Terug naar het overzicht

Werkzaamheden keerspoor metrolijn E

Deze zomer zijn er werkzaamheden aan de metrolijn E. Deze hebben allemaal te maken met de aanleg van de keervoorziening langs de Klapwijkseweg. De werkzaamheden hebben gevolgen voor verkeer op de Klapwijkseweg en voor metroreizigers tussen Pijnacker Zuid en Nootdorp.

De keervoorziening maakt het vanaf 2021 mogelijk om in de spits meer metro’s te laten rijden tussen Pijnacker Zuid en Rotterdam Centraal. De keervoorziening wordt gebouwd langs de Klapwijkseweg, tussen de Duikersloot en het Vrouwenrecht. De werkzaamheden vinden plaats in de zomer en in het najaar.

Wat gebeurt er deze zomer?

  • Vanaf 27 juli worden er drie bouwterreinen ingericht. Deze komen nabij de rotondes Vrouwenrecht, Duikersloot en Parklaan. Dit gebeurt overdag, tussen 07.00 en 17.00 uur.
  • In de week van 27 juli wordt er gedurende enkele nachten bij de technische ruimte van de RET, ter hoogte van de Ribeslaan, een boogzinker aangebracht onder de sloot. Dit is een holle buis die de grond in wordt geperst en waar kabels doorheen gevoerd worden.
  • Ook wordt in de week van 27 juli gedurende enkele nachten ter hoogte van de zuidzijde van Vossenzoom langs het spoor een strook asfalt van 8 meter ingeslepen en verwijderd. Dit asfalt is onderdeel van een voormalige overweg.
  • Van 1 augustus (01.15 uur) tot en met 8 augustus (05.00 uur) wordt de keervoorziening gebouwd. Deze bestaat onder andere uit een extra spoor, een geluidsscherm, een dienstperron en bovenleiding palen. Om de periode van deze werkzaamheden zo kort mogelijk te houden werkt RET 24 uur per dag. 
  • In de week van 10 augustus worden gedurende één of twee nachten drie seinpalen geplaatst tussen de stations Pijnacker Zuid en Pijnacker Centrum.
  • Vanaf 10 augustus vinden gedurende 5 weken diverse werkzaamheden plaats aan de spoorbeveiliging tussen de stations Pijnacker Zuid en Pijnacker Centrum: het leggen en aansluiten van kabels en het plaatsen van baanapparatuur. Omdat hiervoor geen zware machines nodig zijn, verwachten wij dat u beperkt hinder zal ervaren door deze werkzaamheden

Afsluiting Klapwijkseweg 1 t/m 4 augustus

Van 1 tot en met 4 augustus worden delen voor de keervoorziening ingehesen met een kraan vanaf de Klapwijkseweg. Hiervoor wordt de Klapwijkseweg in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer tussen de rotondes Vrouwenrecht en Duikersloot. Het verkeer wordt met bebording omgeleid. 

Geen metro’s tussen Pijnacker Zuid en Nootdorp

Van 1 tot en met 7 augustus is er geen metroverkeer mogelijk tussen de metrostations Pijnacker Zuid en Nootdorp. Reizigers kunnen gebruik maken van een pendelbus. Houd rekening met langere reistijd en aangepaste vertrektijden. Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.

Vragen?

Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de RET-klantenservice. Dit kan via telefoonnummer (0900) 500 6010 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.

Keerpunt Metrolijn E