Terug naar het overzicht

Kijk op de wijk: Burendag 2020

Zaterdag 26 september werd Burendag op verschillende plekken in de gemeente gevierd. Bij alle wijkactiviteiten werd rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment golden.

Delfgauw

Langs de Schimmelpenninck van der Oyeweg, ter hoogte van de Burgemeester Scholtenstraat en de Burgemeester Molenbroekstraat in Oud Delfgauw, is een prachtige buurttuin aangelegd. Door de aanwezigheid van een picknicktafel met bank is het ook meteen een ontmoetingsplek in de buurt geworden. Afgelopen zaterdag werd de ongeveer 140 vierkante meter grote buurttuin door omwonenden onkruidvrij gemaakt.

In Emerald organiseerde DAPper op Burendag een opruimactie. Bewoners hebben met elkaar zwerfvuil opgeruimd. Wist je dat er sinds kort een gratis DAPper speurtocht te verkrijgen is bij de Buren van Delfgauw? Kijk voor meer info op: www.dapperdelfgauw.nl.

Opruimactie in Delfgauw

Pijnacker

Tijdens Burendag plantten bewoners samen met hun kinderen bloembollen op het ‘eilandje’ aan de Brinkrijk in Ackerswoude, Pijnacker.

Bloembollen planten in Brinkrijk

Nootdorp

In de Waterlelie in Nootdorp vierden bewoners Burendag heerlijk in het zonnetje. Compleet met barbecue en een springkussen voor de kinderen.

Burendag op de Waterlelie in Nootdorp

Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk september 2020. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager