Terug naar het overzicht

Gladde wegen

Sinds zondag 7 februari 3.30 uur wordt met man en macht gewerkt om de wegen begaanbaar te maken. Het lukt helaas niet om alle sneeuw te verwijderen. De wegen en fietspaden blijven glad. Wees bijzonder voorzichtig als u de weg op moet!

Hoe komt dat nu?

Het zijn bijzondere omstandigheden. Zaterdag is al begonnen met preventief strooien, in meerdere rondes. Normaal gesproken werkt dat goed, waardoor de sneeuw niet aanvriest. Maar afgelopen weekend was er (mede door de lockdown) zo weinig verkeer in de gemeente, dat het zout amper is ingereden en dus niet zijn werk heeft kunnen doen. De sneeuw die vervolgens de hele nacht en zondag overdag viel, is vastgevroren. Deze ijslaag was met de beschikbare middelen niet goed te verwijderen. Daarom zijn er vanaf maandagochtend ook shovels ingezet.

We doen er alles aan om de wegen en fietspaden die in de strooiroutes zitten, begaanbaar te krijgen en houden. Medewerkes van de gemeente werken ook aan andere locaties als bruggetjes en winkelcentra. Maar door de vrieskou die er nog aankomt, zijn we voorlopig nog niet van de sneeuw af. Blijf daarom bijzonder voorzichtig op de weg!

Auto's op besneeuwde weg
Besneeuwde Molenaar Blonkweg Nootdorp zondag 7 februari