Terug naar het overzicht

Week van de ondernemer 2022

Jaarlijks vindt op de 3e vrijdag in november de Dag van de Ondernemer plaats, een initiatief van MKB Nederland. Als blijk van waardering maakt de gemeente Pijnacker-Nootdorp hier al enkele jaren de Week van de Ondernemer van. Van 21 tot 25 november vinden diverse activiteiten plaats op de bedrijvenparken, voor de winkelcentra, voor de glastuinbouw en voor de zzp’ers.

Netwerkbijeenkomst zzp’ers 22 november: cybercriminaliteit                  

Voor de zzp’ers in onze gemeente organiseren wij dinsdag 22 november van 16.00 – 18.00 uur een netwerkborrel in CulturA & Zo, Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Deze borrel staat in het teken van cybercrime. Cyberincidenten zijn er in allerlei vormen en maten en één op de twee bedrijven is weleens slachtoffer daarvan. De gevolgen van cybercriminaliteit kunnen groot zijn. Toch zijn veel bedrijven en zelfstandig ondernemers niet goed beschermd.

Laat cybercrime uw deur voorbij gaan

Ferry van Buijtene
Ferry van Buijtene

Gastspreker Ferry van Buijtene neemt ons mee in de wereld van cybercrime en deelt met ons zijn ervaringen en geeft tips en tricks. Ferry is al 15 jaar mede-eigenaar van Support IT, een betrokken IT-partner gevestigd in Pijnacker-Nootdorp met 10 medewerkers. Hun focus ligt op het aanbieden van IT-ondersteuning, (cloud)diensten en alle IT-gerelateerde benodigdheden voor de werkplekken van medewerkers en het voorkomen van cybercrime is hierbij essentieel onderdeel. Dit alles verzorgen zij voor ondernemers en bedrijven, die gevestigd zijn binnen de regio’s Haaglanden en Rijnmond.

Vooraf aanmelden

Deelname aan de netwerkborrel is gratis. Wel graag vooraf aanmelden. Neem gerust andere geïnteresseerde mee naar deze netwerkbijeenkomst, ook graag van tevoren aanmelden. Wethouder Economie Bart van Straten en de accountmanagers bedrijven zijn bij deze netwerkborrel aanwezig.

Foodtrucks bedrijventerreinen

De bedrijvenparken in Pijnacker-Nootdorp zijn goed georganiseerd door gemeenschappelijk parkmanagement. Ieder bedrijvenpark heeft een bestuur en een parkmanager, waardoor lijnen kort zijn in de communicatie richting de ondernemers en voor de samenwerking met de gemeente.

Als gemeente stimuleren we deze samenwerking en saamhorigheid. Weten wie je buren zijn, onderling contact en netwerken is essentieel, wellicht is die nieuwe klant of toekomstige medewerker wel iemand op het zelfde bedrijvenpark. Om dit te bevorderen en ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de lokale economie staat er in deze week op elk terrein een foodtruck met een frietje en snack. De wethouder economie Bart van Straten en de accountmanagers bedrijven zijn aanwezig op de 4 bedrijvenparken voor vragen, kennismaking en netwerken: Oostambacht, Heron, De Boezem en Ruyven.

Winkelcentra

Bij de winkelcentra wordt een cheque uitgereikt aan de besturen van de winkeliersverenigingen. De cheque kan besteed worden aan iets wat ten goede komt aan het winkelcentrum, dus voor het collectief. In deze week zullen de cheques uitgereikt worden aan (een afvaardiging van) het bestuur van elk winkelcentrum: Parade Nootdorp, Dorpstraat, Pijnacker Centrum, Keijzershof en Emerald.

Bedrijfsbezoeken glastuinbouw

Er worden diverse bedrijfsbezoeken georganiseerd aan glastuinbouwbedrijven, waarbij wethouder Frank van Kuppeveld en accountmanager glastuinbouw aanwezig zijn. Goed om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in de branche of binnen hun bedrijf, te horen over de innovaties in de sector, zeker in huidige tijden met de hoge energieprijzen.

logo Week van de Ondernemer 2022