Terug naar het overzicht

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse (Aziatische) duizendknoop is een ware plaag die ook in Pijnacker-Nootdorp voorkomt. Het is een agressieve plant die snel groeit en die andere gewassen verdringt.

De sterke wortelstokken en stengels van de Japanse duizendknoop kunnen gebouwen, leidingen en wegen beschadigen. Daarom gaat de gemeente gaat ook dit jaar de strijd aan om deze planten te bestrijden en verspreiding tegen te gaan.

In de openbare ruimte

Het Servicebedrijf (of de aannemer voor groenonderhoud) dunt de Japanse duizendknoop zelf uit waar de plant in kleine aantallen/hoeveelheden groeit. Voor plekken waar de plant al verder wortelt, schakelen we een gespecialiseerd bedrijf in. Zij werken met elektriciteit. De plant wordt zowel boven- als ondergronds aangepakt en de behandeling is 100% gifvrij.

Eigen tuin

Als u de Japanse duizendknoop in uw eigen tuin ontdekt, probeer de plant dan te verzwakken. Dit kan door de stengels meerdere keren per jaar af te knippen of eruit te trekken. Probeer de uitlopers heel secuur te verwijderen, zonder dat er wortels achterblijven. De plantenresten moeten bij het restafval. Niet bij GFT!

Zie u de Japanse duizendknoop?

Komt u de Japanse Duizendknoop tegen in de openbare ruimte? Geef het door via www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpuntleefomgeving. Meer informatie: https://bestrijdingduizendknoop.nl/

Duizendknoop