Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk: Politiekids Nootdorp

Sinds september zijn 20 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de Sint Jozefschool actief als Politiekids. Zij zijn door de teamchef van de politie en door de burgemeester officieel geïnstalleerd. Samen met de wijkmanager en de wijkagenten gaan zij op stap in Nootdorp en doen preventie-activiteiten voor een veilige en leefbare wijk.

Politiekids met agenten en burgemeester Björn Lugthart zwaaien naar de camera

De ene keer gaat over inbraakpreventie of over het goed parkeren van de fietsen, de andere keer over vuurwerkpreventie, (zwerf)afval of verkeersveiligheid. Heel divers. Onlangs hebben de kids in de Koningin Julianastraat met een laser de snelheid van de auto’s gemeten. Goed gedrag werd direct beloond met een aardigheidje voor de bestuurder. Superleuke reacties volgden hierop!

Ook stonden we stil bij allerlei verkeersregels rondom het centrum door een verkeersbingo te doen. Met een surveillanceronde in de politiebus en door contact met de motoragent werden foutparkeerders aangesproken. Velen namen dit heel sportief op. Door de goede manier waarop de politiekids hebben geleerd iemand aan te spreken, maakte dit op menigeen flink indruk. Enkele anderen kregen een vriendelijke maar duidelijke flyer onder de ruitenwisser over foutparkeergedrag.

Iedere bijeenkomst is weer helemaal anders. Het enthousiasme van de kids werkt aanstekelijk. Ze maken er met elkaar iedere keer een vrolijke maar leerzame opkomst van. En… volgend schooljaar volgt er een zelfde soort project in Delfgauw!


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk april 2022. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager.