Terug naar het overzicht

Tweede editie Kunst in de gemeente. Aanmelden kan tot en met 1 juni 2021

De gemeente Pijnacker-Nootdorp start dit voorjaar met de tweede editie van Kunst in de Gemeente. Lokale kunstenaars kunnen meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel aan de Laan der 7 Linden in Delfgauw. De inwoners kiezen hun favoriete kunstwerk.

Stichting Kunstwerk

Dit project is een initiatief van Stichting Kunstweek dat dit project met succes verzorgt in diverse gemeenten. Dit is de tweede editie van het project Kunst in de Gemeente waarbij alle lokale kunstenaars een kans maken een kunstwerk in hun eigen gemeente tentoongesteld te zien. In 2021 is gekozen voor een plein in Delfgauw. De locatie (Laan der 7 Linden) ligt centraal in de woonkern. Tussen het winkelcentrum, basisscholen, de sporthal en het aangrenzende bewonerscomplex.

Huurvergoeding

De winnende kunstenaar ontvangt – naast de eer – een huurvergoeding van € 3.000. Na een jaar gaat het kunstwerk weer terug naar de kunstenaar en start een nieuw traject.

Aanmelden tot en met 1 juni

Alle kunstenaars woonachtig of duurzaam werkend in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Delft mogen meedoen. Informatie en de voorwaarden staan op de website www.kunstindegemeente.nl. Tot en met 1 juni 2021 kunnen kunstenaars één of twee kunstwerken aanmelden.