Terug naar het overzicht

Eerste bewoners Tuindershof krijgen sleutel

Dinsdag 28 februari overhandigde wethouder Frank van Kuppeveld de sleutel aan Noëlle en Jordy, de trotse kopers van de eerste opgeleverde woning in Tuindershof: een prachtige hoekwoning aan een singel. Een mooi moment in de realisatie van deze duurzame woonwijk met een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Het begin van een inclusieve en klimaatadaptieve buurt.

Het jonge stel heeft veel zin om gelijk aan de slag te gaan in huis en te verhuizen van Delfgauw naar de nieuwe woonbuurt in Pijnacker. De eerste fase van 76 vrije sectorwoningen (eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen) en 41 sociale huurappartementen van woningcorporatie Rondom Wonen is in de zomer helemaal opgeleverd.

Met het overhandigen van deze eerste sleutel zetten we weer een stap in de realisatie van de groene, duurzame woonbuurt Tuindershof. De wijk groeit volop en nu de eerste bewoners hun intrek nemen gaat het hier echt bloeien. Ook de eerste sociale huurappartementen worden bijna opgeleverd. De dorpse opzet met groen en water om je heen en een variatie aan woningen is een prachtige aanvulling voor Pijnacker-Nootdorp. Tuindershof biedt een gezonde leefomgeving voor mens en dier met een betaalbare woning voor iedereen.

Wethouder Frank van Kuppeveld

Divers woningaanbod

In de nieuwe wijk komen 640 woningen met een variatie aan koopwoningen en sociale huurappartementen. De ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – realiseert hier circa 475 woningen. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De bouw van de totale wijk moet in 2024 klaar zijn.

We wensen de kopers veel woongeluk in hun prachtige energiezuinige en duurzame eengezinswoning op de hoek van de sfeervolle Straatjes. De groene hagen en bomen in de voortuinen creëren straks een hofjesgevoel waar kinderen op de groene plekken in de straatjes spelen. Andere woningen liggen aan groene lanen, de meanderende waterpartij dwars door de wijk of op een erf.

Peter Immers, namens de ontwikkelcombinatie

Klimaatbestendige wijk

Tuindershof is een duurzame en inclusieve woonbuurt van hoogstaande kwaliteit. Het wordt een samenhangende, herkenbare wijk met een dorpse architectuur die past bij Pijnacker, gekenmerkt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk.

In de natuurvriendelijke woonwijk is veel ruimte voor natuur en een hoge biodiversiteit. De Meander vormt het hart van de wijk en verbindt bestaande ecologische structuren. Deze hoofdwatergang geeft daarnaast de mogelijkheid om te variëren in peilen voor berging van water, bijvoorbeeld bij een extreme piek in waterval. Duurzame warmte is een essentieel onderdeel. Alle woningen worden aangesloten op een collectief warmtesysteem en krijgen ieder een eigen warmtepomp.

Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl

Wethouder Van Kuppeveld en Peter Immers namens de ontwikkelcombinatie Tuindershof overhandigen sleutel aan de kopers Noëlle en Jordy