Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk: Burgerinitiatief ‘kaksticker’ in de praktijk

Erna Philippi-Gho woont sinds een jaar of twaalf met haar echtgenoot en hun twee jonge dochters van twaalf en tien in de Operatie Mannahof in Nootdorp. Ze wilde graag iets doen aan het probleem met hondenpoep en kwam in actie.

Erna is een groot natuurliefhebber, die met haar juridische praktijk Natuur & Recht vooral daarmee bezig is. Ze vindt het heerlijk om de natuur in te gaan of om gewoon in de wijk of daarbuiten een wandeling te maken. Tijdens haar verschillende tochten ontdekte ze dat hondenpoep een groot probleem was, is en mogelijk ook blijven zal.

Kaksticker op afvalbak
Kaksticker op prullenbak

Erna wilde er wel iets aan doen. Ze stelde vast dat er te weinig hondenpoepbakken zijn. Via haar contacten met de gemeente vernam ze dat gewone gemeentelijke prullenbakken ook gebruikt kunnen worden voor de officiële poepzakjes. Maar ja: hoe komt de gemiddelde hondenbezitter daar achter? Het gouden idee van Erna was: een grote sticker op de prullenbakken plakken, zodat de hondeneigenaren weten dat ze een goed ingepakte hondendrol ook in de prullenbakken kwijt kunnen. De gemeente werkte graag mee aan de realisering van het idee en de sticker is er.

Wijkmanager Karin Beek heeft de eerste sticker bij Erna gebracht en daarna deed Ilona Jense dat woensdag 23 juni nog even dunnetjes over. De sticker zal worden aangebracht op de prullenbakken en hopelijk gaat het werken. Heeft u ook een Ei van Columbus-idee, laat het weten!

Kaksticker Erna Philippi-Gho
V.l.n.r.: Wijkmanager Karin Beek, initiatiefneemster Erna Philippi-Gho, wethouder Ilona Jense