Terug naar het overzicht

Sport en cultuur toegankelijk voor alle kinderen

Ook de komende drie jaar kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Marieke van Bijnen en Jan Waaijer, vice-voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid- Holland plaatsten maandag hun handtekening waarmee de huidige samenwerking wordt verlengd. Van Bijnen: “Sport en cultuur moet voor kinderen toegankelijk zijn.”

Sinds 2014

Sinds 2014 kunnen kinderen uit minimagezinnen binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hierdoor is het voor deze kinderen mogelijk om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Voorbeelden van activiteiten die via het Jeugdfonds in onze gemeente gebruikt worden zijn: zwemles, voetbal, turnen, vioolles, hiphop en scouting.

Samenwerking met het jeugdfonds

Marieke van Bijnen: “Helaas is het lang niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om lid te worden van een sportvereniging of deel te nemen aan een culturele activiteit. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze inwoners mee (kunnen) doen. Om dit voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mogelijk te houden, hebben wij de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur verlengd. Wij zijn daarnaast ontzettend blij met de inzet van alle tussenpersonen, met name in het onderwijs, de gezondheidszorg en bij de maatschappelijke organisaties. Mede dankzij het werk wat zij verrichten vinden veel kinderen uit de doelgroep hun weg naar het Jeugdfonds voor deelname aan sportieve of culturele activiteiten.”

Deelname aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

In 2019 hebben 226 kinderen gebruik gemaakt van het Jeugdfonds. Van deze 226 hebben 211 kinderen Jeugdfonds kunnen sporten. 15 kinderen hebben deelgenomen aan culturele activiteiten. In 2020 hebben ondanks de coronacrisis toch nog 203 kinderen van het fonds gebruik gemaakt. 177 hebben kunnen sporten, 26 kinderen hebben deelgenomen aan culturele activiteiten.

Meet weten?

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur op www.www.jeugdfondssportencultuur.nl of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 015. Naast het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt de gemeente meer regelingen voor minima en kinderen uit minimagezinnen aan. Meer informatie hierover vindt u elders op de onze website onder Jeugdfonds Sport en Cultuur.

fotomoment Jeugdfonds
Wethouder Marieke van Bijnen en JanWaaijer (vice-voorzitter van Jeugdfonds)