Terug naar het overzicht

Definitieve uitslag verkiezingen bekend

Het centraal stembureau heeft vanochtend de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld door het proces verbaal te ondertekenen. Er is niets veranderd aan de voorlopige uitslag, waarbij 31 zetels te verdelen zijn.

Zetelverdeling

Eerlijk Alternatief is de winnaar en komt met 8 zetels in de nieuwe gemeenteraad. Zij hadden 5 zetels. D66 wint 2 zetels en gaat naar 6 zetels. VVD gaat van 6 naar 4 zetels. Progressief Pijnacker-Nootdorp behoudt de 4 zetels. Het CDA verliest 2 zetels en komt op 3 zetels. Gemeentebelangen komt op 2 zetels en verliest een zetel. Trots wint een zetel en komt ook op 2 zetels. Partij voor de Dieren verliest een zetel en komt op 1 zetel. En ChristenUnie-SGP blijft op 1 zetel.

Opkomst 55,1%

De opkomst was dit jaar 55,1%. In 2018 kwam 57,2% van de kiesgerechtigden uit onze gemeente naar de stembus. 

Installatie nieuwe raad

Dinsdag 29 maart om 16.00 uur treden de zittende gemeenteraadsleden af. Woensdag 30 maart om 20.00 uur is de installatie van de nieuwe leden van de gemeenteraad. Beide momenten zijn in de raadszaal, Emmastraat 165 in Pijnacker, en openbaar. Dit betekent dat u hierbij aanwezig kunt zijn. Maar ze zijn ook digitaal te volgen via https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/live.

onderteking

Op de foto de ondertekening van het proces verbaal door het centraal stembureau met van vlnr de heer Melzer (VVD), de heer Woudstra (gemeentesecretaris), de heer Lugthart (burgemeester en voorzitter), de heer Van Staalduine (D66), de heer Van der Deijl (CDA).
Foto: Tjapko de Heus