Terug naar het overzicht

Afvalinzameling tijdens het winterweer

Door extreme weersomstandigheden kan Avalex mogelijk deze week niet bij u langskomen. Het weer vergt veel van de medewerkers die het vuil inzamelen. Ook de komende dagen moet rekening gehouden worden met extreme gladheid. Door deze weersomstandigheden kan de inzameling vertragen en zijn sommige zijstraten moeilijker begaanbaar. Per straat wordt bekeken of het huisvuil kan worden opgehaald, veiligheid staat boven alles.

Woont u aan een smalle weg? Zet dan uw container aan een brede weg in de buurt. Zo wordt de kans groter dat de medewerkers van Avalex hem kunnen legen.

Inzameling verzamelcontainers

Ook de inzameling van bovengrondse- en ondergrondse verzamelcontainers kan vertraging opleveren. Is de container vol? Probeer een nabij gelegen container of neem uw huisvuil mee terug. Plaats geen afval naast de containers. De container wordt zo spoedig mogelijk geleegd.

Inzameling minicontainers 

Is uw afval niet opgehaald? Zet uw minicontainer dan weer binnen. En bied uw container weer aan op de eerstvolgende ophaaldag. Kijk voor de ophaaldagen op de afvalkalender.

Vastvriezen van afval in GFT minicontainers

Het vastvriezen van afval (met name GFT) in uw container is een vaak voorkomend probleem in de winter. Het kan soms gebeuren dat de klep van de container vastgevroren zit. Wilt u dit controleren en verhelpen op het moment dat u de container ’s ochtends aanbiedt? Lees tips om vastvriezen van afval te voorkomen op de website van Avalex.

Grofvuil

Heeft u een grofvuil afspraak gemaakt? Waar mogelijk wordt het grofvuil opgehaald. Smalle straten en straten die niet zijn gestrooid zijn, zijn voor de huisvuilwagens lastig te bereiken. Wanneer het grofvuil niet is opgehaald kunt u een nieuwe grofvuil afspraak maken voor volgende week via www.avalex.nl/grofvuil.

Milieustraten

De milieustraten zijn gewoon geopend. Kijk voor locaties en openingstijden op: Milieustraten – Avalex.

Deze week geen werkzaamheden in Pijnacker-Noord en Nootdorp Centrum-West

Deze week zou gestart worden met het plaatsen van nieuwe PMD-deksels in de wijken Pijnacker-Noord en Nootdorp Centrum-West. Door de weersomstandigheden moeten we deze werkzaamheden helaas met een week uitstellen. Lees hierover op de website van Avalex.