Nieuws

RSS

Download nu de klantenapps van de winkelcentra

In de winkelcentra Pijnacker Centrum en de Parade Nootdorp is het HYPElab van start gegaan. Tijdens dit HYPElab krijgt winkelpersoneel de gelegenheid om nieuwe technologieën te onderzoeken en er mee te experimenteren.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Marieke van Bijnen

Burgemeester Francisca Ravestein reikte donderdag 29 oktober de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan wethouder Marieke van Bijnen. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij ruim twaalf jaar raadslid was.
Lees meer

Vacature: applicatiebeheerder bedrijfsvoering

Bij de afdeling Bedrijfsvoering zoeken we een ervaren, veelzijdige Applicatiebeheerder voor 24 uur per week.
Lees meer

Halloween/Sint Maarten en corona

Op feestdagen komen normaal gesproken veel mensen samen. Bijvoorbeeld tijdens Halloween en Sint-Maarten. Dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het coronavirus. Daarom adviseren wij dringend om het langs de deuren gaan dit jaar een keertje over te slaan.
Lees meer

Besmettingen blijven toenemen, druk op de zorg ook

Dinsdag 27 oktober is het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden (digitaal) bijeen geweest. Het RBT spreekt iedere week over het aantal coronabesmettingen in onze regio.
Lees meer

Winkel alleen om verspreiding coronavirus te beperken

Het is goed om te zien dat steeds meer mensen een mondkapje dragen in winkels en supermarkten. Zo beschermt u uzelf en een ander. Maar u kunt nog meer doen tijdens het winkelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Lees meer

Tips voor thuiswerken in coronatijd

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is de oproep van het kabinet. Dat valt alleen niet altijd mee. Hierbij hebben wij wat tips voor u.
Lees meer

Vertraging Kadeverbetering Hazepad

Het fietspad en de kade langs het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp zijn sinds december 2019 afgesloten. De kade is niet meer stabiel en het fietspad is verzakt. Delfland, Staatsbosbeheer en de gemeente trekken samen op om ervoor te zorgen dat kade en fietspad worden hersteld. De start van de uitvoering stond gepland voor dit jaar, maar loopt vertraging op door de aanwezigheid van vleermuizen.
Lees meer

Aangepaste openingstijden en dienstverlening gemeente vanaf 26 oktober

De veiligheid van onze inwoners en medewerkers staat voorop. Daarom zijn per maandag 26 oktober de openingstijden van onze publieksbalies gewijzigd.
Lees meer

Ontwerpwijzigingsplannen Katwijkerlaan 15 en Meloenstraat 9 ter inzage

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt bekend, dat de ontwerpwijzigingsplannen Katwijkerlaan 15 en Meloenstraat 9 in Pijnacker vanaf donderdag 29 oktober 2020 zes weken digitaal ter inzage zijn.
Lees meer

Zet u uw hart en huis open voor een pleegkind?

Van 28 oktober tot en met 4 november is de week van de pleegzorg. Deze wordt landelijk afgetrapt met een speciale interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove, geopend door theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen.
Lees meer

Werkzaamheden bij Katwijkerlaan

Vanaf 2 november vinden werkzaamheden plaats naast de woning van Katwijkerlaan 15. Het gaat om grondwerkzaamheden voor het dempen van een waterbassin. Verboon Maasland B.V. is de uitvoerende aannemer
Lees meer

Bijdrage van Rijk voor aardgasvrije wijk Klapwijk

Het Rijk levert een bijdrage van ruim € 7,5 miljoen om de wijk Klapwijk de komende jaren van het aardgas af te halen.
Lees meer

Uitnodiging klantonderzoek afvalinzameling Avalex

De gemeenten en Avalex doen er alles aan om de dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Ook in coronatijd. Om te kunnen blijven verbeteren, hebben we uw mening nodig. Doe daarom mee aan het klantonderzoek van Avalex!
Lees meer

Nachtafsluiting N470 van maandag 2 tot dinsdag 3 november

Aannemer Boskalis werkt tussen 27 oktober en 6 november aan de openbare verlichting van de N470. Het gaat om het stuk tussen de Buitenhofdreef en de rotonde bij de Komkommerweg
Lees meer

Even voorstellen: de nieuwe wijkmanager van Nootdorp

Met ingang van 1 november is Karin Beek de nieuwe wijkmanager van Nootdorp. Leen Sinteur, de huidige wijkmanager, gaat zijn werkzaamheden voortzetten bij het team Handhaving & Veiligheid van de gemeente
Lees meer

51 minuten tegen kindermishandeling

Van 16 tot en met 22 november vindt de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling plaats. Op maandag 16 november, organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Dessaur Trainingen en Stichting Praat het webinar: 51 minuten tegen kindermishandeling.
Lees meer

Vacature: Handhavingsjurist

Ben jij een jurist die energie krijgt van het in contact zijn met andere partijen? Dan is deze functie van handhavingsjurist (36 uur p/w) misschien wat voor jou!
Lees meer

Week van de Ondernemer

Door corona dit jaar in Pijnacker-Nootdorp geen Ondernemersprijs of Belofteprijs, maar wel de Week van de Ondernemer!
Lees meer

Steun de horeca: bestel een afhaalmaaltijd

Onze horecaondernemers zitten (weer) in de hoek waar de klappen vallen. Zij hebben opnieuw hun deuren moeten sluiten. Maar u kunt de horeca helpen om deze zware tijd door te komen!
Lees meer

Blijf in beweging! Al is het in aangepaste vorm.

Het is in deze tijden van corona lang niet voor iedereen even eenvoudig om in beweging te blijven. Zeker nu we door de nieuwe maatregelen van het kabinet beperkt worden in onze mogelijkheden. Toch is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen.
Lees meer

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 1e partiële herziening Keijzershof 2018

Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Keijzershof 2018 is gewijzigd vastgesteld en is vanaf donderdag 22 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage
Lees meer

Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

Wilt u weten wanneer u de open haard, houtkachel of vuurkorf beter uit kunt laten? Stookwijzer.nu geeft advies, op basis van actuele gegevens over het weer en de luchtkwaliteit in uw buurt.
Lees meer

Inkoopactie all-electric warmtepomp en infrarood verwarmingspanelen

Tot 30 november is er bij de WoonWijzerWinkel een inkoopactie op een all-electric warmtepomp en infrarood verwarmingspanelen
Lees meer

Project GLOW (Gezonde Leefstijl, Ontwikkeling en Weerbaarheid)

Het project GLOW biedt leuke bijeenkomsten voor kinderen over gezond koken, weerbaarheid, mindfulness, dansen etc. GLOW staat voor Gezonde Leefstijl, Ontwikkeling en Weerbaarheid en richt zich op kinderen uit groep 7 en 8.
Lees meer

Vanaf eind oktober plaatst de gemeente weer bladkorven

Gevallen bladeren kunnen de straten in de herfst glad maken. U kunt helpen door de bladeren te verzamelen en in de bladkorven te doen. Veegmateriaal is aanwezig bij elke korf.
Lees meer

Nieuwe noodverordening Haaglanden per 14 september 2020

Sinds 14 oktober 2020, 22.00 uur geldt de nieuwe noodverordening voor de veiligheidsregio Haaglanden. In deze noodverordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet op 13 oktober afkondigde. De noodverordening zorgt voor een juridische basis om maatregelen ook te kunnen handhaven.
Lees meer

Gedeeltelijke lockdown

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Een gedeeltelijke lockdown is daarom noodzakelijk. Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.
Lees meer

Eerste online sportcafé op woensdag 4 november

Politici en sportbestuurders gaan woensdag 4 november met elkaar in gesprek over de impact van Corona op de sportverenigingen. Dit doen zij tijdens het eerste online sportcafé. Helemaal coronaproof dus. Ben jij bestuurder bij een sportvereniging in Pijnacker-Nootdorp en wil jij deze avond jouw vereniging vertegenwoordigen? Meld je dan uiterlijk 27 oktober aan.
Lees meer

Ook op 1,5 meter afstand kunt u dichtbij elkaar staan

Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar en op www.aandachtvoorelkaar.nl.
Lees meer

Nieuwe vrijwilligers welkom bij Thuisadministratie

Het project Hulp bij Thuisadministratie van de SWOP helpt inwoners van Pijnacker-Nootdorp die door omstandigheden niet meer in staat zijn om zelf de administratie bij te houden. Om iedereen die ondersteuning nodig heeft goed te kunnen helpen, verwelkomt de SWOP graag nieuwe vrijwilligers.
Lees meer

Panorama Pijnacker-Nootdorp: Deel uw beeld van de toekomst

Heeft u de vragenlijst voor de omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp 2050 al ingevuld? Dit kan tot en met 12 november 2020.
Lees meer

Besmettingen nemen nog steeds toe: houd je aan de maatregelen

Op 9 oktober is het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden, waar ook Pijnacker-Nootdorp onder valt, (digitaal) bijeen geweest. Het RBT spreekt regelmatig over het aantal coronabesmettingen in de regio Haaglanden. Deze blijven toenemen in de regio Haaglanden.
Lees meer

Update werkzaamheden Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is aan het werk in de Balij, Bieslandse Bos en bij de Dobbeplas. Boswachter Lisa geeft u een update.
Lees meer

Start eerste deel Nieuwe Inzamelen vanaf november

Pijnacker-Nootdorp wil meer afval scheiden, daarom gaan we over op het Nieuwe Inzamelen. Zo houden we minder restafval over en dat is wel zo duurzaam. Vanaf half november gaat een deel van de gemeente van start met het Nieuwe Inzamelen.
Lees meer

Ouderenuurtjes in supermarkten

Om de verspreiding van het coronavirus onder ouderen en andere kwetsbare doelgroepen te voorkomen, hebben alle supermarkten ‘ouderenuurtjes’.
Lees meer

Kijk op de wijk: Hof 4 steelt de show

De Zonnehof in Nootdorp bestaat uit vijf ‘hoven’ met elk ongeveer 36 woningen. Ieder hofje moet voor ‘zijn’ eigen gezelligheid zorgen. Bij Hof 4 hebben ze daar geen enkel probleem mee. Hier is altijd de meeste reuring, vooral dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de bewoners.
Lees meer

Bent u goed zichtbaar op de fiets?

Als fietser in het verkeer bent u kwetsbaar. Zorg dus dat u goed zichtbaar bent, zeker in het donker.
Lees meer

Eenzaamheid? Je staat niet alleen!

De afgelopen week en de komende dagen staan in het teken van de Week tegen eenzaamheid. Deze landelijke actieweek van 1 tot en met 8 oktober staat in het teken van het herkennen van eenzame mensen, ze te helpen, maar vooral ook tips voor uzelf.
Lees meer

Kijk op de wijk: Kluwen groen maakt plaats voor mooie buurttuin

Langs de Schimmelpenninck van der Oyeweg, ter hoogte van de Burgemeester Scholtenstraat en de Burgemeester Molenbroekstraat in Oud Delfgauw is een prachtige buurttuin aangelegd. Door de aanwezigheid van een picknicktafel met bank is het ook meteen een ontmoetingsplek in de buurt geworden.
Lees meer

Zet inbrekers in het zicht

De donkere dagen staan weer voor de deur en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan weer stijgt ten opzichte van de zomermaanden. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn.
Lees meer

Kijk op de wijk: De eerste echte Buurt BBQ bij de 'zomen'

Het mandelige – gezamenlijke – terrein van de Vossenzoom, de Krekelzoom en de Keizersmantelzoom in Keijzershof werd op zaterdag 18 juli geheel autovrij gemaakt voor een coronaproof Buurt BBQ.
Lees meer

Kijk op de wijk: Hondenuitrenterrein Klapwijk heerlijk voor honden én baasjes/bazinnetjes

Achter de Mariaschool aan de Ru de Parésingel in Klapwijk is een schitterend hondenterrein gerealiseerd. Eigenlijk heel simpel door een eenvoudig duurzaam hek te plaatsen op een terrein dat al ‘uitrenplek’ was, maar dan zonder begrenzing.
Lees meer

Mondkapje op in gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp

Wie een afspraak heeft in het gemeentehuis in Pijnacker-Nootdorp wordt gevraagd om een mondkapje op te zetten.
Lees meer

Kijk op de wijk: Burendag 2020

Zaterdag 26 september werd Burendag op verschillende plekken in de gemeente gevierd. Bij alle wijkactiviteiten werd rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment golden.
Lees meer

Burgemeester Ravestein: "We moeten alles op alles zetten om het coronavirus onder controle te krijgen".

Er zijn sinds gisteren weer nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Ik begrijp goed dat het niet meevalt om dat te horen, maar het is helaas wel nodig. De cijfers van het aantal coronabesmettingen gaan omhoog.
Lees meer

Draag een mondkapje

We moeten er met zijn allen alles aan doen om besmettingen te voorkomen. Belangrijkste daarin is en blijft het naleven van de basisregels: 1,5 meter afstand, handen wassen en bij klachten thuis blijven. Daar is in regio Haaglanden een advies aan toegevoegd: draag bij publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals winkels en bibliotheken, een mondkapje.
Lees meer

Speciale openingstijden gemeentehuis voor kwetsbare groepen

Mensen die ouder zijn dan 70 jaar en volwassenen met onderliggende ziekten, kunnen gebruikmaken van een aparte openingstijd voor afspraken aan de publieksbalie.
Lees meer

Bibliotheek Oostland bezorgt nog steeds aan huis

Nu er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht zijn. Benadrukt bibliotheek Oostland nogmaals dat leden, die niet naar een bibliotheekvestiging kunnen komen, boeken aan huis kunnen laten bezorgen.
Lees meer

Voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

In Pijnacker wordt hard gewerkt aan de wijk Pijnacker Zuid. De wijk bestaat uit drie delen: Tolhek, Keijzershof en Centrumlijn. Tolhek is afgerond en Keijzershof is nog in aanbouw. De uitgangspunten zijn vastgesteld door de raad en de voorbereidingen voor Centrumlijn lopen: het kappen van bomen, bodemonderzoek en sanering van de grond.
Lees meer

Kies voor duurzame zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een bron voor duurzame energie, maar niet altijd worden de panelen ook duurzaam geproduceerd. Met de ‘Low carbon’ panelen heeft u naast kwaliteit ook duurzaam geproduceerde panelen. Bij de productie komt er een minimale hoeveelheid CO2 vrij. Zo bent u dubbel goed bezig!
Lees meer

Een schone buurt zonder hondenpoep

Hondenbezitters, houd onze omgeving schoon! Neem altijd een zakje mee als u uw hond uitlaat en ruim hondenpoep op. Ook op een uitrenveld. In de gemeente controleren handhavers op wisselende plekken.
Lees meer

Raadsvergaderingen live volgen

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kunt u de raadsvergaderingen niet in de raadzaal bijwonen. U kunt ze wel live volgen.
Lees meer

Nieuwe wethouder benoemd

Marieke van Bijnen is tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 september beëdigd als nieuwe wethouder van onze gemeente. Zij volgt hiermee de afgetreden wethouder Hanneke van de Gevel op. De portefeuilleverdeling binnen het college moet nog plaatsvinden en wordt op een later moment bekend gemaakt.
Lees meer

Gemeente stimuleert elektrisch vervoer

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar wil de gemeente op voorbereid zijn. Daarom willen we alvast parkeerplaatsen vastleggen waar in de toekomst elektrische auto’s opgeladen kunnen worden.
Lees meer

Nationale sportweek van 18 tot en met 27 september

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september is het de Nationale Sportweek. Sportclubs, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en beweging in het hele land organiseren dan sportieve activiteiten.
Lees meer

Hoogseweg afgesloten bij Klapwijk

Vanaf donderdag 10 september 2020 is de toegang tot de Hoogseweg van en naar Klapwijk gesloten voor alle motorvoertuigen. De Hoogseweg is alleen te bereiken vanaf de Zijdeweg of de Kleihoogt.
Lees meer

Hoe goed bent u met geld?

Heeft u al grip op de knip? Of zin in een leuke activiteit? In de week van 21 tot 26 september kan iedereen meedoen aan verschillende (veelal kosteloze) activiteiten). De activiteiten zijn georganiseerd door de partners van SBJ SamenSterk
Lees meer

Samenwerken om schulden te voorkomen

Negen samenwerkende organisaties hebben de handen ineen geslagen om inwoners te helpen die hulp nodig hebben op financieel gebied.
Lees meer

Drie nieuwe elektrische voertuigen

Sinds kort beschikt het Servicebedrijf van Pijnacker-Nootdorp over drie nieuwe elektrische voertuigen. Deze zijn vooral bedoeld voor het legen van openbare afvalbakken.
Lees meer

Ontwerpwijzigingsplan en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Reesloot ter inzage

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan en het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden plan Reesloot 10 in Pijnacker vanaf donderdag 10 september 2020 zes weken digitaal ter inzage is.
Lees meer

Vul de vragenlijst over vrijwilligerswerk in

Dat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is, dat wordt tijdens de coronacrisis extra duidelijk. Mensen zetten zich in deze crisistijd op allerlei manieren vrijwillig in. In samenwerking met vrijwilligerscentrales in regio Haaglanden, doet de SWOP onderzoek naar vrijwilligerswerk in coronatijd.
Lees meer

Ook een zonne-aandeel kopen?

Na positieve resultaten van het eerste zonnepanelen-dak van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp, komen er twee daken bij. Alle inwoners uit de gemeente kunnen zich inschrijven bij de coöperatie.
Lees meer

Maandelijks collegespreekuur stopt tijdelijk

Voor onbepaalde tijd stopt het maandelijkse collegespreekuur. Heeft u een vraag? Maak dan een afspraak.
Lees meer

Open monumentendag 12 en 13 september

Dit jaar is Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september en de gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee! In onze gemeente staan meer dan honderd gemeentelijke- en rijksmonumenten, waaronder kerken, molens en woonhuizen, die het hele jaar door van buitenaf te bewonderen zijn.
Lees meer

Vakantiemaatjes doorslaand succes

De zomervakantie zit er weer op en Jong Perspectief kan terugkijken op een geslaagd nieuw project, Vakantiemaatjes. Inspelend op de coronacrisis en de vakantieactiviteiten die voor veel gezinnen niet doorging, nam Jong Perspectief het initiatief om Vakantiemaatjes als extra project aan te bieden
Lees meer

Met energie aan de slag!

Voor huiseigenaren zijn er verschillende mogelijkheden om direct te starten met energiemaatregelen. Het is per huishouden mogelijk om soms tot wel € 300,- per jaar te besparen op de energierekening. De gemeente wil hierbij helpen.
Lees meer

Beleidsregels kinderopvang

het college heeft op 18 augustus 2020 nieuwe beleidsregels vastgesteld voor de gemeentelijke taken voor de kinderopvang.
Lees meer

Rij MONO

Door social media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zeker als u met een smartphone in de auto of op de fiets stapt. Elke keer als u een berichtje ontvangt, raakt u even afgeleid.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen gaat verder

Pijnacker-Nootdorp gaat voor een duurzaam afvalbeleid. Doel is meer afval scheiden, zodat we minder restafval over houden. Dat is de basis van het Nieuwe Inzamelen. Nog dit jaar, we verwachten vanaf eind oktober, gaan een aantal wijken over op dit nieuwe systeem van afval inzamelen.
Lees meer

Stormschade of wateroverlast: wie belt u dan?

Stormschade of wateroverlast: wie bel je dan? Alleen bij acuut gevaar: bel alarmnummer 112. Geen acuut gevaar: neem contact op met de gemeente.
Lees meer

Iepziekte slaat toe: bomenkap is nodig

In onze gemeente zijn op diverse locaties zieke iepen gevonden. De zieke bomen zijn goed te herkennen omdat ze weinig tot geen blad meer hebben. Ook hebben we de bomen inmiddels voorzien van een rode stip op de stam. Binnenkort worden de iepen gekapt.
Lees meer

De scholen gaan weer beginnen

Volgende week gaan de kinderen weer naar de basis- en voortgezet onderwijs. Met de campagne "De scholen zijn weer begonnen" vragen we automobilisten rekening te houden met de kinderen in het verkeer.
Lees meer

Burgemeester Ravestein: "Ook ik vraag u: hou vol!"

We hebben veel van onze vrijheden teruggekregen door ons te houden aan een aantal basisregels. En heel veel mensen houden zich gelukkig nog aan deze regels. Maar helaas zijn er ook steeds meer mensen die het moeilijk vinden om zich hieraan te houden.
Lees meer

Klachten? Maak (online) een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan testen op het coronavirus.
Lees meer

Terug uit land met oranje reisadvies? Blijf in 10 dagen in thuisquarantaine

Kom je terug uit een land met oranje reisadvies vanwege corona? Dringend advies: blijf 14 dagen in thuisquarantaine.
Lees meer

Herdenking oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden officieel eindigde. Dit wordt op zaterdag 15 augustus centraal herdacht bij het Indisch Monument in Den Haag. Tegelijkertijd herdenken we dan alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.
Lees meer

Pas op! Hoger risico natuurbranden door droogte

Het is al langere tijd droog in de natuur. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is groter. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. Maar ze vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.
Lees meer

Het blijf nog even warm, neem maatregelen

De afgelopen dagen hadden we te maken met extreem warm weer voor Nederlandse begrippen. En met temperaturen boven de 30 graden lijkt het vandaag en morgen opnieuw goed warm te worden. Zeker voor kwetsbare groepen mensen brengt aanhoudend warm weer meer gezondheidsrisico's met zich mee. Neem daarom maatregelen tegen de zon en let extra op uw kwetsbare medemens.
Lees meer

Kersten nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

Met ingang van 1 september 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist de nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor de heer Knijnenburg

Op dinsdagavond 4 augustus jl. heeft burgemeester Francisca Ravestein in Het Witte Paard in Nootdorp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer M.J. (Marcel) Knijnenburg. De heer Knijnenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Gratis juridisch advies voor inwoners Pijnacker-Nootdorp

Heeft u een geschil met uw werkgever? Komt u er niet uit met uw verhuurder? Of wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van uw gemeente? Maar heeft u niet de financiële middelen om een advocaat in te schakelen? Dan kunt u bij Stichting Wetswinkel Delfland terecht voor vrijblijvend juridisch advies.
Lees meer

Winnaar kunstwerk bekend!

De winnaar van het winnende kunstwerk is bekend! De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben gekozen uit acht kunstwerken. Na een spannende verkiezing waarbij 669 stemmen werden uitgebracht is het kunstwerk Flying Fish van Sabina van Eps als winnaar gekozen.
Lees meer

Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens de vakantie

Het is weer zomervakantie. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.
Lees meer

In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Daarin leest u of u het dringende advies krijgt 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.
Lees meer

Veiligheidsregio: "Houd je aan de coronarichtlijnen"

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, roept inwoners en ondernemers op de richtlijnen van het RIVM te blijven opvolgen.
Lees meer

Wat vindt u van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine?

De redactie van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp magazine wil graag van u weten hoe u over het blad denkt. Vul vandaag nog de korte vragenlijst in.
Lees meer

Verbreding Delftsestraatweg

In de praktijk blijkt de aangelegde weg nu net te smal voor grote vrachtwagens, wat de veiligheid niet ten goede komt. We gaan de weg daarom toch iets breder maken. Het werk wordt uitgevoerd in de week van 24 augustus.
Lees meer

Maaibeleid gemeente

Maaien ligt gevoelig en iedereen heeft er wel een mening over: te veel, te weinig, onveilig, slordig, te laat, te vroeg, onkruid, ongedierte. Vooral over de plekken waar ecologisch beheer plaats vindt is veel te doen.
Lees meer

Website haaglandenveilig.nl vernieuwd

De website van haaglandenveilig.nl is vernieuwd. Daar staat informatie over risico’s in de regio Haaglanden. Dat zijn soms onderwerpen waar u misschien zelf niet zo snel aan denkt.
Lees meer

Drukte bij de balies in het gemeentehuis

Op dit moment is het erg druk bij de balies in het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal balies open.
Lees meer

Stankoverlast door brand in Vlaardingen

In verband met (na-)bluswerkzaamheden bij een afvalverwerkingsbedrijf in Vlaardingen kan er stankoverlast zijn in een deel van de regio Haaglanden, met name in de omgeving Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.
Lees meer

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine

Het nieuwe Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp Magazine is gisteren op de deurmat gevallen bij alle huis-aan-huis adressen in Pijnacker-Nootdorp. Het magazine staat vol met verhalen van, door en voor PN’ers.
Lees meer

Nieuwe Zijdeweg maakt Pijnacker beter bereikbaar

Vandaag openden drie lokale ondernemers in hun grote vrachtwagens samen met gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Ilona Jense de Zijdeweg in Pijnacker. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker is van grote waarde voor de bereikbaarheid en de ontsluiting van oostelijk Pijnacker binnen de regio en de gemeente.
Lees meer

Opening Zijdeweg, verbod voor vrachtverkeer Hoogseweg

Donderdag 16 juli wordt de Zijdeweg geopend. Deze oostelijke randweg bij Pijnacker sluit aan op de Hoogseweg. Daardoor is het voor vrachtverkeer van de tuinbouwbedrijven niet meer nodig om door Klapwijk te rijden.
Lees meer

Start aanleg nieuwe sportvelden

Deze zomer gaan we de buitensportaccommodaties verder opknappen. En starten we met de aanleg van nieuwe sportvelden.
Lees meer

Oproep aan ondernemers. Help ons om onze dienstverlening te verbeteren

Wij zijn op zoek naar ondernemers die willen plaatsnemen in een klankbordgroep. Deze klankbordgroep komt in het komende halfjaar een aantal keer samen. De centrale vraag waarmee we aan de slag gaan is ‘Hoe kan de gemeente haar dienstverlening aan ondernemers verbeteren?
Lees meer

Seminar ‘Employer branding in tijden van corona’

Om ondernemers in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal te helpen en te ondersteunen wordt er op donderdag 16 juli, van 16.30 tot 17.30, een online seminar ‘Employer branding in tijden van corona’ georganiseerd.
Lees meer

Reactie van het college op het vertrek van wethouder van de Gevel

Het college van burgemeester en wethouders betreurt het vertrek van de wethouder Hanneke van de Gevel.
Lees meer

Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld

25 juni 2020 is de Woonvisie Pijnacker-Nootdorp 2020-2030 vastgesteld. De Woonvisie beschrijft hoe we de kwaliteit van wonen de komende 10 jaar willen behouden en versterken.
Lees meer

Het Nieuwe Inzamelen voor Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp gaat voor een duurzaam afvalbeleid. Doel is meer afval scheiden, zodat we minder restafval over houden. In 2020 gaan we stapsgewijs over op het Nieuwe Inzamelen. We zijn nu bezig met het locatieplan voor ondergrondse afvalcontainers.
Lees meer

Vestia verkoopt vastgoed Pijnacker-Nootdorp aan Staedion

Op 3 juli ondertekenden Vestia en Staedion het koopcontract voor al het vastgoed van Vestia in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om ruim 1.340 verhuureenheden, waaronder ruim 1.070 zelfstandige woningen, bedrijfs- en zorgvastgoed, voor het grootste deel in Nootdorp.
Lees meer

Isolatiesubsidie

Dankzij de verhoogde isolatiesubsidie; Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), krijgt u tussen 1 juni en 31 december, ongeveer 30% van uw investering terug.
Lees meer

Start voorbereiding ontwikkeling Centrumlijn Zuid

Nu de gemeenteraad de uitgangspunten voor de ontwikkeling heeft vastgesteld, kunnen ook de voorbereidingen voor Centrumlijn zuid starten: het kappen van bomen, bodemonderzoek, sanering van de grond en aansluitend de voorbelasting.
Lees meer

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 3 juli 2020

Op vrijdag 24 april jl. kon de Lintjesregen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Burgemeester Francisca Ravestein heeft op die dag alle mensen telefonisch op de hoogte gesteld dat zij voorgedragen waren voor een Koninklijke Onderscheiding en dat de aanvraag is gehonoreerd.
Lees meer

Laatste steen Pijnacker-Noord: nu is het echt klaar!

Het is zover: na 10 jaar is de herinrichting van Pijnacker-Noord is klaar. Buurt voor buurt kreeg de wijk nieuwe riolering en een mooie en groene inrichting. Met de stenen bollen aan de Acacialaan legde wethouder Ilona Jense samen met Koos van der Elst en Joop van den Berg namens wijkvereniging Pijnacker-Noord ‘de laatste steen’.
Lees meer

Bestrijding van de eikenprocessierups

Bijna elke gemeente in Nederland kreeg de afgelopen jaren steeds meer te maken met de eikenprocessierups. De aandacht voor deze rups is onder meer groot, omdat de het voor huidirritatie bij de mens kan zorgen.
Lees meer

Nieuwe website gemeente Pijnacker-Nootdorp

Welkom op de nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Onze website heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, meer van deze tijd. U kunt nog sneller vinden wat u zoekt, want de meest gezochte zaken staan op de homepagina. Ook is de website toegankelijker geworden.
Lees meer

Digitale nieuwsbrief

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
Lees meer

Bent u BOB? Dan o% op!

Lekker uit eten gaan, op een terras zitten, een drankje drinken, het mag allemaal weer. Behalve als u de BOB bent. Denk dan eerst aan veilig thuiskomen voordat u bijvoorbeeld bier of wijn drinkt.
Lees meer

Regels voor het parkeren van caravans

De zomer(vakantie) is in aantocht. Dat is goed te zien aan het toenemende aantal geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp. Deze m ogen drie dagen op de openbare weg staan.
Lees meer

Staatsbosbeheer organiseert boswachtersspreekuren

Tijdens de werkzaamheden worden zieke essen verwijderd. De essen zijn aangetast door de essentakziekte, dit betekent dat de bomen ernstig verzwakt zijn en onverwachts kunnen omvallen. Om recreanten en omwonenden zo goed mogelijk te informeren zijn er boswachtersspreekuren georganiseerd.
Lees meer

Per 1 juli: anderhalve meter blijft de norm

Minister-president Rutte liet in een persconferentie vanavond weten dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Anderhalve meter afstand blijft de norm.
Lees meer

Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

Op 20 mei maakte het kabinet bekend dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) - met aangepaste voorwaarden - met vier maanden wordt verlengd tot eind september.
Lees meer

Informatie voor arbeidsmigranten

n onze gemeente werken veel arbeidsmigranten tijdelijk in o.a. de glastuinbouw. Ook zij hebben behoefte aan informatie over het coronavirus. Alle maatregelen zijn in verschillende talen vertaald voor posters, maar ook video’s.
Lees meer

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers (COVID-19)

Bent u ondernemer in Pijnacker-Nootdorp en wordt u getroffen door de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Dan kunt u voor de gemeentelijke heffingen een aanvraag doen voor een betalingsregeling op maat of uitstel van betaling.
Lees meer

Platform Jobport voor ondernemers in Tozo

Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp werkt door’ wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers in de Tozo weer snel op weg helpen. Deze ondernemers kunnen daarom kosteloos gebruik maken van de Jobport App, een vacature- en loopbaanportaal.
Lees meer

Tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers (NOW)

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) vervangt de regeling Werktijdverkorting.
Lees meer

KvK Coronaloket

Op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u een overzicht van alle regelingen. De KvK heeft ook een telefonisch coronaloket geopend. Hier kunt u terecht met vragen.
Lees meer