Terug naar het overzicht

Terugplaatsing kunstwerk Flying Fish

Vorig jaar heeft Pijnacker-Nootdorp voor het eerst meegedaan aan het project ‘Ieder jaar een nieuw kunstwerk’ van Stichting Kunstweek. Verschillende kunstenaars uit de regio stuurden hier een ontwerp voor in waaruit onze inwoners een keuze konden maken.

Winnende ontwerp

Op basis van de top 3 van onze inwoners heeft de speciaal hiervoor samengestelde jury een keuze gemaakt voor het winnende ontwerp. Het kunstwerk ‘Flying Fish’ van kunstenares Sabina van Eps is in september 2020, passend binnen de coronamaatregelen, feestelijk onthuld in het Emmapark.

Kunstwerk vernield

Het kunstwerk is kort na de plaatsing vernield. In overleg met de kunstenares is het kunstwerk hersteld en wordt het op zijn plek in het Emmapark teruggezet. Pijnacker-Nootdorp investeert in cultuur, waaronder ook kunst in de openbare ruimte valt, om hiermee een bijdrage te leveren aan een positieve en stimulerende leefomgeving voor onze inwoners.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

De terugplaatsing van het kunstwerk in het Emmapark, dat gekozen is met betrokkenheid van onze inwoners, levert een bijdrage aan het verfraaien van de fysieke leefomgeving. Daarvoor hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid.