Terug naar het overzicht

Goed voorbereid uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen

Nu de zomervakantie in zicht komt maken veel inwoners een afspraak om een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aan te vragen. Doe dat tijdig en bereidt u goed voor, dat voorkomt teleurstelling en vertraging.

Maak op tijd de afspraak

Houd de verloopdatum van uw document in de gaten en maak op tijd een afspraak. Op dit moment zit er zo’n 5 weken tussen het moment dat u de afspraak maakt, en de afspraak zelf. Na de aanvraag duurt het ongeveer 6 werkdagen voordat u het reisdocument of rijbewijs kunt afhalen.  

Benodigde documenten

Zorg er daarnaast voor dat u op de afspraak alle benodigde documenten, toestemmingen en goedgekeurde pasfoto’s meebrengt. Zo weet u zeker dat we u kunnen helpen, en u niet opnieuw een afspraak hoeft te maken. U kunt via onze website nalezen wat u allemaal nodig hebt voor reisdocumenten

Minderjarigen

Houd er rekening mee dat ook kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart moeten hebben. Zij kunnen zelf een paspoort of identiteitskaart aanvragen en ophalen, samen met één van hun ouders of iemand anders die het gezag heeft. Ben je 12 jaar of ouder, dan mag je een identiteitskaart ook alléén aanvragen en afhalen. Bij een paspoort kan dit pas vanaf 18 jaar. Let op! Ben je jonger dan de bovenstaande leeftijden dan moeten alle gezaghebbende ouders toestemming geven, ook als ze getrouwd zijn. Dit kan via een digitaal toestemmingsformulier.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl. Of bel naar 14 015. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Medewerkster achter de balie