Terug naar het overzicht

Even wennen aan het Nieuwe Inzamelen

De afgelopen maand zijn vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp gestart met het Nieuwe Inzamelen. Zoals bij alle veranderingen, is het nog wel even wennen. Welk afval hoort nu precies in welke container en waar staat nu de (juiste) wijkcontainer?

Veel mensen zijn goed bezig met afval scheiden. De afgelopen weken is het helaas op sommige plekken voorgekomen dat de afvalcontainers te snel vol zaten. De gemeente en Avalex passen daarom op sommige plekken nog zaken aan in de afvalinzameling.

Containers vol of kapot? Meld het!

Belangrijk is in ieder geval dat u het meldt als u uw afval niet kwijt kunt in de wijkcontainer. Dus: is een container vol of kapot? Meld dit dan bij Avalex op www.avalex.nl/contact of telefonisch via 0900-0507 (bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur).

Met uw hulp kunnen zij snel actie ondernemen en de container legen of repareren. En ook belangrijk: neem uw afval weer mee terug. Zoek een andere container in de buurt of zet het eventjes in de schuur of tuin. Zo voorkomen we dat het een rommeltje wordt in de buurt.  

Waar zijn nieuwe afvalcontainers gepland?

Voor een groot deel zijn de locaties voor afvalcontainers al vastgesteld en de containers geplaatst. Locaties voor alle nieuwe afvalcontainers, inclusief degenen die nog niet zijn geplaatst, vindt u op www.pijnacker-nootdorp.nl/afval.

Waar staan afvalcontainers die in gebruik zijn?

Alle wijkcontainers die in gebruik zijn, vindt u op www.avalex.nl/kalender een dag nadat zij zijn geplaatst. Als u op de website uw postcode invult, ziet u een plattegrond met afvalcontainers bij u in de buurt.