Terug naar het overzicht

Bedrijventerreinen volop in ontwikkeling

Bedrijvenpark De Boezem is zeer in trek bij ondernemers uit onze gemeente en de regio om zich te vestigen.

De groei van bedrijventerreinen is belangrijk voor onze gemeente en voor onze inwoners. Zo zijn wij op Boezem Oost volop in ontwikkeling. Met ondernemers worden overeenkomsten gesloten zo maken we de opmaat voor een ‘start van de bouw’ moment. Een gezonde balans tussen werken en wonen maakt onze gemeente aantrekkelijk. Wij willen ondernemers de ruimte geven voor doorgroei mogelijkheden. Bedrijvenpark Boezem Oost biedt deze ruimte

Verantwoordelijk wethouder Bart van Straten

OBS Groep

Oscar van Buijtene van de OBS Groep is volop in beweging en heeft een aantal bedrijven aan de Weteringweg op Boezem West, waar geïnvesteerd wordt in uitbreiding en verbetering van de panden. De verschillende bedrijven binnen de OBS Groep groeien gestaag door en daarom ontwikkelen zij op het nieuwe gedeelte van de Boezem een nieuw pand waar meerdere bedrijven van de OBS groep zich gaan vestigen. 2 jaar geleden moesten een aantal bedrijven uitwijken richting Zoetermeer, omdat in Pijnacker geen extra huisvesting beschikbaar was.

Eén van die bedrijven is Intellistore. Intellistore is een zelf ontwikkeld product en biedt klanten een intelligent opslag en orderpicksysteem voor producten in de e-commerce en fulfilment industrie. Door deze automatisering wordt de benodigde opslagruimte van goederen geminimaliseerd en de orderpicksnelheid geoptimaliseerd.

Oscar is een echte Pijnackernaar en is blij dat hij dadelijk de meeste van zijn bedrijven weer heeft gevestigd binnen de gemeente. Hij zegt daarover:

Heerlijk om weer terug naar vertrouwd Pijnacker te gaan! Eind 2023 zijn de meeste bedrijven weer thuis in Pijnacker.

Oscar van Buijtene
Wethouder Bart van Straten en Oscar van Buijtene

VieTech

De glastuinbouw wordt gezien als bron van innovatie en nieuwe technologie. VieTech richt zich op de logistieke automatisering in de tuinbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in service, onderhoud en aanpassen van verpakkings- en sorteersystemen in de glastuinbouw.

Op dit moment zijn wij gevestigd aan de Ambachtsweg op de bestaande Boezem. Door ruimte gebrek op de huidige locatie hebben een bouwbedrijf en architect in de hand genomen, samen gaan we een prachtig pand bouwen op de nieuwe Boezem

Wilco Vieveen
Wilco en Esther van Vieveen

Tamminga Sports

Tamminga Sports wordt geleid door Christian Tamminga, nu gevestigd in Bleiswijk. Tamminga Sports is een bedrijf gespecialiseerd in het inrichten van sportaccommodaties van onder andere balsporten, atletiek en outdoor fitness. Zij dragen hun steentje bij aan het aantrekkelijker maken van sportaccommodaties. Ze denken graag mee met hun klant; ook in duurzame oplossingen. Inmiddels hebben ze de vergunning aangevraagd voor het nieuwe pand op de Boezem. Bijzonder aan het ontwerp is het PANNA-veldje op het dak. Christian Tamminga, tevens ook woonachtig in Pijnacker, zegt:

We groeiden uit ons jasje en zijn heel blij dat we ons in Pijnacker-Nootdorp kunnen vestigen op een duurzaam bedrijventerrein met mooie bedrijven.

Christian Tamminga
Wethouder Bart van Straten met Christian Tamminga