Terug naar het overzicht

Leerlingen OBS De Bonte Tol ontbijten met de burgemeester

Leerlingen van basisschool Obs De Bonte Tol schoven vanochtend, dinsdag 4 oktober 2022, aan tafel in de raadszaal voor een ontbijt met burgemeester Björn Lugthart. Bakkerij Rijnbeek verzorgde een heerlijk gezond ontbijt.  

Voor burgemeester Björn Lugthart was het de eerste keer dat hij aan de ontbijttafel zat met leerlingen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp:

Het was een leerzame en gezellige ochtend. Tijdens het ontbijt sprak ik met de leerlingen over het belang van een goed en gezond ontbijt. En dat is nodig. Er zijn namelijk nog steeds veel kinderen zijn die niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Een gezond ontbijt geeft meer energie en zorgt ervoor dat kinderen zich goed kunt concentreren op school.

Burgemeester Björn Lugthart

Ambachtelijke producten

Het ontbijt in de raadszaal voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Er werd genoten van volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij Rijnbeek en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker. Frans Rijnbeek van Bakkerij Rijnbeek over zijn gezonde broodproducten:

Elke ochtend ben ik trots als onze bakker de inwoners van Pijnacker-Nootdorp blij kunnen maken met een gezond ontbijt met ons eigen gemaakte vers brood, dat in onze eigen ambachtelijke bakkerij wordt gemaakt en rechtstreeks de winkels in gaat. Maar dat vandaag de burgemeester ook aanschuift voor een lekker ontbijt is toch wel extra bijzonder! Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste inwoners onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag en ook om meer over het bakkersvak te vertellen!

Frans Rijnbeek

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt, ook in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het Burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in de gemeente hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt onderstrepen. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

burgemeestersontbijt