Terug naar het overzicht

Wethouder Van Straten plant eerste boom bij hoofdkantoor Bever

Buitenwinkel Bever maakt bekend een nieuw hoofdkantoor van 3600 m2 en een distributiecentrum van 13.000 m2 aan de Tochtweg in Pijnacker te bouwen. In plaats van de traditionele ‘eerste paal’, is de eerste boom door wethouder Bart van Straten geplant als startsein voor de bouw. Het duurzame kantoorpand zal naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd. De buitenwinkel geeft aan een grotere locatie nodig te hebben om de groei bij te benen.

Het gebouw is ontworpen door Bureau Kroner architecten. In lijn met zijn duurzaamheidsambities koos Bever voor duurzame nieuwbouw. Zo wordt onder andere, in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van het drie verdiepingen tellende kantoorpand. Bureau Kroner architecten heeft zich voor de vormgeving en het materiaal- en kleurgebruik van het gebouw laten inspireren door het omliggende landschap.

Duurzaam verbruik energie

Op het dak van het distributiecentrum komen zonnepanelen te liggen en het hoofdkantoor krijgt een groen dak – in lijn met de biodiversiteit in de omgeving – waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Er komen laadplekken voor elektrische auto’s en rondom het distributiecentrum en hoofdkantoor komt een groene zone met een diversiteit aan bomen en planten. De landschapsarchitect heeft een natuur-inclusieve ontwerpoplossing voor een gezonde leefomgeving, met aandacht voor klimaatadaptatie, energietransitie en het biodiversiteitsvraagstuk ontworpen.

Groei aanleiding om te verhuizen

Bever is een voorloper in zijn branche mede dankzij een eigen recycleproces, hoge designprincipes en repair services. Daarmee inspireren zij klanten en medewerkers om duurzamere keuzes maken. Dat vind ik erg mooi en ben er daarom trots op dat Bever weer voor onze gemeente heeft gekozen.

Wethouder Bart van Straten