Terug naar het overzicht

Geslaagde Week van de Ondernemer

Vorige week stond in het teken van de ondernemer. Op verschillende manieren was er extra aandacht voor de ondernemers in onze gemeente die het moeilijk hebben in deze coronatijd. Naast het promoten van ‘wees loyaal, koop lokaal’ en de klantenapps van de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp, bezochten wethouders verschillende besturen en waren er twee leerzame digitale bijeenkomsten voor ondernemers.

Twee webinairs

Het werven en behouden van klanten in crisistijd stond centraal bij de twee webinars. Elin van Beem van Many Tastes gaf aan lokale retailers en horeca ondernemers een kijkje in de keuken van marketing bij grote bedrijven. Binnen elk budget kan er een unieke campagne opgezet worden, als je maar weet wat de do’s and dont’s zijn. Jacqueline Arnoldy vertelde over een mooie samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid met als resultaat de klantenapps van de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp. Tijdens de webinar voor zzp’ers was er ruimte om te netwerken en kregen drie ondernemers het woord met een pitch. Eén van hen was Nelleke Nagtegaal van KunZtbloemen: “Ik vond het superspannend om de pitch te doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb dit jaar al zoveel nieuwe dingen gedaan en ondernomen, deze kon er ook nog wel goed bij. Ik vond de webinar interessant en heb veel tips gekregen van Tilly van der Knaap die een presentatie verzorgde. Eén van haar tips was ‘durf te vragen’. Dat blijft lastig, je wilt als ondernemer graag zoveel mogelijk zelf doen, maar het helpt je echt verder.”

Webinairs gemist?

Heeft u de webinars gemist, maar bent u toch nog geïnteresseerd? Ga dan naar www.pijnacker-nootdorp.nl/weekvandeondernemer voor de links om het terug te kijken.

Prijswinnaar is trots en blij

Deelnemers van één van de webinars konden een ondernemer kiezen om een feestelijke marketingmix te laten winnen. Kim de Ruiter van het Ommekantje in Pijnacker kreeg de meeste nominaties: “Geweldig om juist nu de prijs van creatief marketingbureau Many Tastes te mogen winnen, zodat we het Ommekantje nog extra in de picture kunnen zetten in deze bijzondere tijden. We zijn er heel trots op en blij mee. Goed om te zien dat onze eigen gemeente dit organiseert voor de ondernemers. Bedankt iedereen voor het stemmen en voor alle support!”

Besturen in het zonnetje

Wethouders Ilona Jense en Frank van Kuppeveld verrasten deze week de besturen van ondernemersverenigingen van onder meer winkelcentra, bedrijventerreinen en glastuinbouw met een attentie. Hiermee wilden zij hun dank overbrengen voor het werk dat de bestuursleden, de meesten al jaren, doen om de belangen van ondernemers te behartigen. Een mooi pakket met lokale producten en een cheque te besteden voor het gebied kwamen zij persoonlijk, maar wel op afstand, afleveren. De bestuursleden reageerden blij verrast. Patrick van Gils, van Van Gils Automotive, op zijn LinkedIn account: “Tijdens de Week van de Ondernemer 2020 heb ik als voorzitter van bedrijvenpark Heron een mooi pakket met lokale producten en een cheque mogen ontvangen van wethouder Ilona Jense-van Haarst van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een hart onder de riem in deze rare coronatijd. Dat is ondernemen in Pijnacker-Nootdorp!”

Wethouder Ilona Jense rijke ondernemer pakket uit