Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk: Schoon Pijnacker-Nootdorp heeft grijpers voor het grijpen

Schoon Pijnacker-Nootdorp is in de hele gemeente al meer dan anderhalf jaar doende met het opruimen van zwerfafval. De ‘beweging’ die is begonnen door Ad van Winden via een Facebookpagina heeft in de hele gemeente tientallen mensen op de been gekregen die individueel of in groepsverband er op uit gaan om vuil te prikken.

Steeds weer blijkt hoeveel waarde mensen hechten aan het netjes krijgen en houden van de leefomgeving. Zwerfvuil is een van de grootste ergernissen. De Facebookpagina van Ad van Winden ‘24/7 Schoon Pijnacker-Nootdorp’ werkte als een vliegwiel. Mensen hadden het idee dat ze niet in hun eentje aan de slag hoefden maar dat er veel gelijkgestemden waren. Bij acties zoals het schoonprikken van de omgeving van de N470 kwamen er vele tientallen mensen op de been. En dan blijkt dat je niet alleen nuttig werk doet en lekker in beweging bent, maar dat het ook nog eens heel gezellig kan zijn. Wil je ook afval rapen? Meld je dan aan via de website www.schoonpijnackernootdorp.nl.

Yvonne Huberts met een bak met grijpers voor restaurant Buytenhout

Bak met grijpers bij de Dobbeplas

De nieuwste actie van Schoon Pijnacker-Nootdorp (het voorvoegsel 24/7 is er af om het eenvoudig te houden) is dat bij restaurant Buytenhout in het Dobbeplasgebied in de hal een bak met grijpers staat met daarbij ook plastic zakken, zodat wie dat wil en leuk vindt een rondje Dobbeplas kan aangrijpen voor een prikactie. Deze voorziening is opgezet door Helma Wubben en Yvonne Huberts, naast Ad van Winden voortrekker van de groep.

Yvonne vertelt dat Buytenhout enthousiast reageerde. Ze hoopt dat nog meer ‘wandelrestaurants’ de voorzieningen willen plaatsen. “Eerst maar even kijken hoe dit werkt, maar de eerste reacties zijn heel positief”, aldus Yvonne die tot slot nog even meldt dat op het parkeerterrein een container van Renewi staat waar de zakken met afval in kunnen.


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk april 2022. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager.