Terug naar het overzicht

Praat online mee over aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

In december 2020 bekeek de gemeente Pijnacker-Nootdorp de behoeften van bewoners rondom het aardgasvrij maken van onze wijken. Hiervoor kon u online een vragenlijst invullen.

Nu worden voor elke wijk online wijkbijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten staan ook in het teken van de overstap naar aardgasvrij. Tijdens deze online-bijeenkomsten is er de mogelijkheid tot interactie. U kunt meedenken, uw vragen stellen of uw mening laten horen door stellingen in te vullen. Wilt u deze online bewonersbijeenkomst bijwonen? Ga dan naar de website www.metenergieaandeslag.nl/wijkbijeenkomsten en meldt u aan voor de bijeenkomst in uw wijk.

Andere energiebronnen

In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt voor het verwarmen van gebouwen. Voor bijna iedereen in Nederland heeft dat directe gevolgen, want de meeste huizen worden verwarmd met aardgas. Bovendien koken veel mensen op aardgas en wordt ook tapwater verwarmd met aardgas. We zullen dus op zoek moeten naar andere energiebronnen.

Plan van aanpak

Als we alle woningen in Pijnacker-Nootdorp van het aardgas af willen halen is dat een ingewikkelde klus. Gelukkig hoeft het niet van vandaag op morgen te gebeuren. De gemeente gaat binnenkort een plan van aanpak opstellen. In dit plan schrijven we op welke stappen we willen nemen in welke wijk en wanneer. Als inwoner kunt u ook meedenken over dit plan.