Terug naar het overzicht

Boekje 'Waar kom jij vandaan?'

Twee jaar geleden vertelde burgemeester Francisca Ravenstein in haar nieuwjaarstoespraak dat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp 109 verschillende nationaliteiten wonen. Dat gaf toen heel veel reacties. De Telstar besloot hierop inwoners met hun verschillende achtergronden te interviewen. Journaliste Amel Bali maakte hier verhalen van met als titel ‘Waar kom jij vandaan?’. Omdat het prachtige verhalen zijn geworden, is het nu gebundeld in een gratis boekje.

Verschillende nationaliteiten

In dit boekje komen inwoners aan het woord uit Syrië, Taiwan, Afghanistan, Duitsland, Rusland, Nederlandse Antillen, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Irak, Suriname, Filipijnen, Turkije, Marokko, Finland en de Verenigde Staten. Zij vertellen waarom ze ooit naar Nederland zijn gekomen. Sommigen zijn uit hun land gevlucht, anderen zijn naar Nederland gekomen voor de liefde. Zij hebben inmiddels de Nederlandse nationaliteit aangenomen en hebben zich in onze gemeente gehuisvest. Zij gaan naar school, hebben een baan, doen vrijwilligerswerk of zijn succesvol ondernemer. Zij werken aan een fijne toekomst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Gratis op te halen

Het boekje is gratis op te halen in het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Vanaf volgende week vindt u het boekje ook in de bibliotheken.

Burgemeester Francisca Ravestein overhandigt het boekje aan journalist Amel Bali