Terug naar het overzicht

Klachten? Maak (online) een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan testen op het coronavirus. Testen is nodig om de verspreiding van het virus onder controle te houden en zo elkaar te beschermen. Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Heeft u klachten? Ga dan alleen naar buiten voor de test en blijf verder thuis.

bij klachten: blijf thuis en laat je testen - ga naar rijksoverheid.nl/coronatest of bel 0800-1202 - alleen samen krijgen we corona onder controle

Afspraak maken

U kunt online een testafspraak maken via Rijksoverheid.nl/coronatest. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Op basis van uw postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Heeft u uw keuze voor locatie en tijdstip gemaakt? Dan krijgt u daarvan een bevestiging per e-mail en sms.

Een afspraak maken kan ook nog steeds via het afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.

Uitslag

Als de uitslag bekend is, wordt per dit per e-mail gemeld. Het inzien van de uitslag kan weer via de coronatest website door in te loggen met uw DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Vragen?

Voor mensen die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het informatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl/coronavirus.