Terug naar het overzicht

KPN-glasvezelnetwerk in Delfgauw en Pijnacker

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en KPN tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat Delfgauw en Pijnacker een aansluiting krijgen op het glasvezelnetwerk.

Start werkzaamheden in 2021

In totaal worden ruim 11.000 huishoudens en bedrijven voorzien van snel internet. Naar verwachting starten de werkzaamheden medio 2021.

Snelheid die nodig is

De werkzaamheden starten in Delfgauw, vanuit daar wordt richting Pijnacker gewerkt. Nootdorp is al eerder door KPN van glasvezel voorzien. Willem Offerhaus, Directeur Regiodirectie van KPN: “Glasvezel biedt nu al de internetcapaciteit- en snelheid die we in de toekomst thuis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.”

Basisbehoefte geworden

Ilona Jense-van Haarst, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Een volwaardige en stabiele internetverbinding is inmiddels een basisbehoefte geworden voor onze inwoners. Niet alleen voor thuis, maar ook voor bedrijven wordt snel internet wordt steeds belangrijker. Zeker nu. Denk aan thuiswerken, zorg op afstand, maar ook om contact te onderhouden met familie en vrienden is een snel en stabiel netwerk van belang. We zijn blij met de stap die nu gezet wordt in Pijnacker-Nootdorp.”

Wijk voor wijk

KPN legt het glasvezelnetwerk wijk voor wijk, straat voor straat aan. Bewoners en bedrijven krijgen tijdig te horen wanneer de werkzaamheden starten. Als het netwerk eenmaal is aangelegd, dan kunnen inwoners en ondernemers zelf besluiten voor welke aanbieder van telecomdiensten men kiest.

Glasvezel