Terug naar het overzicht

Wij fietsen veilig op de rotonde

Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet u goed opletten.

Veilige verkeerssituatie

Door een rotonde op de juiste manier te gebruiken, draagt u bij aan een veilige verkeerssituatie. Door oogcontact te maken met automobilisten weet u zeker dat u bent gezien. Zo kunnen zij op tijd stoppen en kunt u veilig uw weg vervolgen.

Minder uw snelheid

Door rustig te fietsen op de rotonde hebben andere weggebruikers tijd om u op te merken. Hebt u een E-Bike of scooter? Minder dan uw snelheid op de rotonde. Zorg dat u veilig kan stoppen als het nodig is.

Richting aangeven

We willen allemaal het liefst zo snel mogelijk op onze bestemming zijn. Om daar veilig aan te komen, is het belangrijk dat u het fietspad niet afsnijdt via de weg of zebrapad en duidelijk richting aangeeft.

Verkeerscampagne

De gemeente Pijnacker-Nootdorp besteedt de komende maanden extra aandacht aan ‘Wij fietsen veilig op de rotonde’ door een verkeerscampagne met onder meer posters en krijtverf op het wegdek. Afgelopen zaterdag trapte verkeerswethouder Bart van Straten de campagne af.

Bij de campagne horen verschillende ambassadeurs. Zij zijn te zien op posters en doen actief mee aan de acties. Dit zijn: Alle drie maken zij regelmatig gebruik van rotondes in Pijnacker-Nootdorp.

Verkeerscampagne