Terug naar het overzicht

Aanmelden als gegadigde voor de lokale publieke omroep voor Pijnacker-Nootdorp

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Een aanwijzing (vergunning) wordt voor vijf jaar afgegeven en loopt voor de huidige lokale omroep af op 13 augustus 2022.

Reageren voor 13 februari 2022

Met het aflopen van de huidige aanwijzing ontstaat er een mogelijkheid om in aanmerking te komen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 13 februari 2022, een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. Meer informatie kunt u vinden op www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen.

Hoe werkt een aanwijzing?

Zo’n lokale omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen. Zij verzorgen het publieke media-aanbod. Als een omroep deze aanwijzing krijgt, dan verzorgen zij vijf jaar lang het media-aanbod in Pijnacker-Nootdorp. Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. De Mediawet heeft bepaald dat meer aanwijzingen niet mogelijk zijn. Voordat het Commissariaat een besluit over een aanwijzing kan nemen, geeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp hier een advies over.

Wie kan een aanvraag doen?

lokale omroep

Iedereen kan een aanvraag doen, u moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wilt u een aanvraag doen of wilt u meer weten over de procedure? Ga dan naar de website www.cvdm.nl.