Terug naar het overzicht

Kijk op de wijk: De eerste echte Buurt BBQ bij de 'zomen'

Het mandelige – gezamenlijke – terrein van de Vossenzoom, de Krekelzoom en de Keizersmantelzoom in Keijzershof werd op zaterdag 18 juli geheel autovrij gemaakt voor een coronaproof Buurt BBQ. 

Een van de organisatoren was Tamara Fokké, die een kleine twee jaar geleden met het gezin dat intussen twee kinderen telt van Zoetermeer naar Pijnacker verhuisde. Het gezin woont heel tevreden in Keijzershof, rustige woonomgeving, speelmogelijkheden voor hun dochtertje en een goede bereikbaarheid van hun werkplekken: Zoetermeer en Rotterdam. 

Het gezin woont aan de Krekelzoom en vooral Tamara was betrokken bij de Buurt BBQ. De Buurt BBQ werd bezocht door ongeveer dertig volwassenen en vijftien kinderen voor wie een springkussen was neergezet. Het was een prima gelegenheid voor de buurtgenoten om elkaar, een kleine twee jaar na aankomst in de wijk, beter te leren kennen. Zonder meer voor herhaling vatbaar, zegt Tamara. Ze hopen volgend jaar een coronavrije Buurt BBQ te kunnen organiseren.Tamara is ook enthousiast over de medewerking van de gemeente in de vorm van de Buurtknip. Ze vindt het een goede zaak dat de gemeente buurt- en wijkactiviteiten stimuleert. Juist omdat deze activiteiten zorgen voor binding in de buurt. Elkaar beter leren kennen is altijd goed. Behalve de gemeente trok ook Albert Heijn Keijzershof de ‘knip’ door het ijs en de limonade gratis beschikbaar te stellen.


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk september 2020. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager