Terug naar het overzicht

Tijdelijk kantoor Markt 55a in Nootdorp

Al langere tijd is er sprake van onrust in en rondom Winkelcentrum Parade Nootdorp, die wordt veroorzaakt door verschillende groepen jongeren. De melding van een schietincident op woensdag 20 juli 2022 was de reden om een stap verder te gaan in de aanpak van deze jeugdgroepen.

Veiligheid staat voorop

De gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt de veiligheid van bewoners en ondernemers erg serieus. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om contact met de bewoners en ondernemers te blijven onderhouden. Daarom is op de Markt 55a een kantoor ingericht dat sinds 20 juli 2022 geopend. Omwonenden en ondernemers kunnen hier terecht met hun vragen, zorgen en signalen.

Openingstijden

Elke woensdag is de gemeente Pijnacker-Nootdorp aanwezig van 09.30 tot 15.30 uur. Dan staat de deur open en het bord buiten.

Op afspraak

Naast deze vaste openingstijden kunnen bewoners en ondernemers op afspraak langskomen. U kunt een afspraak inplannen door een mail te sturen naar: info@pijnacker-nootdorp.nl onder vermelding van: ‘afspraak Parade Markt 55a’ of bellen naar: 14 015. Bewoners en ondernemers kunnen niet alleen in gesprek met de gemeente. U kunt hier ook praten met politie en jongerenwerk.

Overige maatregelen

Het openen van het kantoor is één van de acties om de rust en veiligheid terug te laten keren in de Parade. Het winkelcentrum en de naastgelegen omgeving is aangewezen tot veiligheidsrisicogebied, dat betekent dat daar extra wordt gehandhaafd. Er geldt in de Parade en daar om heen een samenscholingsverbod. Dit houdt in dat groepen van drie of meer personen niet in het aangewezen gebied mogen zijn van maandag tot en met zondag tussen 14.00 en 00.00 uur. De politie zal bekeuren bij overtreding van het verbod. Daarnaast is in het gebied op meerdere plekken tijdelijk cameratoezicht geplaatst. Deze maatregelen duren voorlopig tot donderdag 1 september 2022.

Na 1 september zal de veiligheidsdriehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) bekijken of de strenge maatregelen moeten worden verlengd of dat er andere acties noodzakelijk zijn.

Markt 55a