Terug naar het overzicht

Raad beslist deze maand over locatie Sociaal Cultureel Centrum

In november staat het bepalen van de locatie van een Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker op de agenda van de gemeenteraad. Het college vraagt de gemeenteraad om het Sociaal Cultureel Centrum op de locatie van Rabobank te ontwikkelen.

De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering in juni 2021 besloten dat er een Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker moet komen om in te spelen op de behoefte voor meer ontmoetingen en gezelligheid in de buurt.

Bepalen beste locatie

De volgende stap is bepalen wat de beste locatie hiervoor is. De locaties Buurt & Zo aan de Julianalaan en het Oranjepark naast het gemeentehuis in de Emmastraat stonden al in een eerder voorstel van het college. De gemeenteraad vroeg het college nogmaals de mogelijkheden van een locatie dichterbij of in het centrum te onderzoeken. Dit onderzoek is afgerond. De locatie waar voorheen de Rabobank zat, aan het Raadhuisplein, is aangekocht door de gemeente. Deze locatie versterkt het winkelcentrum van Pijnacker en heeft goede parkeermogelijkheden. Het college vindt dit dan ook de meest geschikte plek om het Sociaal Cultureel Centrum te bouwen. De gemeenteraad beslist in de vergadering van donderdag 25 november over de ontwikkeling van een Sociaal Cultureel Centrum op de Rabobank locatie.

Wilt u graag weten wat er in het voorstel aan de gemeenteraad staat? U kunt het voorstel vinden op de projectpagina Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker.

Voormalige Rabobank-locatie aan het Raadhuisplein