Terug naar het overzicht

Koopstromenonderzoek 2021

De detailhandel veranderde de afgelopen jaren. Waar online winkelen een sterke groei doormaakte, zien we in winkelstraten vaker leegstand. Of veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod.

Onderzoek naar koopgedrag

Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag belangrijk. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties.

Wie voert het onderzoek uit?

Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Provincie Zuid-Holland. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research. Inwoners kunnen namens de provincie een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus krijgen. Die huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag

Verloting

Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van €25,- verloot. De privacy van deelnemers is in overeenstemming met de privacywetgeving (AVG).

Meer informatie

Meer informatie staat op www.kso2021.nl. Daar vindt u onder meer een kort filmpje met uitleg. E-mailen kan naar info@kso2021.nl.

koopstroomonderzoek 2021