Terug naar het overzicht

Regionaal aanmeldpunt opvang vluchtelingen Oekraïne in Rijswijk

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen opvang vragen in elke regio in Nederland. De gemeente Pijnacker-Nootdorp valt onder de regio Haaglanden. Oekraïners die onderdak zoeken, moeten zich fysiek aanmelden bij het aanmeldpunt van de regio Haaglanden: de Broodfabriek in Rijswijk aan de Volmerlaan 12 in Rijswijk. Het aanmeldpunt is dagelijks geopend van 8.30 tot 23.00 uur.

Beschikbare plek gezocht

Hier wordt gezocht naar een beschikbare plek voor de eerste opvang. Dit kan in een hotel zijn of bij de Stichting Noodopvang. In eerste instantie wordt gekeken naar een locatie in de regio Haaglanden. Als deze locaties vol zijn, wordt uitgeweken naar een beschikbare locatie in een andere regio. Vluchtelingen kunnen zich dus niet melden bij gemeente Pijnacker-Nootdorp voor een plek in het hotel Van der Valk. Dit wordt allemaal regionaal geregeld.

Aanmelden of vragen?

Heeft u vragen over het aanmelden of de opvang? Bel dan de gemeente Den Haag via telefoonnummer 070 – 353 80 24. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Vragen over de opvang van Oekraïners

De eerste vluchtelingen uit Oekraïne zijn gisteren tijdelijk opgevangen in het Van der Valk hotel in Nootdorp. De gemeente doet er alles aan om de Oekraïners zo goed mogelijk op te vangen. Ook de eerste inwoners hebben zich gemeld voor de opvang van Oekraïners bij hun thuis. Dat is mooi om te zien. Er is alleen nog veel onduidelijk. Krijgen deze mensen bijvoorbeeld een uitkering? Moeten zij zich ergens melden? Op sommige vragen hebben wij al een antwoord en andere vragen zijn wij afhankelijk van de informatie die wij krijgen vanuit het Rijk.

Actuele informatie

De meest actuele informatie is te vinden op onze website www.pijnacker-nootdorp.nl/oekraine. Hier staan ook al veel vragen met antwoorden. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, tolk of heeft u een vraag die nog niet op onze website staat? Mail dan naar helpoekraine@pijnacker-nootdorp.nl. Voor algemene informatie over vluchtelingen kunt u terecht op www.vluchtelingenwerk.nl.

Vlag Oekraine