Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk: betrokken inwoner Joyce de Haan

Joyce de Haan is een heel betrokken Nootdorpse. Je komt haar op verschillende plekken en verschillende tijden tegen in het dorp, de gemeente en daarbuiten. Kerkelijk, politiek, cultureel, maatschappelijk: Joyce is breed belangstellend en actief. Bij de organisatie Jong Perspectief is ze een van de drijvende krachten. En dat geldt ook voor het Nootdorpse Huiskamerfestival Nu of Noot dat onlangs na twee jaar afwezigheid weer een keer gehouden kon worden.

organisatiecomite huiskamerfestival nootdorp

De formule is heel grappig: drie ‘huishoudens’ in Nootdorp die niet te ver van elkaar gesitueerd zijn, stellen hun ‘huiskamer’ beschikbaar voor een kort optreden van ongeveer een half uur. Het publiek – drie groepen van rond de 25 mensen – fietst tussen de huiskamers heen en weer om die optredens mee te maken. Intussen krijgen ze ook wat te drinken en te knabbelen. Aan het eind van de avond is er een gezamenlijke afsluiting. Dat was deze keer in CulturA & Zo, waar een Braziliaanse band de sfeer stevig verhoogde.

Joyce heeft er wat moeite mee om zichzelf op de voorgrond te duwen. Ze wijst erop dat de organisatie in handen is van een team van zes personen: Hetty en Mark Lugthart, Marion Prins en Arnoud Engelkes en zijzelf met echtgenoot Jeroen. Ze slagen er iedere keer weer in om heel verschillende en verrassende acts letterlijk ‘in huis te halen’. In het verleden trad ook de intussen zeer vermaarde Nootdorpse Francis van Broekhuizen op. In de woonkamer van Dick Westmaas aan de Laakweg zong ze er stevig op los.

Joyce en haar collega’s beleven erg veel plezier aan het Nu of Noot Huiskamerfestival.

Het mooie is dat het iedere keer weer verrassend is. Daarnaast is het mooi dat mensen die elkaar nog niet kenden toch ineens een klik hebben. We hebben de nodige vaste bezoekers/deelnemers maar ook nieuwe Nootdorpers die het in de krant lazen en zich meteen aanmeldden. Verder blijkt iedere keer weer dat het geen enkel probleem is om mensen te vinden die hun huis openstellen. Cultuur verbindt mensen, zeker ook lokaal!


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk april 2022. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager.