Terug naar het overzicht

Arjen van der Lugt nieuwe griffier Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft donderdagavond 28 oktober 2021 Arjen van der Lugt aangewezen als nieuwe griffier. Op dit moment is Van der Lugt griffier van de gemeenteraad van Oudewater. 

Vanwege het vertrek van Berend Sepers – hij werd griffier van Provinciale Staten van Zuid-Holland – is de gemeenteraad op zoek gegaan naar een nieuwe ‘eerste adviseur’. Hiervoor is een profielschets opgesteld en een vacature opengezet. Na een selectieproces en een ‘klikgesprek’ met de voorzitters van alle raadsfracties heeft de gemeenteraad unaniem besloten de heer Van der Lugt aan te wijzen als nieuwe griffier.

Arjen van der Lugt
Arjen van der Lugt

Wie is Arjen van der Lugt?

Arjen van der Lugt is 34 jaar oud, geboren in Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) en aldaar samenwonend met zijn vriendin en twee zoons. Tussen 2010 en 2016 was Van der Lugt werkzaam voor een van de fracties in de Rotterdamse gemeenteraad. Eveneens was hij tussen 2012 en 2014 lid van de deelgemeenteraad van Hoek van Holland en van 2014 tot 2018 van de gebiedscommissie Hoek van Holland, die de deelgemeente opvolgde. Sinds 2017 is Van der Lugt griffier van de gemeenteraad van Oudewater. In zijn vrije tijd is hij actief als voorzitter van de ‘Hoekse’ voetbalvereniging HVC’10 en als voorzitter van de rekenkamercommissie van de gemeente Maassluis.

Reactie

In eerste reactie laat Van der Lugt weten: “Ik ben zeer verheugd en vereerd dat de gemeenteraad zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Ik zal me met veel enthousiasme en energie inzetten om alle raadsleden zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s op de griffie, met de leden van het college van B&W en met de ambtelijke organisatie.”

Vervolgproces

Arjen van der Lugt zal per 1 december 2021 starten in Pijnacker-Nootdorp. Zijn beëdiging als griffier volgt spoedig daarna in de raadsvergadering.