Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk: Marien van Leeuwen nieuwe voorzitter BOL

Marien van Leeuwen woont al veertig jaar met veel plezier in Oude Leede en is altijd nauw betrokken bij het sociale leven daar. Is er iets waar de Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) mee te maken heeft, dan is hij ‘in de buurt’. Niet onlogisch dus dat Marien sinds een tijdje de voorzitter is van de BOL.

De BOL heeft altijd heel enthousiaste en inspirerende voorzitters gehad en Marien hoopt die traditie voort te zetten. Het werk van zijn voorgangers voortzetten en verder uitbouwen; dat is zijn doel. Hij hoeft het niet alleen te doen en weet zich gesteund door zijn vrouw Ria, enthousiaste mede-bestuursleden en door betrokken Oude Leedenaren. Wat de BOL ook organiseert of onderneemt: de interesse is groot. Net als de aanloop bij evenementen en bijeenkomsten binnen of buiten buurthuis Het Oude Laarsje; de plek van samenkomst in Oude Leede.

Marien realiseert zich dat het buurtschap aan verandering onderhevig is. Er zijn meer dan veertig nieuwe huizen bij gekomen, die veelal bewoond worden door mensen van buitenaf, met als gevolg dat de bevolking en de sfeer niet helemaal meer zijn zoals voorheen. Laten we het zo zeggen: boeren en buitenlui hebben gezelschap gekregen van burgers. De verschillende groepen en mensen toch prettig met elkaar te laten samenleven en leuke activiteiten blijven organiseren voor iedereen; daar gaat het volgens Marien om. Verder blijft de BOL een gesprekspartner voor de gemeente.

Marien is altijd werkzaam geweest in de autobranche. Hij had heel lang een eigen autobedrijf en werkt na de verkoop van zijn bedrijf bij de nieuwe eigenaar. Dit jaar stopt hij met werken en heeft hij lekker de tijd voor de BOL!

Kijk op de wijk: Marien van Leeuwen
Marien van Leeuwen woont al veertig jaar in Oude Leede en wil graag zijn steentje bijdragen als nieuwe voorzitter van de BOL.