Terug naar het overzicht

Geen samenscholingsverbod meer in en rondom Parade

Sinds vrijdag 22 juli jl. geldt een samenscholingsverbod in en rondom het winkelcentrum Parade en is er cameratoezicht om de overlast van jongeren te stoppen. Deze maatregelen hebben effect gehad. In de maand september is het rustig gebleven in het centrum van Nootdorp. De gemeente, politie en het Openbaar Ministerie (de driehoek) hebben besloten het samenscholingsverbod per 1 oktober 2022 op te heffen. Het cameratoezicht wordt met een maand verlengd.

Er is nog wel overlast van jongeren, maar er is geen sprake meer van ernstige overlast en openbare ordeverstoringen door jongeren uit rivaliserende jeugdgroepen. Het waren deze rivaliserende jeugdgroepen die aanleiding gaven voor het instellen van het samenscholingsverbod en het cameratoezicht. De handhaving van het samenscholingsverbod gebeurt niet meer op de doelgroep voor wie deze maatregel eerder is ingesteld. Het heeft wel een grote impact op onze inwoners en bezoekers van het winkelcentrum die niet tot de doelgroep behoren. Het is daarom niet langer proportioneel deze maatregel te verlengen.

Cameratoezicht blijft

De driehoek vindt het wenselijk de maatregelen geleidelijk af te schalen. Het cameratoezicht wordt daarom met nog een maand verlengd. Met cameratoezicht kan de politie goed blijven monitoren of er groepsvorming van jongeren, behorend tot de doelgroep, plaatsvindt. Als het nodig is, kan de politie op tijd optreden om eventuele openbare ordeverstoringen te voorkomen. Intussen wordt de groepsaanpak op de groep(en) verder uitgevoerd en verwachten we daar binnenkort de eerste effecten van te zien.

Markt 55a

De gemeente en politie vinden het belangrijk in contact te blijven met de bewoners en ondernemers. Medewerkers van politie en gemeente zijn daarom ook de komende tijd op woensdag van 9.30 tot 15.30 uur aanwezig in het kantoor op de Markt 55a in Nootdorp. Staat de deur open en het bord buiten op andere tijdstippen? Ook dan is iedereen welkom naar binnen te lopen voor een gesprek. Komen deze momenten niet uit? Een afspraak maken is mogelijk door een mail te sturen naar info@pijnacker-nootdorp.nl onder vermelding van ‘afspraak Parade Markt 55a’ of te bellen naar 14 015. Bel bij overlast de politie via 0900-8844 en bij spoed 112.