Terug naar het overzicht

Extra controle op inhoud van de GFTE-containers

Avalex gaat Groente, Fruit, Tuinafval en Etensresten (GFTE)-containers extra controleren op hun inhoud. In de meeste gevallen gaat dat goed.

Helaas komt het ook voor dat er spullen in de GFTE-container zitten, die er niet horen: glas, vuilniszakken en schilmesjes. Let daarom goed op wat u in de GFTE-container doet. Anders kan uw GFTE niet worden omgezet in compost en hergebruikt als nieuwe grondstof.

Grondstofcoaches

De komende tijd controleren grondstofcoaches van Avalex zo veel mogelijk GFTE containers. Als zij zien dat er iets in zit wat er niet hoort, dan gaan zij met u in gesprek of krijgt u een flyer in de bus en een label met extra uitleg aan de minicontainer. Bij ernstige vervuiling kan het voorkomen dat Avalex uw container niet leegt. We willen voorkomen dat het schone GFTE van alle buren vervuilt en niet kan worden hergebruikt.

Volgende inzamelronde

Als u zelf de vervuiling uit de GFTE-container haalt, dan wordt hij bij de volgende inzamelronde weer netjes door Avalex geleegd. Alleen schoon GFTE kunnen we omzetten in compost en biogas.

Check afvalscheidingswijzer

Twijfelt u bij het scheiden van uw afval? Check www.afvalscheidingswijzer.nl of doe het bij het restafval.

GFTE