Terug naar het overzicht

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Ravestein

Burgemeester Francisca Ravestein blikt terug op het jaar 2021 en wenst iedereen een mooi 2022!

“Toen ik verleden jaar een filmpje opnam voor mijn nieuwjaarstoespraak was dat in de optimistische verwachting dat we nu in een andere situatie zouden zitten, maar helaas is dat niet het geval. Nog steeds heeft het virus ons in zijn greep en dat is moeilijk voor een ieder.

Allereerst de mensen die in hun directe omgeving slachtoffers van de ziekte te betreuren hebben. Ons medeleven gaat uit naar hen.

Maar ook de ondernemers, de culturele sector, het onderwijs, de sport, eigenlijk loopt vrijwel iedereen op tegen de gevolgen van de maatregelen om het virus te beteugelen. Het gemeentebestuur heeft zich ingespannen en zal zich blijven inspannen om te helpen om de gevolgen van de coronamaatregelen te compenseren of te verlichten.

Ondanks de beperkingen van corona is het gelukt nog een aantal dingen wel door te laten gaan het afgelopen jaar: de Verbeelding, de onthulling van het Witte Anjerperkje in het Emmapark als eerbetoon aan de veteranen, de eerste raadzaallezing met Rob de Wijk en er werden eerste palen geslagen voor OPCW op Heron, voor woningen en voor een school.

Laten we hopen dat we in 2022 corona echt onder controle krijgen zodat er meer ruimte is om elkaar te ontmoeten en evenementen weer gewoon door kunnen gaan.

De jaarwisseling is zonder grote incidenten verlopen, dankzij de goede voorbereiding van politie, brandweer, gemeente en de medewerking van u als bewoners. Wel is er voor meer dan 35.000 euro schade aangericht, grotendeels veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Het jaar 2022 is voor het gemeentebestuur een jaar van verandering. Binnenkort een nieuwe burgemeester en in maart zijn de verkiezingen, waarbij u naar de stembus kunt om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.

De huidige raad heeft een aantal heel belangrijke ontwikkelingen in gang gezet het afgelopen jaar zoals de omgevingsvisie, de energietransitie, Hart van Nootdorp en de totstandkoming van een Sociaal Cultureel Centrum aan het Raadhuisplein in Pijnacker. Dit jaar zal heel hard gewerkt worden om de plannen verder uit te werken.

Over twee weken vertrek ik als uw burgemeester.

Pijnacker-Nootdorp is een mooie gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Ik heb de afgelopen jaren velen van u ontmoet bij werkbezoeken, evenementen en jubilea. Ik wil u danken voor de vele fijne contacten, soms in droevige maar ook vaak in feestelijke omstandigheden.

Ik wens u allen een mooi en gezond 2022!”

Francisca Ravestein, burgemeester Pijnacker-Nootdorp