Terug naar het overzicht

Isoleer uw woning in de zomer

In de zomer wilt u lekker genieten van het weer en een vakantie. Daarom denkt u in de zomermaanden misschien niet direct aan het isoleren van uw huis. De zon schijnt en de ramen en deur staan heel de dag open. U kunt bijna niet meer voorstellen hoe koud het op winterse dagen is. Toch is de zomerperiode het ideale moment om met isolatie aan de slag te gaan.

Houd de hitte buiten

Isoleren leent zich perfect voor het binnenhouden van de warmte in de winter. Maar wist u dat goede isolatie ook in de zomermaanden ervoor zorgt dat uw huis lekker koel blijft? Met spouwmuurisolatie zorg u ervoor dat de warmte minder goed doordringt in uw muren, dakisolatie houdt de warmte tegen die normaal via het dak naar binnenkomt en met vloerisolatie blijft je huis in de zomer langer koel. Met goede isolatie hoeft u ‘s nachts dus niet meer wakker te liggen door de hitte! Hoe coolklinkt dat?

Direct besparen op energiekosten

Voor wie denkt dat isolatie alleen in de winter financiële voordelen oplevert, heeft het mis. Ook in de zomer kan het in de kosten schelen. U hoeft namelijk niet meer de hele dag de ventilator of airco aan te zetten. Een ander voordeel van isoleren in de zomer is dat u direct kunt profiteren zodra de eerste koudere dagen zich aandoen. De meeste mensen gaan zich pas in het najaar oriënteren op isolatie omdat ze merken dat het huis kouder wordt, terwijl u er al comfortabel bij zit.

Wees de massa voor

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te isoleren. En dat is niet gek ook! Naast dat het beter is voor het klimaat, is isolatie ook financieel een aantrekkelijke investering. De overheid biedt subsidiemogelijkheden, je energierekening zal er lager van worden en een goed geïsoleerd huis is meer waard op de woningmarkt. De meeste mensen kiezen ervoor om in het najaar of de winter hun woning te laten isoleren, waardoor de wachttijden snel kunnen oplopen. In de zomer heeft u hier minder last van en kunt u vaak direct geholpen worden.

Minder kans op problemen door het weer

Nederland staat niet voor niets bekend als een koud kikkerland. De kans op een bui is behoorlijk groot, vooral tijdens de wintermaanden. Dit kan het uitvoeren van bepaalde isolatiemaatregelen in de weg zitten, bijvoorbeeld door vocht in en rondom huis. Ook vorst kan roet in het eten gooien. In de zomermaanden laat de zon zich (gelukkig) regelmatig zien en kunnen bijna alle isolatiemaatregelen zonder problemen worden uitgevoerd.

Het isoleren van uw woning is dus niet seizoensgebonden. Sterker nog, als u toch al van plan bent om het te laten doen dan is de zomer een perfect moment! Het Regionaal Energieloket van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zet ruim 300 vakspecialisten op een rij. Kijk op www.regionaalenergieloket.nl/vakspecialisten en vindt een isolatiespecialist die bij uw wensen past.

Dakisolatie