Terug naar het overzicht

Eerste rit shuttlebus van en naar de Boezem

Op maandag 21 november is de shuttlebus voor bedrijvenpark De Boezem in gebruik genomen. Deze bus rijdt in piektijden van en naar metrostation Pijnacker Centrum zodat personeel dat werkzaam is op de Boezem een goede en snelle verbinding heeft. De bus draagt bij aan een duurzaam bedrijventerrein en beperkt het woon-werkverkeer.

De bus is een gratis service voor alle medewerkers op de Boezem. Het gaat een pilot van 4,5 maand. De inzet van de shuttlebus is op twee momenten per dag, tussen 7.00 en 9.00 uur en 16.00 en 18.00 uur. De bus heeft twee stops: metro station Pijnacker-Centrum en de Ambachtsweg op de Boezem. De pilot loopt tot april 2023. Daarna wordt de inzet van de shuttlebus geëvalueerd. Dan wordt gekeken naar een verlenging en eventuele uitbreiding van het routeschema en/of de rittijden.

Stimuleren openbaar vervoer

De feestelijke ingebruikname van de shuttlebus was op woensdag 23 november en werd gereden in aanwezigheid van wethouder Bart van Straten. Hij is blij met dit idee van het bestuur van het bedrijvenpark.

Dit is een prachtig initiatief. Deze service maakt het bedrijvenpark nog aantrekkelijker voor personeel. Het zorgt hopelijk ook voor minder autoverkeer van en naar de Boezem.

Bart van Straten, wethouder

Arjen Jintes, bestuurslid van de Boezem, is ook enthousiast:

Door middel van de shuttlebus kunnen de medewerkers de bus pakken van en naar het metrostation. Dat bespaart een flink stuk lopen en leidt er toe dat een aantal medewerkers de auto wellicht definitief zullen laten staan.

Arjen Jintes, bestuurslid van de Boezem

Unieke vorm van bedrijfsvervoer

Deze vorm van bedrijfsvervoer wordt gefinancierd door de Vereniging Bedrijvenpark De Boezem met gelden beschikbaar gesteld door het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp en dit initiatief wordt gesteund door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De shuttlebus, de chauffeurs, de uitvoering en de logistiek van deze service wordt mogelijk gemaakt door Shuttle2 en Vipre. Deze partijen bieden een unieke vorm van bedrijfsvervoer aan, waarbij de planning, regie en administratie volledig uit handen wordt genomen en waarbij de voertuigen en de chauffeurs worden geregeld.

Op de foto v.l.n.r. Nicolette Bakker (parkmanager), Koos Verbakel (bestuur de Boezem), Cock van der Werf (voorzitter bestuur De Boezem), Bart van Straten (wethouder), Arjen Jintes (bestuur de Boezem).