werkzaamheden plaats naast de woning van Katwijkerlaan 15. Het gaat om grondwerkzaamheden voor het dempen van een waterbassin. Verboon Maasland B.V. is de uitvoerende aannemer
Lees meer

Bijdrage van Rijk voor aardgasvrije wijk Klapwijk

Het Rijk levert een bijdrage van ruim € 7,5 miljoen om de wijk Klapwijk de komende jaren van het aardgas af te halen.
Lees meer

Uitnodiging klantonderzoek afvalinzameling Avalex

De gemeenten en Avalex doen er alles aan om de dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Ook in coronatijd. Om te kunnen blijven verbeteren, hebben we uw mening nodig. Doe daarom mee aan het klantonderzoek van Avalex!
Lees meer

Nachtafsluiting N470 van maandag 2 tot dinsdag 3 november

Aannemer Boskalis werkt tussen 27 oktober en 6 november aan de openbare verlichting van de N470. Het gaat om het stuk tussen de Buitenhofdreef en de rotonde bij de Komkommerweg
Lees meer

Even voorstellen: de nieuwe wijkmanager van Nootdorp

Met ingang van 1 november is Karin Beek de nieuwe wijkmanager van Nootdorp. Leen Sinteur, de huidige wijkmanager, gaat zijn werkzaamheden voortzetten bij het team Handhaving & Veiligheid van de gemeente
Lees meer

51 minuten tegen kindermishandeling

Van 16 tot en met 22 november vindt de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling plaats. Op maandag 16 november, organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Dessaur Trainingen en Stichting Praat het webinar: 51 minuten tegen kindermishandeling.
Lees meer

Steun de horeca: bestel een afhaalmaaltijd

Onze horecaondernemers zitten (weer) in de hoek waar de klappen vallen. Zij hebben opnieuw hun deuren moeten sluiten. Maar u kunt de horeca helpen om deze zware tijd door te komen!
Lees meer

Blijf in beweging! Al is het in aangepaste vorm.

Het is in deze tijden van corona lang niet voor iedereen even eenvoudig om in beweging te blijven. Zeker nu we door de nieuwe maatregelen van het kabinet beperkt worden in onze mogelijkheden. Toch is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen.
Lees meer

Vanaf eind oktober plaatst de gemeente weer bladkorven

Gevallen bladeren kunnen de straten in de herfst glad maken. U kunt helpen door de bladeren te verzamelen en in de bladkorven te doen. Veegmateriaal is aanwezig bij elke korf.
Lees meer

Gedeeltelijke lockdown

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Een gedeeltelijke lockdown is daarom noodzakelijk. Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.
Lees meer

Eerste online sportcafé op woensdag 4 november

Politici en sportbestuurders gaan woensdag 4 november met elkaar in gesprek over de impact van Corona op de sportverenigingen. Dit doen zij tijdens het eerste online sportcafé. Helemaal coronaproof dus. Ben jij bestuurder bij een sportvereniging in Pijnacker-Nootdorp en wil jij deze avond jouw vereniging vertegenwoordigen? Meld je dan uiterlijk 27 oktober aan.
Lees meer

Ook op 1,5 meter afstand kunt u dichtbij elkaar staan

Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar en op www.aandachtvoorelkaar.nl.
Lees meer

Nieuwe vrijwilligers welkom bij Thuisadministratie

Het project Hulp bij Thuisadministratie van de SWOP helpt inwoners van Pijnacker-Nootdorp die door omstandigheden niet meer in staat zijn om zelf de administratie bij te houden. Om iedereen die ondersteuning nodig heeft goed te kunnen helpen, verwelkomt de SWOP graag nieuwe vrijwilligers.
Lees meer

Update werkzaamheden Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is aan het werk in de Balij, Bieslandse Bos en bij de Dobbeplas. Boswachter Lisa geeft u een update.
Lees meer

Start eerste deel Nieuwe Inzamelen vanaf november

Pijnacker-Nootdorp wil meer afval scheiden, daarom gaan we over op het Nieuwe Inzamelen. Zo houden we minder restafval over en dat is wel zo duurzaam. Vanaf half november gaat een deel van de gemeente van start met het Nieuwe Inzamelen.
Lees meer

Ouderenuurtjes in supermarkten

Om de verspreiding van het coronavirus onder ouderen en andere kwetsbare doelgroepen te voorkomen, hebben alle supermarkten ‘ouderenuurtjes’.
Lees meer

Kijk op de wijk: Hof 4 steelt de show

De Zonnehof in Nootdorp bestaat uit vijf ‘hoven’ met elk ongeveer 36 woningen. Ieder hofje moet voor ‘zijn’ eigen gezelligheid zorgen. Bij Hof 4 hebben ze daar geen enkel probleem mee. Hier is altijd de meeste reuring, vooral dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de bewoners.
Lees meer

Eenzaamheid? Je staat niet alleen!

De afgelopen week en de komende dagen staan in het teken van de Week tegen eenzaamheid. Deze landelijke actieweek van 1 tot en met 8 oktober staat in het teken van het herkennen van eenzame mensen, ze te helpen, maar vooral ook tips voor uzelf.
Lees meer

Kijk op de wijk: Kluwen groen maakt plaats voor mooie buurttuin

Langs de Schimmelpenninck van der Oyeweg, ter hoogte van de Burgemeester Scholtenstraat en de Burgemeester Molenbroekstraat in Oud Delfgauw is een prachtige buurttuin aangelegd. Door de aanwezigheid van een picknicktafel met bank is het ook meteen een ontmoetingsplek in de buurt geworden.
Lees meer

Zet inbrekers in het zicht

De donkere dagen staan weer voor de deur en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan weer stijgt ten opzichte van de zomermaanden. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn.
Lees meer

Kijk op de wijk: De eerste echte Buurt BBQ bij de 'zomen'

Het mandelige – gezamenlijke – terrein van de Vossenzoom, de Krekelzoom en de Keizersmantelzoom in Keijzershof werd op zaterdag 18 juli geheel autovrij gemaakt voor een coronaproof Buurt BBQ.
Lees meer

Kijk op de wijk: Hondenuitrenterrein Klapwijk heerlijk voor honden én baasjes/bazinnetjes

Achter de Mariaschool aan de Ru de Parésingel in Klapwijk is een schitterend hondenterrein gerealiseerd. Eigenlijk heel simpel door een eenvoudig duurzaam hek te plaatsen op een terrein dat al ‘uitrenplek’ was, maar dan zonder begrenzing.
Lees meer

Mondkapje op in gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp

Wie een afspraak heeft in het gemeentehuis in Pijnacker-Nootdorp wordt gevraagd om een mondkapje op te zetten.
Lees meer

Kijk op de wijk: Burendag 2020

Zaterdag 26 september werd Burendag op verschillende plekken in de gemeente gevierd. Bij alle wijkactiviteiten werd rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment golden.
Lees meer

Burgemeester Ravestein: "We moeten alles op alles zetten om het coronavirus onder controle te krijgen".

Er zijn sinds gisteren weer nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Ik begrijp goed dat het niet meevalt om dat te horen, maar het is helaas wel nodig. De cijfers van het aantal coronabesmettingen gaan omhoog.
Lees meer

Draag een mondkapje

We moeten er met zijn allen alles aan doen om besmettingen te voorkomen. Belangrijkste daarin is en blijft het naleven van de basisregels: 1,5 meter afstand, handen wassen en bij klachten thuis blijven. Daar is in regio Haaglanden een advies aan toegevoegd: draag bij publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals winkels en bibliotheken, een mondkapje.
Lees meer

Tozo regeling verlengd: Tozo 3

Onder de noemer ‘Tozo 3’ is de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ verlengd. Deze nieuwe regeling is geldig tot 1 juli 2021. Uw Tozo 2 uitkering wordt niet automatisch verlengd. U moet een nieuwe aanvraag indienen voor Tozo 3.
Lees meer

Bibliotheek Oostland bezorgt nog steeds aan huis

Nu er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht zijn. Benadrukt bibliotheek Oostland nogmaals dat leden, die niet naar een bibliotheekvestiging kunnen komen, boeken aan huis kunnen laten bezorgen.
Lees meer

Voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

In Pijnacker wordt hard gewerkt aan de wijk Pijnacker Zuid. De wijk bestaat uit drie delen: Tolhek, Keijzershof en Centrumlijn. Tolhek is afgerond en Keijzershof is nog in aanbouw. De uitgangspunten zijn vastgesteld door de raad en de voorbereidingen voor Centrumlijn lopen: het kappen van bomen, bodemonderzoek en sanering van de grond.
Lees meer

Raadsvergaderingen live volgen

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kunt u de raadsvergaderingen niet in de raadzaal bijwonen. U kunt ze wel live volgen.
Lees meer

Nieuwe wethouder benoemd

Marieke van Bijnen is tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 september beëdigd als nieuwe wethouder van onze gemeente. Zij volgt hiermee de afgetreden wethouder Hanneke van de Gevel op. De portefeuilleverdeling binnen het college moet nog plaatsvinden en wordt op een later moment bekend gemaakt.
Lees meer

Gemeente stimuleert elektrisch vervoer

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar wil de gemeente op voorbereid zijn. Daarom willen we alvast parkeerplaatsen vastleggen waar in de toekomst elektrische auto’s opgeladen kunnen worden.
Lees meer

Nationale sportweek van 18 tot en met 27 september

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september is het de Nationale Sportweek. Sportclubs, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en beweging in het hele land organiseren dan sportieve activiteiten.
Lees meer

Hoogseweg afgesloten bij Klapwijk

Vanaf donderdag 10 september 2020 is de toegang tot de Hoogseweg van en naar Klapwijk gesloten voor alle motorvoertuigen. De Hoogseweg is alleen te bereiken vanaf de Zijdeweg of de Kleihoogt.
Lees meer

Hoe goed bent u met geld?

Heeft u al grip op de knip? Of zin in een leuke activiteit? In de week van 21 tot 26 september kan iedereen meedoen aan verschillende (veelal kosteloze) activiteiten). De activiteiten zijn georganiseerd door de partners van SBJ SamenSterk
Lees meer

Samenwerken om schulden te voorkomen

Negen samenwerkende organisaties hebben de handen ineen geslagen om inwoners te helpen die hulp nodig hebben op financieel gebied.
Lees meer

Drie nieuwe elektrische voertuigen

Sinds kort beschikt het Servicebedrijf van Pijnacker-Nootdorp over drie nieuwe elektrische voertuigen. Deze zijn vooral bedoeld voor het legen van openbare afvalbakken.
Lees meer

Ontwerpwijzigingsplan en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Reesloot ter inzage

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan en het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden plan Reesloot 10 in Pijnacker vanaf donderdag 10 september 2020 zes weken digitaal ter inzage is.
Lees meer

Vul de vragenlijst over vrijwilligerswerk in

Dat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is, dat wordt tijdens de coronacrisis extra duidelijk. Mensen zetten zich in deze crisistijd op allerlei manieren vrijwillig in. In samenwerking met vrijwilligerscentrales in regio Haaglanden, doet de SWOP onderzoek naar vrijwilligerswerk in coronatijd.
Lees meer

Ook een zonne-aandeel kopen?

Na positieve resultaten van het eerste zonnepanelen-dak van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp, komen er twee daken bij. Alle inwoners uit de gemeente kunnen zich inschrijven bij de coöperatie.
Lees meer

Maandelijks collegespreekuur stopt tijdelijk

Voor onbepaalde tijd stopt het maandelijkse collegespreekuur. Heeft u een vraag? Maak dan een afspraak.
Lees meer

Open monumentendag 12 en 13 september

Dit jaar is Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september en de gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee! In onze gemeente staan meer dan honderd gemeentelijke- en rijksmonumenten, waaronder kerken, molens en woonhuizen, die het hele jaar door van buitenaf te bewonderen zijn.
Lees meer

Vakantiemaatjes doorslaand succes

De zomervakantie zit er weer op en Jong Perspectief kan terugkijken op een geslaagd nieuw project, Vakantiemaatjes. Inspelend op de coronacrisis en de vakantieactiviteiten die voor veel gezinnen niet doorging, nam Jong Perspectief het initiatief om Vakantiemaatjes als extra project aan te bieden
Lees meer

Met energie aan de slag!

Voor huiseigenaren zijn er verschillende mogelijkheden om direct te starten met energiemaatregelen. Het is per huishouden mogelijk om soms tot wel € 300,- per jaar te besparen op de energierekening. De gemeente wil hierbij helpen.
Lees meer

Beleidsregels kinderopvang

het college heeft op 18 augustus 2020 nieuwe beleidsregels vastgesteld voor de gemeentelijke taken voor de kinderopvang.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen gaat verder

Pijnacker-Nootdorp gaat voor een duurzaam afvalbeleid. Doel is meer afval scheiden, zodat we minder restafval over houden. Dat is de basis van het Nieuwe Inzamelen. Nog dit jaar, we verwachten vanaf eind oktober, gaan een aantal wijken over op dit nieuwe systeem van afval inzamelen.
Lees meer

Stormschade of wateroverlast: wie belt u dan?

Stormschade of wateroverlast: wie bel je dan? Alleen bij acuut gevaar: bel alarmnummer 112. Geen acuut gevaar: neem contact op met de gemeente.
Lees meer

Iepziekte slaat toe: bomenkap is nodig

In onze gemeente zijn op diverse locaties zieke iepen gevonden. De zieke bomen zijn goed te herkennen omdat ze weinig tot geen blad meer hebben. Ook hebben we de bomen inmiddels voorzien van een rode stip op de stam. Binnenkort worden de iepen gekapt.
Lees meer

Burgemeester Ravestein: "Ook ik vraag u: hou vol!"

We hebben veel van onze vrijheden teruggekregen door ons te houden aan een aantal basisregels. En heel veel mensen houden zich gelukkig nog aan deze regels. Maar helaas zijn er ook steeds meer mensen die het moeilijk vinden om zich hieraan te houden.
Lees meer

Klachten? Maak (online) een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan testen op het coronavirus.
Lees meer

Terug uit land met oranje reisadvies? Blijf in 10 dagen in thuisquarantaine

Kom je terug uit een land met oranje reisadvies vanwege corona? Dringend advies: blijf 14 dagen in thuisquarantaine.
Lees meer

Herdenking oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden officieel eindigde. Dit wordt op zaterdag 15 augustus centraal herdacht bij het Indisch Monument in Den Haag. Tegelijkertijd herdenken we dan alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.
Lees meer

Pas op! Hoger risico natuurbranden door droogte

Het is al langere tijd droog in de natuur. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is groter. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. Maar ze vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.
Lees meer

Het blijf nog even warm, neem maatregelen

De afgelopen dagen hadden we te maken met extreem warm weer voor Nederlandse begrippen. En met temperaturen boven de 30 graden lijkt het vandaag en morgen opnieuw goed warm te worden. Zeker voor kwetsbare groepen mensen brengt aanhoudend warm weer meer gezondheidsrisico's met zich mee. Neem daarom maatregelen tegen de zon en let extra op uw kwetsbare medemens.
Lees meer

Kersten nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

Met ingang van 1 september 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist de nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor de heer Knijnenburg

Op dinsdagavond 4 augustus jl. heeft burgemeester Francisca Ravestein in Het Witte Paard in Nootdorp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer M.J. (Marcel) Knijnenburg. De heer Knijnenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Gratis juridisch advies voor inwoners Pijnacker-Nootdorp

Heeft u een geschil met uw werkgever? Komt u er niet uit met uw verhuurder? Of wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van uw gemeente? Maar heeft u niet de financiële middelen om een advocaat in te schakelen? Dan kunt u bij Stichting Wetswinkel Delfland terecht voor vrijblijvend juridisch advies.
Lees meer

Winnaar kunstwerk bekend!

De winnaar van het winnende kunstwerk is bekend! De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben gekozen uit acht kunstwerken. Na een spannende verkiezing waarbij 669 stemmen werden uitgebracht is het kunstwerk Flying Fish van Sabina van Eps als winnaar gekozen.
Lees meer

Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens de vakantie

Het is weer zomervakantie. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.
Lees meer

In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Daarin leest u of u het dringende advies krijgt 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.
Lees meer

Veiligheidsregio: "Houd je aan de coronarichtlijnen"

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, roept inwoners en ondernemers op de richtlijnen van het RIVM te blijven opvolgen.
Lees meer

Wat vindt u van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine?

De redactie van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp magazine wil graag van u weten hoe u over het blad denkt. Vul vandaag nog de korte vragenlijst in.
Lees meer

Verbreding Delftsestraatweg

In de praktijk blijkt de aangelegde weg nu net te smal voor grote vrachtwagens, wat de veiligheid niet ten goede komt. We gaan de weg daarom toch iets breder maken. Het werk wordt uitgevoerd in de week van 24 augustus.
Lees meer

Website haaglandenveilig.nl vernieuwd

De website van haaglandenveilig.nl is vernieuwd. Daar staat informatie over risico’s in de regio Haaglanden. Dat zijn soms onderwerpen waar u misschien zelf niet zo snel aan denkt.
Lees meer

Drukte bij de balies in het gemeentehuis

Op dit moment is het erg druk bij de balies in het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal balies open.
Lees meer

Stankoverlast door brand in Vlaardingen

In verband met (na-)bluswerkzaamheden bij een afvalverwerkingsbedrijf in Vlaardingen kan er stankoverlast zijn in een deel van de regio Haaglanden, met name in de omgeving Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.
Lees meer

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine

Het nieuwe Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine is gisteren op de deurmat gevallen bij alle huis-aan-huis adressen in Pijnacker-Nootdorp. Het magazine staat vol met verhalen van, door en voor PN’ers.
Lees meer

Nieuwe Zijdeweg maakt Pijnacker beter bereikbaar

Vandaag openden drie lokale ondernemers in hun grote vrachtwagens samen met gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Ilona Jense de Zijdeweg in Pijnacker. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker is van grote waarde voor de bereikbaarheid en de ontsluiting van oostelijk Pijnacker binnen de regio en de gemeente.
Lees meer

Opening Zijdeweg, verbod voor vrachtverkeer Hoogseweg

Donderdag 16 juli wordt de Zijdeweg geopend. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker sluit aan op de Hoogseweg. Daardoor is het voor vrachtverkeer van de tuinbouwbedrijven niet meer nodig om door Klapwijk te rijden.
Lees meer

Start aanleg nieuwe sportvelden

Deze zomer gaan we de buitensportaccommodaties verder opknappen. En starten we met de aanleg van nieuwe sportvelden.
Lees meer

Oproep aan ondernemers. Help ons om onze dienstverlening te verbeteren

Wij zijn op zoek naar ondernemers die willen plaatsnemen in een klankbordgroep. Deze klankbordgroep komt in het komende halfjaar een aantal keer samen. De centrale vraag waarmee we aan de slag gaan is ‘Hoe kan de gemeente haar dienstverlening aan ondernemers verbeteren?
Lees meer

Seminar ‘Employer branding in tijden van corona’

Om ondernemers in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal te helpen en te ondersteunen wordt er op donderdag 16 juli, van 16.30 tot 17.30, een online seminar ‘Employer branding in tijden van corona’ georganiseerd.
Lees meer

Reactie van het college op het vertrek van wethouder van de Gevel

Het college van burgemeester en wethouders betreurt het vertrek van de wethouder Hanneke van de Gevel.
Lees meer

Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld

25 juni 2020 is de Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld. De Woonvisie beschrijft hoe we de kwaliteit van wonen de komende 10 jaar willen behouden en versterken.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen voor Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp gaat voor een duurzaam afvalbeleid. Doel is meer afval scheiden, zodat we minder restafval over houden. In 2020 gaan we stapsgewijs over op het Nieuwe Inzamelen. We zijn nu bezig met het locatieplan voor ondergrondse afvalcontainers.
Lees meer

Vestia verkoopt vastgoed Pijnacker-Nootdorp aan Staedion

Op 3 juli ondertekenden Vestia en Staedion het koopcontract voor al het vastgoed van Vestia in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om ruim 1.340 verhuureenheden, waaronder ruim 1.070 zelfstandige woningen, bedrijfs- en zorgvastgoed, voor het grootste deel in Nootdorp.
Lees meer

Isolatiesubsidie

Dankzij de verhoogde isolatiesubsidie; Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), krijgt u tussen 1 juni en 31 december, ongeveer 30% van uw investering terug.
Lees meer

Start voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

Nu de gemeenteraad de uitgangspunten voor de ontwikkeling heeft vastgesteld, kunnen ook de voorbereidingen voor Centrumlijn zuid starten: het kappen van bomen, bodemonderzoek, sanering van de grond en aansluitend de voorbelasting.
Lees meer

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 3 juli 2020

Op vrijdag 24 april jl. kon de Lintjesregen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Burgemeester Francisca Ravestein heeft op die dag alle mensen telefonisch op de hoogte gesteld dat zij voorgedragen waren voor een Koninklijke Onderscheiding en dat de aanvraag is gehonoreerd.
Lees meer

Laatste steen Pijnacker-Noord: nu is het echt klaar!

Het is zover: na 10 jaar is de herinrichting van Pijnacker-Noord is klaar. Buurt voor buurt kreeg de wijk nieuwe riolering en een mooie en groene inrichting. Met de stenen bollen aan de Acacialaan legde wethouder Ilona Jense samen met Koos van der Elst en Joop van den Berg namens wijkvereniging Pijnacker-Noord ‘de laatste steen’.
Lees meer

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bijna elke gemeente in Nederland kreeg de afgelopen jaren steeds meer te maken met de eikenprocessierups. De aandacht voor deze rups is onder meer groot, omdat de het voor huidirritatie bij de mens kan zorgen.
Lees meer

Nieuwe website gemeente Pijnacker-Nootdorp

Welkom op de nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Onze website heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, meer van deze tijd. U kunt nog sneller vinden wat u zoekt, want de meest gezochte zaken staan op de homepagina. Ook is de website toegankelijker geworden.
Lees meer

Bent u BOB? Dan o% op!

Lekker uit eten gaan, op een terras zitten, een drankje drinken, het mag allemaal weer. Behalve als u de BOB bent. Denk dan eerst aan veilig thuiskomen voordat u bijvoorbeeld bier of wijn drinkt.
Lees meer

Staatsbosbeheer organiseert boswachtersspreekuren

Tijdens de werkzaamheden worden zieke essen verwijderd. De essen zijn aangetast door de essentakziekte, dit betekent dat de bomen ernstig verzwakt zijn en onverwachts kunnen omvallen. Om recreanten en omwonenden zo goed mogelijk te informeren zijn er boswachtersspreekuren georganiseerd.
Lees meer

Per 1 juli: anderhalve meter blijft de norm

Minister-president Rutte liet in een persconferentie vanavond weten dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Anderhalve meter afstand blijft de norm.
Lees meer

Informatie voor arbeidsmigranten

n onze gemeente werken veel arbeidsmigranten tijdelijk in o.a. de glastuinbouw. Ook zij hebben behoefte aan informatie over het coronavirus. Alle maatregelen zijn in verschillende talen vertaald voor posters, maar ook video’s.
Lees meer

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers (COVID-19)

Bent u ondernemer in Pijnacker-Nootdorp en wordt u getroffen door de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Dan kunt u voor de gemeentelijke heffingen een aanvraag doen voor een betalingsregeling op maat of uitstel van betaling.
Lees meer

Platform Jobport voor ondernemers in Tozo

Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp werkt door’ wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers in de Tozo weer snel op weg helpen. Deze ondernemers kunnen daarom kosteloos gebruik maken van de Jobport App, een vacature- en loopbaanportaal.
Lees meer

Tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers (NOW)

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) vervangt de regeling Werktijdverkorting.
Lees meer

KvK Coronaloket

Op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u een overzicht van alle regelingen. De KvK heeft ook een telefonisch coronaloket geopend. Hier kunt u terecht met vragen.
Lees meer