Terug naar het overzicht

Verbreding Delftsestraatweg

De Delftsestraatweg was een doorgaande provinciale weg. Nu heeft de N470 deze functie overgenomen. De weg is nu een gemeentelijke hoofdweg met uitritten voor woningen en bedrijven. Bij het ontwerp voor de herinrichting van de Delftsestraatweg is besloten deze te versmallen.

Veiliger

Een smallere weg haalt de snelheid van het verkeer naar beneden, waardoor het veiliger is voor in-, uitvoegend en langzaam verkeer. Er loopt ook een doorgaande fietsroute langs de weg. Vandaar de haag als afscheiding tussen het fietspad en de autoweg, net zoals op de Katwijkerlaan. Verder willen we doorgaand vrachtverkeer op de Delftsestraatweg willen ontmoedigen, zodat deze via de N470 en de Zijdeweg naar De Boezem gaat.

Eenvoudig

In de praktijk blijkt de aangelegde weg nu net te smal voor grote vrachtwagens, wat de veiligheid niet ten goede komt. We gaan de weg daarom toch iets breder maken. Niet zo als eerst, maar wel zo dat grote vrachtwagens elkaar makkelijk kunnen passeren. De aangelegde weg is eenvoudig te verbreden. Het werk wordt uitgevoerd in de week van 24 augustus. Daarna, twee weken later dan oorspronkelijk gepland, volgt het deel van de Komkommerweg tot aan het benzinestation aangelegd. Aanwonenden worden hierover ge├»nformeerd.

Delftsestraatweg
Delftsestraatweg