Terug naar het overzicht

NLdoet. Klussen bij Pieter van Foreest

Tijdens de landelijke vrijwilligersactie van NLdoet zijn bij Pieter van Foreest bergen werk verzet. Zo’n 90 vrijwilligers zagen de kans schoon om goed te doen en schreven zich in voor uiteenlopende klussen in Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en het Westland. Het gros van de klussen betrof het opleuken van terrassen en balkons. Maar er waren ook tal van binnenactiviteiten zoals high tea’s, een wellnessmiddag en een verjaardagsfeest.

Hoog bezoek in Pijnacker

De bewoners van Weidevogelhof werden dubbel verrast. Vrijdagmiddag kwam het voltallige college van burgemeester en wethouders van gemeente Pijnacker-Nootdorp de handen uit de mouwen steken. Zij namen het op zich om de binnentuin en de balkons op te fleuren met prachtige planten. Ook de coördinatoren van Vrijwilligers informatie Punt van Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp deden een duit in het zakje. Zaterdag gaan vrijwilligers verder met de binnentuin en worden er laagblijvende fruitboompjes geplant.

“We willen echt onze handen uit de mouwen steken om mensen te enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. En om vrijwilligers een hart onder de riem te steken,” aldus Francisca Ravestein, burgemeester Pijnacker-Nootdorp.

Hartverwarmend

Bij Pieter van Foreest dragen we vrijwilligers een warm hart toe. Dagelijks kunnen we rekenen op zo’n 2500 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de extra’s in het leven van onze cliënten. Dat er tijdens NLdoet zoveel vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken vinden we hartverwarmend. Samen, Jezelf zijn, Boven verwachting staat voorop bij Pieter van Foreest. En we zien graag dat we hier niet alleen in staan.

Fotografie: Gerard Vellekoop

college bij NLdoet 28-05-2021

Groepsfoto: V.l.n.r.:Jean Paul Woudstra (gemeentesecretaris), Ilona Jense-van Haarst (wethouder), Frank van Kuppeveld (wethouder), Peter Hennevanger (wethouder), Francisca Ravestein (burgemeester), Marieke van Bijnen (wethouder)