Terug naar het overzicht

Verbetering Regiopark Buytenhout: nieuwe wandelpaden, een plukroute en een vernieuwd WC-gebouw

Staatsbosbeheer verzorgt in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp het beheer van het gebied Wandelbos en van de Dobbeplas in het Regiopark Buytenhout. Omdat er nu voor de uitvoering van een aantal maatregelen subsidie van de Provincie Zuid Holland beschikbaar is, gaan zij aan de slag met uitvoering.

Met de introductie van drie nieuwe wandelpaden die de verschillende deelgebieden beter met elkaar verbinden, een plukroute en een vernieuwd WC-gebouw, kunnen recreanten binnenkort genieten van een nog betere ervaring in deze populaire omgeving.

De drie nieuwe wandelpaden zullen een verbinding vormen tussen de diverse deelgebieden rond de Dobbeplas. Bezoekers kunnen daardoor gemakkelijk van het ene gebied naar het andere wandelen.

Een bijzondere toevoeging aan het gebied is de introductie van een plukroute. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen deze bewegwijzerde route volgen en onderweg genieten van het verzamelen van verschillende vruchten en bloemen uit de omgeving. De wandelpaden en de plukroute worden nog in 2023 gerealiseerd.

Naast de wandelpaden en de plukroute zal het WC-gebouw bij de Dobbeplas worden vernieuwd, om het comfort en gemak te verbeteren. De planning is om in het zomerseizoen van 2024 over een nieuw toiletgebouw te kunnen beschikken.

Wethouder Peter Hennevanger, verantwoordelijk voor recreatie en natuur, is verheugd over deze verbeteringen in het Regiopark.

Buytenhout is een prachtig natuur- en recreatiegebied in onze gemeente en een geliefde bestemming voor bewoners en bezoekers. Met deze verbeteringen willen we ervoor zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft. Ik vind het heel mooi dat met de nieuwe wandelpaden, plukroute en het vernieuwde WC-gebouw de beleving van het gebied voor de bezoekers wordt verbeterd.