Terug naar het overzicht

Opening Groen Klimaatplein

De tuin is dé plek om water in op te vangen, de effecten van hitte te verminderen en biodiversiteit te bevorderen. Het watervriendelijk en levendig inrichten van uw tuin is helemaal niet moeilijk, als u maar de juiste informatie en voorbeelden heeft. Het Groen Klimaatplein bij Intratuin Pijnacker biedt alles wat u nodig heeft. 

Het Groen Klimaatplein is een fysiek plein in het tuincentrum, bedoeld om bezoekers te informeren en te inspireren om hun tuin groen en watervriendelijk in te richten. Goed opgeleide en enthousiaste medewerkers staan op drukke dagen op het plein om bezoekers te helpen en te adviseren.

Groen Klimaatplein vanaf 10 mei geopend

Op maandag 10 mei is door hoogheemraad Manita Koop, wethouder Ilona Jense-Van Haarst van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en assistent-bedrijfsleider Intratuin Tonnie Faase het Groen Klimaatplein bij de Intratuin Pijnacker geopend. In 2020 is Tuinbranche Nederland, de brancheorganisatie van tuinretailers en hun toeleveranciers, gestart met het realiseren van ‘Groen Klimaatpleinen’ in de tuincentra van Nederland. Intratuin Pijnacker en Tuincentrum Ockenburgh zijn de eerste tuincentra in onze regio met een plein.

U vindt op het Groen Klimaatplein informatie over onder meer:

  • Groene daken; bezoekers kunnen hier een groene dakcoach aanvragen om te kijken of hun dak geschikt is én laten aanleggen tegen een mooie prijs. 
  • Water in de tuin; watertonnen, vijvertjes, wadi’s, allemaal voorbeelden hoe u water in uw tuin kunt opslaan én weg kunt laten lopen. 
  • Tegel eruit! Wat erin?; voorbeelden van plantencombinaties en grond die u hiervoor kunt inzetten in uw tuin. 
  • De Levende Tuin; meer bijen, vogels en vlinders in de tuin met allemaal voorbeelden van planten én voedsel én behuizing.

Groen Klimaatplein bezoeken

U kunt het Groen Klimaatplein tenminste komende twee jaar op de winkelvloer bezoeken. Liever digitaal meer informatie? Kijk dan op www.groenklimaatplein.nl

Subsidie

Het Hoogheemraadschap van Delfland en Gemeente Pijnacker-Nootdorp vinden het belangrijk om de regio aan te passen aan extremer weer. Dit vermindert de kans op overlast door regenwater en het zorgt bovendien voor een fijnere leefomgeving. Daarom ondersteunen ze dit initiatief van een Groen Klimaatplein. Gaat u als inwoner of groep buurtbewoners aan de slag om uw tuin of buurt aan te passen aan extremer weer? Dan helpt het hoogheemraadschap van Delfland u graag op weg met kennis en een financiële bijdrage via www.hhdelfland.nl/subsidie. Wilt u voorbeeldtuinen zien? Kijk dan op www.klimaatkrachtig.nl/projecten