Terug naar het overzicht

Fris verder met het Nieuwe Inzamelen

We zijn al een flink eind op weg met het Nieuwe Inzamelen en dit jaar gaan we weer volop door. De planning is dat het Nieuwe Inzamelen halverwege dit jaar in de hele gemeente is ingevoerd.

Wat is er al gebeurd?

We zijn al een heel eind met de invoering van het Nieuwe Inzamelen in de gemeente. Zo zijn eind vorig jaar de wijken Koningshof, Keijzershof, Tolhek, Pijnacker-Centrum Dorp en De Venen over gegaan op de nieuwe manier van afval inzamelen. Samen met Emerald en Klapwijk zijn dat al zo’n 13.000 huishoudens.

Nootdorp Centrum-West en Pijnacker-Noord

Vanaf januari gaat Avalex verder met het plaatsen van ondergrondse containers in Nootdorp Centrum-West. Vanaf februari gaat deze wijk, samen met Pijnacker-Noord over op het Nieuwe Inzamelen. In deze wijken wordt de grijze kliko aan huis vervangen door een kliko voor PMD.

In Pijnacker-Noord zijn al afvalcontainers geplaatst bij de flats in de wijk. Deze zijn al in gebruik.

Ackerswoude, Nieuweveen en ’s Gravenhout-Hof

In maart start de voorbereiding voor Ackerswoude, Nieuweveen en ’s Gravenhout-Hof. In Ackerswoude wordt de grijze kliko aan huis vervangen door een kliko voor PMD en plaatsen we ondergrondse containers voor restafval. Inwoners van Nieuweveen en ’s-Gravenhout-Hof zamelen hun afval nu en straks in via ondergrondse containers. De afvalsoorten per containers worden herverdeeld en natuurlijk worden aan aantal containers bestemd voor PMD.

Laatste wijken

In samenspraak met bewoners moeten er in een aantal gevallen nog locaties voor ondergrondse containers bepaald worden. Vanwege de maatregelen rondom corona heeft dit vertraging opgelopen. Het gaat om locaties in de wijken: Vrouwtjeslant, ’s-Gravenhout Bos, Oud Delfgauw (inclusief het gebied ten zuiden van de Delftsestraatweg) en De Venen Oost. In totaal zo’n 4.500 huishoudens. We streven ernaar de locaties voor ondergrondse containers in deze wijken rond de zomer vast te stellen en te realiseren.  

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Het Nieuwe Inzamelen.

Moeder en kind bij kliko's in de tuin