Spring naar content

Nieuws

RSS

Het wordt warm, neem maatregelen

De komende dagen wordt het extra warm. Neem maatregelen tegen de zon en de hitte en let extra op uw kwetsbare medemens.
Lees meer

Kersten nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

Met ingang van 1 september 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist de nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor de heer Knijnenburg

Op dinsdagavond 4 augustus jl. heeft burgemeester Francisca Ravestein in Het Witte Paard in Nootdorp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer M.J. (Marcel) Knijnenburg. De heer Knijnenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Vacature: HR-adviseur

Bij het team P&O zoeken we een HR-adviseur voor 36 uur per week.
Lees meer

Vacature: HR-adviseur/adviseur arbeidsvoorwaarden

Bij het team P&O zoeken we een HR-adviseur/adviseur arbeidsvoorwaarden voor 36 uur per week.
Lees meer

Ontwerpwijzigingsplan Keijzershof 2020 ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan Keijzershof 2020 ligt vanaf 6 augustus 2020 voor zes weken ter inzage.
Lees meer

Gratis juridisch advies voor inwoners Pijnacker-Nootdorp

Heeft u een geschil met uw werkgever? Komt u er niet uit met uw verhuurder? Of wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van uw gemeente? Maar heeft u niet de financiële middelen om een advocaat in te schakelen? Dan kunt u bij Stichting Wetswinkel Delfland terecht voor vrijblijvend juridisch advies.
Lees meer

Winnaar kunstwerk bekend!

De winnaar van het winnende kunstwerk is bekend! De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben gekozen uit acht kunstwerken. Na een spannende verkiezing waarbij 669 stemmen werden uitgebracht is het kunstwerk Flying Fish van Sabina van Eps als winnaar gekozen.
Lees meer

Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens de vakantie

Het is weer zomervakantie. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.
Lees meer

In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Daarin leest u of u het dringende advies krijgt 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.
Lees meer

Veiligheidsregio: "Houd je aan de coronarichtlijnen"

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, roept inwoners en ondernemers op de richtlijnen van het RIVM te blijven opvolgen.
Lees meer

Wat vindt u van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine?

De redactie van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp magazine wil graag van u weten hoe u over het blad denkt. Vul vandaag nog de korte vragenlijst in.
Lees meer

Wijzigingsplan Delftsestraatweg 9 ter inzage

Het college stelde op 14 juli 2020 het wijzigingsplan Delftsestraatweg 9 vast. Dit vastgestelde wijzigingsplan is vanaf 30 juli 2020 zes weken digitaal ter inzage
Lees meer

Vacature: Klantmanager Werk en Inkomen

Als Klantmanager Werk en Inkomen (32-36 uur) zorg jij voor uitvoering van de Participatiewet. Je ondersteunt inwoners van de gemeente bij hun inkomen en je begeleidt hen bij het vinden van werk of andere vormen van participatie.
Lees meer

Vacature: Adviseur VIC / auditor

Als Adviseur VIC / auditor (36 uur) bij de Gemeente Pijnacker-Nootdorp ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits, quick scans en andere (ad-hoc) controles. Ervaring als auditor is niet perse nodig, we gaan je het vak leren!
Lees meer

Verbreding Delftsestraatweg

In de praktijk blijkt de aangelegde weg nu net te smal voor grote vrachtwagens, wat de veiligheid niet ten goede komt. We gaan de weg daarom toch iets breder maken. Het werk wordt uitgevoerd in de week van 24 augustus.
Lees meer

Maaibeleid gemeente

Maaien ligt gevoelig en iedereen heeft er wel een mening over: te veel, te weinig, onveilig, slordig, te laat, te vroeg, onkruid, ongedierte. Vooral over de plekken waar ecologisch beheer plaats vindt is veel te doen.
Lees meer

Website haaglandenveilig.nl vernieuwd

De website van haaglandenveilig.nl is vernieuwd. Daar staat informatie over risico’s in de regio Haaglanden. Dat zijn soms onderwerpen waar u misschien zelf niet zo snel aan denkt.
Lees meer

Drukte bij de balies in het gemeentehuis

Op dit moment is het erg druk bij de balies in het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal balies open.
Lees meer

Stankoverlast door brand in Vlaardingen

In verband met (na-)bluswerkzaamheden bij een afvalverwerkingsbedrijf in Vlaardingen kan er stankoverlast zijn in een deel van de regio Haaglanden, met name in de omgeving Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.
Lees meer

Vacature: Klantadviseur C

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je het verschil kunt maken op het gebied van dienstverlening aan onze inwoners en ben je communicatief vaardig? Als klantadviseur ben jij het visitekaartje van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en draag je bij aan een positieve klantbeleving.
Lees meer

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine

Het nieuwe Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine is gisteren op de deurmat gevallen bij alle huis-aan-huis adressen in Pijnacker-Nootdorp. Het magazine staat vol met verhalen van, door en voor PN’ers.
Lees meer

Nieuwe Zijdeweg maakt Pijnacker beter bereikbaar

Vandaag openden drie lokale ondernemers in hun grote vrachtwagens samen met gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Ilona Jense de Zijdeweg in Pijnacker. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker is van grote waarde voor de bereikbaarheid en de ontsluiting van oostelijk Pijnacker binnen de regio en de gemeente.
Lees meer

Opening Zijdeweg, verbod voor vrachtverkeer Hoogseweg

Donderdag 16 juli wordt de Zijdeweg geopend. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker sluit aan op de Hoogseweg. Daardoor is het voor vrachtverkeer van de tuinbouwbedrijven niet meer nodig om door Klapwijk te rijden.
Lees meer

Start aanleg nieuwe sportvelden

Deze zomer gaan we de buitensportaccommodaties verder opknappen. En starten we met de aanleg van nieuwe sportvelden.
Lees meer

Oproep aan ondernemers. Help ons om onze dienstverlening te verbeteren

Wij zijn op zoek naar ondernemers die willen plaatsnemen in een klankbordgroep. Deze klankbordgroep komt in het komende halfjaar een aantal keer samen. De centrale vraag waarmee we aan de slag gaan is ‘Hoe kan de gemeente haar dienstverlening aan ondernemers verbeteren?
Lees meer

Seminar ‘Employer branding in tijden van corona’

Om ondernemers in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal te helpen en te ondersteunen wordt er op donderdag 16 juli, van 16.30 tot 17.30, een online seminar ‘Employer branding in tijden van corona’ georganiseerd.
Lees meer

Reactie van het college op het vertrek van wethouder van de Gevel

Het college van burgemeester en wethouders betreurt het vertrek van de wethouder Hanneke van de Gevel.
Lees meer

Sport en cultuur voor iedereen toegankelijk

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat sport en cultuur voor iedereen toegankelijk is. Iedereen moet mee (kunnen) doen. Kinderen én volwassenen. Om dit mogelijk te maken bieden we mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse (kind)regelingen.
Lees meer

Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld

25 juni 2020 is de Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld. De Woonvisie beschrijft hoe we de kwaliteit van wonen de komende 10 jaar willen behouden en versterken.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen voor Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp gaat voor een duurzaam afvalbeleid. Doel is meer afval scheiden, zodat we minder restafval over houden. In 2020 gaan we stapsgewijs over op het Nieuwe Inzamelen. We zijn nu bezig met het locatieplan voor ondergrondse afvalcontainers.
Lees meer

Vestia verkoopt vastgoed Pijnacker-Nootdorp aan Staedion

Op 3 juli ondertekenden Vestia en Staedion het koopcontract voor al het vastgoed van Vestia in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om ruim 1.340 verhuureenheden, waaronder ruim 1.070 zelfstandige woningen, bedrijfs- en zorgvastgoed, voor het grootste deel in Nootdorp.
Lees meer

Isolatiesubsidie

Dankzij de verhoogde isolatiesubsidie; Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), krijgt u tussen 1 juni en 31 december, ongeveer 30% van uw investering terug.
Lees meer

Start voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

Nu de gemeenteraad de uitgangspunten voor de ontwikkeling heeft vastgesteld, kunnen ook de voorbereidingen voor Centrumlijn zuid starten: het kappen van bomen, bodemonderzoek, sanering van de grond en aansluitend de voorbelasting.
Lees meer

Bestemmingsplan Balij-Bieslandse Bos 2021 ter inzage

U kunt het Bestemmingsplan Balij - Bieslandse Bos 2021 inzien van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus.
Lees meer

Verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020-2021 ter inzage

U kunt het verzamelplan Pijnacker-Nootdorp 2020-2021 inzien van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus.
Lees meer

Zwem alleen in zwemwater

Op dit moment is er een waarschuwing voor blauwalgen in de Dobbeplas. Blauwalgen geeft kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Lees meer

Het Jeugd Vakantiepaspoort

Kinderen kunnen via de Rotterdampas een jeugd vakantiepaspoort aanvragen waarmee ze van 18 juli tot en met 30 augustus gratis toegang of een flinke korting krijgen bij 161 bestemmingen.
Lees meer

Wandelgroepen voor mantelzorgers

Vandaag start de SWOP met wandelgroepen voor mantelzorgers. Deze zomer kunnen mantelzorgers acht weken lang wandelen in alle woonkernen van Pijnacker-Nootdorp. Het zijn de mantelzorgontmoetingen in een zomers jasje.
Lees meer

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 3 juli 2020

Op vrijdag 24 april jl. kon de Lintjesregen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Burgemeester Francisca Ravestein heeft op die dag alle mensen telefonisch op de hoogte gesteld dat zij voorgedragen waren voor een Koninklijke Onderscheiding en dat de aanvraag is gehonoreerd.
Lees meer

Laatste steen Pijnacker-Noord: nu is het echt klaar!

Het is zover: na 10 jaar is de herinrichting van Pijnacker-Noord is klaar. Buurt voor buurt kreeg de wijk nieuwe riolering en een mooie en groene inrichting. Met de stenen bollen aan de Acacialaan legde wethouder Ilona Jense samen met Koos van der Elst en Joop van den Berg namens wijkvereniging Pijnacker-Noord ‘de laatste steen’.
Lees meer

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bijna elke gemeente in Nederland kreeg de afgelopen jaren steeds meer te maken met de eikenprocessierups. De aandacht voor deze rups is onder meer groot, omdat de het voor huidirritatie bij de mens kan zorgen.
Lees meer

Ontwerpbestemmingsplan De Scheg ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan De Scheg ligt vanaf donderdag 2 juli 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis.
Lees meer

Nieuwe website gemeente Pijnacker-Nootdorp

Welkom op de nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Onze website heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, meer van deze tijd. U kunt nog sneller vinden wat u zoekt, want de meest gezochte zaken staan op de homepagina. Ook is de website toegankelijker geworden.
Lees meer

Digitale nieuwsbrief

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
Lees meer

Bent u BOB? Dan o% op!

Lekker uit eten gaan, op een terras zitten, een drankje drinken, het mag allemaal weer. Behalve als u de BOB bent. Denk dan eerst aan veilig thuiskomen voordat u bijvoorbeeld bier of wijn drinkt.
Lees meer

Regels voor het parkeren van caravans

De zomer(vakantie) is in aantocht. Dat is goed te zien aan het toenemende aantal geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp. Deze m ogen drie dagen op de openbare weg staan.
Lees meer

Staatsbosbeheer organiseert boswachtersspreekuren

Tijdens de werkzaamheden worden zieke essen verwijderd. De essen zijn aangetast door de essentakziekte, dit betekent dat de bomen ernstig verzwakt zijn en onverwachts kunnen omvallen. Om recreanten en omwonenden zo goed mogelijk te informeren zijn er boswachtersspreekuren georganiseerd.
Lees meer

Per 1 juli: anderhalve meter blijft de norm

Minister-president Rutte liet in een persconferentie vanavond weten dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Anderhalve meter afstand blijft de norm.
Lees meer

Word vakantiemaatje

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer Vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast.
Lees meer

Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

Op 20 mei maakte het kabinet bekend dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) - met aangepaste voorwaarden - met vier maanden wordt verlengd tot eind september.
Lees meer

Informatie voor arbeidsmigranten

n onze gemeente werken veel arbeidsmigranten tijdelijk in o.a. de glastuinbouw. Ook zij hebben behoefte aan informatie over het coronavirus. Alle maatregelen zijn in verschillende talen vertaald voor posters, maar ook video’s.
Lees meer

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers (COVID-19)

Bent u ondernemer in Pijnacker-Nootdorp en wordt u getroffen door de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Dan kunt u voor de gemeentelijke heffingen een aanvraag doen voor een betalingsregeling op maat of uitstel van betaling.
Lees meer

Platform Jobport voor ondernemers in Tozo

Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp werkt door’ wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers in de Tozo weer snel op weg helpen. Deze ondernemers kunnen daarom kosteloos gebruik maken van de Jobport App, een vacature- en loopbaanportaal.
Lees meer

Tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers (NOW)

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) vervangt de regeling Werktijdverkorting.
Lees meer

KvK Coronaloket

Op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u een overzicht van alle regelingen. De KvK heeft ook een telefonisch coronaloket geopend. Hier kunt u terecht met vragen.
Lees meer