Terug naar het overzicht

Geef en Neem-kastje in Buurt & Zo

Op donderdag 31 maart, tijdens de Week van het geld, werd in Buurt & Zo in Pijnacker op feestelijke wijze een Geef & Neem-kastje in gebruik genomen. Wethouder Marieke van Bijnen was aanwezig voor de officiële opening van het kastje.

Minibieb voor spullen

Het Geef & Neem-kastje is te vergelijken met de bekende mini-biebs, maar dan met spullen in plaats van boeken. Het zijn kleine kastjes waarin mensen iets kunnen achterlaten dat voor een ander waardevol is. Op die manier kan iedereen een ander helpen zonder dat het veel moeite kost. Op andere plekken in de wereld zijn deze Geef & Neem-kastjes al heel gebruikelijk en worden mensen met een klein budget geholpen aan onmisbare producten die ze anders moeilijk kunnen kopen. Er zijn bijvoorbeeld kastjes waarin menstruatieproducten liggen of andere zelfzorg producten als tandpasta en deodorant of eten en drinken.

Voedselkastje

Al geruime tijd is er een voedselkastje aan de Anna van Saksenlaan 47 in Pijnacker. Dit was een initiatief van een betrokken inwoner. De komende weken zullen er nog een aantal kastjes geplaatst worden in onze gemeente. Zo komt er een kastje bij de Schakelaar (Pijnacker) en bij de Kiezel (Delfgauw). Iedereen is welkom om te komen kijken en er iets uit te halen of in te leggen, zonder verdere verplichtingen.

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp kunnen zelf ook een kastje aanvragen voor in hun eigen wijk. Belangrijk is wel dat het kastje op een plek komt waar veel mensen langskomen en dat het regelmatig wordt nagekeken zodat het netjes blijft.

Meer informatie

Meer informatie en contactpersonen zijn te vinden op de website van SBJ Samen Sterk: https://sbjsamensterk.nl/2022/03/16/plaatsing-geef-en-neem-kastje/.

opening geefkastje