Terug naar het overzicht

Feestelijke start van nieuwe medewerkers in de zorg

Om werkzoekenden zo snel mogelijk weer te begeleiden naar een betaalde baan of naar een zinvolle dagbesteding, werkt de gemeente Pijnacker-Nootdorp onder andere samen met Work8. Deze samenwerking resulteerde vorige week in een feestelijke start van twintig nieuwe medewerkers bij Pieter van Foreest.

Kansen voor mensen

De zorg is één van de sectoren waarin men staat te springen om personeel. Hier liggen dan ook kansen voor mensen die vanuit de bijstand weer aan het werk willen. De reden dat Work8 een zorgtraining heeft opgezet. De gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Midden Delfland hebben twintig talentvolle mensen (uit de bijstand) de kans gegeven om aan dit traject deel te nemen. In samenwerking met Pieter van Foreest krijgen zij nu de kans om aan de slag te gaan in de zorg. Ze starten in verschillende functies: als gastvrouw, facilitair medewerker, verpleegkundige, helpende, zorg assistent en planner. Alle deelnemers ontvangen aanvullende training en opleiding.

Diverse achtergronden

Dankzij hun achtergronden in diverse beroepen nemen de nieuwe medewerkers een schat aan levens- en werkervaring mee. De jongste werknemer is 28 en de oudste is 61. Gezamenlijk spreken de nieuwe medewerkers liefst 16(!) verschillende talen. Kortom, een absolute aanwinst voor Pieter van Foreest. Ze gaan met veel enthousiasme aan de slag en hopen voor de bewoners van Pieter van Foreest en hun familie snel een vertrouwd gezicht te worden.