Terug naar het overzicht

Maak een foto van uw favoriete plekje in Regiopark Buytenhout

Tussen Pijnacker-Nootdorp, Delft en Zoetermeer ligt Buytenhout, een prachtig natuur- en recreatiegebied waar van alles te doen is. Nog niet iedereen weet dit gebied al te vinden. Afgelopen weekend lanceerde de drie gemeenten de nieuwe website www.Buytenhout.nl. Om dit te vieren schrijven de gemeenten een fotowedstrijd uit waarbij u mooie prijzen kunt winnen van ondernemers uit het gebied. 

Regiopark Buytenhout

Regiopark Buytenhout is een aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Pijnacker-Nootdorp, Delft en Zoetermeer. Hier lopen verschillende groengebieden naadloos in elkaar over: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout. Het is een oase van rust in de dichtbevolkte Randstad waar u urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten. Er valt genoeg te beleven. Daarom besloten de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Delft samen met Staatsbosbeheer een website te ontwikkelen met leuke activiteiten in het groen. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht.

Bijzonder natuurgebied tussen de steden

Het is bijzonder dat natuurgebied Buytenhout zo dicht bij de bebouwde omgeving zit. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van de natuur- en recreatiegebieden in Buytenhout.

Nick de Snoo, hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland legt uit: “Ik denk dat er niet veel plekken in Nederland zijn waar de verstedelijking zich zo snel heeft voltrokken. Daarom is het mooi dat destijds besloten is om deze groene zone te behouden. Het is goed dat die keuzes toen gemaakt zijn, want u ziet dat de huizen en woonwijken inmiddels tot aan de rand van dit gebied reiken”.

Ook wethouder Peter Hennevanger onderstreept de waarde van dit gebied. “U bent van harte welkom om deze omgeving te verkennen. Buytenhout is heel gevarieerd en leent zich uitstekend voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Natuur en recreatie gaan daar perfect samen”. 

Fotowedstrijd

Om de lancering van de website te vieren is een fotowedstrijd uitgeschreven. Deel uw mooiste foto van uw favoriete plekje in Buytenhout en win één van de mooie prijzen van ondernemers uit het gebied. De prijzen bestaan uit  een lunch voor twee bij Knus, een bierpakket van de Koperen Kat aangeboden door de Schaapskooi en een pakket met boerderijproducten van de Bieslandse Hoeve. We zijn op zoek naar foto’s die de pracht en diversiteit van het gebied goed vastleggen. Deel de foto op Instagram of Facebook. Voeg de hashtag #Buytenhout toe én vermeld de fotowedstrijd. Deelname is mogelijk t/m 7 november 2021. Lees meer over de fotowedstrijd op Buytenhout.nl 

Buytenhout