Terug naar het overzicht

Kwekerij Ammerlaan wint EZK Energy Award 2020

De gemeente feliciteert kwekerij Ammerlaan met het winnen van de EZK Energy Award 2020! Ammerlaan is uit drie genomineerde bedrijven verkozen vanwege haar unieke toepassing van aardwarmte.

Wethouder Frank van Kuppeveld over de winnaar:

Deze prijs is een waardering voor wat Ammerlaan in de afgelopen tijd gedaan heeft voor de verduurzaming van een groot deel van het glastuinbouwgebied van Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast ook het van aardgas afhalen van een groot aantal woningen in Pijnacker-Noord. Geothermie (aardwarmte) is lokale duurzame warmte uit de ondergrond voor de verwarming van huizen, kassen en industrie. Dit gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie in Pijnacker-Nootdorp.

Jaarlijkse Award

De EZK Energy Award wordt jaarlijks door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) uitgereikt aan een organisatie die heeft weten te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Steeds meer bedrijven en organisaties zijn bezig met verduurzaming, zoals energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of hernieuwbare warmte. Om goede voorbeelden zichtbaar te maken en voorlopers in het zonnetje te zetten reikt het ministerie deze prijs jaarlijks uit. Met dit jaar dus kwekerij Ammerlaan als winnaar!

Ammerlaan winnaar EZK Energy Award